ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Mesajul șefului APIA pentru fermieri, crescători de animale!

Publicat: 01 martie 2022 - 07:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, are un mesaj pentru fermieri, crescători de animale. Mesajul șefului APIA este publicat în numărul din martie 2022 al revistei oficiale APIAGRICULTURĂ.

"Anul 2022 a debutat la APIA cu multe activități și proiecte gândite pentru a veni în sprijinul fermierilor, pentru că încercăm permanent să ne pliem pe nevoile acestora, să rămânem în contact cu realitățile imediate ale sectorului și să venim cu soluții pentru diverse probleme punctuale cu care se confruntă, atât cât ne-o permit cadrul legislativ și atribuțiile instituționale.

În primul rând, ne-am asigurat că ritmul autorizării plăților finale aferente campaniei 2021 este unul susținut, pentru că știm că este vital ca acești bani să intre cât mai repede în contul fermierilor. Toate plățile au fost efectuate conform graficelor și termenelor de plată prevăzute de legislația în vigoare, astfel încât în prezent 99,5% dintre fermieri au fost autorizați la plată.

Desigur, efectuarea plăților continuă până la data de 30 iunie 2022, dată la care se încheie, potrivit legislației în vigoare, perioada de plată pentru Campania 2021, dar ce a fost greu, a trecut.

Apoi, am făcut o prioritate din plata motorinei și am reușit în luna februarie să achităm integral diferența de 30% aferentă cantităților de motorină utilizate în trimestrul III/2021, 70% fiind plătit în decembrie 2021, precum și să plătim integral motorina aferentă trimestrului IV, 2021.

pintea-2022-unu_b

Am decis, de asemenea, să extindem aria de colaborare cu mediul bancar și, anul acesta, am încheiat în premieră convenții cu băncile pentru finanțarea capitalului de lucru pentru solicitanții ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor - ameliorare rase. Astfel, din 16 februarie 2022 am demarat eliberarea adeverințelor pentru solicitanții acestei scheme care doresc să acceseze credite bancare în condiții avantajoase din punct de vedere al dobânzilor și comisioanelor.

Tot în luna februarie am încheiat și convențiile pentru finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii Măsurii 14 - bunăstarea animalelor (porci și păsări), și urmează, desigur, convențiile pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii schemelor de sprijin implementate de APIA în CAMPANIA 2022, pe care le încheiem deja de foarte mulți ani.

Iar pentru Campania 2022 de primire a cererilor unice de plată care debutează astăzi, 1 martie 2022, am încercat să luăm ce a fost mai bun din lecțiile învățate anul trecut și să venim cu noi soluții de simplificare și îmbunătățire a fluxului de depunere, dintre care aș vrea să amintesc facilitatea pe care am creat-o pentru fermierii care dețin semnătura electronică de a semna electronic cererea de plată.

Și pentru că suntem în prima zi a campaniei de primire a cererilor unice de plată, doresc să urez succes tuturor colegilor implicați în primirea cererilor, să-i asigur de întreg sprijinul echipei manageriale și să le mulțumesc anticipat pentru seriozitatea și implicarea cu care își vor desfășura activitatea.

Nu în ultimul rând, doresc să transmit fermierilor că pot avea încredere în noi, pentru că în continuare ne facem treaba cu responsabilitate, așa cum am dovedit-o în campaniile precedente, și îi îndemn să nu amâne depunerea cererii de plată și, totodată, să nu ezite să apeleze la sprijinul funcționarilor APIA dacă întâmpină dificultăți în procesul de depunere.

Rămânem aceeași echipă unită: echipa APIA, mereu aproape de fermieri!" A transmis șeful APIA. 

Vizualizat: 7777 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APROBAT ASTĂZI de Guvern: Bani pentru APIA!

APROBAT ASTĂZI de Guvern: Bani pentru APIA!

18 mai 2022 - 20:22

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de investiții „Servicii de dezvoltare și extindere a sistemului informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură de gestionare a cererilor de plată”, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis Agroinfo. 

Șeful APIA ASTĂZI, discuții cu fermierii, crescătorii de animale!

Șeful APIA ASTĂZI, discuții cu fermierii, crescătorii de animale!

18 mai 2022 - 20:00

Astăzi, 18 mai 2022, seria conferințelor de informare a fermierilor, demarată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru promovarea exclusivă a măsurilor delegate de AFIR - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către APIA din Programul National de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, a ajuns la Piatra Neamț.

Prețul grâului a urcat la 435 euro/tonă! Ce spun fermierii români!

Prețul grâului a urcat la 435 euro/tonă! Ce spun fermierii români!

18 mai 2022 - 13:13

România cultivă cereale pe milioane de hectare. Cele mai recente date indică o posibilă creștere a producției dacă vremea va ține cu fermierii. De altfel, situația în care se află cerealele din Rusia și Ucraina face loc noilor competitori care ar putea veni de la noi din țară. Prețul grâului a urcat la 435 euro/tonă, cel mai mare înregistrat vreodată. 

Ajutorul APIA 5.000 euro/fermă! Beneficiari, condiții, acte, termen plată!

Ajutorul APIA 5.000 euro/fermă! Beneficiari, condiții, acte, termen plată!

18 mai 2022 - 08:00

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial, procedura de implementare aferentă măsurii "Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat pentru activități specifice din domeniul industriei agroalimentare". Condiții, acte, termen pentru micrograntul APIA, ajutorul de 5.000 euro/fermă.

Oierii Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp, ASTĂZI la Guvern! Subvenții și pășuni pentru crescătorii de oi!

Oierii Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp, ASTĂZI la Guvern! Subvenții și pășuni pentru crescătorii de oi!

17 mai 2022 - 20:39

Premierul Nicolae Ciucă i-a primit marţi, la Palatul Victoria, pe reprezentanţii Asociaţiei Profesionale a Ciobanilor, transmite Guvernul. 

Comunicat APIA de ASTĂZI!

Comunicat APIA de ASTĂZI!

17 mai 2022 - 16:46

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor unice de plată.

De la anul, adio subvenții pe hârtii!

De la anul, adio subvenții pe hârtii!

17 mai 2022 - 08:18

Din 2023, odată cu noua politică agricolă comună, obținerea ajutoarelor europene, a subvențiilor, nu va mai fi o competiție de hârtii pentru fermierii, crescătorii români de animale. Va conta performanța și nu respectarea unor criterii stabilite anapoda de niște funcționari, a spus ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu. 

Ce trebuie să facă un fermier român ca să obțină un ajutor de 15 milioane de euro!

Ce trebuie să facă un fermier român ca să obțină un ajutor de 15 milioane de euro!

17 mai 2022 - 07:40

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat luni, la TVR1, că a fost majorată suma acordată fermierilor români care se orientează spre procesarea produselor agricole primare. De anul viitor, din 2023, aceștia vor putea obține 15 milioane de euro din bani europeni. Care este condiția esențială pentru o astfel de sumă? 

Ministrul Chesnoiu ASTĂZI despre ajutorul Covid pentru crescătorii de oi!

Ministrul Chesnoiu ASTĂZI despre ajutorul Covid pentru crescătorii de oi!

16 mai 2022 - 11:24

Crescătorii de ovine din România sunt într-o perioadă de performanță, produc din ce în ce mai mult și mai bine, spune ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu, astfel că nu au nevoie de un ajutor Covid pentru acest an. 

APIA OFICIAL ASTĂZI: Start plată! Sume pe hectar sprijin cuplat vegetal!

APIA OFICIAL ASTĂZI: Start plată! Sume pe hectar sprijin cuplat vegetal!

16 mai 2022 - 10:59

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că astăzi, 16 mai 2022, a demarat autorizarea la plată a schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal Campania 2021.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cooperativa Agricolă Someş-Arieş la Agraria 2022

Cooperativa Agricolă Someş-Arieş la Agraria 2022

Prototipul ideal al Bălțatei românești în viziunea Cooperativei Agricole Someş-Arieş la Agraria 2022! Un interviu cu Călin Fărgaciu, membru fondator al asociaţiei transilvănene

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica!

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii