KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Mesaje dure de la fermieri pentru ministrul Oros: Când veniți și la cei cu 3-4 vaci, cu 100 de oi?!

Publicat: 21 iunie 2021 - 19:52
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Mesaje dure de la fermieri, crescători de animale pentru ministrul agriculturii! Ministrul Adrian Oros a vizitat, săptămâna trecută, două ferme mari, una vegetală care aparține Grupului Annabella din Vâlcea, deținut de doi dintre cei mai bogați români, iar a doua, o fermă uriașă de creștere a bovinelor, cu 3.680 de capete, care aparține Lacto Agrar din Hunedoara, parte a grupului olandez DN Agrar.

Agroinfo a preluat postarea Facebook a ministrului agriculturii, Adrian Oros, despre ferma Lacto Agrar care crește vaci din rasa Holstein. Sunt circa 3680 de capete de vaci, spune ministrul Oros, care dau zilnic 55.000 de litri de lapte. Șeful MADR a dat ferma ca model de bune practici în zootehnie și a precizat că ferma deține o instalație de muls rotativă, unică în România.

ferma-vaci-hd_b

Foto Facebook Adrian Oros. Ministrul agriculturii la ferma Lacto Agrar din Vaidei, Hunedoara.

Sunt zeci de mesaje de la fermieri transmise pe rețeaua de socializare Facebook către ministrul agriculturii. Cele mai multe dintre replicile fermierilor, crescătorilor de animale la postarea ministrului agriculturii sunt dure, vehemente, de o critică acidă.

Cristian Laurențiu: Domnule ministru, veniți și la cei cu 3-4 capete de vaci, veniți și la cei cu 100 de oi, veniți și la cei cu 30-40 de hectare. De ce mergeți doar la cei mari?! Pentru că ăia sunt cotizanți de partid?!

Iacob Petre: Ministrul agriculturii ține cu oricine doar cu fermierul român, nu. Știu despre ce-i vorba acolo. Proprietarul fermei (german, parcă) a spus clar că la el în țară nu-i dădea nimeni autorizație pentru așa ceva. Micii fermieri români au trebuit să-și vândă efectivele. A pus presiune pe procesatori să nu mai ia lapte de la micii fermieri.

Lelioara Tănase: Puteți scrie și că micii crescători de animale au fost obligați să-și facă tot felul de acte și-n momentul când s-au conformat, li se spune că, de fapt, nu pot vinde în târguri, ba că nu sunt autorizate, ba că nu sunt vitrine frigorifice.

Cristi Toma: Acești mamuți omoară ferma de familie și trimit românii la muncă peste hotare. Păcat că ministrul nostru promovează așa ceva.

coment-lacto-doi_b

Felician Negruț: Dacă și lagărul ăsta de exterminare este un model de bune practici în zootehnie, înseamnă că aceste bune practici nu au nimic în comun cu bunăstarea animală! Sunt curios câte dintre vacile din fermă trec de a 3-a lactație?

Ana Druta: În anul 1978 exista lângă București o fermă care folosea pentru mulsul vacilor o instalație de tip Rotolactor. Așa că...

Rodica Ștefanache: Se poate și la noi în țară, dar nu este voință, mai degrabă se importă decât să se muncească.

Ionuț Fl: O să-l distrugă în scurt timp, așa cum numai ei se pricep.

coment-lacto_b

Iulian Oancea: Ce se vede în imagine trebuie să fie un parlamentar în spatele ei.

Potrivit Ziarului Financiar, Lacto Agrar, parte a grupului olandez DN Agrar, o companie cu activităţi în creşterea bovinelor de lapte, a avut în 2019 o cifră de afaceri de 31 mil. lei (6,6 mil. euro), în creştere cu 1,3% faţă de anul precedent, însă profitul a scăzut 15% până la 2 mil. lei (420.000 euro), arată datele Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor. Compania este reprezentată de olandezul Jan Gisbertus De. Ferma a fost cumpărată de la Albalact în 2011.

Agroinfo a publicat și vizita ministrului agriculturii la ferma Grupului Annabella, deținut de Dan și Dorina Mutu în județul Vâlcea. Șeful MADR a povestit despre această fermă pe pagina sa Facebook. Au curs mesajele și la această postare.

oros-valcea-coperta_b

                                      Foto Facebook Adrian Oros. Ministrul agriculturii la ferma Grupului Annabella, Vâlcea.

Ionel Mogoș: Am observat că mai toate reportajele se fac numai la oameni înstariți care au putere mare. Păi doar n-o veni la mine care mă chinui de mic copil cu vitele și tot bat pasul pe loc.

coment-annabella_b

Sens&Contrasens în Agricultură: Ăștia legumicultori! Nu depind de programul Tomata lansat de tov Daea!

Cornelia Burcă: Du-te, mă ministrule, și la cei săraci să vezi și tu cât e de ușor și trge și tu la muncă o zi pentru tine o să fie mult.

Dan și Dorina Mutu, deținătorii Grupului Annabella, doi dintre milionarii în euro ai Olteniei, cu afaceri în agricultură, figurează în Top 300 Capital „Cei mai bogați români” 2020 pe poziția 164, cu o avere de 38 – 40 de milioane de euro.

Vizualizat: 3035 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 08:44

Autoritatea Națională Sanitară Vaterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) susține cu vehemență, într-un comunicat, că nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, țăranul poate să țină câți porci vrea și să-i vândă. Cu condiția să respecte regulile stabilite printr-un ordin comun ANSVSA și Ministerul Agriculturii. Iar de reguli, ANSVSA nu suflă o vorbă în comunicat. De fapt, aceste reguli îl determină pe țăran să renunțe singur la creșterea porcilor.

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

02 august 2021 - 06:51

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis către Agroinfo un comunicat prin care face precizări legate de creșterea porcilor în gospodăriile țărănești. ANSVSA nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, susține ANSVSA. Inserăm integral precizările ANSVSA.

Prezentați actele la controlul APIA!

Prezentați actele la controlul APIA!

02 august 2021 - 06:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care sunt incluși în eșantionul de control că au obligația de a prezenta toate documentele solicitate de inspectorii APIA.

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

30 iulie 2021 - 20:01

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit astăzi cu fermierii din Bihor. Șeful MADR le-a spus care este suma alocată pentru plata subvențiilor APIA pentru anii 2021 și 2022, dar și suma pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

30 iulie 2021 - 16:17

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, la Oradea, că tinerii fermieri care muncesc prin țări străine sunt așteptați în țară ca să preia gospodăriile bunicilor sau pe ale părinților și să le consolideze ca ferme. Ajutorul financiar pe care-l primesc tinerii care au decis să revină în România este de maxim 50.000 de euro/fermier, sprijin pentru instalarea tânărului fermier, componenta diaspora. Până acum, 160 de tineri români din diaspora vor beneficia de acest ajutor.

Banii transferați în conturile fermelor mici!

Banii transferați în conturile fermelor mici!

30 iulie 2021 - 11:13

Peste 244 de milioane de euro transferate în conturile fermierilor mici! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că până la această dată cele mai multe proiecte finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală, PNDR 2020, au fost cele pentru dezvoltarea fermelor mici.

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

30 iulie 2021 - 10:39

Banii pentru această subvenție APIA trebuie alocați la rectificarea bugetară! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara plata ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură în trimestrul 2 al acestui an după rectificarea bugetară. Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat joi că va aloca mai mulți bani pentru plata subvenției la motorina folosită în agricultură.

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

30 iulie 2021 - 09:52

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, joi, că vrea să elimine subvențiile agricole moștenite de la Dragnea. Sunt ajutoare de minimis lansate pe vremea fostului ministru al agriculturii, Petre Daea, pentru cultivatorii de usturoi, dar și pentru crescătorii de animale.

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

30 iulie 2021 - 09:20

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că a început să efectueze plățile aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, perioada 01.01 – 31.03.2021 (trimestrul I/2021), în conformitate cu prevederile HG nr.1174/2014 și OMADR nr.1727/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

30 iulie 2021 - 07:45

Ministerul Agriculturii a publicat, joi, 29 iulie 2021, lista subvențiilor de care beneficiază un fermier român care cultivă legume.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Manuela
|
06. 22, 2021. Tuesday 02:17
in Franta multe din ferme au propria lor branza ei sunt recunoscuti pentru numarul mare de tipuri de branzeturi si calitatea ridicata, in Romania ar trebui asigurat un sistem de distributie eficient ca branza sa ajunga la consumatori fara multi intermediari.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021!

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021!

În ultimii ani, mulţi producători au prezentat prototipuri ale unor "roboţi" - adevărate tractoare autonome. Dar AgBot, dezvoltat de AgXeed, va fi comercializat curând în Regatul Unit.

Robotul dezvoltat de startup-ul olandez AgXeed este acţionat de un motor standard Deutz, cu patru cilindri, de 156 CP, cuplat la un generator electric. La primul prototip, viteza maximă atinsă, cu ajutorul transmisiei electrice, este de 13,5 km/oră.

Tractorul autonom poate tracta şi acţiona echipamente electrice prin intermediul conectorilor săi de până la 136 CP/700 V. În toamna anului trecut, AgBot a fost testat în combinaţie cu numeroase implemente Imants, inclusiv sapă rotativă şi subsoliator, transformate pentru acţionare electrică.

Mai multe informații despre AgXeed aici: https://www.revista-ferma.ro/articole/agricultura-viitorului/primul-agbot-este-in-camp

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Pisica neagră

Pisica neagră
Un copil întreabă la radio: Detalii