Cornel Păduraru a transmis o scrisoare la redacția Agroinfo. Cititorul nostru spune că subvențiile APIA din zootehnie nu mai trebuie plătite la toți crescătorii. Doar celor care furnizează produse precum carne, lapte, brânză către centrele de prelucrare și celor care fac parte din asociații de producători.
"România nu este in stare să producă necesarul de carne care se consumă de către populația țării. Acest lucru este bine cunoscut. Ce câștigă românii care vând animale vii către Arabia Saudită? Nu câștigă nimic.
Se întâmplă următoarea afacere:
România vinde animale vii la arabi pe preț de nimic și cumpără carne de porc din Danemarca, Spania și alte țări la un preț mai mare pentru că aceste țări vând carcasa de animale, nu animale vii.
Un alt aspect.
România plătește subvenții la crescătorii de oi, bani care trebuiesc plătiți la Uniunea Europeană înapoi de către toți cetățenii României.
În final, oile crescute în România în loc să fie consumată carnea lor de către populația din România, ea este vândută la nu știu care arabi pe preț de 5-7 ron/ kg în viu. Carnea de oaie este o carne sănătoasă.
În final, arabii fac burta mare cumpărînd oi vii de la români la preț de nimic și românii mănâncă carne de porc crescut în sistem intensiv și de calitate proastă, de la țările dezvoltate. Nu este firesc acest lucru.
Concluzia: nu mai trebuie plătită subvenție pe oi și vaci la toți crescătorii, subvenția trebuie plătită la aceia care furnizează produse precum carne, lapte, brânză către centre de prelucrare și celor care fac parte din asociații de producători.
Pentru a fi consumată carnea de oaie în România, trebuie înregistrat micul ca produs românesc și impus ca rețeta de fabricare a micilor să conțină 50% carne de oaie. Micii pe care-i agreează toți românii conțin carne de porc 50 %, de vită 30 % și restul placaj. Cornel Păduraru."