Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Mesaj disperat către Primărie: Solicit de urgență eliberarea adeverinței APIA pe toată suprafața din Registrul agricol!

Publicat: 04 mai 2021 - 10:25
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Problemele fermierilor cu primăriile sunt departe de a fi rezolvate. Un fermier a transmis către Agroinfo o scrisoare adresată Primăriei Tauț, județul Arad, cu rugămintea de a o publica. Potrivit celor scrise de fermier, primăria refuză să-i elibereze adeverința APIA pentru toată suprafața agricolă lucrată, 157,23 de hectare. Anul acesta in urma cererii, am primit adeverință pe suprafața de 9,98 ha, ne spune supărat fermierul.

Către Primăria com. Taut
 
Domnule Primar,

Prin prezenta in baza Legii 544/2001 privind accesul la informaţii de interes public solicit sa-mi eliberaţi DE URGENTA Adeverinta APIA pe anul 2021 cu TOATĂ suprafata DE 157,23 ha detinuta in calitate de proprietar atat tabular cat si extratabular inscrisa in Registrul Agricol precum ati eliberat-o in anii 2019 si 2020.
Documentele necesare le-am depus anual incepand din 2015 cand am cumparat prima suprafata de teren in com. Taut.
Le mai depun inca o data in format .pdf  22,3 MB; 337 de pagini Procurile speciale, Contractele de comodat expres cerute de Primaria Taut (consider ca nu sunt necesare) si anexele aferente.
Rog sa va autosesizati, eu personal am sesizat Ministerul Agriculturii, Prefectura Arad, MAI Bucureşti si Presă naţională şi locală, pentru că în Primăria Tăuţ se întâmplă acte ilegale.
Solicit DE URGENTA eliberarea Adeverintei APIA pe toata suprafata de 157,23 ha cumpărată şi utilizată de subsemnatul Badoiu George Vichente.
Prin refuzul Primăriei de a elibera Adeverinta APIA pe toata suprafata detinuta se comite un ABUZ DIN PARTEA PRIMĂRIEI TAUT aducandu-mi prejudicii atât materiale, cât şi morale.
Vă SOLICIT să-mi eliberaţi ADEVERINTA APIA pe aceeasi suprafaţă utilizată in 2019 şi 2020, trecută în Registrul Agricol si pe care o utilizez si in prezent
Solicit să-mi trimiteti numărul de înregistrare a petiţiei pe email.
 
Cu stimă,
Bădoiu George

"Vă rog sa ma ajutati sa primesc adeverința APIA pe toată suprafața de  157,23 ha, pe care sunt proprietar atât tabular, cât și extratabular, pe care o lucrez, care este înscrisă în registrul agricol și care sunt obligat să o declar la APIA", scrie fermierul în mesajul trimis către Agroinfo.

Fermierul ne-a transmis și copiile adeverințelor APIA eliberate de Primăria Tauț în anul 2019 și-n acest an 2021. În anul 2019, fermieru a primit de la primărie adeverința APIA pentru suprafața de 157,23 ha, iar anul acesta, în 2021, doar pentru suprafața de 9,98 ha.

Adeverința APIA 2019

adev-apia-taut-doi_b

Adeverința APIA 2021

adev-badoiu-2021_badev-badoiu-doi_b

Primăria Tauț, contactată de Agroinfo, ne-a comunicat că va verifica în Registrul agricol informațiile legate de suprafața exploatată de fermierul George Bădoiu și va trimite punctual către Agroinfo explicațiile și rezolvarea situației.

Vizualizat: 2338 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Crescătorii români de oi și de vaci vor beneficia de ajutor pentru bunăstarea animalelor!

Crescătorii români de oi și de vaci vor beneficia de ajutor pentru bunăstarea animalelor!

12 mai 2021 - 08:36

Ajutorul pentru bunăstarea animalelor va fi acordat și crescătorilor de ovine, de vaci, de capre, nu doar crescătorilor de porci și păsări cum se întâmplă acum. Bunăstarea animalelor este inclusă între eco-scheme sau schemele de ecologie, noile subvenții de care vor beneficia fermierii români. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European.

Lista completă cuantum ajutoare pentru fermierii români!

Lista completă cuantum ajutoare pentru fermierii români!

12 mai 2021 - 07:44

Bugetul PNDR destinat perioadei de tranziție 2021-2022 este de aproximativ 3,26 miliarde Euro și anume: fonduri FEADR 2021-2027 CFM (Cadrul Financiar Multianual) - 2.569,10 mil. euro și fonduri EURI (Instrumentrul de Relansare al Uniunii Europene) - 692,09 mil. euro.

Cățean (MADR): Laptele de pajiște, o nouă schemă de ajutor pentru crescătorii de animale!

Cățean (MADR): Laptele de pajiște, o nouă schemă de ajutor pentru crescătorii de animale!

12 mai 2021 - 07:16

Ciobanii austrieci au fost mai isteți decât noi și au înregistrat încă din 2018 produsul lapte de fân la Comisia Europeană, un produs protejat la nivel european care le aparține. România cu atâtea pășuni, cu așa tradiție îndelungată în oierit a pierdut în fața Austriei care nu se poate lăuda cu aceeași tradiție. Acum, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, oierul George Cățean, vine cu ideea unei scheme de calitate, laptele de pajiște, copiată de la austrieci.

Plata subvențiilor APIA pentru crescătorii de animale! Anunț important!

Plata subvențiilor APIA pentru crescătorii de animale! Anunț important!

11 mai 2021 - 14:45

Sprijinul cuplat zootehnic, subvenția europeană cu cel mai mare cuantum din zootehnie! Crescătorii de animale sunt anunțați că pierd această subvenție APIA, cifrată la aproape 200 de euro/cap de animal, dacă nu au cerut până la data de 1 mai 2021 adeverința de apartenență a animalelor la rasă necesară pentru obținerea banilor de la APIA. Anunțul este făcut de Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România, ACBCR, și sunt vizate rasele de bovine Limousine și Charolaise.

Ministrul Oros: Eu vreau ca fermierii să câștige!

Ministrul Oros: Eu vreau ca fermierii să câștige!

11 mai 2021 - 08:12

Culturile agricole arată bine la ora actuală chiar dacă unele lucrări au fost întârziate din cauza ploilor abundente şi a frigului, iar estimările sunt foarte bune, a declarat, luni, ministrul agriculturii, Adrian Oros, în cadrul unei conferințe susținută la sediul MADR. Șeful MADR a adăugat, referitor la creșterea prețurilor, că-și dorește ca fermierii să câștige.

România, 3,2 milioane de exploatații agricole!

România, 3,2 milioane de exploatații agricole!

11 mai 2021 - 07:48

Preşedintele Institutului Naţional de Statistică din România, Tudorel Andrei, estimează că România ar putea avea 3,2 milioane de exploataţii agricole după efectuarea Recensământului General Agricol. La ultimul recensământ au fost înregistrate 3,6 milioane de exploataţii agricole.

Datele care sunt vitale pentru acordarea ajutoarelor din agricultură!

Datele care sunt vitale pentru acordarea ajutoarelor din agricultură!

11 mai 2021 - 07:15

„Datele statistice sunt vitale pentru cunoașterea realităților din agricultura românească. Fără acestea, nu se vor putea lua cele mai eficiente decizii în viitor” a declarat domnul Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, la conferința organizată luni, 10 mai 2021, la Ministerul Agriculturii. Pe baza acestor date se stabilesc și subvențiile de care vor beneficia fermierii.

Subvenții APIA! Anunț APIA pentru fermieri!

Subvenții APIA! Anunț APIA pentru fermieri!

11 mai 2021 - 06:59

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care beneficiază de subvenții că este în plină desfășurare campania de primire a Cererilor unice de plată pentru anul 2021. Au mai rămas 7 zile în care fermierii pot să ceară subvențiile agricole din acest an fără penalități.

Investigații la ferme mari!

Investigații la ferme mari!

10 mai 2021 - 16:12

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie în rândul unor mari producători şi comercianţi de carne de pasăre din România, în urma unor indicii care arată că ar putea exista înţelegeri sau practici pentru limitarea ofertei de produse, scopul final fiind creşterea artificială a preţurilor de vânzare, potrivit unui comunicat de presă al autorităţii. Referitor la aceste investigații, Uniunea Crescătorilor de Păsări ne-a transmis astăzi un comunicat.

Ministrul Oros: Verificăm dacă rezultatele recensământului se suprapun fidel cu bazele de date cu animale!

Ministrul Oros: Verificăm dacă rezultatele recensământului se suprapun fidel cu bazele de date cu animale!

10 mai 2021 - 13:50

De astăzi, 10 mai 2021, începe recensământul general agricol, demararea acțiunii a fost marcată printr-o conferință de presă susținută la Ministerul Agriculturii, fiind prezenți, alături de ministrul agriculturii, și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Institutului Național de Statistică, Serviciului de Telecomunicații Speciale. Ministrul Adrian Oros a declarat că rezultatele vor arăta dacă numărul de animale se suprapune pe bazele de date deja existente, suprafața agricolă, numărul de ferme, etc.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Amatrica
|
05. 04, 2021. Tuesday 19:32
Aceeași problemă o are tatăl meu..din 2012 se judecă cu primăria Adaseni din jud Botoșani..pentru neeliberarea de adeverința APIA.. si in ziua de astazi a depus cerere si nici un răspuns. Lucram teren in arendă si proprietate si ne retine sa ne dea adeverința ne judecăm ani de zile si le câștigăm procesele dar după cati ani..lucram pana in 200 de hectare si adeverința ne da doar pe 30-40 hectare .mrestul il trece dom primar pe fiul său ca si-a facut si omul societate la care el nu ridica un pai nu lucrează nimic..numai acte false..a mai făcut și proiect si si-a luat tractor cu toata gama de utilaje la el..pe terenurile care le lucram noi si alti fermieri care ii retine. Nu ar fi corect să se ia masuri sa vada facturi cu seminte.. îngrășăminte.. la fisc..de unde si cum iau altii subvenții si altii lucrează terenul..noi anul trecut treera porumbul si din urmă a venit domnul primar și le arăți la funcționarii apia terenurile mele care noi le treeram atunci chiar..si i-am întrebat pe domnii de la apia..ce fac si au zis ca a cazut dom primar la control apia ..si le-am explicat cum stau treburile si au zis ca nu ii intereseaza..ei sunt trimiși.. Nu sunt mână în mână cu cei de la apia oare?..din acest motiv cred ca nu ne eliberează adeverința celor care muncesc pământul cu sudoare nu cu hârtii false..asa iau prostit si pe aia cu proiectul ce a luat tractor si cu utilaje..trebuie controlați la sânge.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/.

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW

Bancul zilei

2 minute

2 minute
Soţia: – Înainte erai foarte fericit dacă mă vedeai măcar două minute pe zi. Detalii