Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Mesaj disperat către Primărie: Solicit de urgență eliberarea adeverinței APIA pe toată suprafața din Registrul agricol!

Publicat: 04 mai 2021 - 10:25
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Problemele fermierilor cu primăriile sunt departe de a fi rezolvate. Un fermier a transmis către Agroinfo o scrisoare adresată Primăriei Tauț, județul Arad, cu rugămintea de a o publica. Potrivit celor scrise de fermier, primăria refuză să-i elibereze adeverința APIA pentru toată suprafața agricolă lucrată, 157,23 de hectare. Anul acesta in urma cererii, am primit adeverință pe suprafața de 9,98 ha, ne spune supărat fermierul.

Către Primăria com. Taut
 
Domnule Primar,

Prin prezenta in baza Legii 544/2001 privind accesul la informaţii de interes public solicit sa-mi eliberaţi DE URGENTA Adeverinta APIA pe anul 2021 cu TOATĂ suprafata DE 157,23 ha detinuta in calitate de proprietar atat tabular cat si extratabular inscrisa in Registrul Agricol precum ati eliberat-o in anii 2019 si 2020.
Documentele necesare le-am depus anual incepand din 2015 cand am cumparat prima suprafata de teren in com. Taut.
Le mai depun inca o data in format .pdf  22,3 MB; 337 de pagini Procurile speciale, Contractele de comodat expres cerute de Primaria Taut (consider ca nu sunt necesare) si anexele aferente.
Rog sa va autosesizati, eu personal am sesizat Ministerul Agriculturii, Prefectura Arad, MAI Bucureşti si Presă naţională şi locală, pentru că în Primăria Tăuţ se întâmplă acte ilegale.
Solicit DE URGENTA eliberarea Adeverintei APIA pe toata suprafata de 157,23 ha cumpărată şi utilizată de subsemnatul Badoiu George Vichente.
Prin refuzul Primăriei de a elibera Adeverinta APIA pe toata suprafata detinuta se comite un ABUZ DIN PARTEA PRIMĂRIEI TAUT aducandu-mi prejudicii atât materiale, cât şi morale.
Vă SOLICIT să-mi eliberaţi ADEVERINTA APIA pe aceeasi suprafaţă utilizată in 2019 şi 2020, trecută în Registrul Agricol si pe care o utilizez si in prezent
Solicit să-mi trimiteti numărul de înregistrare a petiţiei pe email.
 
Cu stimă,
Bădoiu George

"Vă rog sa ma ajutati sa primesc adeverința APIA pe toată suprafața de  157,23 ha, pe care sunt proprietar atât tabular, cât și extratabular, pe care o lucrez, care este înscrisă în registrul agricol și care sunt obligat să o declar la APIA", scrie fermierul în mesajul trimis către Agroinfo.

Fermierul ne-a transmis și copiile adeverințelor APIA eliberate de Primăria Tauț în anul 2019 și-n acest an 2021. În anul 2019, fermieru a primit de la primărie adeverința APIA pentru suprafața de 157,23 ha, iar anul acesta, în 2021, doar pentru suprafața de 9,98 ha.

Adeverința APIA 2019

adev-apia-taut-doi_b

Adeverința APIA 2021

adev-badoiu-2021_badev-badoiu-doi_b

Primăria Tauț, contactată de Agroinfo, ne-a comunicat că va verifica în Registrul agricol informațiile legate de suprafața exploatată de fermierul George Bădoiu și va trimite punctual către Agroinfo explicațiile și rezolvarea situației.

Vizualizat: 3881 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

23 septembrie 2023 - 06:06

O turmă de oi a mâncat 300 de kilograme de canabis în Grecia. Oile au intrat într-o seră din cea mai mare plantație de canabis medical din Grecia, iar proprietarul fermei a povestit pentru publicația hellas.postsen.com care a fost efectul asupra lor. 

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

22 septembrie 2023 - 06:58

Întrebarea a fost adresată pe un grup de oierit Facebook ciobanilor adevărați de către Paul Miron. "Cer un sfat ciobanilor adevărați. Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?"

MADR: Ziua satului românesc!

MADR: Ziua satului românesc!

21 septembrie 2023 - 20:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24 septembrie 2023, interval orar 9:00-19:00, la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Amatrica
|
05. 04, 2021. Tuesday 19:32
Aceeași problemă o are tatăl meu..din 2012 se judecă cu primăria Adaseni din jud Botoșani..pentru neeliberarea de adeverința APIA.. si in ziua de astazi a depus cerere si nici un răspuns. Lucram teren in arendă si proprietate si ne retine sa ne dea adeverința ne judecăm ani de zile si le câștigăm procesele dar după cati ani..lucram pana in 200 de hectare si adeverința ne da doar pe 30-40 hectare .mrestul il trece dom primar pe fiul său ca si-a facut si omul societate la care el nu ridica un pai nu lucrează nimic..numai acte false..a mai făcut și proiect si si-a luat tractor cu toata gama de utilaje la el..pe terenurile care le lucram noi si alti fermieri care ii retine. Nu ar fi corect să se ia masuri sa vada facturi cu seminte.. îngrășăminte.. la fisc..de unde si cum iau altii subvenții si altii lucrează terenul..noi anul trecut treera porumbul si din urmă a venit domnul primar și le arăți la funcționarii apia terenurile mele care noi le treeram atunci chiar..si i-am întrebat pe domnii de la apia..ce fac si au zis ca a cazut dom primar la control apia ..si le-am explicat cum stau treburile si au zis ca nu ii intereseaza..ei sunt trimiși.. Nu sunt mână în mână cu cei de la apia oare?..din acest motiv cred ca nu ne eliberează adeverința celor care muncesc pământul cu sudoare nu cu hârtii false..asa iau prostit si pe aia cu proiectul ce a luat tractor si cu utilaje..trebuie controlați la sânge.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii