KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Mesaj disperat către Primărie: Solicit de urgență eliberarea adeverinței APIA pe toată suprafața din Registrul agricol!

Publicat: 04 mai 2021 - 10:25
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Problemele fermierilor cu primăriile sunt departe de a fi rezolvate. Un fermier a transmis către Agroinfo o scrisoare adresată Primăriei Tauț, județul Arad, cu rugămintea de a o publica. Potrivit celor scrise de fermier, primăria refuză să-i elibereze adeverința APIA pentru toată suprafața agricolă lucrată, 157,23 de hectare. Anul acesta in urma cererii, am primit adeverință pe suprafața de 9,98 ha, ne spune supărat fermierul.

Către Primăria com. Taut
 
Domnule Primar,

Prin prezenta in baza Legii 544/2001 privind accesul la informaţii de interes public solicit sa-mi eliberaţi DE URGENTA Adeverinta APIA pe anul 2021 cu TOATĂ suprafata DE 157,23 ha detinuta in calitate de proprietar atat tabular cat si extratabular inscrisa in Registrul Agricol precum ati eliberat-o in anii 2019 si 2020.
Documentele necesare le-am depus anual incepand din 2015 cand am cumparat prima suprafata de teren in com. Taut.
Le mai depun inca o data in format .pdf  22,3 MB; 337 de pagini Procurile speciale, Contractele de comodat expres cerute de Primaria Taut (consider ca nu sunt necesare) si anexele aferente.
Rog sa va autosesizati, eu personal am sesizat Ministerul Agriculturii, Prefectura Arad, MAI Bucureşti si Presă naţională şi locală, pentru că în Primăria Tăuţ se întâmplă acte ilegale.
Solicit DE URGENTA eliberarea Adeverintei APIA pe toata suprafata de 157,23 ha cumpărată şi utilizată de subsemnatul Badoiu George Vichente.
Prin refuzul Primăriei de a elibera Adeverinta APIA pe toata suprafata detinuta se comite un ABUZ DIN PARTEA PRIMĂRIEI TAUT aducandu-mi prejudicii atât materiale, cât şi morale.
Vă SOLICIT să-mi eliberaţi ADEVERINTA APIA pe aceeasi suprafaţă utilizată in 2019 şi 2020, trecută în Registrul Agricol si pe care o utilizez si in prezent
Solicit să-mi trimiteti numărul de înregistrare a petiţiei pe email.
 
Cu stimă,
Bădoiu George

"Vă rog sa ma ajutati sa primesc adeverința APIA pe toată suprafața de  157,23 ha, pe care sunt proprietar atât tabular, cât și extratabular, pe care o lucrez, care este înscrisă în registrul agricol și care sunt obligat să o declar la APIA", scrie fermierul în mesajul trimis către Agroinfo.

Fermierul ne-a transmis și copiile adeverințelor APIA eliberate de Primăria Tauț în anul 2019 și-n acest an 2021. În anul 2019, fermieru a primit de la primărie adeverința APIA pentru suprafața de 157,23 ha, iar anul acesta, în 2021, doar pentru suprafața de 9,98 ha.

Adeverința APIA 2019

adev-apia-taut-doi_b

Adeverința APIA 2021

adev-badoiu-2021_badev-badoiu-doi_b

Primăria Tauț, contactată de Agroinfo, ne-a comunicat că va verifica în Registrul agricol informațiile legate de suprafața exploatată de fermierul George Bădoiu și va trimite punctual către Agroinfo explicațiile și rezolvarea situației.

Vizualizat: 2604 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plata subvențiilor APIA pentru acest an: Condiție obligatorie pentru încasarea avansului APIA!

Plata subvențiilor APIA pentru acest an: Condiție obligatorie pentru încasarea avansului APIA!

05 august 2021 - 07:16

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara plățile în avans pe data de 16 octombrie 2021. Care este condiția obligatorie pentru ca fermierii, crescătorii de animale să-și încaseze mai repede subvențiile agricole aferente acestui an?

Ministrul Mediului: Crescătorii de animale găsesc din ce în ce mai greu ciobani! Cine-și riscă viața?!

Ministrul Mediului: Crescătorii de animale găsesc din ce în ce mai greu ciobani! Cine-și riscă viața?!

05 august 2021 - 06:54

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, susține că de teama urşilor, este "din ce în ce mai greu" pentru crescătorii de animale să găsească ciobani care să meargă cu oile sau cu vitele pe munte.

Alarmă între oamenii de știință din 158 de țări: Pământul își pierde semnele vitale!

Alarmă între oamenii de știință din 158 de țări: Pământul își pierde semnele vitale!

05 august 2021 - 06:29

Recent, aproape 14.000 de oameni de știință din 158 de țări, printre care și 18 din România, au tras un semnal de alarmă către toate guvernele din lume asupra faptului că Pământul și-a înrăutățit cu repeziciune ”semnele vitale”.

Ministrul Oros: Sprijin direct pentru fermieri, crescători de animale!

Ministrul Oros: Sprijin direct pentru fermieri, crescători de animale!

04 august 2021 - 19:54

Sprijin direct pentru fermieri, crescători de animale, ca să nu-și piardă recoltele sau animalele pentru care au muncit, anunță ministrul agriculturii, Adrian Oros. Șeful MADR adaugă că anul acesta sunt peste 31 de milioane de euro care se vor acorda ca sprijin direct pentru fermierii care vor să-și asigure culturile agricole sau animalele.

OFICIAL! Avans mai mare la subvențiile APIA pentru acest an! Plata începe pe 16 octombrie!

OFICIAL! Avans mai mare la subvențiile APIA pentru acest an! Plata începe pe 16 octombrie!

04 august 2021 - 18:49

Astăzi, 4 august, Comisia Europeană a adoptat o măsură prin aplicarea căreia fermierii pot să primească plăți în avans mai mari în cadrul politicii agricole comune (PAC), anunță Comisia Europeană într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

Date oficiale MADR: România are 3.226.000 de exploatații agricole, din care un sfert beneficiază de subvenții APIA!

Date oficiale MADR: România are 3.226.000 de exploatații agricole, din care un sfert beneficiază de subvenții APIA!

04 august 2021 - 16:09

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, sub coordonarea Institutului Naţional de Statistică, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Afacerilor Interne, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, împreună cu structurile lor teritoriale, în România au fost recenzate circa 3.226.000 de exploatații agricole, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis astăzi Agroinfo.

Expert în agricultură, candidat la funcția de ministru al Agriculturii!

Expert în agricultură, candidat la funcția de ministru al Agriculturii!

04 august 2021 - 09:26

Viorel Gherciu, expert în agricultură, este propus pentru funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare în Republica Moldova. Din 2018, el ocupă funcția de director al „VEREIN Donau Soja” în Moldova și este responsabil de proiecte de dezvoltarea culturilor de soia în Moldova.

Vor dispărea multe dintre fermele de creștere a animalelor?!

Vor dispărea multe dintre fermele de creștere a animalelor?!

04 august 2021 - 08:08

Fermele de creștere a animalelor primesc, în ultima perioadă, tot mai multe lovituri. Viitorul se arată întunecat, multe dintre aceste ferme vor dispărea. Luate pe rând, ferme de porci, de vaci sau de oi, observăm că nicăieri nu se întrevăd speranțe de mai bine, pentru niciunul dintre sectoare ajutoarele nu sunt suficiente, iar la acestea se adaugă tot felul de presiuni care se fac pentru renunțarea la consumul de carne din diferite motive și angrenate de diverse interese economice.

APIA, anunț ACUM: Subvenția APIA pentru minim 3 bovine!

APIA, anunț ACUM: Subvenția APIA pentru minim 3 bovine!

04 august 2021 - 06:45

Ultima săptămână pentru a cere ajutorul Covid pentru minim 3 bovine! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță crescătorii de animale că până la data de 9 august 2021 primește cererile de solicitare a ajutorului Covid bovine pentru acest an. Agroinfo vă pune la dispoziție condițiile pentru obținerea acestui ajutor, transmise nouă de către APIA.

EFSA: 1,3 milioane de porci din ferme, uciși de pesta porcină africană!

EFSA: 1,3 milioane de porci din ferme, uciși de pesta porcină africană!

03 august 2021 - 15:14

Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA) a demarat campania "OPRIȚI Pesta Porcină Africană". Între anii 2016 șu 2020, pesta porcină africană a dus la sacrificarea a 1,3 milioane de porci din fermele din Europa, susține EFSA.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Amatrica
|
05. 04, 2021. Tuesday 19:32
Aceeași problemă o are tatăl meu..din 2012 se judecă cu primăria Adaseni din jud Botoșani..pentru neeliberarea de adeverința APIA.. si in ziua de astazi a depus cerere si nici un răspuns. Lucram teren in arendă si proprietate si ne retine sa ne dea adeverința ne judecăm ani de zile si le câștigăm procesele dar după cati ani..lucram pana in 200 de hectare si adeverința ne da doar pe 30-40 hectare .mrestul il trece dom primar pe fiul său ca si-a facut si omul societate la care el nu ridica un pai nu lucrează nimic..numai acte false..a mai făcut și proiect si si-a luat tractor cu toata gama de utilaje la el..pe terenurile care le lucram noi si alti fermieri care ii retine. Nu ar fi corect să se ia masuri sa vada facturi cu seminte.. îngrășăminte.. la fisc..de unde si cum iau altii subvenții si altii lucrează terenul..noi anul trecut treera porumbul si din urmă a venit domnul primar și le arăți la funcționarii apia terenurile mele care noi le treeram atunci chiar..si i-am întrebat pe domnii de la apia..ce fac si au zis ca a cazut dom primar la control apia ..si le-am explicat cum stau treburile si au zis ca nu ii intereseaza..ei sunt trimiși.. Nu sunt mână în mână cu cei de la apia oare?..din acest motiv cred ca nu ne eliberează adeverința celor care muncesc pământul cu sudoare nu cu hârtii false..asa iau prostit si pe aia cu proiectul ce a luat tractor si cu utilaje..trebuie controlați la sânge.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Dilemă

Dilemă
Un tip intră într-o berărie: Detalii