KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

MESAJ DIRECTOR APIA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE CARE CER AJUTORUL DE 7.000 DE EURO!

Publicat: 09 octombrie 2020 - 17:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR 7.000 DE EURO PE FERMIER! Crescătorii de animale care dețin și bovine eligibile pentru ajutorul Covid-19 și ovine sau caprine pot să beneficieze de maxim 7.000 de euro/fermier. Este suma maximă pe care o poate lua un fermier în cadrul Măsurii 21. Fermierii depun cererea pentru ajutor la același funcționar APIA care le-a preluat cererea unică. Ei pot să telefoneze funcționarului APIA pentru a afla dacă sunt eligibili pentru acest ajutor, a declarat directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă. 

De la lansarea Măsurii 21, din data de 25 septembrie 2020, până acum, APIA Mureș a primit deja peste 2.000 de cereri pentru ajutorul Covid-19 acordat pe Măsura 21.

Avem undeva la peste 2.300 de solicitanți. Noi am estimat undeva la 3.000 - 3.500 de potențiali beneficiari (din județul Mureș n.r.), cei care se încadrează pe condițiile și pe criteriile de eligibilitate pentru aceste măsuri. Este foarte simplă, să spunem așa, cererea, atât pentru sectorul zootehnic, cât și pentru legume, fructe. Funcționarii APIA pun la dispoziție cererile pretipărite fermierilor care sunt potențiali beneficiari, sunt apelați telefonic.

Eu chiar fac un apel ca să folosim această metodă online, indiferent că vorbim de fax, poștă sau e-mail, așa cum am folosit-o și-n perioada de depunere a cererii unice, cei care au posibilitatea, să evităm contactul și să ne protejăm oarecum, și funcționarii APIA, și beneficiarii noștri, să folosească această metodă. Este foarte simplă, sunt câteva acte care trebuie depuse, compun și cererea de solicitare pentru Măsura 21. E vorba de coordonatele bancare, în cazul în care acestea nu sunt modificate, cu extrasul de cont bancar, dacă nu este diferit față de cel din cererea unică, nu mai este nevoie să fie depus, o copie după buletin, în cazul în care cererea se depune prin reprezentant trebuie neapărat o procură notarială și un extras cu, aici foarte important, cu animalele pe care le are în fermă, dacă vorbim în cazul bovinelor, eligibilitatea o dă vârsta și sexul. Deci, vârsta înseamnă femele adulte în cazul bovinelor cu vârsta de minim 24 de luni la data de 1 iulie 2020, iar în cazul ovinelor, femele adulte cu vârsta de minim 12 luni, la data de 1 iulie 2020. Deci, practic, doi ani la bovine, un an la ovine.

Se scoate un extras din Registrul Național al Exploatațiilor, de la medicul veterinar sau un operator SNIIA (Sistemul Național de Identificare Înregistrare Animale n.r.), sunt fermieri care au dreptul de operare SNIIA, au o formă de organizare, adică exploatații autorizate și au drepturi de operator SNIIA. Își pot scoate foarte simplu, pe bază de vârstă și sex, animalele eligibile la data de 1 iulie 2020, cu condiția să aibă vârsta de minim 2 ani, în cazul bovinelor și un an în cazul ovinelor și caprinelor. Acesta e tot dosarul. De fapt, mai simplu de atât Ministerul Agriculturii și APIA Central nu putea găsi o modalitate. Într-adevăr, fiind și timpul relativ scurt, undeva la 4 săptămâni, a declarat șeful APIA Mureș, pentru televiziunea locală M9.

Șeful APIA Mureș a adăugat că valoarea maximă a ajutorului pe care poate să o primească un crescător de animale sau un fermier din sectorul legume, fructe, cartofi sau pomicultură este de 7.000 de euro. Spre exemplu, un crescător de animale care deține atât vaci eligibile pentru acest ajutor, cât și ovine eligibile pentru ajutor poate să încaseze de la APIA suma maximă. La fel, un crescător de animale care se ocupă și de legumicultură, să spunem, poate să încaseze suma maximă.

Ce este important de specificat, dacă fermierul, să spunem, are și bovine și ovine, cuantumul sprijinului nu poate să depășească 7.000 de euro pe beneficiar. Este pragul maxim, pentru că s-a estimat, raportat la suma alocată, 150 de milioane de euro (bugetul alocat pentru Măsura 21 n.r.), să încercăm să acoperim, să ajungă la toată lumea, spus pe înțelesul tuturor.

Fermierii depun cererea pentru ajutor la funcționarii care le-au preluat cererile unice, pentru că asta este încă una și cea mai importantă condiție ca să fie eligibil și să poată depune cererea pentru sprijinul excepțional Măsura 21, trebuie să aibă depusă în Campania 2020 cererea unică de plată. Fie că activează în sectorul vegetal, fie că activează în sectorul zootehnic și, dacă nu a fost cumva, a scăpat, că numai cine nu muncește, nu greșește, dar, bineînțeles, încă mai avem două săptămâni, nu se pune problema, dar preventiv, fermierii pot suna funcționarii APIA, pentru că cel care a preluat cererea unică de plată, acel funcționar îi va prelua cererea, dacă este eligibil pe ajutor, să ia legătura cu funcționarul și să spună: domle, vezi că pe mine m-ai uitat sau poate să întrebe, sunt eligibil, poate nu are informația la îndemână, a explicat Ovidiu Săvâșcă.

Șeful APIA Mureș a mai spus că județul Mureș a fost campion la ajutorul de stat acordat pentru fermele de bovine care dețin peste 91 de capete de bovine. Am avut 48 de cereri, cu un efectiv de 8.062 de capete de bovine. Deci, iată că specificul județului Mureș în sector zootehnic, există un istoric, și rămâne mai departe. Suntem pe locul întâi pe țară la număr de solicitanți. Campania (pentru acordarea ajutorului de stat n.r.) s-a finalizat la 25 septembrie, a declarat șeful APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Vizualizat: 10125 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cu cât s-a vândut un hectar de teren agricol din România! Prețul este uriaș!

Cu cât s-a vândut un hectar de teren agricol din România! Prețul este uriaș!

03 august 2021 - 07:54

Preț uriaș plătit anul acesta pentru un hectar de teren agricol, 116.473 euro pe hectar! Terenul se află în extravilanul Iașului, format din parcele cu viță de vie, teren arabil, fâneață și drum.

Comisia Europeană: Fermierii români se apropie de record la producția de grâu!

Comisia Europeană: Fermierii români se apropie de record la producția de grâu!

03 august 2021 - 07:19

„Prognozăm o recoltă aproape record pentru grâul de iarnă cultivat în România”, indică ultima estimare a analiștilor Comisiei Europene potrivit cărora campania de recoltare a grâului avansează bine, cu perspective foarte bune în ceea ce privește randamentul.

Ministrul Oros: Pentru prima dată, fermierii beneficiază de aceste noi ajutoare!

Ministrul Oros: Pentru prima dată, fermierii beneficiază de aceste noi ajutoare!

03 august 2021 - 06:54

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat luni, 2 august 2021, că fermierii români beneficiază de noi ajutoare europene. Este pentru prima dată când în Programul Național de Dezvoltare Rurală au fost introduse ajutoare exclusiv pentru legumicultură.

Secretar de stat MADR, anunț pentru fermele mici!

Secretar de stat MADR, anunț pentru fermele mici!

03 august 2021 - 06:36

Secretarul de stat George Căţean din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a declarat sâmbătă, la Borsec, în cadrul unei dezbateri despre agricultura din zonele montane, că fermele mici trebuie să devină ferme integrate şi nu să rămână doar vânzătoare de materie primă.

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

02 august 2021 - 20:04

Există fermieri veritabili și cei care fac agricultură doar ca să primească subvenții, a declarat secretarul de stat MADR, George Cățean, la sfârșitul săptămânii trecute, la Borsec. Cei care fac agricultura pentru a încasa subvențiile vor dispărea dintre fermierii veritabili.

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

02 august 2021 - 18:53

Animals International cere Poliției și ANSVSA să facă razie națională și să aplice sancțiuni! Animals International atrage atenția că în ciuda anunțului ANSVSA de sistare a exportului cu animale vii, mulți operatori economici ignoră măsurile dispuse de autoritatea centrală competentă, acuză Animals International într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

02 august 2021 - 18:28

Shopron, primul farmers market din Brașov, se va deschide în zona Bartolomeu, în luna septembrie, în vecinătatea complextului Brintex din Șoșeaua Cristianului nr.7. Acesta este un nou proiect comercial de amploare care se dorește a fi primul „farmers market” din Brașov. Magazinul are o suprafață de 13.000 mp, iar fermierii locali, crescătorii de animale pot să vândă aici de la legume la carne și brânzeturi.

Premierul Cîțu cere să fie aspru sancționați crescătorii de animale care nu respectă regulile ANSVSA!

Premierul Cîțu cere să fie aspru sancționați crescătorii de animale care nu respectă regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 17:27

Premierul Florin Cîțu a cerut Autorității Naționale Sanitar-Veterinare (ANSVSA), Poliției și Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) să asigure suspendarea transportului cu animale vii, pe perioada caniculei, și să aplice cele mai aspre sancțiuni, unde este cazul.

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 08:44

Autoritatea Națională Sanitară Vaterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) susține cu vehemență, într-un comunicat, că nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, țăranul poate să țină câți porci vrea și să-i vândă. Cu condiția să respecte regulile stabilite printr-un ordin comun ANSVSA și Ministerul Agriculturii. Iar de reguli, ANSVSA nu suflă o vorbă în comunicat. De fapt, aceste reguli îl determină pe țăran să renunțe singur la creșterea porcilor.

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

02 august 2021 - 06:51

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis către Agroinfo un comunicat prin care face precizări legate de creșterea porcilor în gospodăriile țărănești. ANSVSA nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, susține ANSVSA. Inserăm integral precizările ANSVSA.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Este necesară asigurarea culturilor agricole? Fermierul Dorel Istrate (jud. Mureș) ne spune de ce și cu cine își asigură culturile!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii