Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

MESAJ DIRECTOR APIA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE CARE CER AJUTORUL DE 7.000 DE EURO!

Publicat: 09 octombrie 2020 - 17:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR 7.000 DE EURO PE FERMIER! Crescătorii de animale care dețin și bovine eligibile pentru ajutorul Covid-19 și ovine sau caprine pot să beneficieze de maxim 7.000 de euro/fermier. Este suma maximă pe care o poate lua un fermier în cadrul Măsurii 21. Fermierii depun cererea pentru ajutor la același funcționar APIA care le-a preluat cererea unică. Ei pot să telefoneze funcționarului APIA pentru a afla dacă sunt eligibili pentru acest ajutor, a declarat directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă. 

De la lansarea Măsurii 21, din data de 25 septembrie 2020, până acum, APIA Mureș a primit deja peste 2.000 de cereri pentru ajutorul Covid-19 acordat pe Măsura 21.

Avem undeva la peste 2.300 de solicitanți. Noi am estimat undeva la 3.000 - 3.500 de potențiali beneficiari (din județul Mureș n.r.), cei care se încadrează pe condițiile și pe criteriile de eligibilitate pentru aceste măsuri. Este foarte simplă, să spunem așa, cererea, atât pentru sectorul zootehnic, cât și pentru legume, fructe. Funcționarii APIA pun la dispoziție cererile pretipărite fermierilor care sunt potențiali beneficiari, sunt apelați telefonic.

Eu chiar fac un apel ca să folosim această metodă online, indiferent că vorbim de fax, poștă sau e-mail, așa cum am folosit-o și-n perioada de depunere a cererii unice, cei care au posibilitatea, să evităm contactul și să ne protejăm oarecum, și funcționarii APIA, și beneficiarii noștri, să folosească această metodă. Este foarte simplă, sunt câteva acte care trebuie depuse, compun și cererea de solicitare pentru Măsura 21. E vorba de coordonatele bancare, în cazul în care acestea nu sunt modificate, cu extrasul de cont bancar, dacă nu este diferit față de cel din cererea unică, nu mai este nevoie să fie depus, o copie după buletin, în cazul în care cererea se depune prin reprezentant trebuie neapărat o procură notarială și un extras cu, aici foarte important, cu animalele pe care le are în fermă, dacă vorbim în cazul bovinelor, eligibilitatea o dă vârsta și sexul. Deci, vârsta înseamnă femele adulte în cazul bovinelor cu vârsta de minim 24 de luni la data de 1 iulie 2020, iar în cazul ovinelor, femele adulte cu vârsta de minim 12 luni, la data de 1 iulie 2020. Deci, practic, doi ani la bovine, un an la ovine.

Se scoate un extras din Registrul Național al Exploatațiilor, de la medicul veterinar sau un operator SNIIA (Sistemul Național de Identificare Înregistrare Animale n.r.), sunt fermieri care au dreptul de operare SNIIA, au o formă de organizare, adică exploatații autorizate și au drepturi de operator SNIIA. Își pot scoate foarte simplu, pe bază de vârstă și sex, animalele eligibile la data de 1 iulie 2020, cu condiția să aibă vârsta de minim 2 ani, în cazul bovinelor și un an în cazul ovinelor și caprinelor. Acesta e tot dosarul. De fapt, mai simplu de atât Ministerul Agriculturii și APIA Central nu putea găsi o modalitate. Într-adevăr, fiind și timpul relativ scurt, undeva la 4 săptămâni, a declarat șeful APIA Mureș, pentru televiziunea locală M9.

Șeful APIA Mureș a adăugat că valoarea maximă a ajutorului pe care poate să o primească un crescător de animale sau un fermier din sectorul legume, fructe, cartofi sau pomicultură este de 7.000 de euro. Spre exemplu, un crescător de animale care deține atât vaci eligibile pentru acest ajutor, cât și ovine eligibile pentru ajutor poate să încaseze de la APIA suma maximă. La fel, un crescător de animale care se ocupă și de legumicultură, să spunem, poate să încaseze suma maximă.

Ce este important de specificat, dacă fermierul, să spunem, are și bovine și ovine, cuantumul sprijinului nu poate să depășească 7.000 de euro pe beneficiar. Este pragul maxim, pentru că s-a estimat, raportat la suma alocată, 150 de milioane de euro (bugetul alocat pentru Măsura 21 n.r.), să încercăm să acoperim, să ajungă la toată lumea, spus pe înțelesul tuturor.

Fermierii depun cererea pentru ajutor la funcționarii care le-au preluat cererile unice, pentru că asta este încă una și cea mai importantă condiție ca să fie eligibil și să poată depune cererea pentru sprijinul excepțional Măsura 21, trebuie să aibă depusă în Campania 2020 cererea unică de plată. Fie că activează în sectorul vegetal, fie că activează în sectorul zootehnic și, dacă nu a fost cumva, a scăpat, că numai cine nu muncește, nu greșește, dar, bineînțeles, încă mai avem două săptămâni, nu se pune problema, dar preventiv, fermierii pot suna funcționarii APIA, pentru că cel care a preluat cererea unică de plată, acel funcționar îi va prelua cererea, dacă este eligibil pe ajutor, să ia legătura cu funcționarul și să spună: domle, vezi că pe mine m-ai uitat sau poate să întrebe, sunt eligibil, poate nu are informația la îndemână, a explicat Ovidiu Săvâșcă.

Șeful APIA Mureș a mai spus că județul Mureș a fost campion la ajutorul de stat acordat pentru fermele de bovine care dețin peste 91 de capete de bovine. Am avut 48 de cereri, cu un efectiv de 8.062 de capete de bovine. Deci, iată că specificul județului Mureș în sector zootehnic, există un istoric, și rămâne mai departe. Suntem pe locul întâi pe țară la număr de solicitanți. Campania (pentru acordarea ajutorului de stat n.r.) s-a finalizat la 25 septembrie, a declarat șeful APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Vizualizat: 9627 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ASTĂZI, DECIZIE GUVERN PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA ALE FERMIERILOR!

ASTĂZI, DECIZIE GUVERN PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA ALE FERMIERILOR!

04 decembrie 2020 - 18:04

START PLATĂ SUBVENȚIE APIA! Guvernul a adoptat astăzi, 4 decembrie 2020, în ședință, o hotărâre prin care a alocat 176 de milioane de lei pentru plata restanțelor la subvenția APIA pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul 2 al anului 2020.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTORULUI DE CRIZĂ!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTORULUI DE CRIZĂ!

04 decembrie 2020 - 17:29

TERMEN APIA 14 DECEMBRIE 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, în data de 03 decembrie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial Partea I, ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 205/20220 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

MESAJ AFIR DE ASTĂZI: AJUTORUL DE 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI!

MESAJ AFIR DE ASTĂZI: AJUTORUL DE 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI!

04 decembrie 2020 - 17:08

OFICIAL! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finalizat evaluarea tuturor cererilor tinerilor fermieri pentru finanțarea exploatațiilor agricole, depuse în sesiunea derulată la nivel național și, pentru prima oară, în diaspora la nivelul întregii Uniuni Europene, în perioada 15 iulie – 15 octombrie 2020, anunță AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

VEȘTI DE LA BRUXELLES! CE-I AȘTEAPTĂ PE FERMIERII ROMÂNI!

VEȘTI DE LA BRUXELLES! CE-I AȘTEAPTĂ PE FERMIERII ROMÂNI!

04 decembrie 2020 - 08:29

CONCLUZII ALARMANTE. „Agricultura UE nu este pe direcția bună pentru a atinge țintele de mediu și climă” conform unui studiu comandat chiar de Comisia Europeană. Rezultatele studiului nu sunt deloc îmbucurătoare pentru fermierii europeni și, implicit, pentru fermierii din România.

PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

04 decembrie 2020 - 08:02

ÎN VIGOARE! Schema de ajutor de stat în valoare de 500 de euro pe hectar acordată producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19 a fost publicată joi, 3 decembrie 2020, în Monitorul Oficial. Este în vigoare, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) poate demara primirea cererilor. Important! Solicitanții vor avea doar 7 zile la dispoziție pentru depunerea actelor. Subvenția de 500 de euro/ha este plătită până la limita de 200 de hectare.

SUBVENȚII APIA CU TERMEN DE PLATĂ 31 DECEMBRIE 2020!

SUBVENȚII APIA CU TERMEN DE PLATĂ 31 DECEMBRIE 2020!

04 decembrie 2020 - 07:39

BANII CARE VOR AJUNGE ÎN CONTURILE FERMIERILOR PÂNĂ LA 31 DECEMBRIE 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are termen 31 decembrie 2020 pentru achitarea unor subvenții cuvenite fermierilor pentru anul 2020. AGROINFO vă spune ce bani trebuie să ajungă în conturile dumneavoastră până-n ultima zi din acest an.

VÂNZAREA PORCILOR DIN GOSPODĂRII FĂRĂ AVIZ DSVSA, ILEGALĂ!

VÂNZAREA PORCILOR DIN GOSPODĂRII FĂRĂ AVIZ DSVSA, ILEGALĂ!

04 decembrie 2020 - 06:49

REGULI STRICTE! Carnea de porc din gospodării nu poate fi destinată vânzării, iar vânzarea porcilor din gospodării se poate realiza numai cu avizul DSVSA, a precizat Mihai Terecoasă, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova. Pentru a preveni extinderea pestei porcine africane, regulile sanitar-veterinare sunt la fel de stricte ca anul trecut, în această perioadă când mai sunt două săptămâni până la Ignat.

APIA: BANII TRANSFERAȚI ASTĂZI ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

APIA: BANII TRANSFERAȚI ASTĂZI ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

03 decembrie 2020 - 16:02

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, începând cu data de 02 decembrie 2020, a demarat autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2020. APIA anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că a transferat astăzi peste 94 de milioane de euro în conturile fermierilor.

OFICIAL MADR! VIN SUBVENȚIILE APIA RESTANTE!

OFICIAL MADR! VIN SUBVENȚIILE APIA RESTANTE!

03 decembrie 2020 - 15:32

DECIZIE. Ministerul Agriculturii anunță că a alocat peste 800 de milioane de lei pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, aferent anului de cerere 2020. Proiectul de hotărâre de Guvern este în dezbatere publică pe site-ul oficial al MADR.

FRAUDE BANI EUROPENI! ROMÂNIA, AVERTIZATĂ DE UE!

FRAUDE BANI EUROPENI! ROMÂNIA, AVERTIZATĂ DE UE!

03 decembrie 2020 - 14:51

NOTIFICARE DE LA UE! Astăzi, 3 decembrie, Comisia a decis să trimită avize motivate Irlandei și României din cauza neîndeplinirii obligației de a comunica transpunerea normelor UE în legislația lor națională privind combaterea fraudelor vizând interesele financiare ale Uniunii prin intermediul dreptului penal, anunță un comunicat al Reprezentanței în România a Comisiei Europene, transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fermy Show Ep. 1 -  Legea Mirosurilor

Fermy Show Ep. 1 - Legea Mirosurilor

Premieră Națională! Inovație Totală! Jurnalistul Catalin Roba și Fermy, specialistul animat (sau Agri 4.0) al revistei Ferma, despică firul în patru: Este momentul să afli cum e percepută Legea Mirosurilor în lumea lui Fermy!

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Blondă, sexi, drăguţă, 90-60-90, atrăgătoare: vând tractor. Detalii