Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MESAJ DIRECTOR APIA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE CARE CER AJUTORUL DE 7.000 DE EURO!

Publicat: 09 octombrie 2020 - 17:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR 7.000 DE EURO PE FERMIER! Crescătorii de animale care dețin și bovine eligibile pentru ajutorul Covid-19 și ovine sau caprine pot să beneficieze de maxim 7.000 de euro/fermier. Este suma maximă pe care o poate lua un fermier în cadrul Măsurii 21. Fermierii depun cererea pentru ajutor la același funcționar APIA care le-a preluat cererea unică. Ei pot să telefoneze funcționarului APIA pentru a afla dacă sunt eligibili pentru acest ajutor, a declarat directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă. 

De la lansarea Măsurii 21, din data de 25 septembrie 2020, până acum, APIA Mureș a primit deja peste 2.000 de cereri pentru ajutorul Covid-19 acordat pe Măsura 21.

Avem undeva la peste 2.300 de solicitanți. Noi am estimat undeva la 3.000 - 3.500 de potențiali beneficiari (din județul Mureș n.r.), cei care se încadrează pe condițiile și pe criteriile de eligibilitate pentru aceste măsuri. Este foarte simplă, să spunem așa, cererea, atât pentru sectorul zootehnic, cât și pentru legume, fructe. Funcționarii APIA pun la dispoziție cererile pretipărite fermierilor care sunt potențiali beneficiari, sunt apelați telefonic.

Eu chiar fac un apel ca să folosim această metodă online, indiferent că vorbim de fax, poștă sau e-mail, așa cum am folosit-o și-n perioada de depunere a cererii unice, cei care au posibilitatea, să evităm contactul și să ne protejăm oarecum, și funcționarii APIA, și beneficiarii noștri, să folosească această metodă. Este foarte simplă, sunt câteva acte care trebuie depuse, compun și cererea de solicitare pentru Măsura 21. E vorba de coordonatele bancare, în cazul în care acestea nu sunt modificate, cu extrasul de cont bancar, dacă nu este diferit față de cel din cererea unică, nu mai este nevoie să fie depus, o copie după buletin, în cazul în care cererea se depune prin reprezentant trebuie neapărat o procură notarială și un extras cu, aici foarte important, cu animalele pe care le are în fermă, dacă vorbim în cazul bovinelor, eligibilitatea o dă vârsta și sexul. Deci, vârsta înseamnă femele adulte în cazul bovinelor cu vârsta de minim 24 de luni la data de 1 iulie 2020, iar în cazul ovinelor, femele adulte cu vârsta de minim 12 luni, la data de 1 iulie 2020. Deci, practic, doi ani la bovine, un an la ovine.

Se scoate un extras din Registrul Național al Exploatațiilor, de la medicul veterinar sau un operator SNIIA (Sistemul Național de Identificare Înregistrare Animale n.r.), sunt fermieri care au dreptul de operare SNIIA, au o formă de organizare, adică exploatații autorizate și au drepturi de operator SNIIA. Își pot scoate foarte simplu, pe bază de vârstă și sex, animalele eligibile la data de 1 iulie 2020, cu condiția să aibă vârsta de minim 2 ani, în cazul bovinelor și un an în cazul ovinelor și caprinelor. Acesta e tot dosarul. De fapt, mai simplu de atât Ministerul Agriculturii și APIA Central nu putea găsi o modalitate. Într-adevăr, fiind și timpul relativ scurt, undeva la 4 săptămâni, a declarat șeful APIA Mureș, pentru televiziunea locală M9.

Șeful APIA Mureș a adăugat că valoarea maximă a ajutorului pe care poate să o primească un crescător de animale sau un fermier din sectorul legume, fructe, cartofi sau pomicultură este de 7.000 de euro. Spre exemplu, un crescător de animale care deține atât vaci eligibile pentru acest ajutor, cât și ovine eligibile pentru ajutor poate să încaseze de la APIA suma maximă. La fel, un crescător de animale care se ocupă și de legumicultură, să spunem, poate să încaseze suma maximă.

Ce este important de specificat, dacă fermierul, să spunem, are și bovine și ovine, cuantumul sprijinului nu poate să depășească 7.000 de euro pe beneficiar. Este pragul maxim, pentru că s-a estimat, raportat la suma alocată, 150 de milioane de euro (bugetul alocat pentru Măsura 21 n.r.), să încercăm să acoperim, să ajungă la toată lumea, spus pe înțelesul tuturor.

Fermierii depun cererea pentru ajutor la funcționarii care le-au preluat cererile unice, pentru că asta este încă una și cea mai importantă condiție ca să fie eligibil și să poată depune cererea pentru sprijinul excepțional Măsura 21, trebuie să aibă depusă în Campania 2020 cererea unică de plată. Fie că activează în sectorul vegetal, fie că activează în sectorul zootehnic și, dacă nu a fost cumva, a scăpat, că numai cine nu muncește, nu greșește, dar, bineînțeles, încă mai avem două săptămâni, nu se pune problema, dar preventiv, fermierii pot suna funcționarii APIA, pentru că cel care a preluat cererea unică de plată, acel funcționar îi va prelua cererea, dacă este eligibil pe ajutor, să ia legătura cu funcționarul și să spună: domle, vezi că pe mine m-ai uitat sau poate să întrebe, sunt eligibil, poate nu are informația la îndemână, a explicat Ovidiu Săvâșcă.

Șeful APIA Mureș a mai spus că județul Mureș a fost campion la ajutorul de stat acordat pentru fermele de bovine care dețin peste 91 de capete de bovine. Am avut 48 de cereri, cu un efectiv de 8.062 de capete de bovine. Deci, iată că specificul județului Mureș în sector zootehnic, există un istoric, și rămâne mai departe. Suntem pe locul întâi pe țară la număr de solicitanți. Campania (pentru acordarea ajutorului de stat n.r.) s-a finalizat la 25 septembrie, a declarat șeful APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Vizualizat: 10060 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

11 aprilie 2021 - 20:47

AJUTOARE EUROPENE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că în maxim 10 zile vor fi lansate în consultare publică o parte dintre ghidurile pentru accesarea ajutoarelor europene din agricultură.

OIER: CONTROALE ȘI SUPRACONTROALE PÂNĂ SE DISTRUG FERMELE DE ANIMALE!

OIER: CONTROALE ȘI SUPRACONTROALE PÂNĂ SE DISTRUG FERMELE DE ANIMALE!

11 aprilie 2021 - 09:26

VOCEA CRESCĂTORULUI! Crescătorul de ovine Vasile Turculeț, Asociația Crescătorilor Montani de Ovine „Dealu Negru” Bistrița Năsăud, a transmis o scrisoare către AGROINFO în care spune cu amărăciune că atâtea controale și supracontroale vor duce la distrugerea fermelor de animale și nu la sprijinirea lor pentru a se dezvolta. Oierul subliniază cu ironie aberațiile impuse de autorități crescătorilor.

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

11 aprilie 2021 - 08:05

ANUNȚ! Peste 90.000 de răsaduri de legume produse la Stațiunea de Cercetare Horticolă, puse în vânzare de USAMV Cluj-Napoca! De luni, 12 aprilie 2021, puteți cumpăra răsaduri de la USAMV Cluj, anunță USAMV Cluj într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ANIMALELE TRANSPORTATE FĂRĂ ACTE SANITARE-VETERINARE, CONFISCATE ȘI UCISE!

ANIMALELE TRANSPORTATE FĂRĂ ACTE SANITARE-VETERINARE, CONFISCATE ȘI UCISE!

09 aprilie 2021 - 09:43

ATENȚIE, CRESCĂTORI! Animalele care sunt transportate fără documente sanitare-veterinare sunt confiscate și ucise de inspectorii sanitari-veterinari, avertizează Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, DSVSA Giurgiu, într-un comunicat transmis media.

CRESCĂTORI DE ANIMALE, VOCEA VOASTRĂ TREBUIE AUZITĂ ACUM LA BRUXELLES PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU!

CRESCĂTORI DE ANIMALE, VOCEA VOASTRĂ TREBUIE AUZITĂ ACUM LA BRUXELLES PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU!

09 aprilie 2021 - 08:26

TREZIȚI-VĂ! Crescătorii de animale din România trebuie să se trezească până nu e prea târziu! Trebuie să-și facă acum vocea auzită la Bruxelles! Deocamdată, acolo se aude acum doar vocea unor organizații care fac presiuni mari pentru interzicerea exportului de animale vii din România și reducerea numărului de animale crescute în ferme. Crescătorul de oi Iancu Polifronie din Dobrogea a declarat miercuri că pregătește o scrisoare către Comisia Europeană și Guvernul României.

AMENINȚARE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

AMENINȚARE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

09 aprilie 2021 - 06:47

CE LI SE PREGĂTEȘTE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE! De la interzicerea exportului și transportului animalelor vii la interzicerea înființări de noi ferme de animale sunt dezbaterile fierbinți de acum de la Bruxelles. Comisia Europeană urmărește să limiteze consumul de carne, să-l înlocuiască cu consumul de viermi și insecte, a anunțat europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, care a organizat joi o dezbatere live cu crescători și exportatori de animale din România.

ASTĂZI, ÎN DIRECT! ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ, SUB ASALT!

ASTĂZI, ÎN DIRECT! ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ, SUB ASALT!

08 aprilie 2021 - 10:08

DEZBATERI. Eurodeputata Carmen Avram, membră a Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European (AGRI), organizează joi, 8 aprilie, de la ora 13:00, o dezbatere live, pe Facebook, pe tema provocărilor și amenințărilor la adresa zootehniei din România.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

08 aprilie 2021 - 08:52

OFICIAL! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2021, au fost înregistrate un număr de 395.027 cereri, pentru o suprafață de 2.232.129 ha.

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

08 aprilie 2021 - 08:40

PROTEST! Fermierii care au scos miercuri, 7 aprilie 2021, tractoarele în stradă la Iași și Botoșani anunță că vor merge cu utilajele agricole la București dacă nu le sunt rezolvate cererile. Asociația Producătorilor de Porumb din România a transmis un comunicat către AGROINFO.

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

08 aprilie 2021 - 08:07

SUBVENȚII AGRICOLE. A fost introdus conceptul privind noul fermier care va avea acces mult mai ușor la fonduri europene, la fel ca tânărul fermier. “Noul fermier” este definit astfel încât să includă următoarele elemente: condițiile pentru a fi „șeful exploatației”; formarea profesională și/sau competențele corespunzătoare; o limită de vârstă de peste 40 de ani, anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Com AGRI, Parlamentul European.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii