KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

MESAJ DIRECTOR APIA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE CARE CER AJUTORUL DE 7.000 DE EURO!

Publicat: 09 octombrie 2020 - 17:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR 7.000 DE EURO PE FERMIER! Crescătorii de animale care dețin și bovine eligibile pentru ajutorul Covid-19 și ovine sau caprine pot să beneficieze de maxim 7.000 de euro/fermier. Este suma maximă pe care o poate lua un fermier în cadrul Măsurii 21. Fermierii depun cererea pentru ajutor la același funcționar APIA care le-a preluat cererea unică. Ei pot să telefoneze funcționarului APIA pentru a afla dacă sunt eligibili pentru acest ajutor, a declarat directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă. 

De la lansarea Măsurii 21, din data de 25 septembrie 2020, până acum, APIA Mureș a primit deja peste 2.000 de cereri pentru ajutorul Covid-19 acordat pe Măsura 21.

Avem undeva la peste 2.300 de solicitanți. Noi am estimat undeva la 3.000 - 3.500 de potențiali beneficiari (din județul Mureș n.r.), cei care se încadrează pe condițiile și pe criteriile de eligibilitate pentru aceste măsuri. Este foarte simplă, să spunem așa, cererea, atât pentru sectorul zootehnic, cât și pentru legume, fructe. Funcționarii APIA pun la dispoziție cererile pretipărite fermierilor care sunt potențiali beneficiari, sunt apelați telefonic.

Eu chiar fac un apel ca să folosim această metodă online, indiferent că vorbim de fax, poștă sau e-mail, așa cum am folosit-o și-n perioada de depunere a cererii unice, cei care au posibilitatea, să evităm contactul și să ne protejăm oarecum, și funcționarii APIA, și beneficiarii noștri, să folosească această metodă. Este foarte simplă, sunt câteva acte care trebuie depuse, compun și cererea de solicitare pentru Măsura 21. E vorba de coordonatele bancare, în cazul în care acestea nu sunt modificate, cu extrasul de cont bancar, dacă nu este diferit față de cel din cererea unică, nu mai este nevoie să fie depus, o copie după buletin, în cazul în care cererea se depune prin reprezentant trebuie neapărat o procură notarială și un extras cu, aici foarte important, cu animalele pe care le are în fermă, dacă vorbim în cazul bovinelor, eligibilitatea o dă vârsta și sexul. Deci, vârsta înseamnă femele adulte în cazul bovinelor cu vârsta de minim 24 de luni la data de 1 iulie 2020, iar în cazul ovinelor, femele adulte cu vârsta de minim 12 luni, la data de 1 iulie 2020. Deci, practic, doi ani la bovine, un an la ovine.

Se scoate un extras din Registrul Național al Exploatațiilor, de la medicul veterinar sau un operator SNIIA (Sistemul Național de Identificare Înregistrare Animale n.r.), sunt fermieri care au dreptul de operare SNIIA, au o formă de organizare, adică exploatații autorizate și au drepturi de operator SNIIA. Își pot scoate foarte simplu, pe bază de vârstă și sex, animalele eligibile la data de 1 iulie 2020, cu condiția să aibă vârsta de minim 2 ani, în cazul bovinelor și un an în cazul ovinelor și caprinelor. Acesta e tot dosarul. De fapt, mai simplu de atât Ministerul Agriculturii și APIA Central nu putea găsi o modalitate. Într-adevăr, fiind și timpul relativ scurt, undeva la 4 săptămâni, a declarat șeful APIA Mureș, pentru televiziunea locală M9.

Șeful APIA Mureș a adăugat că valoarea maximă a ajutorului pe care poate să o primească un crescător de animale sau un fermier din sectorul legume, fructe, cartofi sau pomicultură este de 7.000 de euro. Spre exemplu, un crescător de animale care deține atât vaci eligibile pentru acest ajutor, cât și ovine eligibile pentru ajutor poate să încaseze de la APIA suma maximă. La fel, un crescător de animale care se ocupă și de legumicultură, să spunem, poate să încaseze suma maximă.

Ce este important de specificat, dacă fermierul, să spunem, are și bovine și ovine, cuantumul sprijinului nu poate să depășească 7.000 de euro pe beneficiar. Este pragul maxim, pentru că s-a estimat, raportat la suma alocată, 150 de milioane de euro (bugetul alocat pentru Măsura 21 n.r.), să încercăm să acoperim, să ajungă la toată lumea, spus pe înțelesul tuturor.

Fermierii depun cererea pentru ajutor la funcționarii care le-au preluat cererile unice, pentru că asta este încă una și cea mai importantă condiție ca să fie eligibil și să poată depune cererea pentru sprijinul excepțional Măsura 21, trebuie să aibă depusă în Campania 2020 cererea unică de plată. Fie că activează în sectorul vegetal, fie că activează în sectorul zootehnic și, dacă nu a fost cumva, a scăpat, că numai cine nu muncește, nu greșește, dar, bineînțeles, încă mai avem două săptămâni, nu se pune problema, dar preventiv, fermierii pot suna funcționarii APIA, pentru că cel care a preluat cererea unică de plată, acel funcționar îi va prelua cererea, dacă este eligibil pe ajutor, să ia legătura cu funcționarul și să spună: domle, vezi că pe mine m-ai uitat sau poate să întrebe, sunt eligibil, poate nu are informația la îndemână, a explicat Ovidiu Săvâșcă.

Șeful APIA Mureș a mai spus că județul Mureș a fost campion la ajutorul de stat acordat pentru fermele de bovine care dețin peste 91 de capete de bovine. Am avut 48 de cereri, cu un efectiv de 8.062 de capete de bovine. Deci, iată că specificul județului Mureș în sector zootehnic, există un istoric, și rămâne mai departe. Suntem pe locul întâi pe țară la număr de solicitanți. Campania (pentru acordarea ajutorului de stat n.r.) s-a finalizat la 25 septembrie, a declarat șeful APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Vizualizat: 10201 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cei mai bogați fermieri din lume!

Cei mai bogați fermieri din lume!

27 noiembrie 2021 - 09:37

Revistele online AgronoMag și Luxatix au găsit cei mai bogați fermieri din lume, oameni care își datorează averea agriculturii și creșterii animalelor. Între ei se află și un prim-ministru, iar primele două locuri sunt deținute de doi chinezi. 

Oierul Dumitru Andreșoi despre certificatele de origine false la berbeci!

Oierul Dumitru Andreșoi despre certificatele de origine false la berbeci!

27 noiembrie 2021 - 07:22

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descoperit că un certificat de origine falsificat pentru berbeci s-a vândut cu suma între 900 și 1000 de lei bucata împreună cu crotalii. Oierii care le-au cumpărat au încasat de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) subvenția cea mai mare din oierit, sprijinul cuplat, cu un cuantum de circa 17 euro pe cap de ovină pentru berbeci care, în realitate, nu erau de rasă pură, aveau doar certificate false și crotalii transferate de la alți berbeci.

Prima decizie a ministrului Chesnoiu: Șeful ANZ, destituit!

Prima decizie a ministrului Chesnoiu: Șeful ANZ, destituit!

26 noiembrie 2021 - 19:16

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează astăzi că, începând cu data de 2 decembrie 2021, încetează detașarea temporară a domnului Vaida Bela în postul de director general la Agenția Națională de Zootehnie ”Prof. Dr. GK Constantinescu”.

Decizie Guvern ASTĂZI: Sume suplimentare pentru ajutoarele de stat acordate fermierilor!

Decizie Guvern ASTĂZI: Sume suplimentare pentru ajutoarele de stat acordate fermierilor!

26 noiembrie 2021 - 19:06

În ședința Guvernului din data de 26 noiembrie 2021 a fost aprobată rectificarea bugetului MADR, care presupune disponibilizarea și redistribuirea unor resurse financiare excedentare identificate în bugetul MADR pe anul 2021, informează Ministerul Agriculturii. 

Certificate de origine false la ovine! 12 oieri, medici veterinari, ingineri zootehniști, trimiși în judecată!

Certificate de origine false la ovine! 12 oieri, medici veterinari, ingineri zootehniști, trimiși în judecată!

26 noiembrie 2021 - 15:54

ANCHETA DNA! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au trimis în judecată, în stare de libertate și sub control judiciar, 12 inculpați (crescători de ovine, medici veterinari, ingineri zootehniști etc.), pentru încercarea de fraudare a fondurilor europene pentru zootehnie, prin folosirea de certificate falsificate de atestare a unei rase de ovine, anunță DNA.

Oficial UE: O veste bună pentru fermierii români! Crește subvenția la 215 euro/ha!

Oficial UE: O veste bună pentru fermierii români! Crește subvenția la 215 euro/ha!

26 noiembrie 2021 - 10:52

O veste bună pentru fermierii români este convergența plăților. Aceasta înseamnă echivalarea în timp a subvenției la hectar cu cea din alte state membre, ceea ce va însemna o creștere de la 170/195 EUR/ha în 2019/2020 până la 215 EUR/ha în 2027, anunță europarlamentarul român Dan Motreanu.

Subvenția APIA vaci lapte pentru acest an - 379 euro/cap animal, cuantum estimat!

Subvenția APIA vaci lapte pentru acest an - 379 euro/cap animal, cuantum estimat!

26 noiembrie 2021 - 09:46

Ministerul Agriculturii a anunțat ieri, joi, 25 noiembrie 2021, plafonul alocat pentru acest an, pentru plata sprijinului cuplat zootehnic pentru bovine. Agroinfo a estimat cuantumul pe cap de vacă de lapte pe care ar urma să-l primească anul acesta crescătorii români de bovine care sunt eligibili pentru această schemă de plată.

Stau la oraș și vreau pe masa de Crăciun porc crescut în curtea unui țăran!

Stau la oraș și vreau pe masa de Crăciun porc crescut în curtea unui țăran!

26 noiembrie 2021 - 09:02

Unul dintre cititorii Agroinfo care trăiește la oraș îi dă replica vicepreședintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea, într-un mesaj transmis către redacția noastră. Vreau pe masa de Crăciun porc crescut în curtea unui țăran, spune cititorul nostru.

Eurodeputat român: Redistribuția subvențiilor către fermierii mai mici!

Eurodeputat român: Redistribuția subvențiilor către fermierii mai mici!

26 noiembrie 2021 - 08:15

Avem de departe cei mai mulți mici fermieri din UE, care de cele mai multe ori sunt în afara circuitelor economice și nu produc profit din munca lor. Noua Politică Agricolă Comună vine cu mai mulți bani pentru fermierii mici și mijlocii, dar și cu oportunitatea pentru ei de a se integra pe piață producând alimente ecologice, sănătoase, care sunt o prioritate pentru UE în viitor, spune europarlamentarul român Alin Mituța. 

Subvenții APIA exclusiv pentru fermierii adevărați, nu pentru alte buzunare!

Subvenții APIA exclusiv pentru fermierii adevărați, nu pentru alte buzunare!

26 noiembrie 2021 - 08:00

Este modificată definiția fermierului activ, pentru că vrem ca banii UE să meargă către adevărații fermieri care se ocupă cu agricultura și nu către proprietarii de terenuri – până acum, s-a întâmplat și acest lucru, a spus europarlamentarul român Alin Mituța, într-un interviu G4Media. Noua definiție a fermierului activ va intra din 2023, odată cu noua Politică Agricolă Comună. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

Între vecini

Între vecini
Soţia către soţ: Detalii