KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

MÂNDRU CĂ SUNT FERMIER! PROIECTUL DEMETER!

Publicat: 13 martie 2021 - 07:29
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI. La începutul acestui an, am trimis un sondaj fermierilor care testează în mod activ hardware și  software în piloții DEMETER, pentru a le înțelege mai bine nevoile, interesele și preocupările cu privire la  proiectul DEMETER și în ceea ce privește categoria mai largă de tehnologii agricole inteligente, precizează Asociația Producătorilor de Porumb din România, APPR, într-un comunicat transmis AGROINFO.

Acest sondaj a fost tradus în limba locală a fermierilor din pilot și le-a fost distribuit prin e-mail.

În total, au fost primite 29 de răspunsuri de la fermierii DEMETER, dintre care 90% erau bărbați și  10% femei. Vârsta medie a respondenților este de 30-39 de ani. Localizarea geografică a răspunsurilor a fost răspândită pe întreg teritoriul UE, inclusiv Belgia, Republica Cehă, Georgia, Germania, Grecia, Italia,  Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovenia și Spania. Aproape 80% dintre fermieri sunt absolvenți de  cursuri universitare. În ceea ce privește proprietatea fermei, 69% dintre respondenți lucreaza într-o fermă  familială, urmată de 14% care lucrează într-o fermă corporativă. Doar 21% dintre respondenți făceau parte  dintr-o cooperativă, dar 55% făceau parte dintr-o organizație de fermieri.

Respondenții provin dintr-un amestec de sectoare agricole: producția de fructe și legume (struguri, mere, nectarină, afine, cartofi, măsline, castraveți), animale (lactate, porci și păsări de curte), culturi arabile  (porumb, orez și cereale) și apicultură.

În ceea ce privește dimensiunea fermei, s-a înregistrat un mix : 31% dintre respondenți provin din ferme mai mici de 5 ha, 28% din ferme de 5 - 19,9 ha, 10% din ferme de la 20 la 49,9 ha, 3% din ferme de  50 - 99,9 ha și, in sfârșit, 28% provin din exploatații de peste 100 ha.

Conectivitatea la internet variază între ferme; aproape 30% dintre respondenți au considerat că este  excelenta, 24% foarte buna, 29% buna, 10% slaba și 7% foarte slaba. În ceea ce privește conectivitatea,  viteza de descărcare sau lățimea de bandă a conexiunii la internet, acestea au variat considerabil între  respondenți.

Primul scop al sondajului a fost să evalueze înțelegerea fermierilor DEMETER cu privire la proiectul propriu-zis. Astfel, 87% dintre respondenți fie au fost de acord, fie au fost puternic de acord cu faptul ca au  înțeles ceea ce DEMETER încearcă să realizeze ; 80% fie au fost de acord, fie au fost foarte de acord că s-ar  simți confortabil explicând altora proiectul DEMETER ; 51% ar dori să vadă mai multe informații de la noi  pentru a înțelege DEMETER și obiectivele sale. Urmând această perspectivă, vom crea și publica informații  mai regulate destinate fermierilor și le vom pune la dispoziție în alte limbi decât engleza.

Apoi, am abordat nevoile fermierilor prin crearea unei serii de declarații, elaborate în consultare cu  Organizația Mondială a Fermierilor (WFO). Multe dintre aceste declarații au fost, de asemenea, descoperite  în cadrul atelierului ‘DEMETER - Analiza părților interesate’, care a avut loc în 2020. Fermierii au fost  rugați să evalueze aceste nevoi pe o scară de la 1 la 10 în ceea ce privește importanța pe care o acorda  fiecarei nevoi pentru ferma lor. Rezultatele au arătat că, pe lângă o creștere a calității randamentului,  fermierii au clasat accesul la informațiile despre vreme și schimbări climatice, accesul la tehnologii fezabile și la prețuri accesibile, precum și accesibilitatea, securitatea și intelegerea corecta a datelor fermei lor printre  primele cinci nevoi.

tabel-1-appr_b


De asemenea, a fost creată o listă de îngrijorări ale fermierilor, în consultare cu WFO și în urma  atelierului DEMETER al părților interesate. Rezultatele au demonstrat că confidențialitatea și suveranitatea  datelor și revenirea investițiilor inovatoare se numără printre cele mai mari preocupări pentru fermierii  DEMETER.

tabel-doi-appr_b


Am analizat apoi utilitatea percepută și ușurința percepută de utilizare a tehnologiei DEMETER. Aceste întrebări au fost structurate utilizând o scală Likert în 5 puncte în care 1 = Nu sunt de acord, 2 = Nu  sunt de acord, 3 = Nici nu sunt de acord, nici nu sunt de acord, 4 = Sunt de acord, 5 = Sunt de acord.

grafic-appr_b


În cele din urmă, respondenților li sa cerut să clasifice cele mai mari nevoi de inovare în agricultură  din țara lor. Educația și aptitudinile au reprezentat cel mai important domeniu, cu o clasare medie de 3,21,  un respondent comentând că „Formarea pentru lucrătorii agricoli este importantă pentru toate tehnologiile  inovatoare. Altfel, nu se vor aplica ”. Aceasta a fost urmată de un cadru de abilitare (sisteme de finanțare și bancare, cadru legal etc.) și infrastructură digitală, ambele cu un clasament mediu de 2,32 și infrastructura  fizică cu un clasament mediu de 2,21.

Pe scurt, sondajul a fost un exercițiu foarte util pentru a înțelege mai bine nevoile, interesele și  preocupările fermierilor cu privire la tehnologiile digitale și proiectul DEMETER. A îmbogățit cunoștințele  calitative generate anterior de consorțiul DEMETER cu date cantitative, îndrumând astfel cercetarea  DEMETER către direcții suplimentare.

În ceea ce privește nevoile și preocupările, subiecte precum accesibilitatea atât a datelor climatice, cât și a tehnologiei, precum și securitatea și suveranitatea datelor vor fi abordate în cadrul unor ateliere  suplimentare.

Rezultatele ne vor ajuta să abordăm aceste probleme și să ne îmbunătățim comunicarea cu comunitatea agricolă. Vom extinde un sondaj similar unei rețele mai largi de fermieri în lunile următoare. În  plus, vom crea un sondaj pentru a interacționa cu furnizorii de servicii IT (hardware și software).

Vizualizat: 1404 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie ASTĂZI Comisia Europeană: Ajutoare de stat, ajutoare Covid!

Decizie ASTĂZI Comisia Europeană: Ajutoare de stat, ajutoare Covid!

23 iulie 2021 - 18:29

Comisia Europeană a adoptat astăzi, 23 iulie, o extindere a domeniului de aplicare al Regulamentului general de exceptare pe categorii de ajutoare (RGECA), care le va permite statelor membre să pună în aplicare anumite măsuri de ajutor, fără o examinare prealabilă din partea Comisiei, anunță Comisia Europeană, într-un comunicat transmis Agroinfo.

Eurodeputat Daniel Buda: Ordonanță de o importanță crucială pentru fermierii români!

Eurodeputat Daniel Buda: Ordonanță de o importanță crucială pentru fermierii români!

23 iulie 2021 - 17:54

Europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European, se arată mulțumit de aprobarea ordonanței de urgență care prevede intervenția rapidă în cazul atacurilor urșilor. Guvernul condus de Cîțu a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență propusă de Ministerul Mediului, care stabilește intervenția în 24 de ore în cazul atacurilor urșilor.

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii și crescătorii de animale!

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii și crescătorii de animale!

23 iulie 2021 - 12:05

!!! 2 august 2021 este ultima zi pentru depunerea Cererii de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură pentru trimestrul II, 2021, avertizează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat transmis acum pentru Agroinfo.

APIA anunță apicultorii: Termen limită ajutoare apicultură pentru 2021! Cerere! LISTA completă de acte necesare!

APIA anunță apicultorii: Termen limită ajutoare apicultură pentru 2021! Cerere! LISTA completă de acte necesare!

23 iulie 2021 - 11:49

Termenul limită de depunere a cererilor de plată pentru ajutoarele din apicultură este data de 31 iulie 2021 însă ținând cont că data de 31 iulie este zi nelucrătoare, solicitanții pot depune cererile de plată până la data de 02.08.2021, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

VIDEO! Fermierii din Olt, în ajutorul sinistraților din Munții Apuseni!

VIDEO! Fermierii din Olt, în ajutorul sinistraților din Munții Apuseni!

23 iulie 2021 - 10:36

Fermierii din județul Olt au sărit în ajutorul sinistraților din Roșia Montană, județul Alba, Munții Apuseni, care au fost puternic afectați de inundațiile și viiturile din ultima perioadă. Fermierii s-au mobilizat exemplar pentru a strânge ajutoare, legume, dar și saltele de dormit, care au fost trimise oamenilor din Munții Apuseni afectați de furia apelor.

Decizie MADR pentru subvențiile fermierilor, crescătorilor de animale!

Decizie MADR pentru subvențiile fermierilor, crescătorilor de animale!

23 iulie 2021 - 07:44

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a acordat mandat Reprezentanței Permanente a României pe lângă UE- Comitetul Special pentru Agricultură pentru îmbunătățirea textului Regulamentului în baza căruia se va creiona Planul Național Strategic, astfel încât acesta să răspundă nevoilor și priorităților agriculturii românești, anunță MADR într-un comunicat transmis Agroinfo.

Agroland, investiție de 1,3 milioane de euro într-o fabrică de nutrețuri!

Agroland, investiție de 1,3 milioane de euro într-o fabrică de nutrețuri!

22 iulie 2021 - 18:20

Agroland a decis preluarea activității fabricii de nutrețuri combinate de la Caransebeș, printr-o investiție de 1.300.000 euro. Aceasta va deveni prima fabrică din România, pentru care se va obține certificarea non-GMO, pentru producția de furaje nemodificate genetic. Capacitatea de producție a fabricii este în prezent de 12.000 tone/ an și este vizată o creștere a acesteia, de circa 25% pe an, anunță Agroland într-un comunicat transmis Agroinfo.

Anunț ASTĂZI Ministerul Agriculturii: Start cereri pentru ajutoare europene!

Anunț ASTĂZI Ministerul Agriculturii: Start cereri pentru ajutoare europene!

22 iulie 2021 - 15:50

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță lansarea sesiunilor de depunere a cererilor de finanțare pentru submăsura 17.1 - „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” și de depunere a proiectelor pentru submăsura 9.1 – „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol”.

Prim-ministrul Cîțu, anunț ACUM pentru fermieri legat de închiderea piețelor și de noi taxe în agricultură!

Prim-ministrul Cîțu, anunț ACUM pentru fermieri legat de închiderea piețelor și de noi taxe în agricultură!

22 iulie 2021 - 15:30

Premierul Florin Cîţu s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Federaţiei Agrostar. Ce le-a spus premierul României despre închiderea piețelor agro-alimentare și despre noi taxe în agricultură?

APROBAT! Ajutor de 20 de milioane de euro pentru fermieri, crescători de animale!

APROBAT! Ajutor de 20 de milioane de euro pentru fermieri, crescători de animale!

22 iulie 2021 - 12:52

Fermierii, crescătorii de animale din România beneficiază de prime pentru asigurarea culturilor, animalelor și plantelor. Ghidul solicitantului submăsurii 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor, pentru anul 2021, a fost aprobat și este publicat pe site-ul oficial al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), anunță Ministerul Agriculturii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Este necesară asigurarea culturilor agricole? Fermierul Dorel Istrate (jud. Mureș) ne spune de ce și cu cine își asigură culturile!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Blonda la volan

Blonda la volan
Un polițist oprește o blondă pentru viteză: Detalii