KWS+
Reclama header after big part 2

LAUDA BATE PREŢUL! DAEA, ENERVAT de întrebările despre PRODUCŢIILE RECORD şi PREŢUL GRÂULUI!

Publicat: 27 august 2017 - 18:39
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

RECOLTE ISTORICE, MÂNDRIA ŢĂRII! Toată ţara ar trebui să se laude cu aceste producţii nemaîntâlnite în istoria României, şi cine spune că preţul grâului scade din cauză că ministrul Agriculturii anunţă producţii record suferă de „lipsă de orientare în spaţiu”. Asta susţine Petre Daea.

ZIUA-GRAULUI-TIMIS-2017_b

Aflat pe 26 august 2017 la Timişoara, la Ziua Grâului, organizată de Asociaţia Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice din Timiş, ministrul Agricuturii a fost întrebat de presă despre producţiile record obţinute în acest an, despre cum afectează acestea preţul grâului şi pe cel al pâinii.

Sunt fermieri care au afirmat că în urma declaraţiilor pe care ministrul Agriculturii le-a făcut privind producţiile istorice, a scăzut preţul grâului. Ce răspunde Daea?

De fiecare dată v-am spus că voi veni în faţa ţării atunci când am ceva de spus şi numai atunci când consider că este necesar s-o fac. N-am prezentat de-a lungul vremii nici un nivel de producţie. N-am spus, până acum câteva zile, care va fi producţia, cum nu spun acum despre porumb şi floarea soarelui, ştiind că trebuie să fii atent ca cifrele de producţie să nu influenţeze piaţa. Grâul s-a început a fi recoltat cu mult timp în urmă. Piaţa s-a format, preţul s-a stabilizat, iar recolta care s-a obţinut trebuia să fie anunţată şi trebuia spus ţării şi Guvernului României cât s-a obţinut în acest an. Nu sunt de acord cu acele interpretări, îi cunosc bine, le cunosc interesele, îi ştiu foarte bine şi tocmai afirmaţiile acestea pe care le fac ei denaturează piaţa. În momentul în care ai obţinut producţia pe care ţara sau fermierii în totalul lor au adus-o în coşul realizărilor, este necesar, este util, este obligatoriu s-o aduci la cunoştinţă, a spus Petre Daea.

Care ar fi interesul celor care afirmă că preţul grâului scade din cauză că ministrul Agriculturii a anunţat că au fost obţinute producţii istorice în 2017? Daea a răspuns că nu este vorba de „ei”, pentru că din fericire cunsoc o singură persoană, este lipsă de orientare în spaţiu, însă a refuzat să spună despre cine este vorba. Pe mine mă interesează fermierii ţării româneşti, eu îi respect pe toţi, de aceea nu dau nume, indiferent ce poziţie au aceştia, puţini sau mulţi la număr, a spus acesta.

Întrebat de AGROINFO, pe cine şi cum ajută ca ministrul Agriculturii să anunţe nivelurile record de producţieDaea a răspuns, iritat de întrebare, că pe toată lumea, inclusiv pe dumneavoastră, că aveţi o satisfacţie, bănuiesc, că ţara are grâu. 

Vezi PRODUCŢIILE ISTORICE ANUNŢATE DE MINISTERUL AGRICULTURII ÎN 2017!

La întrebarea dacă va scădea preţul pâinii datorită producţiei mari de grâu, Ministrul Agriculturii nu a răspuns concret. Vom vedea ce se întâmplă, important este că ţara are producţii. Pentru această realizare, cred că şi tinereţea dumitale este satisfăcută, nu în zona curiozităţii, ci în zona aceasta de respect pentru munca fermierului şi pentru dragostea aceasta pentru ţară, să o prezentăm aşa cum este ea, a răspuns Daea.

Ce se întâmplă cu fermierii MEDII, care nu au unde să îşi depoziteze recoltele? Din fericire, în ultima perioadă de timp, MARII fermieri au spaţii de depozitare, a spus Daea.

Dar mulţi nu au...

Haideţi să ne înţelegem bine. România are 24 de milioane de tone capacitate de depozitare, uitaţi-vă în stânga, în dreapta, în fiecare loc găseşti un siloz, pentru că ei ştiu, de când s-u apucat de această activitate, că piaţa este dificil de stăpânit, şi ca să aplatizeze necazurile şi oscilaţiile de preţ de pe piaţă, şi-au construit cu forţe proprii sau cu bani comunitari din PNDR (...) şi sunt spaţii de depozitare, iar această bucurie trebuie să fie a ţării întregi, a tuturor acelora care se gândesc şi muncesc pentru ţară (...), a afirmat ministrul Agriculturii.

Am întrebat şi fermieri dacă discuţiile despre producţiile record au afectat preţul grâului.

NICOLAE-OPREA-TIMIS_b

Au afectat, mai ales dacă vin de la minister producţii din astea istorice, categoric cumpărătorii şi depozitarii imediat încep să îşi umfle urechile ca la elefant şi să spună că o să scadă preţurile, ceea ce nu este real. Pentru că au câteva zeci sau poate o sută de exploataţii în Timiş producţii bune, 300 de exploataţii au producţii medii. Eu am susţinut că preţul la grâu ar trebui să fie astăzi 70 de bani pe kilogram. Preţul este în jur de 64 -66 de bani pe kilogram, în funcţie de calitate, spune Nicolae Oprea, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş şi şef al Comisiei De Agricultură din Consiliul Judeţean Timiş.

Potrivit lui Oprea, fermierii primesc prentru grâu un preţ puţin mai mare decât anul trecut, dar foarte puţin, în timp de costurile de producţie pentru un hectar cu grâu au crescut cu 10 -15%, până la 20%, din cauza costurilor input-urilor, a preţurilor la energie, a creşterii salariilor.

Vizualizat: 3025 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

FERMIERII ROMÂNI CU PRODUCȚII RECORD la HECTAR!

FERMIERII ROMÂNI CU PRODUCȚII RECORD la HECTAR!

DOCUMENT OFICIAL MINISTERUL AGRICULTURII! Date oficiale transmise de Ministerul Agriculturii către AGROINFO arată că fermierii români au reușit să obțină anul acesta producții record la grâu, rapiță, secară, triticale, orz și mazăre. Ministerul Agriculturii a făcut un clasament al fermierilor care au performat.

PRODUCȚII ISTORICE REALIZATE de FERMIERII ROMÂNI! VEZI CIFRELE OFICIALE!

PRODUCȚII ISTORICE REALIZATE de FERMIERII ROMÂNI! VEZI CIFRELE OFICIALE!

PRODUCȚII  RECORD LA HECTAR! Producțiile record la cereale de anul acesta au fost favorizate și de vreme, dar mai ales de alocarea la timp a subvențiilor agricole. Fermierii au beneficiat la timp de bani și astfel anul acesta este marcat de producții istorice, a spus Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților, la Călărași.

Declaraţii OFICIALE: Vom avea PRODUCŢII RECORD!

Declaraţii OFICIALE: Vom avea PRODUCŢII RECORD!

ŞEDINŢĂ DE GUVERN CU LAUDE! Agricultura a atras toţi banii europeni şi, mai mult, 2017 va fi un an agricol cu producţii record la câteva culturi. A spus-o premierul Mihai Tudose, iar ministrul Agriculturii, Petre Daea, a confirmat.

MIC FERMIER cu producţii MARI: 7 TONE de GRÂU/HA

MIC FERMIER cu producţii MARI: 7 TONE de GRÂU/HA

Nicolae Munteanu, din Chiscani, judeţul Brăila, lucrează puţin peste 10 ha cu grâu şi cu porumb. A recoltat grâul cu combina unui vecin. A scos aproape 7 tone/ha. Cine i-a făcut tehnologia performantă?

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

21 ianuarie 2021 - 18:50

O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că anul acesta va fi lansat un nou program de ajutor de minimis pentru fermierii români.

TURMĂ DE OI ÎNECATĂ! CIOBANUL DISPĂRUT!

TURMĂ DE OI ÎNECATĂ! CIOBANUL DISPĂRUT!

21 ianuarie 2021 - 17:47

DISPARIȚIE. O turmă de circa 70 de ovine a fost găsită înecată într-un pârâu din județul Olt. Ciobanul este căutat de Poliție. Familia de crescători de ovine pentru care lucra deține 500 de oi și 100 de capre.

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

21 ianuarie 2021 - 17:08

ANCHETA DNA. Procurorii DNA, prin Serviciul Teritorial Craiova, au trimis în judecată doi fermieri, după ce, timp de mai mulţi ani, aceştia au prezentat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură mai multe documente false, în urma cărora au obţinut subvenţii agricole. Actele ar fi fost falsificate de unul dintre fermieri.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii