Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

LAUDA BATE PREŢUL! DAEA, ENERVAT de întrebările despre PRODUCŢIILE RECORD şi PREŢUL GRÂULUI!

Publicat: 27 august 2017 - 18:39
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

RECOLTE ISTORICE, MÂNDRIA ŢĂRII! Toată ţara ar trebui să se laude cu aceste producţii nemaîntâlnite în istoria României, şi cine spune că preţul grâului scade din cauză că ministrul Agriculturii anunţă producţii record suferă de „lipsă de orientare în spaţiu”. Asta susţine Petre Daea.

ZIUA-GRAULUI-TIMIS-2017_b

Aflat pe 26 august 2017 la Timişoara, la Ziua Grâului, organizată de Asociaţia Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice din Timiş, ministrul Agricuturii a fost întrebat de presă despre producţiile record obţinute în acest an, despre cum afectează acestea preţul grâului şi pe cel al pâinii.

Sunt fermieri care au afirmat că în urma declaraţiilor pe care ministrul Agriculturii le-a făcut privind producţiile istorice, a scăzut preţul grâului. Ce răspunde Daea?

De fiecare dată v-am spus că voi veni în faţa ţării atunci când am ceva de spus şi numai atunci când consider că este necesar s-o fac. N-am prezentat de-a lungul vremii nici un nivel de producţie. N-am spus, până acum câteva zile, care va fi producţia, cum nu spun acum despre porumb şi floarea soarelui, ştiind că trebuie să fii atent ca cifrele de producţie să nu influenţeze piaţa. Grâul s-a început a fi recoltat cu mult timp în urmă. Piaţa s-a format, preţul s-a stabilizat, iar recolta care s-a obţinut trebuia să fie anunţată şi trebuia spus ţării şi Guvernului României cât s-a obţinut în acest an. Nu sunt de acord cu acele interpretări, îi cunosc bine, le cunosc interesele, îi ştiu foarte bine şi tocmai afirmaţiile acestea pe care le fac ei denaturează piaţa. În momentul în care ai obţinut producţia pe care ţara sau fermierii în totalul lor au adus-o în coşul realizărilor, este necesar, este util, este obligatoriu s-o aduci la cunoştinţă, a spus Petre Daea.

Care ar fi interesul celor care afirmă că preţul grâului scade din cauză că ministrul Agriculturii a anunţat că au fost obţinute producţii istorice în 2017? Daea a răspuns că nu este vorba de „ei”, pentru că din fericire cunsoc o singură persoană, este lipsă de orientare în spaţiu, însă a refuzat să spună despre cine este vorba. Pe mine mă interesează fermierii ţării româneşti, eu îi respect pe toţi, de aceea nu dau nume, indiferent ce poziţie au aceştia, puţini sau mulţi la număr, a spus acesta.

Întrebat de AGROINFO, pe cine şi cum ajută ca ministrul Agriculturii să anunţe nivelurile record de producţieDaea a răspuns, iritat de întrebare, că pe toată lumea, inclusiv pe dumneavoastră, că aveţi o satisfacţie, bănuiesc, că ţara are grâu. 

Vezi PRODUCŢIILE ISTORICE ANUNŢATE DE MINISTERUL AGRICULTURII ÎN 2017!

La întrebarea dacă va scădea preţul pâinii datorită producţiei mari de grâu, Ministrul Agriculturii nu a răspuns concret. Vom vedea ce se întâmplă, important este că ţara are producţii. Pentru această realizare, cred că şi tinereţea dumitale este satisfăcută, nu în zona curiozităţii, ci în zona aceasta de respect pentru munca fermierului şi pentru dragostea aceasta pentru ţară, să o prezentăm aşa cum este ea, a răspuns Daea.

Ce se întâmplă cu fermierii MEDII, care nu au unde să îşi depoziteze recoltele? Din fericire, în ultima perioadă de timp, MARII fermieri au spaţii de depozitare, a spus Daea.

Dar mulţi nu au...

Haideţi să ne înţelegem bine. România are 24 de milioane de tone capacitate de depozitare, uitaţi-vă în stânga, în dreapta, în fiecare loc găseşti un siloz, pentru că ei ştiu, de când s-u apucat de această activitate, că piaţa este dificil de stăpânit, şi ca să aplatizeze necazurile şi oscilaţiile de preţ de pe piaţă, şi-au construit cu forţe proprii sau cu bani comunitari din PNDR (...) şi sunt spaţii de depozitare, iar această bucurie trebuie să fie a ţării întregi, a tuturor acelora care se gândesc şi muncesc pentru ţară (...), a afirmat ministrul Agriculturii.

Am întrebat şi fermieri dacă discuţiile despre producţiile record au afectat preţul grâului.

NICOLAE-OPREA-TIMIS_b

Au afectat, mai ales dacă vin de la minister producţii din astea istorice, categoric cumpărătorii şi depozitarii imediat încep să îşi umfle urechile ca la elefant şi să spună că o să scadă preţurile, ceea ce nu este real. Pentru că au câteva zeci sau poate o sută de exploataţii în Timiş producţii bune, 300 de exploataţii au producţii medii. Eu am susţinut că preţul la grâu ar trebui să fie astăzi 70 de bani pe kilogram. Preţul este în jur de 64 -66 de bani pe kilogram, în funcţie de calitate, spune Nicolae Oprea, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş şi şef al Comisiei De Agricultură din Consiliul Judeţean Timiş.

Potrivit lui Oprea, fermierii primesc prentru grâu un preţ puţin mai mare decât anul trecut, dar foarte puţin, în timp de costurile de producţie pentru un hectar cu grâu au crescut cu 10 -15%, până la 20%, din cauza costurilor input-urilor, a preţurilor la energie, a creşterii salariilor.

Vizualizat: 2978 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

FERMIERII ROMÂNI CU PRODUCȚII RECORD la HECTAR!

FERMIERII ROMÂNI CU PRODUCȚII RECORD la HECTAR!

DOCUMENT OFICIAL MINISTERUL AGRICULTURII! Date oficiale transmise de Ministerul Agriculturii către AGROINFO arată că fermierii români au reușit să obțină anul acesta producții record la grâu, rapiță, secară, triticale, orz și mazăre. Ministerul Agriculturii a făcut un clasament al fermierilor care au performat.

PRODUCȚII ISTORICE REALIZATE de FERMIERII ROMÂNI! VEZI CIFRELE OFICIALE!

PRODUCȚII ISTORICE REALIZATE de FERMIERII ROMÂNI! VEZI CIFRELE OFICIALE!

PRODUCȚII  RECORD LA HECTAR! Producțiile record la cereale de anul acesta au fost favorizate și de vreme, dar mai ales de alocarea la timp a subvențiilor agricole. Fermierii au beneficiat la timp de bani și astfel anul acesta este marcat de producții istorice, a spus Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților, la Călărași.

Declaraţii OFICIALE: Vom avea PRODUCŢII RECORD!

Declaraţii OFICIALE: Vom avea PRODUCŢII RECORD!

ŞEDINŢĂ DE GUVERN CU LAUDE! Agricultura a atras toţi banii europeni şi, mai mult, 2017 va fi un an agricol cu producţii record la câteva culturi. A spus-o premierul Mihai Tudose, iar ministrul Agriculturii, Petre Daea, a confirmat.

MIC FERMIER cu producţii MARI: 7 TONE de GRÂU/HA

MIC FERMIER cu producţii MARI: 7 TONE de GRÂU/HA

Nicolae Munteanu, din Chiscani, judeţul Brăila, lucrează puţin peste 10 ha cu grâu şi cu porumb. A recoltat grâul cu combina unui vecin. A scos aproape 7 tone/ha. Cine i-a făcut tehnologia performantă?

Alte articole in aceasta categorie

CIOBAN ROMÂN, ACUZAT ÎN ITALIA CĂ AR FI UCIS DOI FRAȚI PENTRU PĂȘUNE!

CIOBAN ROMÂN, ACUZAT ÎN ITALIA CĂ AR FI UCIS DOI FRAȚI PENTRU PĂȘUNE!

29 septembrie 2020 - 21:17

SUSPECT. Carabinierii au arestat în aceste zile în Italia un român în vârstă de 22 de ani, suspectat că ar fi ucis doi frați italieni. Victimele au fost descoperite fără viață în luna iunie a acestui an la Caltanissetta, în Sicilia. Unul dintre frați era pe jumătate carbonizat, iar celălalt avea craniul sfărâmat. Cei doi frați erau ciobani, la fel și presupusul ucigaș. Scandalul ar fi pornit de la pășune, informează ANSA, agenție italiană de știri.

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

29 septembrie 2020 - 20:07

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ. Crescătorul de bovine Ștefan Muscă din județul Giurgiu spune că a chemat mașina de la abator să ducă vacile. Nu mai putem să fim sclavi, nu că nu mai vrem, că ne-am obișnuit să fim sclavi, dar nu mai putem, nimeni nu ne mai dă pe datorie, spune cu amărăciune crescătorul. A vândut laptele în februarie, dar nu și-a primit nici acum banii. Ștefan Muscă a trimis deja o parte din bovinele din fermă la abator.

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

29 septembrie 2020 - 11:22

PREGĂTIM O NOUĂ GENERAȚIE DE LIDERI ÎN AGRICULTURĂ! Grupul Agricover continuă strategia de responsabilitate socială și lansează programul “Burse Agricover 2020” în cadrul căruia vor fi oferite 10 burse de studiu, în valoare de 100.000 de euro, pentru tinerii fermieri din România care doresc să asigure continuitatea afacerii de familie și să se specializeze urmând cursurile celei a doua serii a Programului Tineri Lideri pentru Agricultură (2020-2021) al Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă.

AJUTOR 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! DATA PÂNĂ LA CARE PUTEȚI CERE BANII!

AJUTOR 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! DATA PÂNĂ LA CARE PUTEȚI CERE BANII!

29 septembrie 2020 - 07:58

TERMEN LIMITĂ CERERE. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță tinerii fermieri că termenul limită pentru depunerea cererii pentru obținerea ajutorului de 50.000 de euro la instalarea ca șefi de exploatație agricolă este 15 octombrie 2020, ora 15:59.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

29 septembrie 2020 - 07:21

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-o vreme normală sub aspect termic, în aproape toată ţara. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între 8...21°C, limite apropiate de mediile multianuale, la nivelul întregii țări. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 11...27°C, în cea mai mare parte a zonelor de cultură.

15 OCTOMBRIE, TERMEN APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIEI LA PĂȘUNE!

15 OCTOMBRIE, TERMEN APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIEI LA PĂȘUNE!

29 septembrie 2020 - 06:32

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care au solicitat anul acesta subvenția APIA pentru pășune că trebuie să prezinte până la data de 15 octombrie 2020 documentele în baza cărora vor încasa banii. Informațiile de care au nevoie fermierii, pentru a respecta acest termen, au fost comunicate de APIA pentru AGROINFO.

CÂȚI CRESCĂTORI DE BOVINE IAU AJUTORUL DE 100 DE EURO PE CAP DE ANIMAL!

CÂȚI CRESCĂTORI DE BOVINE IAU AJUTORUL DE 100 DE EURO PE CAP DE ANIMAL!

28 septembrie 2020 - 17:45

TERMEN APIA 29 SEPTEMBRIE 2020. O singură zi a mai rămas pentru depunerea cererilor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat crescătorilor de bovine care dețin minim 91 de capete bovine femele. Cuantumul ajutorului este de 100 de euro/cap de bovină femelă cu vârsta de minim 24 de luni la data de 1 iulie 2020.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTOARELOR DE CRIZĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTOARELOR DE CRIZĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

28 septembrie 2020 - 16:34

ULTIMA ZI. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește fermierilor că se depun cererile de solicitare a ajutoarelor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19, până la data de 29.09.2020, inclusiv.

SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII AFECTAȚI DE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ!

SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII AFECTAȚI DE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ!

28 septembrie 2020 - 10:59

GERMANIA. Guvernul german ia în considerare acordarea unui ajutor fermierilor, după scăderea preţurilor cărnii de porc, în urma descoperirii a 32 de mistreţi infectaţi cu pestă porcină africană, în landul Brandenburg, din estul ţării, a anunţat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner, transmite Reuters.

În loc să sape terenul, unii “sapă” şcoala. Liceul agricol unde interesele de gaşcă suprimă actul de educaţie!

În loc să sape terenul, unii “sapă” şcoala. Liceul agricol unde interesele de gaşcă suprimă actul de educaţie!

28 septembrie 2020 - 10:51

OPINIE. “La omul sărac nici boii nu trag!” Acest proverb se aplică ad-literam în cazul unei unităţi de învăţământ preunversitar agricol din judeţul Iaşi. Mai exact, din Miroslava. De aici a plecat şi ideea de a scrie acest text.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

"LAND.TECHNIK für Profis 2020" - Tehnică agricolă pentru profesionişti - evenimentul anual organizat de DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură) şi Asociaţia inginerilor din Germania (VDI - Verein Deutscher Ingenieure) cu tema "Protecţia plantelor" s-a desfăşurat la sediul companiei Amazone Werke H. Dreyer GmbH & Co. KG, din Hasbergen-Gaste (Germania). Manifestarea a reunit, timp de două zile, aproape 300 de specialişti în domeniul construcţiilor de maşini agricole, fermieri şi studenţi şi au fost prezentate şi dezbătute noutăţile din domeniul tehnicilor de protecţie a plantelor.

Interviu cu conf. dr. ing. Ovidiu Ranta, Catedra de mecanizare - USAMV Cluj-Napoca.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou...

Cadou...
De sărbători, o familie a găsit în cutia poştală două bilete la un concert şi un bileţel pe care scria “Ghici de la cine?”. Detalii