ANUNȚ. Karpaten Meat Group România anunță că achiziționează viței, rasa Angus și metis. Vă punem la dispoziție comunicatul Karpaten Meat cu condițiile de cumpărare a vițeilor, clasele de calitate, stabilirea prețului etc.
După cum știți sistemul nostru Angus se bazează pe colaborarea cu ferme partenere. În cadrul programului de parteneriat, Karpaten Meat cumpără viței din rasa Angus, conform clauzei de răscumpărare prevăzute în contractul cadru.
De-a lungul celor 12 ani de activitate, fermierii parteneri s-au bucurat de promisiunea Karpaten Meat Group de a achiziționa vițeii produși, în conformitate cu condițiile contractuale, având astfel o piață sigură și stabilă de desfacere asigurată.
Ne bucurăm că și în această toamnă, în ciuda problemelor legate de criza Covid, putem să venim în sprijinul partenerilor noștri prin achiziția de viței Angus, reducând astfel cheltuielile suplimentare ale fermierilor în ceea ce privește întreținerea noilor efective pe timp de iarnă.
În această perioadă firma Karpaten Meat Group își continuă pregătirea infrastructurii pentru noi achiziții de viței, pentru a putea asimila un număr în creștere de animale față de anul trecut.
Condiții de achiziționare de viței Angus:
1.Viţei crescuți cu laptele mamei şi cu iarba de pe păşune până la înțărcare
2.Înţărcarea se face cel mai devreme la vârsta de 6 luni
3.Greutatea minimă la momentul răscumpărării este de 200 kg şi maxim 400 kg
4.Preţurile sunt oferite în funcţie de calitatea viţelului. Definirea categoriilor în funcție de calitatea vițelului o puteți găsi accesând acest link: clase de calitate
Clase de calitate. Calități răscumpărare viței Angus sau metiș de Angus. Dezvoltarea corporală la bovine de îngrășat se referă la dezvoltarea sistemului muscular și a stratului de grăsime în raport cu mărimea scheletului, în funcție de vârstă.
Cele trei categorii de musculatură sunt A, B și C.
Categoria A
• Bovine de îngrășare specializate pentru producția de carne.
• Conformația trebuie să fie echilibrată cu o grăsime egală.
• Corpul rotunjit, musculatura bine dezvoltată, regiunile fesei, coapsei și a crupei sunt pline.
• Prezente maniamentele de la regiunea iei, ultima coastă și capul pieptului.
• Carcasa acoperită de un strat de grăsime de diferite grosimi în funcție de stadiul de îngrășare.
Categoria B
• Bovinele cu conformație echilibrată cu o grăsime egală.
• Corpul mai puțin rotunjit, cu musculatură dezvoltată
• Maniamentele timpurii de îngrășare, regiunile fesei, coapsei și a crupei sunt plate.
• Nu este obligatorie prezența maniamentelor.
• Pot intra în această categorie vaci care pot avea ascendenți din rasa de lapte.
Categoria C
• Corpul puţin rotunjit.
• Musculatura puţin dezvoltată.
• Regiunea crupei este uşor scobită.
• Unghiuri osoase evidente.
NU SE VOR ACHIZIȚIONA BOVINE DIN ACEASTĂ CATEGORIE!
5.Preţurile sunt oferite în funcţie de greutatea viţelului. Vițelul se cântărește la ferma Karpaten Meat pe cântar omologat în prezența unui reprezentant al partenerului.
6.În funcție de perioada anului și de rutele stabilite putem susține transportul pentru o grupă mai mare de 20 de viţei.
7.Castrarea vițeilor aduce un beneficiu financiar clientului.
Contactează-ne pe adresa de e-mail info@karpaten-meat.com sau telefonic la numărul 0269/232 977.