Adama
Agreena
AGRICOVER

Informații ultima oră MADR: Subvenții APIA, plăți, sume forfetare fermieri, crescători animale!

Publicat: 23 noiembrie 2022 - 13:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii anunță astăzi că a demarat campania de informare a fermierilor, crescătorilor de animale despre subvențiile agricole de care beneficiază aceștia, plățile compensatorii, sumele forfetare, măsurile de piață.

"În contextul diseminării informațiilor despre Planul Național Strategic (PNS), Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a organizat în 23 noiembrie 2022, la Poiana Brașov, prin intermediul Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala - RNDR, Conferința Regională cu titlul „Asociere și cooperare în contextul Planului Național Strategic”.

PNS cuprinde schemele de plăți directe, măsurile de piață, precum și investiții, plăți compensatorii și sume forfetare, în vederea dezvoltării unui sector agricol rezilient și durabil, a creșterii valorii adăugate a producției agricole și a veniturilor producătorilor.

Principalele direcții avute în vedere în programarea 2023-2027 vizează, printre altele, consolidarea mediului asociativ și dezvoltarea cooperativelor agricole, datorită avantajelor pe care le oferă din punct de vedere al valorificării producției agricole.

Agenda a cuprins o informare asupra intervențiilor incluse în PNS în ceea ce privește asocierea și cooperarea, a legislației fiscale și a facilitaților pentru cooperativele agricole și marketingul acestora.

moise conf reg_b

Secretarul de stat, Sorin Moise (foto), a salutat interesul manifestat de către participanti pentru intervențiile din cadrul PNS, invitându-i totodată să depună proiecte viabile pentru dezvoltarea investițiilor din mediul rural.

În deschiderea conferinței, Cristina Coman, directorul Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală, a făcut o scurtă prezentare a rolului RNDR, în contextul elaborării noii strategii de dezvoltare rurală, până în anul 2027. „Ne dorim promovarea producătorilor locali, a produselor românești, sprijinind totodată asocierea fermierilor în cooperative. Vocea dumneavoastră este mult mai puternică, organizați astfel", a afirmat directorul RNDR, Cristina COMAN.
Totodată, au fost prezentate oportunitățile de valorificare a produselor pentru membrii cooperativelor, reprezentanții asociațiilor primind cu deschidere și interes acest subiect.

La eveniment au mai participat consilierii ministrului Florin Ciobanu și Tiberiu Ștef, Ioana Dediu, consilier la Direcția Măsuri de Investiții din cadrul MADR, precum și fermieri, producători agricoli, reprezentanți ai formelor asociative din domeniu.
La finalul prezentărilor, a urmat un dialog interactiv, constructiv pentru clarificarea tuturor solicitărilor venite din partea celor prezenți la conferință.

Evenimentul face parte dintr-o serie de conferințe naționale și regionale care au ca scop informarea și comunicarea privind toate intervențiile cuprinse în Planul Național Strategic," se arată în comunicatul MADR. 

Vizualizat: 2552 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

17 aprilie 2024 - 09:09

Termen APIA foarte important anul acesta pentru a nu pierde subvențiile APIA în cazul transferului de exploatație. Cum se procedează, ce trebuie să faceți? Agroinfo a obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informațiile de care aveți nevoie.

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

17 aprilie 2024 - 07:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat marți, pe pagina Facebook, că sunt la plată toate ajutoarele naționale tranzitorii, ANT, atât pentru zootehnie, cât și pentru vegetal.

Cum se descurcă oierii care nu și-au găsit ciobani la turmă!

Cum se descurcă oierii care nu și-au găsit ciobani la turmă!

16 aprilie 2024 - 14:44

Crescătorul de ovine Ioan Suciu din Făgăraș și-a întrebat astăzi colegii, pe un grup Facebook de profil, cum se descurcă fără ciobani la stână care să aibă grijă de turma de oi, ce soluții au găsit. Ciobani care să știe meserie nu se mai găsesc de mult. Problema forței de muncă pentru ferme e cronică.

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

16 aprilie 2024 - 11:07

Mulţi fermieri din gospodăriile individuale şi-au asigurat necesarul de seminţe de la comercianţi neautorizaţi care au vândut aceste produse în pieţe şi oboare, existând incertitudini asupra calităţii acestora, avertizează Autoritatea Națională Fitosanitară.

Veste bună pentru micii crescători de animale!

Veste bună pentru micii crescători de animale!

16 aprilie 2024 - 09:13

Un târg de animale cunoscut printre micii crescători și-a redeschis porțile sâmbătă, 13 aprilie 2024.

Decizia pe care a luat-o un crescător care timp de 40 de ani a crescut vaci de lapte!

Decizia pe care a luat-o un crescător care timp de 40 de ani a crescut vaci de lapte!

16 aprilie 2024 - 08:03

Un crescător de bovine care timp de 40 de ani a crescut vaci de lapte nu a vrut să renunțe la fermă când fiul său a urmat o altă carieră decât cea de fermier. La cei 65 de ani ai săi, crescătorul a  decis că nu renunță la fermă și a trecut la creșterea vacilor de carne.

Fermierii care iau anul ăsta o plată în plus de la APIA!

Fermierii care iau anul ăsta o plată în plus de la APIA!

16 aprilie 2024 - 07:03

Fermierii care beneficiază de o plată în plus pe hectar anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sunt tinerii fermieri cu vârsta de până-n 40 de ani. Agroinfo a obținut de la APIA informațiile de care aveți nevoie.

Vești importante pentru proprietarii de terenuri din România! Anunț făcut de ministrul Barbu!

Vești importante pentru proprietarii de terenuri din România! Anunț făcut de ministrul Barbu!

15 aprilie 2024 - 20:21

Proprietarii de terenuri din țara noastră au parte de vești bune din partea Guvernului. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a oferit noi informații despre stadiul lucrărilor de modernizare a sistemului de irigații din Lunca Dunării.

Atenție, fermieri! Închisoare de la 3 luni la un an pentru așa ceva!

Atenție, fermieri! Închisoare de la 3 luni la un an pentru așa ceva!

15 aprilie 2024 - 17:16

Nu doar că-și pierd subvențiile APIA fermierii care dau foc vegetației uscate de pe terenuri, dar riscă acum și pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la un an.

Precizări MADR ASTĂZI rachete antigrindină!

Precizări MADR ASTĂZI rachete antigrindină!

15 aprilie 2024 - 16:43

Având în vedere apariția în spațiul public a unor informații referitoare la impactul tehnologiei de combatere a grindinei prin metoda rachetelor asupra mediului, MADR face următoarele precizări:

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Zoo

Zoo
- Scumpule, mi-ai promis că de ziua mea mă duci să-mi arăți niște blănuri grozave. Detalii