KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Guvern: Facilități pentru deținătorii Carnetului de moț!

Publicat: 08 iunie 2021 - 21:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pe lista actelor supuse aprobării Guvernului în ședința de miercuri, 9 iunie 2021, se află Hotărârea pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 33/1996 privind repunerea în unele drepturi economice a locuitorilor Munţilor Apuseni.

Titularii Carnetului de moţ, eliberat în condiţiile Legii nr. 33/1996, republicată, din judeţele Alba, Arad, Bihor, Cluj şi Hunedoara beneficiază de reducerile de 50 % din tariful de transport pe calea ferată, pentru transportul de marfă și 50 % din tariful călătoriei la clasa II-a, pentru transportul de călători.

carnet-de-mot_b

" Art. 8 (1) Titularii de Carnete de moţ pot beneficia de reducerea de 50% din tariful de transport pe calea ferată prevăzut de Tariful CFR Marfă, numai pentru transportul următoarelor produse:
a) materialele lemnoase însoţite de documentele prevăzute la art. 7 alin. (1);
b) produsele prelucrate din lemn, produse în județele prevăzute la art. 2 din Legea nr. 33/1996, republicată, care se transportă către locurile de valorificare;
c) produsele agricole, obținute prin valorificarea produselor prelucrate din lemn.

(2) Transportul pe calea ferată al produselor prevăzute la alin. (1) se realizează cu respectarea condițiilor din legislația din domeniul feroviar în vigoare, în special a celor prevăzute în Regulamentul de transport pe căile ferate din România, aprobat prin Ordonanța Guvernului nr. 7/2005 aprobată cu modificări prin Legea nr. 10/2006 și Normele uniforme privind transporturile pe căile ferate din România, aplicabile operatorilor și beneficiarilor de transport feroviar de marfă, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 655/19.07.2007, respectiv din Condițiile generale de transport ale CFR Marfă și Tariful CFR Marfă.

(3) În vederea efectuării transportului de produse prevăzute la alin. (1), titularii de Carnete de moţ interesați vor transmite Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă” S.A., comenzi conform modelelor publicate de aceasta pe site-ul internet al societății.

(4) La primirea unei comenzi, CFR Marfă va analiza posibilitățile de realizare a transportului, iar în cazul în care acesta este posibil, va transmite celor interesați condițiile de transport, inclusiv tarifele de transport și accesorii și va lua măsuri de punere la dispoziție a vagoanelor pentru încărcare.

Art. 9. - (1) Pentru transportul produselor prevăzute la art. 8 alin. (1) și acordarea reducerii de 50 % din tariful de transport, încheierea contractului de transport se efectuează numai dacă beneficiarul prezintă Carnetul de moţ și documentele însoțitoare prevăzute de lege și prezentele norme.

Facilități acordate pentru transportul de călători

Art. 12. - (1) Titularii Carnetului de moţ beneficiază de reducerea de 50 % din tariful călătoriei, la clasa II-a, la toate categoriile de trenuri de călători, atât la dus, cât și la întors, atunci când fac dovada cu duplicatul documentului de transport al mărfii că se deplasează pentru valorificarea produselor expediate pe calea ferată. De această reducere beneficiază și posesorii Carnetului de moţ care prestează servicii cu materialul lemnos al beneficiarului, constând în confecții și reparații din lemn, atât la dus, cât și la întors.

(2) În acest scop, beneficiarul Legii nr. 33/1996, republicată, se prezintă la casa de bilete a operatorului de transport feroviar cu Carnetul de moț și duplicatul documentului de transport al mărfii sau cu dovada semnată de primarul din localitatea de domiciliu a beneficiarului acestui carnet, în cazul când se deplasează în altă localitate pentru prestarea de servicii cu materialul lemnos al beneficiarilor. Pe baza acestor documente se obține contra cost bilet de călătorie cu reducere 50 % din tariful aferent rangului de tren cu care urmează să călătorească și 50 % reducere din tariful de rezervare pentru călătoria la clasa a II-a. Pentru călătoria la clasa I se plătesc diferențele tarifare aferente.

(3) La emiterea biletului cu reducere 50 %, casierul va înscrie numărul Carnetului de moţ, numărul scrisorii de trăsură sau, după caz, al dovezii eliberate de primar.
(4) La verificarea legalității călătoriei în tren, beneficiarul Legii nr. 33/1996 republicată, va prezenta personalului de tren legitimația de călătorie obținută de la casa de bilete, Carnetul de moț, duplicatul documentului de transport al mărfii sau dovada semnată de primarul din localitatea de domiciliu și actul de identitate în original," precizează actul normativ.

Vizualizat: 375 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Oros (MADR): 986 de rachete antigrindină lansate în ultima săptămână!

Oros (MADR): 986 de rachete antigrindină lansate în ultima săptămână!

12 iunie 2021 - 19:07

Un număr de 214 rachete antigrindină au fost lansate în ultimele 24 de ore din punctele de lansare Prahova şi Oltenia, în ultima săptămână în ţară fiind lansate 986 de rachete antigrindină, mai mult de jumătate din consumul din acest sezon, a anunţat sâmbătă dimineaţa, pe pagina sa de Facebook, ministrul agriculturii, Adrian Oros.

Fermierii care cer subvenții APIA, verificați de patru instituții diferite!

Fermierii care cer subvenții APIA, verificați de patru instituții diferite!

12 iunie 2021 - 10:12

Controalele în fermele vegetale și de animale care cer subvențiile APIA aferente acestui an sunt făcute de patru instituții: Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ), Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și Autoritatea Națională Fitosanitară.

Ce salariu are, de fapt, ministrul agriculturii Adrian Oros

Ce salariu are, de fapt, ministrul agriculturii Adrian Oros

12 iunie 2021 - 08:12

Conform declarației de avere, ministrul agriculturii Adrian Oros câștigă lunar două salarii mai mult decât decente. Șeful MADR deține terenuri în județul Cluj, o casă și două apartamente. Dar are și o datorie mare la bancă, scadentă în 2033.

Ordin ministrul agriculturii: Schemă de ajutor de minimis!

Ordin ministrul agriculturii: Schemă de ajutor de minimis!

11 iunie 2021 - 19:59

Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, pe site-ul oficial, un proiect de Ordin pentru modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 1353/2018 pentru instituirea schemei de ajutor de minimis ”Împrumuturi cu partajarea riscului la nivel de portofoliu finanţate din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală”.

ANSVSA anunță focarele active acum de pestă porcină africană!

ANSVSA anunță focarele active acum de pestă porcină africană!

11 iunie 2021 - 18:57

La această dată sunt active un număr de 142 de focare pestă porcină africană (PPA), din care 3 focare în exploatații comerciale și 2 focare în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 36.366 de porcine (animale afectate din focarele active), anunță astăzi, 11 iunie 2021, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, într-un comunicat transmis pentru Agroinfo.

Șeful APIA astăzi: Subvențiile APIA, în conturile fermierilor până la data de 30 iunie 2021!

Șeful APIA astăzi: Subvențiile APIA, în conturile fermierilor până la data de 30 iunie 2021!

11 iunie 2021 - 18:12

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a convocat astăzi, 11 iunie 2021, în ședință șefii centrelor județene APIA. Principalul subiect a fost autorizarea la plată a subvențiilor aferente anului de cerere 2020. Banii, în conturile fermierilor până la termenul limită de 30 iunie 2021. Alte subiecte au vizat verificările pe care le demarează APIA pentru cererile fermierilor depuse anul acesta.

Stupii goi! Milioane de albine, moarte!

Stupii goi! Milioane de albine, moarte!

11 iunie 2021 - 10:38

Tragedie pentru apicultorii botoşăneni. Milioane de albine din zona comunei Unţeni dar şi din împrejurimi au murit în ultima perioadă. Stupii au rămas aproape goi iar apricultorii spun că au rămas fără munca de o viaţă, scrie adevărul.ro

Să fii crescător de animale în România e un act de mare curaj!

Să fii crescător de animale în România e un act de mare curaj!

11 iunie 2021 - 09:35

A fi crescător de animale în România a devenit un act de mare curaj. Ajutoarele din zootehnie nu se mai pot numi ajutoare, prețul furajelor este mare, crescătorii nu găsesc lucrători, tarifele plătite veterinarilor sunt mari, producțiile se vând la prețuri mici sau e greu de găsit cumpărători, munca e istovitoare, 24 de ore din 24, pășunile nu sunt, în multe cazuri, ale crescătorilor de animale, ci ale crescătorilor de subvenții APIA și lista lungă de greutăți, necazuri poate continua.

Subvenții APIA zootehnie! Data până la care trebuie reținute animalele în ferme pentru a încasa banii de la APIA!

Subvenții APIA zootehnie! Data până la care trebuie reținute animalele în ferme pentru a încasa banii de la APIA!

11 iunie 2021 - 07:56

Crescătorii de animale beneficiază anul acesta de două scheme de plată, ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat. Una dintre obligațiile crescătorilor pentru a încasa banii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este respectarea perioadei de reținere a animalelor în exploatațiile agricole precizate în cererea unică de plată.

Urgent APIA!

Urgent APIA!

11 iunie 2021 - 06:57

Plata subvențiilor APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) avertizează fermierii, crescătorii de animale că doar astăzi, 11 iunie 2021, mai pot solicita subvențiile agricole aferente acestui an. După data de 11 iunie 2021, APIA nu mai primește cererile fermierilor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

Ce păţeşte un hoţ...

Ce păţeşte un hoţ...
Un hoţ intră într-o casă şi începe să fure. Detalii