Adama
Agreena
AGRICOVER

Grup puternic de investitori vrea desființarea fermelor de vaci!

Publicat: 06 iulie 2021 - 16:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

„Vacile sunt noul cărbune”, spune un grup puternic de investitori, lider la nivel mondial, care face lobby pe lângă guverne să reducă emisiile cu efect de seră prin desființarea fermelor de creștere a vacilor.

Economiile globale trebuie să ia măsuri rapide pentru a reduce nivelul de gaze cu efect de seră emise de agricultură altfel riscă să nu atingă obiectivele climatice, a avertizat un grup de investitori lider mondial.

Rețeaua FAIRR, susținută de investitori care gestionează active de peste 38 trilioane de dolari (27 trilioane de lire sterline), a solicitat ca obiectivele specifice privind emisiile din agricultură să facă parte din planurile climatice ale națiunilor G20 la summit-ul ONU privind clima, Climatul Cop26 de la Glasgow din noiembrie, spunând că progresul actual nu va permite țărilor să atingă obiectivele acordului climatic de la Paris.

Grupul de investiții include companii de renume precum Legal and General și Canada Post Pension, iar campania lor, intitulată „Where’s the beef?” este susținută de fostul secretar general al ONU, Ban Ki-moon.

În ciuda faptului că agricultura reprezintă în prezent o treime din toate emisiile globale, niciunul dintre G20 nu a inclus obiective specifice pentru emisiile agricole în planurile lor actuale, cunoscute sub numele de „contribuții determinate la nivel național” sau NDC, notează campania.

vaci-vasilica-doi_b

Jeremy Coller, președintele FAIRR și director executiv al Coller Capital, a declarat: „Vacile sunt noul cărbune. Emisiile provenite din agricultură și utilizarea aferentă a terenurilor sunt la un nivel cu gazele cu efect de seră emise de UE, SUA și Japonia combinate. Nu faceți greșeala de a crede că investitorii devin morali. Avem responsabilitatea fiduciară de a maximiza randamentele. Dar investitorii se întreabă, ce rost are să ai o pensie în 2050, dacă lumea este prea fierbinte pentru a te retrage? Ei își dau seama din ce în ce mai mult că, pentru a genera rentabilități durabile, trebuie să se bazeze pe costurile de creștere a taxelor și reglementărilor pe carbon și a potențialului de acțiuni colective privind clima. Pentru a atenua acest risc, aceștia iau o poziție de lider în domeniul climatului și împing guvernele să facă același lucru”.

El a mai spus că cercetările efectuate de grupul său de investiții sugerează că primele 40 de companii din sectorul cărnii se pot confrunta cu o pierdere de până la 11 miliarde de dolari generată de costul în creștere al carbonului.

„Asta arată riscul activelor blocate cu care se confruntă  sectorul de creștere a animalelor și motivul pentru care vacile devin rapid noul cărbune”, a spus el. „Dacă procesul Cop26 poate stabili, în mod transparent, în planurile fiecărei țări de a aborda amprenta climatică a agriculturii, ar spori încrederea investitorilor pentru a mobiliza capitalul către o alimentație și o agricultură mai durabile”.

Sursa independent.co.uk, Marea Britanie

Vizualizat: 9704 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

17 aprilie 2024 - 09:09

Termen APIA foarte important anul acesta pentru a nu pierde subvențiile APIA în cazul transferului de exploatație. Cum se procedează, ce trebuie să faceți? Agroinfo a obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informațiile de care aveți nevoie.

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

17 aprilie 2024 - 07:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat marți, pe pagina Facebook, că sunt la plată toate ajutoarele naționale tranzitorii, ANT, atât pentru zootehnie, cât și pentru vegetal.

Cum se descurcă oierii care nu și-au găsit ciobani la turmă!

Cum se descurcă oierii care nu și-au găsit ciobani la turmă!

16 aprilie 2024 - 14:44

Crescătorul de ovine Ioan Suciu din Făgăraș și-a întrebat astăzi colegii, pe un grup Facebook de profil, cum se descurcă fără ciobani la stână care să aibă grijă de turma de oi, ce soluții au găsit. Ciobani care să știe meserie nu se mai găsesc de mult. Problema forței de muncă pentru ferme e cronică.

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

16 aprilie 2024 - 11:07

Mulţi fermieri din gospodăriile individuale şi-au asigurat necesarul de seminţe de la comercianţi neautorizaţi care au vândut aceste produse în pieţe şi oboare, existând incertitudini asupra calităţii acestora, avertizează Autoritatea Națională Fitosanitară.

Veste bună pentru micii crescători de animale!

Veste bună pentru micii crescători de animale!

16 aprilie 2024 - 09:13

Un târg de animale cunoscut printre micii crescători și-a redeschis porțile sâmbătă, 13 aprilie 2024.

Decizia pe care a luat-o un crescător care timp de 40 de ani a crescut vaci de lapte!

Decizia pe care a luat-o un crescător care timp de 40 de ani a crescut vaci de lapte!

16 aprilie 2024 - 08:03

Un crescător de bovine care timp de 40 de ani a crescut vaci de lapte nu a vrut să renunțe la fermă când fiul său a urmat o altă carieră decât cea de fermier. La cei 65 de ani ai săi, crescătorul a  decis că nu renunță la fermă și a trecut la creșterea vacilor de carne.

Fermierii care iau anul ăsta o plată în plus de la APIA!

Fermierii care iau anul ăsta o plată în plus de la APIA!

16 aprilie 2024 - 07:03

Fermierii care beneficiază de o plată în plus pe hectar anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sunt tinerii fermieri cu vârsta de până-n 40 de ani. Agroinfo a obținut de la APIA informațiile de care aveți nevoie.

Vești importante pentru proprietarii de terenuri din România! Anunț făcut de ministrul Barbu!

Vești importante pentru proprietarii de terenuri din România! Anunț făcut de ministrul Barbu!

15 aprilie 2024 - 20:21

Proprietarii de terenuri din țara noastră au parte de vești bune din partea Guvernului. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a oferit noi informații despre stadiul lucrărilor de modernizare a sistemului de irigații din Lunca Dunării.

Atenție, fermieri! Închisoare de la 3 luni la un an pentru așa ceva!

Atenție, fermieri! Închisoare de la 3 luni la un an pentru așa ceva!

15 aprilie 2024 - 17:16

Nu doar că-și pierd subvențiile APIA fermierii care dau foc vegetației uscate de pe terenuri, dar riscă acum și pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la un an.

Precizări MADR ASTĂZI rachete antigrindină!

Precizări MADR ASTĂZI rachete antigrindină!

15 aprilie 2024 - 16:43

Având în vedere apariția în spațiul public a unor informații referitoare la impactul tehnologiei de combatere a grindinei prin metoda rachetelor asupra mediului, MADR face următoarele precizări:

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Zoo

Zoo
- Scumpule, mi-ai promis că de ziua mea mă duci să-mi arăți niște blănuri grozave. Detalii