Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

FRAUDELE DIN ZOOTEHNIE ȘI RĂZBOIUL PENTRU UN ORDIN AL MINISTRULUI AGRICULTURII!

Publicat: 01 noiembrie 2020 - 06:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA CRESCĂTORULUI. Asociația Județeană a Crescătorilor Montani de Ovine Dealu Negru, Bistrița Năsăud, condusă de Vasile Turculeț, a transmis o scrisoare către AGROINFO despre presupusele fraude din zootehnie și războiul declanșat ca urmare a Ordinului MADR 180 cu privire la normele pentru monta animalelor, genotiparea ovinelor.

Cine este cu paguba este și cu păcatul !

Sintagma din titlul acestui articol reprezintă un vechi proverb românesc surprinzător de adevatat în  „războiul" existent  între diriguitorii zootehniei românești și crescătorii de ovine, crescătorii de caprine și crescătorii de bovine, adică între aceia care ar trebui să slujească zootehnia autohtonă și crescătorii efectivi de animale.

Contradicțiile tot mai severe au ca punct de pornire Ordinul Ministrului Agriculturii ce poartă numărul 180 /2020, ordin care a adâncit divergențele între responsabilii din guvern pentru zootehnia românească și practicienii din același domeniu.

Ordinul poate fi contestat din foarte multe puncte de vedere fără ca respectivii contestatari să fie specialiști în zootehnie, dar culmea, nici alti zootehniști de profesie nu au deloc o părere mai bună despre acest ordin de ministru facut în bătaie de joc.

Drept urmare se naste întrebarea : „pentru cine a fost conceput acest ordin de ministru daca presupușii beneficiari ai respectivului document il contesta în termeni foarte duri ?" Ce analiză? ; Ce dezbateri și consultații?

Păi dacă a zis domnul director general ANZ o prostie, aceasta se execută nu se discută.

Probabil că cei care nu știu cum a fost la C.A.P. , acum au impresia că reglementările trebuie să fie armonizate cu ceea ce este pe teren și cu specificul fiecărei specii de animale.

Dacă vom căuta răspunsul riscăm să descoperim și alte nereguli legate de „înalții" diriguitori ai zootehniei românești, care se manifestă de parcă ar trăi în vremurile de acum patru decenii.

Noi cei care am trăit ani multi în perioada comunistă când „ordinele veneau de la centru", în seara zilei de 26.10.2020 am tresărit de frică potrivit căreia s-au întors acele vremuri auzindu-i pe directorul ANZ Vaida Bela și pe Secretarul de stat George Scarlat pe postul de televiziune AGRO-TV.

Cel puțin Secretarul de stat George Scarlat ne-a înfricoșat enorm de tare când îi certa pe invitații din studioul TV cu pricina; ii certa într-un mod amenințător așa cum ni se întâmpla nouă în urmă cu șase decenii când învățătorul sau învățătoarea certa întreaga clasă pentru faptele rele ale unor colegi care nu erau prezenți la acea muștruluială.

Am auzit clar cu urechile noastre cum spunea domnul Secretar de stat George Scarlat că s-a terminat cu fraudele, respectiv că atâta vreme cât va fi dânsul în postul în care se afla în prezent, orice fraudă din zootehnie va fi stârpită.

Atâta doar că nu se adresa celor care meritau respectivele amenințări ci acelora care au făcut foarte multe lucruri bune pentm zootehnia autohtonă.

Păi dacă este vorba despre eliminarea unor fraude, un batalion de oameni putem depune mărturie că tocmai respectivii acuzați din platou s-au luptat din răsputeri să înlăture fraudele și tot ei sunt primii care doresc genotiparea berbecilor cât și oricare test de filiație, dar aceste teste să fie făcute la timpul potrivit nu acum după încheierea sezonului de monte la ovine/caprine , respectiv când autorizațiile pentru monte sunt tardive.

Este extrem de revoltător ce am putut vedea pe AGRO-TV în seara zilei de 26.10.2020 în legătură cu diriguitorii zootehniei autohtone; dar, măcar am aflat acum la această dată că democratia se înfăptuiește prin dictatură nu cum s-a tot încercat în ultimele trei decenii Si ca pentru a face impresie te poți răsti și la cei care sunt de partea ta, fiindcă cine este cu paguba va purta și responsabilitatea păcatului.

Conducerea A.J.C.M.O.„Dealu Negru" BN

CITEȘTE AICI CE A SPUS SECRETARUL DE STAT MADR GEORGE SCARLAT LA AGRO TV: SECRETAR DE STAT MADR: AU VÂNDUT CERTIFICATE ȘI CROTALII PRIN CURIER! COMERȚ CU HÂRTII PENTRU SPRIJINUL CUPLAT!

Vizualizat: 6108 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

23 septembrie 2023 - 06:06

O turmă de oi a mâncat 300 de kilograme de canabis în Grecia. Oile au intrat într-o seră din cea mai mare plantație de canabis medical din Grecia, iar proprietarul fermei a povestit pentru publicația hellas.postsen.com care a fost efectul asupra lor. 

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

22 septembrie 2023 - 06:58

Întrebarea a fost adresată pe un grup de oierit Facebook ciobanilor adevărați de către Paul Miron. "Cer un sfat ciobanilor adevărați. Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?"

MADR: Ziua satului românesc!

MADR: Ziua satului românesc!

21 septembrie 2023 - 20:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24 septembrie 2023, interval orar 9:00-19:00, la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii