Adama
Agreena
AGRICOVER

Fermierul român nu e un asistat social! Nu vă mai ofticați că primește subvenții!

Publicat: 29 septembrie 2021 - 07:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierul român nu e un asistat social. De subvenția pe care o primește fermierul beneficiază toți cei care se hrănesc cu mâncare, adică toată lumea, a scris fermierul Nelu Popescu pe un grup de profil Facebook.

"Văd des pe rețelele de socializare furia multora, unii angajați sau intreprinzători non-agricoli ce se "oftică" de faptul că fermierul e ajutat cu o sumă de bani, pe când ei, cei care produc și susțin bugetul, nu sunt ajutați cu nimic....Practic lor le este adresată această postare.

În primul rand, nu fermierul e ajutat, nu e un fel de asistat social, ci agricultura, producerea mâncării la un preț mai redus e subvenționată.
Mâncarea e la prețul actual și datorită subvenției, care astfel ajută la menținerea unui nivel  mai scăzut al costurilor de producție. Dacă statul de mâine își ia mâna de pe subventionarea agriculturii, la început prețurile alimentelor ar crește.. cine ar suferi?...toată lumea!!! !(vezi ce se intamplă zilele astea cu factura la curent și gaz)....

taran-numara-bani_b

Cu timpul, micile afaceri agricole vor dispărea în lipsa subvențiilor, iar pe piață vor rămâne doar cei "mari" care având în spate alte oportunități și resurse vor crea un fel de "monopol" în care vor dicta prețul produselor alimentare. Şi.....atunci vom cumpăra ce și cum și la cât vor ei....

Subvenția nu e o invenție romanească, subvenția se practică la scara mondială. Sau să ne limităm la spațiul european, toate puterile economice precum Germania, Franța, Italia sau Spania, de exemplu, acordă subvenții și la sume mult mai mari decât cele din România.

Mai precis voi cei care urlați că fermierul român e ajutat, voi, la rândul vostru, sunteți subvenționați de UE la plata mâncării. Da,voi cei care umpleți coșul in supermarket cu lapte Ungaria, cartofi Germania, roşii Italia sau struguri Spania, voi mâncați ieftin pe banii țărilor respective. Pentru că mâncarea ieftină e produsă cu ajutorul subvenției. Nu vă place subvenția, dar iubiți efectul ei.

Fraților....după ce că sunteți așa, vreți să mai fiți și fuduli????
Acesta e un pamflet si trebuie tratat ca atare.
Cu stimă Nelu Popescu."

Nelu Popescu a adăugat că sunt excluși vânătorii de subvenții. "Există o categorie ce își poate permite multe din subvenții. Se numesc "vânătorii de subventii"!!! Ei nu bagă banii de subvenții în animale, nu că nu ar vrea, ci că nu au animale. Nu au coadă de vacă și oaie, dar primesc subvenții. Nu știu ce înseamnă 540/1000 la un tractor, dar lucrează (in acte) mii de hectare."

Vizualizat: 5253 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Rezultat teste pesticide, afișat la tarabă!

Rezultat teste pesticide, afișat la tarabă!

12 iulie 2024 - 09:16

Fermierii ale căror produse sunt conforme au posibilitatea de a afișa rezultatele analizelor la punctele de vânzare, dovedind astfel calitatea produselor românești.

Verificați dacă sunteți pe lista de plată APIA!

Verificați dacă sunteți pe lista de plată APIA!

12 iulie 2024 - 06:55

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 03 – 10.07.2024, a efectuat plăți în suma totală de 80.864.046,51 lei (16.302.986,34 euro) din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), cofinanțare de la Bugetul Național (BN1), Buget Național (BN) și Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI). 

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

11 iulie 2024 - 17:01

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat astăzi Lista proiectelor depuse aferente submăsurii 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, P4.1.1 „Achiziții simple de utilaje agricole la nivelul fermei (vegetal)”, componenta toate culturile exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, etapa 1, sesiunea 01/ 2024.

Aprobată ASTĂZI de Guvern: Plata subvenției mici fermieri, sumă majorată!

Aprobată ASTĂZI de Guvern: Plata subvenției mici fermieri, sumă majorată!

11 iulie 2024 - 16:22

În ședința de Guvern din 11 iulie 2024 a fost aprobat Memorandumul cu tema „Suplimentarea limitelor de credite bugetare și credite de angajament aprobate pe luna iulie 2024 pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, în baza prevederilor OUG34/2023.

Ordin în vigoare ACUM! Sancțiuni ANT zootehnie, plăți APIA hectar, cap animal!

Ordin în vigoare ACUM! Sancțiuni ANT zootehnie, plăți APIA hectar, cap animal!

11 iulie 2024 - 15:10

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 660 din 10 iulie 2024 a fost publicat Ordinul nr. 278/2024 pentru aprobarea sistemului de sancțiuni aplicabil intervențiilor și ajutoarelor naționale tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnic, aferente cererilor de plată începând cu anul de cerere 2024.

Ministrul Fechet: Ursul se plimbă în mijlocul orașului!

Ministrul Fechet: Ursul se plimbă în mijlocul orașului!

11 iulie 2024 - 09:06

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că situația în ceea ce privește urșii a fost scăpată de sub control în România, numărul estimativ al animalelor depășind 8.000.

Subvenția APIA garantată timp de 5 ani!

Subvenția APIA garantată timp de 5 ani!

11 iulie 2024 - 08:18

Tinerii fermieri până-n 40 de ani beneficiază de Sprijinul complementar pentru venit (CIS YF), o subvenție pe hectar, în plus față de ceilalți fermieri. Subvenția APIA le este garantată tinerilor fermieri timp de 5 ani. Cum se calculează perioada de plată APIA și ce schimbări au survenit în acest an?

Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice

Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice

10 iulie 2024 - 18:51

În perioada 08-10 iulie 2024, Rețeaua Rurală Națională a organizat Seminarul Adhoc cu tema „Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice în contextul Planului Strategic’’. Evenimentul a reunit reprezentanți ai asociațiilor profesionale din agricultura ecologică, retaileri, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România, Consiliul Concurenței și operatori din agricultura ecologică.

Ordin MADR ASTĂZI: Despăgubiri secetă!

Ordin MADR ASTĂZI: Despăgubiri secetă!

10 iulie 2024 - 18:14

În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 271/112/2024 pentru modificarea anexei nr. 4 la Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, aprobat prin OMADR şi al ministrului afacerilor interne nr. 97/63/2020.

Oficial ASTĂZI! Registrul Agricol, modificare titlu de proprietate teren!

Oficial ASTĂZI! Registrul Agricol, modificare titlu de proprietate teren!

10 iulie 2024 - 15:51

MADR a publicat în transparență decizională Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind registrul agricol pentru perioada 2025-2029.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

Neîntelegere

Neîntelegere
Aseara, nevasta-mea a lasat un biletel pe frigider: Detalii