KWS+
Reclama header after big part 2

FERMIERII, PENALIZAȚI CU 10% DIN SUBVENȚII DACĂ NU RESPECTĂ REGULILE!

Publicat: 12 octombrie 2020 - 21:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DISCUȚII ASTĂZI LA BRUXELLES. Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European a discutat, luni seara, dosarele Politicii Agricole Comune 2021-2027. Subvențiile să fie acordate doar fermierilor activi, iar fermierul activ să fie bine definit, să existe o listă neagră cu cei care nu ar trebui să mai beneficieze de plățile din agricultură, să fie eliminată din birocrația care este acum la acordarea subvențiilor și din procedura greoaie de control pe care o fac agențiile de plăți.

AGROINFO vă pune la dispoziție câteva dintre propunerile europarlamentarilor pentru noua Politică Agricolă Comună, pentru ce se va întâmpla cu subvențiile fermierilor europeni și, implicit, cu cele ale fermierilor români.

Peter JAHR (EPP), raportor responsabil de Planurile Strategice PAC: Vineri, am participat la o conferință a agențiilor de plăți europene și ne-au spus: vă rugăm, stimați deputați, produceți o politică agricolă comună ușor de aplicat, nebirocratică, care să conțină mecanisme de control eficiente și nebirocratice.

Nu trebuie să uităm că toate aceste măsuri pe care noi le luăm trebuie să fie suportabile atât pentru agricultori, cât și pentru cei care trebuie să pună în aplicare măsurile pe care le luăm, deci pentru cei care fac controalele. Cred că noul model de punere în aplicare este acceptat. Există o dorință ca eco-schemele să fie parte a plăților directe. Eco-schemele sunt un element esențial. Se pune întrebarea cum facem cum rezultatele, cu indicatorii? Cum facem să fie implementate în statele membre? E nevoie de reglementări comune și pe de altă parte, avem nevoie de flexibilitate pentru statele membre. Probabil vom împacheta totul într-un act delegat.

Fermierul activ. Vom cere din nou statelor membre să facă o listă negativă pentru fermierul activ, astfel încât statele membre UE să primească un semnal clar la ce nu vrem să sprijinim. Am vorbit și despre o obligativitate referitoare la pilonul II, am dezbătut condiționalitate-ce trebuie să respecte agricultorul pentru a obține primele. Agricultorii nu trebuie să primească degeaba aceste subvenții, ci trebuie să respecte anumite condiții. Cum putem avea un vot bun în plen? Trebuie să ne concentrăm asupra punctelor principale, să nu depunem prea multe amendamente. Pe 20 octombrie va avea loc votul.

Ulrike MÜLLER (RE), raportor responsabil de regulamentul orizontal, a sublinat că trebuie trecut la un sistem orientat spre performanță. De la conformitate la performanță în agricultură, iar subvențiile să fie acordate fermierilor în funcție de performanță: Comisia Europeană să poată efectua controale la fața locului. Beneficiarii trebuie să respecte regulile condiționalității, calitatea alimentelor, mediul, protecția animalelor. Și dacă nu respectă aceste prevederi, pot pierde 10% din sume, astăzi numai 5% din sume. De asemenea, am prevăzut o rezervă de criză de 1,5 miliarde euro.  

Martin HÄUSLING, membru în Comisia AGRI, Parlament European: 70% dintre plățile directe sunt în continuare pe hectar, fără niciun fel de condiționalitate. Mie mi se pare că e un pas înapoi.

Bert-Jan RUISSEN, membru în Comisia AGRI, Parlamentul European: Ar trebui să ne bazăm pe experiența fermierilor. Bineînțeles că statele membre și exploatațiile nu arată la fel. Trebuie să ținem cont de asta. Din păcate, grupurile politice vin cu tot felul de solicitări generice când vine vorba despre plățile făcute agricultorilor. Asta în ciuda faptului că, până-n momentul de față, s-au făcut tot felul de investiții la nivel de exploatații pentru a ține cont de specificitățile teritoriale. Eu cred că trebuie să creăm derogări pentru cei care au depus eforturi în trecut, dintr-un motiv sau altul, și care ar avea de suferit în urma tuturor cerințelor acestora generice care se impun în momentul de față. Mă gândesc, spre exemplu, la cei care încearcă să răpească sol apelor, s-au construit diguri pentru sporirea suprafețelor arabile. Ei, bine, fermierii aceștia ar trebui să fie recompensați pentru eforturile lor. Din păcate, însă, ce avem în momentul de față, avem o singură soluție pentru toți. Trebuie să le oferim statelor membre posibilitatea să vină cu soluții pentru ele.

ATENȚIE! Acest articol aparține AGROINFO, este protejat de dispozițiile Legii 8/1996 privind dreptul de autor și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe AGROINFO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Vizualizat: 5625 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 22 IANUARIE!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 22 IANUARIE!

17 ianuarie 2021 - 19:35

Caracteristici meteorologice. În acest interval va predomina o vreme mai rece decât în mod obişnuit, chiar deosebit de rece, în aproape toată țara.

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

17 ianuarie 2021 - 09:27

BANI PENTRU FERMIERI! Ministerul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că România dispune de 6,61 miliarde de euro pentru anii de tranziție 2021-2022, bani noi pentru măsuri vechi de sprijin a fermierilor români. Șeful de la Agricultură a mai spus că acestei sume i se vor adăuga bani de la bugetul național pentru continuarea anul acesta a unor programe de minimis destinate fermierilor.

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

16 ianuarie 2021 - 08:35

COMUNICAT. Pandemia a venit cu noi provocări în toate domeniile de activitate economică, însă niciuna nu a împiedicat dezvoltarea fermei bio&co, ba chiar a stimulat creșterea cu 25% a productivității și a crescut numărul locurilor de muncă bazate pe modelul inserției sociale.

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

15 ianuarie 2021 - 08:50

MESAJE DE LA FERMIERI. Mai mulți crescători de ovine ne întreabă dacă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata sprijinului cuplat la ovine și caprine, aferent anului de cerere 2020. AGROINFO nu lasă fără răspuns nicio întrebare primită de la fermieri. Vă spunem în ce stadiu se află, în acest moment, plata acestei subvenții cuvenită crescătorilor de animale.

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

14 ianuarie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Un crescător de ovine ne-a întrebat, printr-un mesaj transmis către AGROINFO, care este subvenția de care beneficiază în anul 2021 de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru cele 80 de oi pe care le deține. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile esențiale cu ajutorul cărora puteți obține subvenții APIA în acest an.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Supărare

Supărare
Soţul, întorcându-se seara de la serviciu, este întâmpinat de soţie cu un afiş în mâini: Detalii