Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

FERMIERII, PENALIZAȚI CU 10% DIN SUBVENȚII DACĂ NU RESPECTĂ REGULILE!

Publicat: 12 octombrie 2020 - 21:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DISCUȚII ASTĂZI LA BRUXELLES. Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European a discutat, luni seara, dosarele Politicii Agricole Comune 2021-2027. Subvențiile să fie acordate doar fermierilor activi, iar fermierul activ să fie bine definit, să existe o listă neagră cu cei care nu ar trebui să mai beneficieze de plățile din agricultură, să fie eliminată din birocrația care este acum la acordarea subvențiilor și din procedura greoaie de control pe care o fac agențiile de plăți.

AGROINFO vă pune la dispoziție câteva dintre propunerile europarlamentarilor pentru noua Politică Agricolă Comună, pentru ce se va întâmpla cu subvențiile fermierilor europeni și, implicit, cu cele ale fermierilor români.

Peter JAHR (EPP), raportor responsabil de Planurile Strategice PAC: Vineri, am participat la o conferință a agențiilor de plăți europene și ne-au spus: vă rugăm, stimați deputați, produceți o politică agricolă comună ușor de aplicat, nebirocratică, care să conțină mecanisme de control eficiente și nebirocratice.

Nu trebuie să uităm că toate aceste măsuri pe care noi le luăm trebuie să fie suportabile atât pentru agricultori, cât și pentru cei care trebuie să pună în aplicare măsurile pe care le luăm, deci pentru cei care fac controalele. Cred că noul model de punere în aplicare este acceptat. Există o dorință ca eco-schemele să fie parte a plăților directe. Eco-schemele sunt un element esențial. Se pune întrebarea cum facem cum rezultatele, cu indicatorii? Cum facem să fie implementate în statele membre? E nevoie de reglementări comune și pe de altă parte, avem nevoie de flexibilitate pentru statele membre. Probabil vom împacheta totul într-un act delegat.

Fermierul activ. Vom cere din nou statelor membre să facă o listă negativă pentru fermierul activ, astfel încât statele membre UE să primească un semnal clar la ce nu vrem să sprijinim. Am vorbit și despre o obligativitate referitoare la pilonul II, am dezbătut condiționalitate-ce trebuie să respecte agricultorul pentru a obține primele. Agricultorii nu trebuie să primească degeaba aceste subvenții, ci trebuie să respecte anumite condiții. Cum putem avea un vot bun în plen? Trebuie să ne concentrăm asupra punctelor principale, să nu depunem prea multe amendamente. Pe 20 octombrie va avea loc votul.

Ulrike MÜLLER (RE), raportor responsabil de regulamentul orizontal, a sublinat că trebuie trecut la un sistem orientat spre performanță. De la conformitate la performanță în agricultură, iar subvențiile să fie acordate fermierilor în funcție de performanță: Comisia Europeană să poată efectua controale la fața locului. Beneficiarii trebuie să respecte regulile condiționalității, calitatea alimentelor, mediul, protecția animalelor. Și dacă nu respectă aceste prevederi, pot pierde 10% din sume, astăzi numai 5% din sume. De asemenea, am prevăzut o rezervă de criză de 1,5 miliarde euro.  

Martin HÄUSLING, membru în Comisia AGRI, Parlament European: 70% dintre plățile directe sunt în continuare pe hectar, fără niciun fel de condiționalitate. Mie mi se pare că e un pas înapoi.

Bert-Jan RUISSEN, membru în Comisia AGRI, Parlamentul European: Ar trebui să ne bazăm pe experiența fermierilor. Bineînțeles că statele membre și exploatațiile nu arată la fel. Trebuie să ținem cont de asta. Din păcate, grupurile politice vin cu tot felul de solicitări generice când vine vorba despre plățile făcute agricultorilor. Asta în ciuda faptului că, până-n momentul de față, s-au făcut tot felul de investiții la nivel de exploatații pentru a ține cont de specificitățile teritoriale. Eu cred că trebuie să creăm derogări pentru cei care au depus eforturi în trecut, dintr-un motiv sau altul, și care ar avea de suferit în urma tuturor cerințelor acestora generice care se impun în momentul de față. Mă gândesc, spre exemplu, la cei care încearcă să răpească sol apelor, s-au construit diguri pentru sporirea suprafețelor arabile. Ei, bine, fermierii aceștia ar trebui să fie recompensați pentru eforturile lor. Din păcate, însă, ce avem în momentul de față, avem o singură soluție pentru toți. Trebuie să le oferim statelor membre posibilitatea să vină cu soluții pentru ele.

ATENȚIE! Acest articol aparține AGROINFO, este protejat de dispozițiile Legii 8/1996 privind dreptul de autor și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe AGROINFO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Vizualizat: 5950 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

23 septembrie 2023 - 06:06

O turmă de oi a mâncat 300 de kilograme de canabis în Grecia. Oile au intrat într-o seră din cea mai mare plantație de canabis medical din Grecia, iar proprietarul fermei a povestit pentru publicația hellas.postsen.com care a fost efectul asupra lor. 

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

22 septembrie 2023 - 06:58

Întrebarea a fost adresată pe un grup de oierit Facebook ciobanilor adevărați de către Paul Miron. "Cer un sfat ciobanilor adevărați. Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?"

MADR: Ziua satului românesc!

MADR: Ziua satului românesc!

21 septembrie 2023 - 20:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24 septembrie 2023, interval orar 9:00-19:00, la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii