ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

FERMIER ROMÂN: IAU UNII SUBVENȚII APIA DE 500 DE EURO PE HECTARUL DE PĂȘUNE ȘI NICI MĂCAR NU STAU LA ȚARĂ!

Publicat: 08 februarie 2021 - 07:44
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI. Subvențiile APIA pentru pășuni ajung în buzunarele unor băieți deștepți, care nici măcar nu știu bine unde le este pășunea, nici măcar nu stau la țară, nu curăță de buruieni, mărăcini terenul, dar încasează între 400 de euro și 500 de euro pe hectarul de pășune de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), spune fermierul Emil Turdean din județul Cluj. 

O grămadă de bani se duc pe pășunaturi care nu sunt curățate, le bagă la măsuri de agro-mediu, vezi Doamne, cu fluturi (plata compensatorie acordată fermierilor pentru protejarea unor specii de fluturi, Măsura 10 agro-mediu și climă n.r.) rezolvă cu un profesoraș de la universitate că există nu știu ce fluturi, că există nu știu ce păsări, iau pachete de agro-mediu, 400 de euro, 500 de euro pe hectar. Sunt vânate aceste terenuri (pășunile n.r.).

Organul de control care vine să controleze, de exemplu, pășunaturile, nu trebuie să găsească tufe de măcieș. Totul este în paragină, dar culmea că beneficiază de subvenții, le-au băgat la pajiști temporare, beneficiază de subvenție, iau banii, valoare plus nu este adusă deloc societății. Măcar dacă ar sta la țară acei beneficiari, dar majoritatea nu stă la țară. Au moștenit după stră-străbunici, habar nu au unde e terenul, desenează acolo pe hartă undeva o parcelă, o declară la APIA, iau niște bani. Dacă tu începi să spui, măi, dă-mi-l în arendă că eu încerc să fac acolo o plantație de..., și-ți dau atâta arendă, nu.

emil-turdean_b

Emil Turdean. sursa foto:infoaries

Pentru că tu în primul an, al doilea an, al treilea an până cureți de bălăriile alea, nu poți să-i dai un milion la hectar (100 de lei n.r.) pentru că tu ai niște costuri foarte mari să cureți un hectar de teren plin de măcieșe și de boscheți, trebuie curățat, trebuie smulse rădăcinile și așa mai departe. Problema este, unde ne lovim de autoritățile statului român apare disoluția. (...) Funcționărașii, să nu uităm că sunt bine plătiți, nu-și fac treaba.

Am ridicat problema la domnul director APIA Cluj, la ședința din Prefectură, ne-a zis să facem reclamație. Nu, domle, nu trebuie neapărat eu să fiu reclamangiu de meserie, tu, acolo în ghidul bunelor practici agricole poți să-ți iei măsuri încât individul care-și lasă terenul lucrat sau este plin de mărăcini, să-l tai de la subvenție. Nu toți trebuie să fim fermieri, nu toți trebuie să fim întreprinzători. Există locuri de muncă în construcții, există șoferi, de asistente medicale, de tot, a declarat fermierul Emil Turdean, într-un interviu acordat jurnalistului Sabin Gherman.

Fermierul Emil Turdean, alături de alți fermieri din județul Cluj și județele învecinate, s-au întâlnit sâmbătă, 6 februarie 2021, cu ministrul agriculturii, Adrian Oros, la Prefectura Cluj. La întâlnire a participat și directorul executiv APIA Cluj, Ioan Merca, iar fermierii prezenți i-au solicitat să verifice mai atent terenurile agricole, pășunile și să-i taie de la subvenții pe cei care nu au nicio legătură cu agricultura.

Emil Turdean conduce Agro Turdean SRL. Este fermierul despre care presa a relatat, în aprilie 2020, că un polițist local din Moldovenești i-a întocmit dosar penal pentru că și-a irigat culturile amenințate de secetă printr-un furtun întins peste un drum de exploatație agricolă, furtun protat cu pietriș și o rampă de trecere.


Vizualizat: 1896 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier!

Comunicat AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier!

12 august 2022 - 20:34

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat lista fermierilor care au solicitat finanțare pentru dezvoltarea fermelor mici (submăsura 6.3 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020). Acest Raport de selecție lunar, publicat pe pagina de internet a AFIR în data de 12.08.2022, conține lista cererilor de finanțare depuse online în perioada 27 octombrie – 26 noiembrie 2021 (respectiv, etapa a treia din sesiunea 2021 a submăsurii 6.3).

VIDEO!Elicopterele Armatei transportă apă pentru animalele din ferme!

VIDEO!Elicopterele Armatei transportă apă pentru animalele din ferme!

12 august 2022 - 07:46

Elicopterele din dotarea forţelor armate elveţiene au fost mobilizate pentru a transporta apă pentru mii de animale însetate care suferă de pe urma temperaturilor ridicate înregistrate în ţara pajiştilor alpine, transmite Reuters.

I-au dispărut 11 bovine de pe pășune!

I-au dispărut 11 bovine de pe pășune!

11 august 2022 - 19:58

Un crescător de bovine din județul Argeș spune că a rămas fără 11 bovine, paguba fiind calculată la circa 80.000 de lei. Animalele erau într-un țarc, pe pășune, supravegheate de un cioban. Crescătorul a anunțat Poliția.

Plan Național Strategic: Noua dată de referință subvenții APIA bovine!

Plan Național Strategic: Noua dată de referință subvenții APIA bovine!

11 august 2022 - 10:42

Odată cu noua Politică Agricolă Comună 2023-2027, se schimbă data de referință sau data istorică pentru ajutoarele naționale tranzitorii, ANT, acordate crescătorilor de bovine. Anul de referință va fi 2018. Deci, de la anul, nu mai este valabilă actuala dată de referință, 31 ianuarie 2013.

VIDEO! Crescătorie clandestină de porci!

VIDEO! Crescătorie clandestină de porci!

11 august 2022 - 09:49

Porci neidentificați, fără crotalii, ascunși în hala unei ferme pe care era pus lacătul. Proprietarul fermei a găsit porcii când a vrut să dea în chirie hala.

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

11 august 2022 - 08:24

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită Ministerului Agriculturii să intervină de urgență pentru a salva fermierii români. FACIAS a transmis un comunicat media. 

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

10 august 2022 - 20:36

La inițiativa ministrului Petre Daea, o echipă formată din specialiști ai MADR și ai ASAS, coordonată de secretarul de stat Dragoș-Costin Telehuz, a elaborat un Ghid de bune practici agricole privind efectele generate de schimbările climatice, anunță astăzi Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

10 august 2022 - 17:13

Guvernul a aprobat astăzi, 10 august 2022, Hotărârea privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2022-2023.

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

10 august 2022 - 16:50

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit de la alte 10 județe deconturi în vederea efectuării plăților pentru beneficiarii Programului Tomata. Față de săptămâna trecută, numărul cererilor transmise pentru decontare a crescut considerabil, astfel că, s-au primit cereri pentru 4.388 de beneficiari, în valoare de 66.256.920 milioane lei.

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

10 august 2022 - 16:29

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 10 august 2022, că a început plățile pentru beneficiarii micrograntului de 5.000 euro/fermier. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

FlexiTech Agro, fertilizare integrată: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” - Mihaela Radu, director de marketing Naturevo

Starea culturilor în Vest! De vorbă cu fermierul Varga Ștefan din Nădlac Krone Highland – chemarea muntelui Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii