KWS+
Reclama header after big part 2

FERMIER MARE: NU MAI PUTEM SĂ CONTINUĂM SĂ DĂM SUBVENȚII PE POST DE AJUTOR SOCIAL PENTRU AȘA-ZIȘII FERMIERI!

Publicat: 09 decembrie 2020 - 06:23
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI. Nu mai putem să continuăm să dăm subvenții pe post de ajutor social pentru așa-zișii fermieri. Subvențiile trebuie date celor care produc pentru piață și pot aduce mâncare ieftină în magazine, a spus fermierul Ovidiu Onișor, director executiv Ada Prod Com. Deține peste 280 de vaci de lapte și 1000 de hectare în județul Cluj. Pe 20 noiembrie 2020, fermierul a participat în calitate de speaker la cea de-a cincea ediție a Forumului Internațional al Marilor Fermieri – RALF.

Vorbim astăzi despre 800 de mii de fermieri în România. Unul dintre principalele criterii care indică nivelul de performanță al agriculturii dintr-o țară este numărul de fermieri raportat la populația țării. Eu cred că ne-am descurca foarte bine și cu 80.000 de fermieri. Trebuie să găsim soluții pentru a defini noțiunea de fermier activ. Nu mai putem să continuăm să dăm subvenții pe post de ajutor social pentru așa-zișii fermieri. Subvențiile trebuie date celor care produc pentru piață și pot aduce mâncare ieftină în magazine. 

O altă problemă pe care o avem este lipsa planurilor parcelare, a cadastrului în România. De ani de zile se discută că suntem în pericol să pierdem subvențiile pentru că nu se elaborează aceste planuri parcelare. De unul singur este foarte greu să intabulezi pentru că primăria susține că până nu există un plan parcelar și nu are o viziune unitară asupra terenului, nu te poate băga pe tine în mijlocul parcelei. În Ardeal situația este foarte gravă. Cred că sub 10% dintre terenuri sunt intabulate și acelea probabil că sunt pășuni sau composesorate, dar ca teren agricol arabil individual, foarte puține. Trebuie să-i determinăm pe primari să facă aceste intabulări, chiar dacă de cele mai multe ori ei nu au nici un interes să descâlcească situația.

De 28 de ani mă ocup de agricultură, dar nu văd să fie făcuți pași semnificativi în această direcție legată de terenuri. Este nevoie de termene clare pentru a se finaliza punerea în posesie și elaborarea planurilor parcelare. Cred că trebuie să avem în vedere și că, chiar dacă se face un plan parcelar, apare extrasul CF pe deținătorul titlului de proprietate, care de cele mai multe ori e decedat. De mult ori, titlul de proprietate are șapte proprietari, toți decedați.

Ca să faci actele la zi pentru utilizator este foarte complicat, dacă nu chiar imposibil, pentru că multe terenuri s-au vândut, sau s-au împărțit între frați fără acte. Ar trebui găsită o soluție simplă. Dacă, de exemplu, terenul este declarat la registrul agricol pe unul dintre utilizatori, sau terenul a fost vândut printr-un contract scris de mână acum 15 ani, să se dea un termen de 5-6 luni prin care toți cei care au lucruri de revendicat să o facă, după care terenul să rămână utilizatorului, deținătorului terenului de la registrul agricol. Altminteri, riscăm să derulăm niște procese de intabulare care se vor întinde la infinit. Pe lângă registrul agricol există și baza de date APIA, și alte chei de control astfel încât actul juridic să se facă legal, dar fără a chema în judecată pe nepoții nepoților. Trebuie să se găsească neapărat o soluție pentru elaborarea planurilor parcelare pentru ca utilizatorul să ajungă să fie trecut pe actul de proprietate,” a spus Ovidiu Onișor.  

RALF 2020 – Forumul Internațional al Marilor Fermieri este un proiect realizat de BORO Communication, în parteneriat cu Corteva Agriscience, CEC Bank, FMC Agro România și Agricloud.

 

Vizualizat: 2584 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

22 ianuarie 2021 - 11:58

ANCHETĂ. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a suspendat activitatea singurului incinerator de animale din judeţ, în urma unor suspiciuni că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate, şi a amendat proprietarul acestuia cu 1.200 de lei din cauza neconformităţilor constatate, miercuri, în timpul unui control. Procurorii anchetează cazul și au emis mandate de percheziție.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

21 ianuarie 2021 - 18:50

O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că anul acesta va fi lansat un nou program de ajutor de minimis pentru fermierii români.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
12. 09, 2020. Wednesday 08:34
Nu vrei sa candidezi la minister? Ca mentalitate de idiot asemeni celor care ne guverneaza ai!Mai bine sa va taie subventiile voua astora mari ca voi deja produce-ti si va auto-sustineti,si toata subventia sa ajunga la astia mici sa aiba posibilitatea sa creasca si ei si sa ajunga pe piata!Dar concurenta nu e buna.Nu ti se pare mai logic asa Domnule idiot?
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii