Au pornit de jos iar acum au un atelier unde fabrică brânzeturi maturate mai delicioase decât cele elvețiene. Așa cum v-a anunțat Agroinfo, membrii Comisiei AGRI de la Bruxelles vizitează în aceste zile mai multe ferme din România. Astăzi, oficialii au fost la ferma de familie a fraților Pintea din județul Cluj.
"Membrii delegației AGRI în România au fost la atelierul de brânză NarCheese, o afacere de familie din județul Cluj, născută din dorința unui tânăr de a valorifica laptele produs în ferma familiei, prin sortimente de brânzeturi fine, cum numai pe mesele francezilor și elvețienilor găsești.
Povestea NarCheese este un vis care a devenit realitate în 2019, când Pintea Narcis (în foto) a început să pună în practică cunoștințele dobândite la Școala Agricolă din Elveția, fiind primul român înscris în cadrul școlii.
Cu ambiție și voință, Narcis a investit într-un atelier de brânzeturi în satul natal Cornești, din județul Cluj și produce brânzeturi artizanal, după model elvețian, trăindu-și zi de zi visul, cu pasiune și mulțumire că munca lui, încă de mic, nu a fost în zadar.
Laptele care folosește pentru produsele tradiționale provine de la Ferma „Frații Pintea” care are aproximativ 30 de bivolițe, 20 de vaci Bălțata Românească, 100 capre alpin francez/carpatin si 500 de oi. NarCheese produce 3 feluri de brânză maturate: caș tradițional simplu maturat minim 1 luna, brânză Raclette și brânza Tomme.
NarCheese, este cu adevărat o afacere în care cuvântul “artizanal” nu e doar o vorbă în vânt, iar brânzeturile făcute doar după rețete tradiționale, fără a grăbi procesul natural, sunt dovada. A fost o plăcere pentru noi să aflăm despre povestea atelierului, a fermei care a crescut prin truda și perseverența unui tânăr pasionat, o inspirație pentru alți producători la început de drum," a povestit europarlamentarul român Daniel Buda, vicepreședinte Comisia AGRI, gazdă pentru colegii lui de la Bruxelles.
"Suntem foarte bucuroși de vizita Domnului Europarlamentar Daniel Buda care ne-a onorat și ne-a confirmat că ceea ce se întâmplă la Atelierul de branza NarCheese se întâmplă bine și așa cum trebuie.
Am pornit de jos, însă am avut ca ingredient principal "încrederea"! In primul rand, credința în Dumnezeu și mai apoi încrederea în mine, omul din spatele brandului NarCheese, Pintea Narcis. M-am bucurat de la început și am parte în continuare de susținerea familiei și implicarea fraților mei cărora le mulțumesc.
Tot ceea ce facem a pornit din pasiunea mea pentru "brânzărit" și dragostea pe care o pun in fiecare proces de producție nu face altceva decât să se resimtă atunci când ajunge la dumneavoastră, cei care ne savurați produsele.
Noi, tinerii antreprenori români, suntem o forță care poate să vina din spate și să revoluționeze industria României, mai ales când avem susținerea și aprecierea oamenilor din fruntea țării care ne motivează.
Mulțumim pentru prezența de astăzi în atelierul nostru a tuturor personalităților. Micul nostru colț de rai al papilelor gustative este așezat într-un sătuc care continuă să înflorească - Cornești, comuna Gârbău, județul Cluj," a spus Narcis Pintea.