Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

APIA, în STRADĂ! PESTE 3.000 DE ANGAJAŢI DIN TOATĂ ŢARA ÎŞI ÎNTRERUP ACTIVITATEA JOI, 16 NOIEMBRIE!

Publicat: 15 noiembrie 2017 - 17:26
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

RĂSPUNDEREA LA NOI, SALARIILE LA BUCUREŞTI! Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) sunt nemulţumiţi de faptul că noua lege a salarizării, care va fi aplicată de la 1 ianuarie 2018, le va reduce considerabil veniturile. Aceştia nu mai cred promisiunile Ministrului Agriculturii că problema salariilor va fi rezolvată şi nu vor pierde nici un ban.

AGROINFO v-a prezentat NEMULŢUMIRILE ANGAJAŢILOR APIA aici: EXCLUSIV: SUBVENŢIILE FERMIERILOR, în PERICOL! BOMBA cu CEAS de la APIA! Reacţia MINISTRULUI PETRE DAEA şi a şefului APIA!

Peste 3.000 de angajaţi ai APIA din toată ţara au decis să întrerupă, temporar, lucrul pe 16 noiembrie 2017, prima zi în care Agenţia Centrală anunţă că ar trebui să înceapă plata avansului din subvemţii şi pentru crescătorii de bovine.

Redăm mai jos mesajul unui angajat al APIA şi apelul la protest transmis de către angajaţii Agenţiei de Plăţi. Asta, deşi liderii unuia dintre sindicatele din APIA s-au întâlnit marţi, 14 noiembrie 2017, cu Ministrul Agriculturii, Petre Daea şi cu şeful APIA, Adrian Pintea, reuşind să obţină doar promisiunea unei videoconferinţe cu toate centrele din ţară, pentru a li se explica angajaţilor impactul legii salarizării. Detalii aici: EXCLUSIV: DECIZIA MINISTRULUI AGRICULTURII pentru ANGAJAŢII APIA care AMENINŢĂ CU PROTESTE!

În APIA există două sindicate ale angajaţilor. Toate demersurile iniţiate de către reprezentanţii sindicatelor din mai până în prezent nu au primit drept răspuns vreo acţiune concretă din partea conducerii MADR. Neîncrezători, angajaţii APIA au decis să nu mai aştepte şi să nu mai accepte doar vorbe din partea MADR, ci vor fapte. Concret, pentru angajaţii ANAF, care erau în aceeaşi situaţie cu cei ai APIA, legea salarizării 152/2017 a fost modificată chiar la începutul lunii noiembrie 2017, prin Legea 207/2017 care aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 56/2017.

 Mesajul unui angajat al APIA:  NU vrem salarii „nesimtite”, vrem doar să fim plătiţi corect!

Şi noi avem familii, şi noi avem mândrie profesională şi, mai presus de orice, am avut şi vrem să avem grijă de tine, ţăran (fermier) român – dar vrem să fim plătiţi corect şi nu vrem să ne plătiţi salarii „nesimtite”, fiindcă nu e cinstit, nu e normal, nu e moral. E ceasul al doisprezecelea, iar noi, cei din APIA, nu mai avem de ales: dacă Guvernul nu-şi ţine promisiunile, dacă Guvernul nu s-a uitat că printre singurele agenţii româneşti care au făcut eforturi mari de a absorbi bani europeni, aceasta a fost APIA şi până acum nu am făcut nici un fel de protest, am dus tot ce ni s-a cerut: lucrat sâmbăta şi duminica, autorizări la miez de noapte, prelucrare 800 şi chiar 1.000 de dosare de funcţionar, când media europeană este sub 250, instrumentare sute de parcele şi zeci de scheme de plată, discuţii cu mii de fermieri, stres, într-un cuvânt, iar acum ce dorim e foarte simplu: ceea ce s-a promis, adică „nici un salariu nu va scădea după 1 ianuarie 2018”. Cerem ceva absurd? Dacă nu, atunci vă rugăm să reanalizaţi situaţia noastră!

APIA ca un tot unitar, Aparat Central şi Centre Judeţene. Cine a reuşit să facă diferenţierea între acestea şi care a fost logica? Aceeaşi întrebare, domnule ministru, de ce se face diferenţiere între APIA şi AFIR, amândouă agenţii acreditate european? Au grad mai mare de absorbţie decât noi, APIA?


protest-apia_bAPEL

Către toate centrele locale APIA din ţară, către toate centrele judeţene APIA,

În atenţia
Dlui. MINISTRU AL AGRICULTURII
DOAMNEI MINISTRU AL MUNCII
DOMNULUI DIRECTOR AL APIA

AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ (APIA) A ATRAS, ÎN PERIOADA 2007-2017, APROAPE 20 DE MILIARDE DE EURO PENTRU FERMIERII DIN ROMÂNIA.

ESTE INSTITUŢIA CEA MAI PERFORMANTĂ ÎN ATRAGEREA FONDURILOR EUROPENE, CU UN PROCENT DE ABSORBŢIE DE 98%.

ÎN CIUDA DEFICIENŢELOR MAJORE EXISTENTE ÎN CONSTRUIREA SISTEMULUI INFORMATIC, PRECUM ŞI A LEGILOR ŞI PROCEDURILOR NECLARE, LIPSA ELEMENTARĂ A FEEDBACK-ULUI, A BÂLBÂIELILOR LEGISLATIVE (LEGI SCHIMBATE ŞI DE 4 ORI PE LUNĂ), A INTERPRETĂRILOR GREŞITE ALE LEGILOR ŞI ORDONANŢELOR CHIAR DE CĂTRE CONDUCEREA DE TOP A APIA (A SE VEDEA TRIMITEREA FERMIERILOR CU PĂŞUNI ŞI FĂRĂ ANIMALE ACASĂ ÎN CAMPANIA 2015 ŞI RECHEMAREA LOR PÂNĂ ÎN LUNA IULIE PENTRU DEPUNEREA DE CERERI), PERSONALUL APIA A RĂSPUNS ÎNTOTDEAUNA ZIUA ŞI NOAPTEA, SÂMBĂTA ŞI DUMINICA, SOLICITĂRILOR VENITE DIN PARTEA CONDUCERII AGENŢIEI.

APIA ESTE INSTITUŢIA CIVILĂ DIN ROMÂNIA CU CEA MAI RIDICATĂ MORTALITATE DIN ROMÂNIA, CAUZA PRINCIPALĂ FIIND STRESUL ŞI EPUIZAREA NERVOASĂ.

FAŢĂ DE NORMA EUROPEANĂ DE MAXIM 250 DE DOSARE/FUNCŢIONAR PUBLIC, ÎN ROMÂNIA AVEM SALARIAŢI CU PESTE 1.500 DE DOSARE (VEZI CENTRUL LOCAL SCORNICEŞTI, JUDEŢUL OLT)

CONDUCEREA CENTRALĂ A APIA, ÎN SCOP MESCHIN, NU ARATĂ MECANISMUL DE FUNCŢIONARE AL AGENŢIEI. DE LA PRIMIREA DOSARULUI DE LA FERMIERI, CONTROALELE, CONTROLUL ADMINISTRATIV, TRANSPUNEREA ÎN SISTEMELE INFORMATICE A TUTUROR DATELOR DIN CERERILE UNICE DE PLATĂ, ELABORAREA DOCUMENTELOR PROCEDURALE PÂNĂ LA DECIZIA EFECTIVĂ DE PLATĂ, TOATE OPERAŢIUNILE SUNT FĂCUTE DE CĂTRE FUNCŢIONARII DIN CENTRELE LOCALE ŞI JUDEŢENE ALE APIA. RĂSPUNDEREA PENTRU SOLUŢIONAREA ACESTOR DOCUMENTE, RESPECTAREA INTEGRALĂ A PROCEDURILOR ESTE RĂSPUNDEREA INTEGRALĂ A FUNCŢIONARILOR DE LA ACESTE NIVELE.

ESTE O DISCRIMINARE ŞI O NEDEPTRATE CA PARTEA DIN BUCUREŞTI A AGENŢIEI SĂ FIE PLĂTITĂ CU APROXIMATIV 40% MAI MULT LA ACEEAŞI FUNCŢIE.

ÎN ACESTE CONDIŢII, AVÂND UN NUMĂR DE PESTE 2.000 DE ADEZIUNI, DECLANŞĂM MÂINE (joi, 16 noiembrie 2017 – n.red.), ÎNCEPÂND CU ORA 9.00 DIMINEAŢA, UN PROTEST PAŞNIC, PRIN IEŞIREA DIN SPAŢIILE DE LUCRU A TUTUROR CELOR CARE AU ADERAT LA PROTEST PÂNĂ LA ORELE 12.

CENTRELE LOCALE DIN CAPITALELE DE JUDEŢE SUNT CHEMATE SĂ SE DEPLASEZE CU SALARIAŢII LA CENTRELE JUDEŢENE.

RUGĂM A SE TRANSMITE ACEST APPEL CĂTRE TOATE MIJLOACELE MASSMEDIA!

RĂSPUNDEREA PLĂŢILOR ESTE LA NOI! SALARIILE SUNT LA BUCUREŞTI!
SALARII EGALE PENTRU TOŢI!
NU VĂ LĂSAŢI MANIPULAŢI!
VOM CONTINUA CU GREVA DE ZEL!

CEI 2.000 DE SALARIAŢI APIA NEMULTUMIŢI DE LEGEA SALARIZĂRII.

N.red.. Apelul a strâns, până miercuri, 15 noiembrie, la ora 12.00, peste 3.000 de angajaţi APIA din toată ţara.

(Sursa foto: olt.alert, din timpul protestelor angajaţilor APIA de la finalul lunii mai 2017)

Vizualizat: 10882 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Salariat APIA
|
11. 16, 2017. Thursday 11:00
Avem si noi un mesaj catre d-nul ministru:
NU distrugeti APIA!!!!!
Pastrati-va cuvantul dat, fiti un om de onoare !!!!!
APIA este un intreg , ar trebui sa stiti domnule ministru , caci este una din agentiile Romaniei subordonate Ministerului Agriculturii cu cel mai mare coeficient de absorbtie (98%) a fondurilor europene. Acesti bani intra in aceasta tarisoara si duc la progresul ei.
NU impartiti APIA in “centru” si “teritoriu”, pe interese politice. Daca nu ar fi “motorasele” din teritoriu “angrenajul APIA” nu ar functiona .
NU suntem dusmanii dvs., nici ai colegilor de la centru, nici ai fermierilor cum vreti dvs. sa induceti, nu vrem mariri de salarii.Vrem in schim sa fim respectati, sa va respectati cuvantul dat si salariile nici unui functionar APIA sa nu scada.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Întâmplare...

Întâmplare...
Un tip vine acasă de la serviciu şi observă cu stupoare că în gura dobermanului său era iepuraşul vecinilor. Detalii