Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV. DECLARAŢIA de la MIEZUL NOPŢII: Şeful APIA, despre CERERILE PENTRU SUBVENŢIILE FERMIERILOR pe 2018!

Publicat: 16 mai 2018 - 05:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII APIA 2018: MAI PUȚINE CERERI, PENTRU O SUPRAFAȚĂ MAI MARE. Câți fermieri au depus cereri pentru subvenții în 2018, care este suprafața solicitată la plată și ce se întâmplă cu agricultorii care nu au ajuns să solicite banii de la APIA până pe 15 mai!

Marți 15 mai 2018, la ora 24.00, s-a încheiat depunerea cererilor unice pentru plata subvențiilor pentru anul 2018, a anunțat ministrul Agriculturii, Petre Daea. La miezul nopții, Petre Daea și directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea,
au intrat în legătură directă cu șefii centrelor județene ale Agenției de Plăți din toată țara pentru a analiza situația cererilor depuse. Videoconferința a durat aproape o oră. Iată ce a declarat șeful APIA pentru AGROINFO, aproape de ora 02.00 noaptea:

Avem 866.749 de fermieri și o suprafață de 9.638.937 hectare. În comparație cu anul trecut, mai puține cereri cu 17.715, și suprafață mai mare cu 248.671 de hectare. Probabil că o să mai crească puțin, aceasta e situația de la ora 11.30 (seara -n.red.). La prima vedere, lucrul îmbucurător este că a crescut suprafața față de anul trecut, când, tot așa, am avut cu aproximativ 200.000 de hectare mai mult, iar numărul fermierilor a scăzut. Ca un prim impact este ca efect al comasării terenurilor.

ÎNTREBAREA LA CARE ȘEFUL APIA NU VREA SĂ RĂSPUNDĂ!

colaj-pintea-bani_bLegat de posibilitatea de a mai depune cereri de plată la APIA încă 25 de zile calendaristice după 15 mai, cu penalități de plată de 1% pe zi lucrătoare de întârziere, așa cum prevede Ordinul MADR 619, conform art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014, şeful APIA a evitat un răspuns direct şi clar.

Domnul ministru a dorit, ca și la campania anterioară, să facem o ședință cu colegii, să le mulțumim pentru efort, și fiecare județ a fost întrebat dacă au mai avut fermieri, la ce oră au avut ultimul fermier. La marea majoritate a județelor, ultimii fermieri au fost în jurul orelor 21.00 - 22.00, dar am avut un județ din sudul țării unde au închis depunerea (cererilor -n.red.) la ora 23.45. Nu mai era nici un fermier la nici un centru local, toți fermierii invitați s-au prezentat, nici măcar nu au avut nici o solicitare că vreun fermier nu a putut să vină, a declarat Adrian Pintea, pentru AGROINFO.

Întrebat de AGROINFO dacă un ordin de ministru (Ordinul MADR 15/2018, modificat prin Ordinul 24/2018, prin care ministrul Petre Daea a „decretat” 15 mai ultima zi de depunere a cererilor la APIA) „bate” regulamentul european, şeful APIA a răspuns că acest ordin de ministru a fost dat pentru mobilizarea fermierilor sau conștientizare. Atâta timp cât toate lucrurile le faci la timp, și eu spun că a fost destul timp din 1 martie până în 15 mai să poată să depună aceste cereri, așa cum n-au fost anul trecut probleme, n-o să fie nici anul acesta. După data de 16 mai, este la latitudinea statului membru (dacă mai aceeptă depunerea cererilor de plată la APIA - n.red.). Ca și anul trecut, și anul acesta ministrul (ministrul Agriculturii, Petre Daea –n.red.) a anunțat închiderea campaniei, așa rămâne! Nu am avut nici un fel de solicitări.”

La insistenţele AGROINFO de a afla de la directorul general al APIA dacă Agenţia de Plăţi îi va mai accepta cererea unică vreunui fermier care nu a reușit să solicite subvențiile până pe 15 mai, şeful APIA a declarat că nu răspunde la această întrebare şi ne-a invitat să îi adresăm „altă întrebare”.

Acesta a precizat că mobilizarea de a depune cererile până pe 15 mai este în favoarea fermierilor, căci pentru cererile depuse după această dată, fermierii ar fi fost penalizaţi la plată, dar şi că până pe 31 mai 2018 mai pot fi făcute modificări la cererile deja depuse la APIA: Dacă tu, fermier, ți-ai închis cererea până în data de 15 mai, în perioada 16 - 31 mai se pot depune modificări asupra cererii, fără nici un fel de penalizări: adăugări (de suprafețe–n.red.), retrageri sau chiar retragerea în totalitate a cererii.

CENTRELE APIA, ÎNCHISE PÂNĂ PE 21 MAI. DAEA I-A TRIMIS PE ANGAJAŢII APIA ACASĂ!

În videoconferinţa de la miezul nopţii, ministrul Agriculturii, Petre Daea le-a spus angajaţilor APIA că îşi pot lua zile libere până luni, 21 mai. Domnul ministru a dispus să se facă mâine videoconferințe în toate județele pentru a se prezenta situația (cererilor de plată depuse – n.red.) la nivelul fiecărui județ. Un lucru foarte bun, toate județele au depășit suprafața la plată de anul trecut. Mâine (16 mai-n.red.), fiecare județ va face videoconferință, iar pe urmă, domnul ministru a spus că până luni (21 mai-n.red.) toți salariații pot rămâne liberi pentru a se odihni și a-și reface forțele, ne-a mai spus șeful APIA, Adrian Pintea.

Întrebat de AGROINFO dacă toate centrele APIA din ţară vor fi închise până săptămâna viitoare, Adrian Pintea a răspuns că „o să mai analizez mâine, după conferinţa de presă, și mai vedem”.

Ministerul Agriculturii a anunţat că ministrul Petre Daea va susține miercuri, 16 mai 2018, la ora 10.00, o conferință de presă privind campania de depunere a cererilor pentru subvenţii pentru anul 2018. La conferinţa de presă va participa şi directorul general al APIA, Adrian Pintea.

Vizualizat: 8172 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

EXCLUSIV! SUPRAFAȚĂ MAI MARE solicitată la PLATA SUBVENȚIILOR APIA în 2018!

EXCLUSIV! SUPRAFAȚĂ MAI MARE solicitată la PLATA SUBVENȚIILOR APIA în 2018!

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Ministrul Petre Daea și șeful APIA, Adrian Pintea, sunt într-o videoconferință cu Centrele județene ale Agenției de Plăți din toată țara. Se discută situația cererilor de plată depuse pentru subvențiile agricole pe 2018.

AGROINFO L-A AJUTAT SĂ-ȘI IA ADEVERINȚA CA SĂ NU PIARDĂ SUBVENȚIA!

AGROINFO L-A AJUTAT SĂ-ȘI IA ADEVERINȚA CA SĂ NU PIARDĂ SUBVENȚIA!

AGROINFO, SINGURA PUBLICAȚIE MEREU ALĂTURI DE FERMIERI! Săptămâna trecută, AGROINFO a publicat necazul fermierului Valentin Popa, din comuna Suhatu, județul Călărași. Agricultorul nu reușea nicicum să ridice de la primărie adeverința obligatorie pentru depunerea cererii unice la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Primarul își luase concediu, secretarul primăriei tergiversa până când am scos noi la lumină povestea. Fermierul nu mai spera că poate încasa subvențiile pe acest an.

APIA, FOC CONTINUU ÎN NOAPTEA ASTA! CE SE ÎNTÂMPLĂ LA MIEZUL NOPȚII?

APIA, FOC CONTINUU ÎN NOAPTEA ASTA! CE SE ÎNTÂMPLĂ LA MIEZUL NOPȚII?

ULTIMELE ORE PENTRU SOLICITAREA SUBVENȚIILOR PENTRU 2018! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este pe ultima sută de metri la înregistrarea cererilor unice de plată pentru Campania 2018. Fermierii care nu au solicitat încă subvențiile la care au dreptul trebuie să se grăbească. APIA muncește la foc continuu! Ce se întâmplă în această noapte la toate sediile APIA din țară?

AVERTISMENTUL LUI DAEA PENTRU TOȚI FERMIERII!

AVERTISMENTUL LUI DAEA PENTRU TOȚI FERMIERII!

PE ULTIMA SUTĂ DE METRI! Ministrul agriculturii, Petre Daea, îi avertizează pe toți fermierii care vor să solicite subvențiile agricole, aferente Campaniei 2018, să depună cererile unice de plată până cel târziu marți seara. Termenul limită de depunere a cererilor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este 15 mai 2018!

Şeful APIA: După 15 mai NU SE MAI PRIMESC CERERI pentru SUBVENŢII, nici cu PENALIZĂRI!

Şeful APIA: După 15 mai NU SE MAI PRIMESC CERERI pentru SUBVENŢII, nici cu PENALIZĂRI!

ULTIMA ZI CA SĂ CEREŢI SUBVENŢIILE PE 2018. Mai mulţi fermieri ne-au întrebat dacă vor mai putea depune cereri pentru subvenţii la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi după data de 15 mai, cum s-a întâmplat în unii din anii trecuţi. AGROINFO a aflat răspunsul chiar de la Adrian Pintea, directorul general al APIA.

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚIILE APIA, GARANTATE PENTRU URMĂTORII DOI ANI!

SUBVENȚIILE APIA, GARANTATE PENTRU URMĂTORII DOI ANI!

02 decembrie 2020 - 18:47

VEȘTI BRUXELLES! În ședința Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European (AGRI), a fost aprobat, marți, 1 decembrie, Regulamentul de Tranziție. În urma negocierilor interinstituționale, fermierii au câștigat siguranța faptului că bugetele și programele de dezvoltare rurală vor rămâne neschimbate, anunță europarlamentarul român Carmen Avram (S&D), membru în Comisia AGRI, Parlamentul European.

PLATA AJUTORULUI APIA ÎN SECTORUL CREȘTERII ANIMALELOR! PREZENTAȚI-VĂ URGENT LA APIA!

PLATA AJUTORULUI APIA ÎN SECTORUL CREȘTERII ANIMALELOR! PREZENTAȚI-VĂ URGENT LA APIA!

02 decembrie 2020 - 18:23

OFICIAL. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 02 - 15 decembrie 2020 se depun, la Centrele judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti pe raza cărora/căruia se află sediul social al solicitantului, Cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2021, cereri avizate de către ANZ, anunță APIA astăzi, 2 decembrie, într-un comunicat pentru AGROINFO.

ANUNȚUL APIA DE ASTĂZI DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR!

ANUNȚUL APIA DE ASTĂZI DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR!

02 decembrie 2020 - 18:08

COMUNICAT. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 02 - 31 decembrie 2020, se depun Cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2021, la Centrele judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe raza cărora sunt situate exploatațiile agricole pentru care se solicită ajutorul de stat, sau unde au fost depuse Cererile unice de plată în cadrul Campaniei 2020.

APIA: DE ASTĂZI, VIN SUBVENȚIILE!

APIA: DE ASTĂZI, VIN SUBVENȚIILE!

02 decembrie 2020 - 10:30

START PLATĂ FINALĂ! Agenția de plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că de astăzi, 2 decembrie 2020, a început autorizarea plăților finale pentru fermierii care au solicitat subvențiile pentru anul de cerere 2020.

DIRECTOR APIA: FERMELE CARE VOR FI AVANTAJATE DE CREȘTEREA SUMEI PE HECTAR PENTRU PLATA REDISTRIBUTIVĂ!

DIRECTOR APIA: FERMELE CARE VOR FI AVANTAJATE DE CREȘTEREA SUMEI PE HECTAR PENTRU PLATA REDISTRIBUTIVĂ!

02 decembrie 2020 - 09:54

SUBVENȚII APIA 2021-2027! Creșterea sumei alocate pentru plata redistributivă, una dintre schemele de plăți pe hectar, așa cum se propune pentru sprijinirea fermelor mici, cu scopul evitării plafonării subvențiilor agricole, va avantaja, de fapt, fermele medii care au până-n 30 de hectare, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă. Fermele medii nu sunt multe la număr în România.

ȘEFUL APIA, MESAJ PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA, MESAJ PENTRU FERMIERI!

02 decembrie 2020 - 09:19

EVENIMENT! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și-a lansat pe data de 1 decembrie 2020 primul număr al revistei APIAGRICULTURĂ. Directorul general APIA, Adrian Pintea, are un mesaj pentru fermierii români.

DIRECTOR APIA: FERMELE MICI POT BENEFICIA DE SUBVENȚII APIA MAI BĂNOASE!

DIRECTOR APIA: FERMELE MICI POT BENEFICIA DE SUBVENȚII APIA MAI BĂNOASE!

02 decembrie 2020 - 09:02

SUBVENȚII APIA. Unele ferme mici ar putea accesa subvenții mai bănoase, de exemplu în domeniul agriculturii ecologice, care se poate practica pe suprafețe mai mici, iar subvențiile nu sunt deloc de neglijat, chiar dacă implică unele costuri în prima fază. Iar la acest capitol APIA Mureș nu este între cele fruntașe în țară, deci e o posibilitate de nișă pentru exploatațiile mici, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

CIOBAN, STUDENT LA DOUĂ FACULTĂȚI: DACĂ PICĂ SUBVENȚIILE, SĂ AI, SĂ FII PE PICIOARELE TALE!

CIOBAN, STUDENT LA DOUĂ FACULTĂȚI: DACĂ PICĂ SUBVENȚIILE, SĂ AI, SĂ FII PE PICIOARELE TALE!

02 decembrie 2020 - 07:30

POVEȘTI DE VIAȚĂ DIN OIERIT. A crescut la oi, la stâna din munte, face brânză și călărește de la patru ani, e cioban, dar e student la două facultăți. Ștefan Stănuș, din comuna Pianu de Sus, Alba, are 25 de ani și s-a ambiționat să facă în paralel silvicultură la Brașov și marketing la Cluj, iar perioada de pandemie, cu cursuri online, i-a prins tare bine.

EURODEPUTAT BUDA: NOILE SUBVENȚII MARI PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

EURODEPUTAT BUDA: NOILE SUBVENȚII MARI PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

01 decembrie 2020 - 17:49

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Este important ca schemele ecologice propuse pentru fermieri să nu creeze poveri și sarcini administrative excesive. La fel de important este ca fermierii să fie plătiți pentru eforturile lor suplimentare de apărători al mediului și climei, a spus europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European.

MESAJUL COMISARULUI EUROPEAN PENTRU AGRICULTURĂ!

MESAJUL COMISARULUI EUROPEAN PENTRU AGRICULTURĂ!

01 decembrie 2020 - 17:20

VEȘTI DE LA BRUXELLES. În dezbaterea de astăzi din cadrul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European a avut loc un schimb de opinii cu comisarul Janusz Wojciechowski, responsabil pentru agricultură, despre pregătirea implementării noii Politici Agricole Comune.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

#colinaharavesting #masseyferguson #MF7360PLI #combinaMF

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă. Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii