Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV. DECLARAŢIA de la MIEZUL NOPŢII: Şeful APIA, despre CERERILE PENTRU SUBVENŢIILE FERMIERILOR pe 2018!

Publicat: 16 mai 2018 - 05:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII APIA 2018: MAI PUȚINE CERERI, PENTRU O SUPRAFAȚĂ MAI MARE. Câți fermieri au depus cereri pentru subvenții în 2018, care este suprafața solicitată la plată și ce se întâmplă cu agricultorii care nu au ajuns să solicite banii de la APIA până pe 15 mai!

Marți 15 mai 2018, la ora 24.00, s-a încheiat depunerea cererilor unice pentru plata subvențiilor pentru anul 2018, a anunțat ministrul Agriculturii, Petre Daea. La miezul nopții, Petre Daea și directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea,
au intrat în legătură directă cu șefii centrelor județene ale Agenției de Plăți din toată țara pentru a analiza situația cererilor depuse. Videoconferința a durat aproape o oră. Iată ce a declarat șeful APIA pentru AGROINFO, aproape de ora 02.00 noaptea:

Avem 866.749 de fermieri și o suprafață de 9.638.937 hectare. În comparație cu anul trecut, mai puține cereri cu 17.715, și suprafață mai mare cu 248.671 de hectare. Probabil că o să mai crească puțin, aceasta e situația de la ora 11.30 (seara -n.red.). La prima vedere, lucrul îmbucurător este că a crescut suprafața față de anul trecut, când, tot așa, am avut cu aproximativ 200.000 de hectare mai mult, iar numărul fermierilor a scăzut. Ca un prim impact este ca efect al comasării terenurilor.

ÎNTREBAREA LA CARE ȘEFUL APIA NU VREA SĂ RĂSPUNDĂ!

colaj-pintea-bani_bLegat de posibilitatea de a mai depune cereri de plată la APIA încă 25 de zile calendaristice după 15 mai, cu penalități de plată de 1% pe zi lucrătoare de întârziere, așa cum prevede Ordinul MADR 619, conform art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014, şeful APIA a evitat un răspuns direct şi clar.

Domnul ministru a dorit, ca și la campania anterioară, să facem o ședință cu colegii, să le mulțumim pentru efort, și fiecare județ a fost întrebat dacă au mai avut fermieri, la ce oră au avut ultimul fermier. La marea majoritate a județelor, ultimii fermieri au fost în jurul orelor 21.00 - 22.00, dar am avut un județ din sudul țării unde au închis depunerea (cererilor -n.red.) la ora 23.45. Nu mai era nici un fermier la nici un centru local, toți fermierii invitați s-au prezentat, nici măcar nu au avut nici o solicitare că vreun fermier nu a putut să vină, a declarat Adrian Pintea, pentru AGROINFO.

Întrebat de AGROINFO dacă un ordin de ministru (Ordinul MADR 15/2018, modificat prin Ordinul 24/2018, prin care ministrul Petre Daea a „decretat” 15 mai ultima zi de depunere a cererilor la APIA) „bate” regulamentul european, şeful APIA a răspuns că acest ordin de ministru a fost dat pentru mobilizarea fermierilor sau conștientizare. Atâta timp cât toate lucrurile le faci la timp, și eu spun că a fost destul timp din 1 martie până în 15 mai să poată să depună aceste cereri, așa cum n-au fost anul trecut probleme, n-o să fie nici anul acesta. După data de 16 mai, este la latitudinea statului membru (dacă mai aceeptă depunerea cererilor de plată la APIA - n.red.). Ca și anul trecut, și anul acesta ministrul (ministrul Agriculturii, Petre Daea –n.red.) a anunțat închiderea campaniei, așa rămâne! Nu am avut nici un fel de solicitări.”

La insistenţele AGROINFO de a afla de la directorul general al APIA dacă Agenţia de Plăţi îi va mai accepta cererea unică vreunui fermier care nu a reușit să solicite subvențiile până pe 15 mai, şeful APIA a declarat că nu răspunde la această întrebare şi ne-a invitat să îi adresăm „altă întrebare”.

Acesta a precizat că mobilizarea de a depune cererile până pe 15 mai este în favoarea fermierilor, căci pentru cererile depuse după această dată, fermierii ar fi fost penalizaţi la plată, dar şi că până pe 31 mai 2018 mai pot fi făcute modificări la cererile deja depuse la APIA: Dacă tu, fermier, ți-ai închis cererea până în data de 15 mai, în perioada 16 - 31 mai se pot depune modificări asupra cererii, fără nici un fel de penalizări: adăugări (de suprafețe–n.red.), retrageri sau chiar retragerea în totalitate a cererii.

CENTRELE APIA, ÎNCHISE PÂNĂ PE 21 MAI. DAEA I-A TRIMIS PE ANGAJAŢII APIA ACASĂ!

În videoconferinţa de la miezul nopţii, ministrul Agriculturii, Petre Daea le-a spus angajaţilor APIA că îşi pot lua zile libere până luni, 21 mai. Domnul ministru a dispus să se facă mâine videoconferințe în toate județele pentru a se prezenta situația (cererilor de plată depuse – n.red.) la nivelul fiecărui județ. Un lucru foarte bun, toate județele au depășit suprafața la plată de anul trecut. Mâine (16 mai-n.red.), fiecare județ va face videoconferință, iar pe urmă, domnul ministru a spus că până luni (21 mai-n.red.) toți salariații pot rămâne liberi pentru a se odihni și a-și reface forțele, ne-a mai spus șeful APIA, Adrian Pintea.

Întrebat de AGROINFO dacă toate centrele APIA din ţară vor fi închise până săptămâna viitoare, Adrian Pintea a răspuns că „o să mai analizez mâine, după conferinţa de presă, și mai vedem”.

Ministerul Agriculturii a anunţat că ministrul Petre Daea va susține miercuri, 16 mai 2018, la ora 10.00, o conferință de presă privind campania de depunere a cererilor pentru subvenţii pentru anul 2018. La conferinţa de presă va participa şi directorul general al APIA, Adrian Pintea.

Vizualizat: 8271 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

EXCLUSIV! SUPRAFAȚĂ MAI MARE solicitată la PLATA SUBVENȚIILOR APIA în 2018!

EXCLUSIV! SUPRAFAȚĂ MAI MARE solicitată la PLATA SUBVENȚIILOR APIA în 2018!

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Ministrul Petre Daea și șeful APIA, Adrian Pintea, sunt într-o videoconferință cu Centrele județene ale Agenției de Plăți din toată țara. Se discută situația cererilor de plată depuse pentru subvențiile agricole pe 2018.

AGROINFO L-A AJUTAT SĂ-ȘI IA ADEVERINȚA CA SĂ NU PIARDĂ SUBVENȚIA!

AGROINFO L-A AJUTAT SĂ-ȘI IA ADEVERINȚA CA SĂ NU PIARDĂ SUBVENȚIA!

AGROINFO, SINGURA PUBLICAȚIE MEREU ALĂTURI DE FERMIERI! Săptămâna trecută, AGROINFO a publicat necazul fermierului Valentin Popa, din comuna Suhatu, județul Călărași. Agricultorul nu reușea nicicum să ridice de la primărie adeverința obligatorie pentru depunerea cererii unice la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Primarul își luase concediu, secretarul primăriei tergiversa până când am scos noi la lumină povestea. Fermierul nu mai spera că poate încasa subvențiile pe acest an.

APIA, FOC CONTINUU ÎN NOAPTEA ASTA! CE SE ÎNTÂMPLĂ LA MIEZUL NOPȚII?

APIA, FOC CONTINUU ÎN NOAPTEA ASTA! CE SE ÎNTÂMPLĂ LA MIEZUL NOPȚII?

ULTIMELE ORE PENTRU SOLICITAREA SUBVENȚIILOR PENTRU 2018! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este pe ultima sută de metri la înregistrarea cererilor unice de plată pentru Campania 2018. Fermierii care nu au solicitat încă subvențiile la care au dreptul trebuie să se grăbească. APIA muncește la foc continuu! Ce se întâmplă în această noapte la toate sediile APIA din țară?

AVERTISMENTUL LUI DAEA PENTRU TOȚI FERMIERII!

AVERTISMENTUL LUI DAEA PENTRU TOȚI FERMIERII!

PE ULTIMA SUTĂ DE METRI! Ministrul agriculturii, Petre Daea, îi avertizează pe toți fermierii care vor să solicite subvențiile agricole, aferente Campaniei 2018, să depună cererile unice de plată până cel târziu marți seara. Termenul limită de depunere a cererilor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este 15 mai 2018!

Şeful APIA: După 15 mai NU SE MAI PRIMESC CERERI pentru SUBVENŢII, nici cu PENALIZĂRI!

Şeful APIA: După 15 mai NU SE MAI PRIMESC CERERI pentru SUBVENŢII, nici cu PENALIZĂRI!

ULTIMA ZI CA SĂ CEREŢI SUBVENŢIILE PE 2018. Mai mulţi fermieri ne-au întrebat dacă vor mai putea depune cereri pentru subvenţii la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi după data de 15 mai, cum s-a întâmplat în unii din anii trecuţi. AGROINFO a aflat răspunsul chiar de la Adrian Pintea, directorul general al APIA.

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

11 aprilie 2021 - 20:47

AJUTOARE EUROPENE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că în maxim 10 zile vor fi lansate în consultare publică o parte dintre ghidurile pentru accesarea ajutoarelor europene din agricultură.

OIER: CONTROALE ȘI SUPRACONTROALE PÂNĂ SE DISTRUG FERMELE DE ANIMALE!

OIER: CONTROALE ȘI SUPRACONTROALE PÂNĂ SE DISTRUG FERMELE DE ANIMALE!

11 aprilie 2021 - 09:26

VOCEA CRESCĂTORULUI! Crescătorul de ovine Vasile Turculeț, Asociația Crescătorilor Montani de Ovine „Dealu Negru” Bistrița Năsăud, a transmis o scrisoare către AGROINFO în care spune cu amărăciune că atâtea controale și supracontroale vor duce la distrugerea fermelor de animale și nu la sprijinirea lor pentru a se dezvolta. Oierul subliniază cu ironie aberațiile impuse de autorități crescătorilor.

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

11 aprilie 2021 - 08:05

ANUNȚ! Peste 90.000 de răsaduri de legume produse la Stațiunea de Cercetare Horticolă, puse în vânzare de USAMV Cluj-Napoca! De luni, 12 aprilie 2021, puteți cumpăra răsaduri de la USAMV Cluj, anunță USAMV Cluj într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ANIMALELE TRANSPORTATE FĂRĂ ACTE SANITARE-VETERINARE, CONFISCATE ȘI UCISE!

ANIMALELE TRANSPORTATE FĂRĂ ACTE SANITARE-VETERINARE, CONFISCATE ȘI UCISE!

09 aprilie 2021 - 09:43

ATENȚIE, CRESCĂTORI! Animalele care sunt transportate fără documente sanitare-veterinare sunt confiscate și ucise de inspectorii sanitari-veterinari, avertizează Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, DSVSA Giurgiu, într-un comunicat transmis media.

CRESCĂTORI DE ANIMALE, VOCEA VOASTRĂ TREBUIE AUZITĂ ACUM LA BRUXELLES PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU!

CRESCĂTORI DE ANIMALE, VOCEA VOASTRĂ TREBUIE AUZITĂ ACUM LA BRUXELLES PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU!

09 aprilie 2021 - 08:26

TREZIȚI-VĂ! Crescătorii de animale din România trebuie să se trezească până nu e prea târziu! Trebuie să-și facă acum vocea auzită la Bruxelles! Deocamdată, acolo se aude acum doar vocea unor organizații care fac presiuni mari pentru interzicerea exportului de animale vii din România și reducerea numărului de animale crescute în ferme. Crescătorul de oi Iancu Polifronie din Dobrogea a declarat miercuri că pregătește o scrisoare către Comisia Europeană și Guvernul României.

AMENINȚARE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

AMENINȚARE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

09 aprilie 2021 - 06:47

CE LI SE PREGĂTEȘTE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE! De la interzicerea exportului și transportului animalelor vii la interzicerea înființări de noi ferme de animale sunt dezbaterile fierbinți de acum de la Bruxelles. Comisia Europeană urmărește să limiteze consumul de carne, să-l înlocuiască cu consumul de viermi și insecte, a anunțat europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, care a organizat joi o dezbatere live cu crescători și exportatori de animale din România.

ASTĂZI, ÎN DIRECT! ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ, SUB ASALT!

ASTĂZI, ÎN DIRECT! ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ, SUB ASALT!

08 aprilie 2021 - 10:08

DEZBATERI. Eurodeputata Carmen Avram, membră a Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European (AGRI), organizează joi, 8 aprilie, de la ora 13:00, o dezbatere live, pe Facebook, pe tema provocărilor și amenințărilor la adresa zootehniei din România.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

08 aprilie 2021 - 08:52

OFICIAL! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2021, au fost înregistrate un număr de 395.027 cereri, pentru o suprafață de 2.232.129 ha.

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

08 aprilie 2021 - 08:40

PROTEST! Fermierii care au scos miercuri, 7 aprilie 2021, tractoarele în stradă la Iași și Botoșani anunță că vor merge cu utilajele agricole la București dacă nu le sunt rezolvate cererile. Asociația Producătorilor de Porumb din România a transmis un comunicat către AGROINFO.

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

08 aprilie 2021 - 08:07

SUBVENȚII AGRICOLE. A fost introdus conceptul privind noul fermier care va avea acces mult mai ușor la fonduri europene, la fel ca tânărul fermier. “Noul fermier” este definit astfel încât să includă următoarele elemente: condițiile pentru a fi „șeful exploatației”; formarea profesională și/sau competențele corespunzătoare; o limită de vârstă de peste 40 de ani, anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Com AGRI, Parlamentul European.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii