Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV. DECLARAŢIA de la MIEZUL NOPŢII: Şeful APIA, despre CERERILE PENTRU SUBVENŢIILE FERMIERILOR pe 2018!

Publicat: 16 mai 2018 - 05:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII APIA 2018: MAI PUȚINE CERERI, PENTRU O SUPRAFAȚĂ MAI MARE. Câți fermieri au depus cereri pentru subvenții în 2018, care este suprafața solicitată la plată și ce se întâmplă cu agricultorii care nu au ajuns să solicite banii de la APIA până pe 15 mai!

Marți 15 mai 2018, la ora 24.00, s-a încheiat depunerea cererilor unice pentru plata subvențiilor pentru anul 2018, a anunțat ministrul Agriculturii, Petre Daea. La miezul nopții, Petre Daea și directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea,
au intrat în legătură directă cu șefii centrelor județene ale Agenției de Plăți din toată țara pentru a analiza situația cererilor depuse. Videoconferința a durat aproape o oră. Iată ce a declarat șeful APIA pentru AGROINFO, aproape de ora 02.00 noaptea:

Avem 866.749 de fermieri și o suprafață de 9.638.937 hectare. În comparație cu anul trecut, mai puține cereri cu 17.715, și suprafață mai mare cu 248.671 de hectare. Probabil că o să mai crească puțin, aceasta e situația de la ora 11.30 (seara -n.red.). La prima vedere, lucrul îmbucurător este că a crescut suprafața față de anul trecut, când, tot așa, am avut cu aproximativ 200.000 de hectare mai mult, iar numărul fermierilor a scăzut. Ca un prim impact este ca efect al comasării terenurilor.

ÎNTREBAREA LA CARE ȘEFUL APIA NU VREA SĂ RĂSPUNDĂ!

colaj-pintea-bani_bLegat de posibilitatea de a mai depune cereri de plată la APIA încă 25 de zile calendaristice după 15 mai, cu penalități de plată de 1% pe zi lucrătoare de întârziere, așa cum prevede Ordinul MADR 619, conform art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014, şeful APIA a evitat un răspuns direct şi clar.

Domnul ministru a dorit, ca și la campania anterioară, să facem o ședință cu colegii, să le mulțumim pentru efort, și fiecare județ a fost întrebat dacă au mai avut fermieri, la ce oră au avut ultimul fermier. La marea majoritate a județelor, ultimii fermieri au fost în jurul orelor 21.00 - 22.00, dar am avut un județ din sudul țării unde au închis depunerea (cererilor -n.red.) la ora 23.45. Nu mai era nici un fermier la nici un centru local, toți fermierii invitați s-au prezentat, nici măcar nu au avut nici o solicitare că vreun fermier nu a putut să vină, a declarat Adrian Pintea, pentru AGROINFO.

Întrebat de AGROINFO dacă un ordin de ministru (Ordinul MADR 15/2018, modificat prin Ordinul 24/2018, prin care ministrul Petre Daea a „decretat” 15 mai ultima zi de depunere a cererilor la APIA) „bate” regulamentul european, şeful APIA a răspuns că acest ordin de ministru a fost dat pentru mobilizarea fermierilor sau conștientizare. Atâta timp cât toate lucrurile le faci la timp, și eu spun că a fost destul timp din 1 martie până în 15 mai să poată să depună aceste cereri, așa cum n-au fost anul trecut probleme, n-o să fie nici anul acesta. După data de 16 mai, este la latitudinea statului membru (dacă mai aceeptă depunerea cererilor de plată la APIA - n.red.). Ca și anul trecut, și anul acesta ministrul (ministrul Agriculturii, Petre Daea –n.red.) a anunțat închiderea campaniei, așa rămâne! Nu am avut nici un fel de solicitări.”

La insistenţele AGROINFO de a afla de la directorul general al APIA dacă Agenţia de Plăţi îi va mai accepta cererea unică vreunui fermier care nu a reușit să solicite subvențiile până pe 15 mai, şeful APIA a declarat că nu răspunde la această întrebare şi ne-a invitat să îi adresăm „altă întrebare”.

Acesta a precizat că mobilizarea de a depune cererile până pe 15 mai este în favoarea fermierilor, căci pentru cererile depuse după această dată, fermierii ar fi fost penalizaţi la plată, dar şi că până pe 31 mai 2018 mai pot fi făcute modificări la cererile deja depuse la APIA: Dacă tu, fermier, ți-ai închis cererea până în data de 15 mai, în perioada 16 - 31 mai se pot depune modificări asupra cererii, fără nici un fel de penalizări: adăugări (de suprafețe–n.red.), retrageri sau chiar retragerea în totalitate a cererii.

CENTRELE APIA, ÎNCHISE PÂNĂ PE 21 MAI. DAEA I-A TRIMIS PE ANGAJAŢII APIA ACASĂ!

În videoconferinţa de la miezul nopţii, ministrul Agriculturii, Petre Daea le-a spus angajaţilor APIA că îşi pot lua zile libere până luni, 21 mai. Domnul ministru a dispus să se facă mâine videoconferințe în toate județele pentru a se prezenta situația (cererilor de plată depuse – n.red.) la nivelul fiecărui județ. Un lucru foarte bun, toate județele au depășit suprafața la plată de anul trecut. Mâine (16 mai-n.red.), fiecare județ va face videoconferință, iar pe urmă, domnul ministru a spus că până luni (21 mai-n.red.) toți salariații pot rămâne liberi pentru a se odihni și a-și reface forțele, ne-a mai spus șeful APIA, Adrian Pintea.

Întrebat de AGROINFO dacă toate centrele APIA din ţară vor fi închise până săptămâna viitoare, Adrian Pintea a răspuns că „o să mai analizez mâine, după conferinţa de presă, și mai vedem”.

Ministerul Agriculturii a anunţat că ministrul Petre Daea va susține miercuri, 16 mai 2018, la ora 10.00, o conferință de presă privind campania de depunere a cererilor pentru subvenţii pentru anul 2018. La conferinţa de presă va participa şi directorul general al APIA, Adrian Pintea.

Vizualizat: 8035 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

EXCLUSIV! SUPRAFAȚĂ MAI MARE solicitată la PLATA SUBVENȚIILOR APIA în 2018!

EXCLUSIV! SUPRAFAȚĂ MAI MARE solicitată la PLATA SUBVENȚIILOR APIA în 2018!

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Ministrul Petre Daea și șeful APIA, Adrian Pintea, sunt într-o videoconferință cu Centrele județene ale Agenției de Plăți din toată țara. Se discută situația cererilor de plată depuse pentru subvențiile agricole pe 2018.

AGROINFO L-A AJUTAT SĂ-ȘI IA ADEVERINȚA CA SĂ NU PIARDĂ SUBVENȚIA!

AGROINFO L-A AJUTAT SĂ-ȘI IA ADEVERINȚA CA SĂ NU PIARDĂ SUBVENȚIA!

AGROINFO, SINGURA PUBLICAȚIE MEREU ALĂTURI DE FERMIERI! Săptămâna trecută, AGROINFO a publicat necazul fermierului Valentin Popa, din comuna Suhatu, județul Călărași. Agricultorul nu reușea nicicum să ridice de la primărie adeverința obligatorie pentru depunerea cererii unice la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Primarul își luase concediu, secretarul primăriei tergiversa până când am scos noi la lumină povestea. Fermierul nu mai spera că poate încasa subvențiile pe acest an.

APIA, FOC CONTINUU ÎN NOAPTEA ASTA! CE SE ÎNTÂMPLĂ LA MIEZUL NOPȚII?

APIA, FOC CONTINUU ÎN NOAPTEA ASTA! CE SE ÎNTÂMPLĂ LA MIEZUL NOPȚII?

ULTIMELE ORE PENTRU SOLICITAREA SUBVENȚIILOR PENTRU 2018! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este pe ultima sută de metri la înregistrarea cererilor unice de plată pentru Campania 2018. Fermierii care nu au solicitat încă subvențiile la care au dreptul trebuie să se grăbească. APIA muncește la foc continuu! Ce se întâmplă în această noapte la toate sediile APIA din țară?

AVERTISMENTUL LUI DAEA PENTRU TOȚI FERMIERII!

AVERTISMENTUL LUI DAEA PENTRU TOȚI FERMIERII!

PE ULTIMA SUTĂ DE METRI! Ministrul agriculturii, Petre Daea, îi avertizează pe toți fermierii care vor să solicite subvențiile agricole, aferente Campaniei 2018, să depună cererile unice de plată până cel târziu marți seara. Termenul limită de depunere a cererilor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este 15 mai 2018!

Şeful APIA: După 15 mai NU SE MAI PRIMESC CERERI pentru SUBVENŢII, nici cu PENALIZĂRI!

Şeful APIA: După 15 mai NU SE MAI PRIMESC CERERI pentru SUBVENŢII, nici cu PENALIZĂRI!

ULTIMA ZI CA SĂ CEREŢI SUBVENŢIILE PE 2018. Mai mulţi fermieri ne-au întrebat dacă vor mai putea depune cereri pentru subvenţii la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi după data de 15 mai, cum s-a întâmplat în unii din anii trecuţi. AGROINFO a aflat răspunsul chiar de la Adrian Pintea, directorul general al APIA.

Alte articole in aceasta categorie

RESTRICȚII la EXPORTUL CEREALELOR!

RESTRICȚII la EXPORTUL CEREALELOR!

02 aprilie 2020 - 11:48

DECIZII PE PIAȚA CEREALELOR. Rusia şi Ucraina, principalii exportatori de cereale din regiunea Mării Negre impun cote pentru exportul de cereale. Prin aceste măsuri doresc să limiteze creşterea preţurilor şi să protejeze piaţa internă. Acestă decizie vine în urma pandemiei de coronavirus care perturbă lanțurile de aprovizionare cu produse alimentare din întreaga lume. Ca efect imediat, decizia poate conduce la creșterea prețurilor FOB pentru grâu.

EMIL DUMITRU: CUM VOR FI DEPUSE CERERILE APIA PE 2020! SUTE DE MII DE FERMIERI AFECTAŢI!

EMIL DUMITRU: CUM VOR FI DEPUSE CERERILE APIA PE 2020! SUTE DE MII DE FERMIERI AFECTAŢI!

30 martie 2020 - 23:44

EXPLICAŢII OFICIALE PROCEDURĂ DE URGENŢĂ COVID-19. Sute de mii de fermieri români care nu au depus încă la APIA cererea unică pentru subvenţiile pe 2020 vor depune cererile online. Secretarul de stat în MADR Emil Dumitru a explicat pentru AGROINFO cum va funcţiona întregul proces.

Cum va arăta VIITORUL DUPĂ COVID-19?

Cum va arăta VIITORUL DUPĂ COVID-19?

28 martie 2020 - 12:46

În trecerea lui devastatoare prin lume, CoVid-19, inamicul invizibil, va lăsa urme adânci. Obiceiurile alimentare, deprinderile de consum, comerţul, relaţiile sociale şi cele de muncă, transporturile şi multe altele se vor schimba.

SONDAJ: Efectele coronavirusului în agricultură

SONDAJ: Efectele coronavirusului în agricultură

27 martie 2020 - 10:17

Pandemia de coronavirus poate să aibă un impact grav asupra fermelor şi companiilor din domeniul agricol, pe termen scurt, mediu şi lung.

EXPORT OVINE: „RĂZBOIUL” DECLARAŢIILOR şi ADEVĂRAŢII PERDANŢI!

EXPORT OVINE: „RĂZBOIUL” DECLARAŢIILOR şi ADEVĂRAŢII PERDANŢI!

01 septembrie 2019 - 23:46

BUNĂSTAREA ANIMALELOR. Animals International cere Comisiei Europene să demareze procedurile de infringement împotriva României, pe motiv că nu au fost respectate prevederi din regulamentul european pentru bunăstarea animalelor în cazul transportului oilor din ţara noastră în Golful Persic. Ministerul Agriculturii răspunde!

La pas, PE ULIŢA SATULUI

La pas, PE ULIŢA SATULUI

25 august 2019 - 14:42

SATUL ROMÂNESC. Eternul spaţiu transpus în versuri, cântat în doine, imortalizat în tablouri şi fotografii. O veşnicie pe care aşa ne-o dorim cu toţii, păstrată în poveştile copilăriei, în grădina cu legume, în plăcintele bunicilor noastre.

CITEŞTE Revista FERMA, ediţia 15-31 AUGUST 2019!

CITEŞTE Revista FERMA, ediţia 15-31 AUGUST 2019!

25 august 2019 - 14:21

Noutăţi despre subvenţiile APIA, despre fonduri UE pentru fermieri, starea culturilor agricole, reportaje în ferme, tehnică și tehnologii agricole noi, învăţământ agricol, noutăţi legislative, comentarii, evenimente şi anunţuri agricole, în revista Ferma, ediţia 15-31 august 2019!

NOUTĂŢI RALF 2019. MARI FERMIERI din 16 ŢĂRI se ÎNTÂLNESC la BUCUREŞTI!

NOUTĂŢI RALF 2019. MARI FERMIERI din 16 ŢĂRI se ÎNTÂLNESC la BUCUREŞTI!

22 august 2019 - 22:28

FORUMUL INTERNAŢIONAL AL MARILOR FERMIERI. Pentru al 4-lea an consecutiv, RALF - Romanian Agriculture Leadership Forum va reuni la București reprezentanții marilor ferme din România, alături de lideri din agricultură și fermieri invitați din Europa, America și Asia, în cea mai amplă ediție de până acum. Suprafața totală exploatată de fermierii participanți la ultima ediție RALF a fost de peste 520 de mii de hectare.

CUM SE ÎMPART SUBVENŢIILE APIA pentru FERMIERII din România!

CUM SE ÎMPART SUBVENŢIILE APIA pentru FERMIERII din România!

21 august 2019 - 20:49

DISTRIBUŢIE AJUTOARE DIRECTE. Câți agricultori din România au încasat de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) subvenții sub 500 de euro și câţi fermieri au primit, anul trecut, plăţi directe peste 100.000 de euro!

PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ în 27 de JUDEŢE: Peste 200 de NOI FOCARE în DOUĂ SĂPTĂMÂNI!

PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ în 27 de JUDEŢE: Peste 200 de NOI FOCARE în DOUĂ SĂPTĂMÂNI!

21 august 2019 - 15:44

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ (PPA) SE EXTINDE. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, pe 20 august, că există 950 de focare de PPA la porci domestici. Vezi bilanţul ultimelor două săptămâni: câte noi focare şi cazuri de boală au fost confirmate şi câţi porci au fost ucişi!

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Noua serie de tractoare Valtra F, prezentată la Agritechnica 2019, destinată fermelor pomicole şi viticole poate fi comandată în două variante de ecartament (1,5 şi 1,3m), are o putere de la 75 la 105CP, un motor cu o capacitate cilindrică de 3,4litri şi o transmisie cu 24 viteze înainte/înapoi sau 24/12 înainte/înapoi. Seria F de tractoare Valtra va fi disponibilă pentru piaţa din România în a doua jumătate a anului viitor.

 

Interviu cu George Tănase - brand manager Valtra, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii