Adama
Agreena
AGRICOVER

Europarlamentar Carmen Avram: Bunăstarea animalelor și bunăstarea fermierilor nu sunt negociabile!

Publicat: 16 februarie 2022 - 15:44
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Dosarul privind bunăstarea animalelor a fost adoptat marți, 15 februarie 2022, în plenul Parlamentului European. Bunăstarea animalelor și bunăstarea fermierilor nu sunt negociabile și nici nu sunt concepte antagonice, așa cum mai insinuează unii, a spus eurodeputata Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlament European, raportor din umbră pentru acest dosar. 

"Bunăstarea animalului depinde 100% de capacitatea fermierului de a-i acorda cele mai înalte standarde de creștere. Aceste două concepte fiind interconectate, ele trebuie deci tratate concomitent și cu grade identice de atenție și responsabilitate. Nu doar asta, ci pentru a se atinge țintele Green Deal și Farm to Fork cele două concepte trebuie respectate și-n exteriorul Uniunii când vine vorba de importuri", a spus europarlamentarul român Carmen Avram (S&D) în plenul Parlamentului European. 

Eurodeputatul Carmen Avram, raportor din umbră pe dosarul privind bunăstarea animalelor - adoptat în Plenul PE - a mulțumit colegilor de negocieri pentru faptul că acest raport stabilește un echilibru între sporirea bunăstării animalelor și sprijinirea financiară a fermierilor, care nu trebuie să simtă disconfortul noii legislații.

Textul final a trecut de Plen, pe 15 februarie 2022, cu o majoritate clară, de 496 de voturi. Printre măsurile propuse de eurodeputatul Carmen Avram și adoptate de parlament se numără:

resurse financiare noi pentru fermieri;
posibilitatea accesării de eco-scheme pentru bunăstarea animalelor;
solicitarea unui studiu care să analizeze impactul asupra zootehniei al noilor măsuri;
extinderea celor cinci directive europene cu speciile de animale care nu beneficiază de atenție, în prezent;
revizuirea indicatorilor de bunăstare, astfel încât aceștia să fie clari și ușor de măsurat;
revizuirea controlului în ferme, astfel încât să fie eliminate abuzurile;
menținerea caracterului voluntar pentru etichetarea produselor în funcție de criterii de bunăstare.

Mai mult, în timpul discursului său, europarlamentarul Carmen Avram i-a atras atenția Comisarului european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, că, în lipsa unei clauze de reciprocitate cu țările terțe, fermierii europeni și, implicit cei români, ar putea fi înghițiți de o avalanșă de importuri ieftine, slabe calitativ și departe de standardele europene.

În răspunsul său, Comisarul european, Stella Kyriakides, i-a dat asigurări europarlamentarului român că importurile vor fi controlate, astfel încât să nu creeze dezavantaje economice sectorului zootehnic european. Vezi declarațiile complete aici: https://youtu.be/vvTQMfPhE7A

„Agricultura europeană respectă cele mai înalte standarde de bunăstare animală, iar noul Pact Ecologic poate transforma sectorul zootehnic european în lider absolut la nivel global. Pentru ca aceste ambiții să devină realitate, e nevoie, însă, de finanțare adecvată, atât de la Bruxelles, cât și din statele membre”, a fost mesajul transmis de europarlamentarul Carmen Avram, încă din luna octombrie, 2021. 

Până în 2023, legislația europeană privind bunăstarea animalelor urmează să fie revizuită de Comisia Europeană, în contextul Noului Pact Ecologic și al strategiei „De la fermă la furculiță”.

Comunicat Cabinet europarlamentar Carmen Avram

Vizualizat: 2504 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

07 iunie 2024 - 14:25

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile și se stabilește cuantumul unitar al plății către beneficiarii intervențiilor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic și ecoscheme a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 523/2024.

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

06 iunie 2024 - 15:25

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia prelungirii campaniei de primire a cererilor pentru plata subvențiilor agricole până la data de 12 iunie 2024.

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

06 iunie 2024 - 09:05

Au crescut subvențiile APIA pentru 2023! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va plăti fermierilor, crescătorilor de animale o sumă suplimentară pentru anumite subvenții APIA aferente anului 2023. Sunt scheme de plată la care li s-au transferat sume rămase neutilizate pentru alte subvenții. Agroinfo vă pune la dispoziție lista oficială a subvențiilor APIA pentru care veți primi diferența dintre cuantumul inițial și cel final.

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

06 iunie 2024 - 07:31

A crescut subvenția APIA la oi și capre! Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 5 iunie 2024, că a transferat suma de un milion de euro către PD 24 – Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine, pentru asigurarea unui cuantum cât mai apropiat de cel unitar planificat în Planul Național Strategic 2023-2027 pentru anul 2023. 

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

05 iunie 2024 - 18:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că un număr de 484 de proiecte eligibile fără finanțare ale tinerilor fermieri din zona montană și non montană vor beneficia de finanțare în urma suplimentării bugetului aferent sub-măsurii 6.1 cu valoarea de 20,84 milioane EURO.

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

05 iunie 2024 - 17:39

Peste 44 milioane de euro au fost rambursate de către Comisia Europeană, anunță acum Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Suma reprezintă plățile directe pe hectar și cap animal achitate fermierilor, crescătorilor de animale pentru anul 2023.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Maria Dan
|
02. 16, 2022. Wednesday 23:33
MADR dorește ca in noul PNS in continuare să fie finanțate doar fermele mari industriale, nu există respectarea cerințelor de bunăstare superioară a animalelor mai bine demonstrat decât in fermele raselor autohtone Mangalița si Bazna, cu toate acestea MADR ignoră cerințele fermierilor excluzînd de la plată rasele autohtone.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată! Un interviu cu Daniel Grosz, director tehnic Bayer Crop Science România pe zona de vest.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În autobuz

În autobuz
O taxatoare se apropie într-un autobuz de un tip: Detalii