Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EURODEPUTAT CARMEN AVRAM: ÎI VĂD PE FERMIERII STRĂINI CUM SE ORGANIZEAZĂ ȘI CUM FAC LOBBY LA BRUXELLES!

Publicat: 21 februarie 2021 - 17:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT! Europarlamentarul Carmen Avram, membră a Comisiei AGRI a Parlamentului European, a făcut un apel la unitate și coeziune în rândul fermierilor români, pentru ca interese lor și ale României să fie mai bine reprezentate la Bruxelles, informează un comunicat transmis de cabinetul europarlamentarului.

Începeți să vă gândiți la asocieri, oricât de greu ar fi, pentru că agricultura europeană se schimbă și va fi extrem de complicat să ne mai impunem punctul de vedere fără ca atunci când cerem ceva să reprezentăm o imagine de forță și pentru că, inclusiv pe piața internă, aici, la noi acasă, puteți realiza mai multe dacă vă asociați. Eu îi văd pe fermierii străini cum se organizează și cum fac lobby la Bruxelles, pe lângă europarlamentarii lor și ar fi esențial să avem și noi reprezentanții noștri acolo, care să militeze pentru interesele tagmei din România,” a spus Carmen Avram, membră a Comisiei AGRI din Parlamentul European.

Declarația eurodeputatei a avut loc în contextul conferinței live „PAC la start”, organizată și moderată de Carmen Avram, joi, 18 februarie. Această conferință este prima dintr-o serie de întâlniri pe care eurodeputata le va organiza lunar cu reprezentanții sectorului agricol din România. În cadrul conferinței au luat cuvântul fermieri și experți în agricultura românească:

Ionel Arion - Președinte – PROAGRO
Daniel Botănoiu - fost secretar de stat în Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
Ovidiu Gheorghe - Președinte – Asociația distribuitorilor și comercianților de produse agroalimentare și Patronatul Vinului
Gheorghe Costin - Președinte – Cooperativa Meleaguri Țărănești – tineri fermieri
Georgiana Udrescu - vicepreședinte al Asociației Naționale a Crescătorilor de Capre din România – CAPRIROM
Viorel Nica - Fermier, administrator Agrichim Fetești
Pavel Virgil - Vicepreședinte ROMPAN
Ștefan Nicolae – Președinte – AGROSTAR – sindicate agricultură
Iancu Polifornie – Președinte – Asociația crescătorilor de ovine ACO Dobrogea
Florin Ciobanu – Președinte sindicatul tinerilor producători Olt
Adrian Rădulescu - Președinte – Asociația Fermierilor din România
Ionuț Lăscaie - Președinte Cooperativa producători de legume Lungulețu Dâmbovița
Florin Ciobanu – Președinte sindicatul tinerilor

Europarlamentarul Carmen Avram a atras atenția asupra aspectelor cele mai importante ale viitoarei Politici Agricole Comune, respectiv plafonarea, plata redistributivă și eco-schemele, precizând că toate acestea sunt în negociere la nivelul Uniunii Europene, iar vocea fermierilor români trebuie să se facă auzită în forurile europene pentru ca nimeni să nu fie lăsat în urmă.

Green Deal și țintele de mediu sunt lucruri foarte sensibile pentru agricultura din România, care trebuie să fie pregătită pentru a face față acestor noi provocări.

Carmen Avram i-a asigurat pe cei prezenți la dezbatere că va susține în continuare ca aceste obligații de mediu să fie atinse în mod colectiv de statele Uniunii Europene și mai mult, să se țină cont de specificul de țară la impunerea obligațiilor de reducere a utilizării pesticidelor și fertilizatorilor.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul a subliniat necesitatea continuării investițiilor în infrastructura de irigații și obligația care îi revine Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale să depună toate eforturile pentru a convinge Comisia Europeană să finanțeze și în perioada 2021 – 2027 proiectele de investiții în reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de irigații din România. „Fără un sistem de irigații funcțional nu putem discuta de agricultură performantă în România”, a declarat Carmen Avram.

Conferința „PAC la start” face parte din seria de dezbateri AgriDeal, organizată de către eurodeputata Carmen Avram, încă de la începutul anului 2020. Înregistrarea conferinței de joi, 18 februarie, este disponibilă la acest link: https://youtu.be/8as9FhSPV5c

Vizualizat: 802 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Oficial APIA! Banii care au ajuns în conturile fermierilor până la data de 10 mai 2021

Oficial APIA! Banii care au ajuns în conturile fermierilor până la data de 10 mai 2021

13 mai 2021 - 10:29

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat miercuri suma care a ajuns în conturile fermierilor români, crescătorilor de animale, beneficiari de subvenții europene și ajutoare de stat, începând din data de 16 octombrie 2020 până la data de 10 mai 2021.

Șeful APIA: Suma autorizată pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii până la data de 12 mai 2021!

Șeful APIA: Suma autorizată pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii până la data de 12 mai 2021!

13 mai 2021 - 09:58

Plata subvențiilor APIA 2020! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat miercuri, 12 mai 2021, suma care este transferată către conturile fermierilor, crescătorilor de animale care au solicitat anul trecut ajutoarele naționale tranzitorii, subvenție plătită de la bugetul de stat.

Planul Comisiei Europene pentru fermieri!

Planul Comisiei Europene pentru fermieri!

13 mai 2021 - 08:55

Comisia Europeană a adoptat pe 12 mai 2021 Planul de acțiune al UE „Către reducerea la zero a poluării aerului, apei și solului” un rezultat esențial al Pactului verde european și principalul subiect al Săptămânii verzi a UE din acest an, anunță comunicatul transmis de Comisia Europeană către Agroinfo.

Disperare mare în rândul fermierilor români!

Disperare mare în rândul fermierilor români!

13 mai 2021 - 08:35

Fermierii români îl somează, într-o scrisoare deschisă, pe ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, să găsească 2,6 miliarde de euro pentru implementarea strategiei privind managementul apei, care tocmai a fost exclusă din Programul Național de Redresare și Reziliență Economică (PNRR) după negocierile cu Bruxelles-ul. Scrisoarea Alianței pentru Cooperare și Agricultură:

Fermele de porci sunt puse la pământ, urmează fermele de păsări!

Fermele de porci sunt puse la pământ, urmează fermele de păsări!

13 mai 2021 - 08:10

Pesta porcină africană a decimat fermele mari de creștere a porcilor din România, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. De la fermele de porci, pericolul a tracut acum la fermele de păsări. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a depistat trei noi focare de gripă aviară după ce săptămâna trecută era unul singur, într-o fermă din Mureș. ANSVSA a impus interdicții și imediat s-a declanșat o avalanșă de amenzi aplicate fermierilor, transportatorilor.

Ministrul Oros: Lista sumelor care vor fi transferate anul acesta fermierilor, crescătorilor de animale!

Ministrul Oros: Lista sumelor care vor fi transferate anul acesta fermierilor, crescătorilor de animale!

13 mai 2021 - 07:41

Suma alocată pentru plata subvențiilor agricole pentru anii de tranziție, 2021-2022, este de 3 miliarde de euro, la care se adaugă bani de la bugetul național pentru plata ajutoarele din agricultură care sunt finanțate de stat. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a prezentat miercuri, lista subvențiilor APIA și a ajutoarelor de stat de care beneficiază fermierii, crescătorii de animale și sumele care vor ajunge în conturile acestora.

Avertisment! Străinii vor deține 7 milioane ha din terenul arabil al României!

Avertisment! Străinii vor deține 7 milioane ha din terenul arabil al României!

12 mai 2021 - 14:32

Federația Națională PRO AGRO avertizează că străinii vor deține, până-n 2030, 7 milioane de hectare din cele 9,4 milioane de hectare de teren arabil pe care le are România. Apelul fermierilor către parlamentari a fost transmis astăzi de PRO AGRO către Agroinfo.

Mesaj urgent APIA pentru fermieri!

Mesaj urgent APIA pentru fermieri!

12 mai 2021 - 13:52

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește tuturor beneficiarilor că data de 17 mai 2021, reprezintă ultima zi de primire, fără penalități, a Cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2021.

Crescătorii români de oi și de vaci vor beneficia de ajutor pentru bunăstarea animalelor!

Crescătorii români de oi și de vaci vor beneficia de ajutor pentru bunăstarea animalelor!

12 mai 2021 - 08:36

Ajutorul pentru bunăstarea animalelor va fi acordat și crescătorilor de ovine, de vaci, de capre, nu doar crescătorilor de porci și păsări cum se întâmplă acum. Bunăstarea animalelor este inclusă între eco-scheme sau schemele de ecologie, noile subvenții de care vor beneficia fermierii români. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European.

Lista completă cuantum ajutoare pentru fermierii români!

Lista completă cuantum ajutoare pentru fermierii români!

12 mai 2021 - 07:44

Bugetul PNDR destinat perioadei de tranziție 2021-2022 este de aproximativ 3,26 miliarde Euro și anume: fonduri FEADR 2021-2027 CFM (Cadrul Financiar Multianual) - 2.569,10 mil. euro și fonduri EURI (Instrumentrul de Relansare al Uniunii Europene) - 692,09 mil. euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii