KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

EURODEPUTAT CARMEN AVRAM: ÎI VĂD PE FERMIERII STRĂINI CUM SE ORGANIZEAZĂ ȘI CUM FAC LOBBY LA BRUXELLES!

Publicat: 21 februarie 2021 - 17:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT! Europarlamentarul Carmen Avram, membră a Comisiei AGRI a Parlamentului European, a făcut un apel la unitate și coeziune în rândul fermierilor români, pentru ca interese lor și ale României să fie mai bine reprezentate la Bruxelles, informează un comunicat transmis de cabinetul europarlamentarului.

Începeți să vă gândiți la asocieri, oricât de greu ar fi, pentru că agricultura europeană se schimbă și va fi extrem de complicat să ne mai impunem punctul de vedere fără ca atunci când cerem ceva să reprezentăm o imagine de forță și pentru că, inclusiv pe piața internă, aici, la noi acasă, puteți realiza mai multe dacă vă asociați. Eu îi văd pe fermierii străini cum se organizează și cum fac lobby la Bruxelles, pe lângă europarlamentarii lor și ar fi esențial să avem și noi reprezentanții noștri acolo, care să militeze pentru interesele tagmei din România,” a spus Carmen Avram, membră a Comisiei AGRI din Parlamentul European.

Declarația eurodeputatei a avut loc în contextul conferinței live „PAC la start”, organizată și moderată de Carmen Avram, joi, 18 februarie. Această conferință este prima dintr-o serie de întâlniri pe care eurodeputata le va organiza lunar cu reprezentanții sectorului agricol din România. În cadrul conferinței au luat cuvântul fermieri și experți în agricultura românească:

Ionel Arion - Președinte – PROAGRO
Daniel Botănoiu - fost secretar de stat în Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
Ovidiu Gheorghe - Președinte – Asociația distribuitorilor și comercianților de produse agroalimentare și Patronatul Vinului
Gheorghe Costin - Președinte – Cooperativa Meleaguri Țărănești – tineri fermieri
Georgiana Udrescu - vicepreședinte al Asociației Naționale a Crescătorilor de Capre din România – CAPRIROM
Viorel Nica - Fermier, administrator Agrichim Fetești
Pavel Virgil - Vicepreședinte ROMPAN
Ștefan Nicolae – Președinte – AGROSTAR – sindicate agricultură
Iancu Polifornie – Președinte – Asociația crescătorilor de ovine ACO Dobrogea
Florin Ciobanu – Președinte sindicatul tinerilor producători Olt
Adrian Rădulescu - Președinte – Asociația Fermierilor din România
Ionuț Lăscaie - Președinte Cooperativa producători de legume Lungulețu Dâmbovița
Florin Ciobanu – Președinte sindicatul tinerilor

Europarlamentarul Carmen Avram a atras atenția asupra aspectelor cele mai importante ale viitoarei Politici Agricole Comune, respectiv plafonarea, plata redistributivă și eco-schemele, precizând că toate acestea sunt în negociere la nivelul Uniunii Europene, iar vocea fermierilor români trebuie să se facă auzită în forurile europene pentru ca nimeni să nu fie lăsat în urmă.

Green Deal și țintele de mediu sunt lucruri foarte sensibile pentru agricultura din România, care trebuie să fie pregătită pentru a face față acestor noi provocări.

Carmen Avram i-a asigurat pe cei prezenți la dezbatere că va susține în continuare ca aceste obligații de mediu să fie atinse în mod colectiv de statele Uniunii Europene și mai mult, să se țină cont de specificul de țară la impunerea obligațiilor de reducere a utilizării pesticidelor și fertilizatorilor.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul a subliniat necesitatea continuării investițiilor în infrastructura de irigații și obligația care îi revine Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale să depună toate eforturile pentru a convinge Comisia Europeană să finanțeze și în perioada 2021 – 2027 proiectele de investiții în reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de irigații din România. „Fără un sistem de irigații funcțional nu putem discuta de agricultură performantă în România”, a declarat Carmen Avram.

Conferința „PAC la start” face parte din seria de dezbateri AgriDeal, organizată de către eurodeputata Carmen Avram, încă de la începutul anului 2020. Înregistrarea conferinței de joi, 18 februarie, este disponibilă la acest link: https://youtu.be/8as9FhSPV5c

Vizualizat: 868 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

30 iulie 2021 - 20:01

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit astăzi cu fermierii din Bihor. Șeful MADR le-a spus care este suma alocată pentru plata subvențiilor APIA pentru anii 2021 și 2022, dar și suma pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

30 iulie 2021 - 16:17

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, la Oradea, că tinerii fermieri care muncesc prin țări străine sunt așteptați în țară ca să preia gospodăriile bunicilor sau pe ale părinților și să le consolideze ca ferme. Ajutorul financiar pe care-l primesc tinerii care au decis să revină în România este de maxim 50.000 de euro/fermier, sprijin pentru instalarea tânărului fermier, componenta diaspora. Până acum, 160 de tineri români din diaspora vor beneficia de acest ajutor.

Banii transferați în conturile fermelor mici!

Banii transferați în conturile fermelor mici!

30 iulie 2021 - 11:13

Peste 244 de milioane de euro transferate în conturile fermierilor mici! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că până la această dată cele mai multe proiecte finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală, PNDR 2020, au fost cele pentru dezvoltarea fermelor mici.

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

30 iulie 2021 - 10:39

Banii pentru această subvenție APIA trebuie alocați la rectificarea bugetară! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara plata ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură în trimestrul 2 al acestui an după rectificarea bugetară. Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat joi că va aloca mai mulți bani pentru plata subvenției la motorina folosită în agricultură.

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

30 iulie 2021 - 09:52

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, joi, că vrea să elimine subvențiile agricole moștenite de la Dragnea. Sunt ajutoare de minimis lansate pe vremea fostului ministru al agriculturii, Petre Daea, pentru cultivatorii de usturoi, dar și pentru crescătorii de animale.

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

30 iulie 2021 - 09:20

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că a început să efectueze plățile aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, perioada 01.01 – 31.03.2021 (trimestrul I/2021), în conformitate cu prevederile HG nr.1174/2014 și OMADR nr.1727/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

30 iulie 2021 - 07:45

Ministerul Agriculturii a publicat, joi, 29 iulie 2021, lista subvențiilor de care beneficiază un fermier român care cultivă legume.

Primar: Animalele lăsate nesupravegheate sunt confiscate!

Primar: Animalele lăsate nesupravegheate sunt confiscate!

30 iulie 2021 - 07:18

Consiliul Local Florești, Cluj, a adoptat, joi, la propunerea primarului Bogdan Pivariu, o hotărâre prin care animalele nesupravegheate, găsite pe raza comunei, sunt confiscate.

Fermierilor români li se face loc în piețe!

Fermierilor români li se face loc în piețe!

29 iulie 2021 - 20:33

Reprezentanții Asociației Administratorilor de Piețe din România vin în sprijinul producătorilor agricoli și îi asigură că în piețele agroalimentare sunt spații de vânzare destinate acestora unde să-și poată valorifica producția proprie. Este important atât pentru producător cât și pentru consumator ca produsul românesc să ajungă pe tarabele din piețe, să fie comercializat și fermierii să nu mai fie nevoiți să-și arunce marfa, anunță un comunicat al Asociației Administratorilor de Piețe, transmis Agroinfo.

Anunț AFIR astăzi: Plăți pentru fermieri, crescători de animale!

Anunț AFIR astăzi: Plăți pentru fermieri, crescători de animale!

29 iulie 2021 - 17:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a efectuat până în prezent plăți în valoare de 7,56 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbție a fondurilor europene de 80%. Menționăm că valoarea plăților efectuate în conturilor beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) este aferentă atât proiectelor de investiții, cât și plăților directe pentru agromediu și climă, anunță AFIR, într-un comunicat transmis Agroinfo.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

Prășitoarea STEKETEE s-a descurcat de minune în demo la ferma Emiliana West ROM (jud. Timiș). În video vedeți imagini cu cea de a doua prasila în cultura de soia în sistem ecologic. Steketee IC-Light este tehnologia de recunoaștere a rândurilor, iar EC-Steer este cadrul care ghidează întreaga prășitoare pentru o precizie de până la 2cm de rândul de plante.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii