KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Hotărâre de Guvern: Se acordă fonduri pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole ecologice

Publicat: 09 iunie 2011 - 15:40
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Hotărârea de modificare şi completare a Hotărârii Guvernului nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică a fost adoptată în cadrul şedinţei Guvernului din data de 8.06.2011.

Hotărârea vizează absorbţia întregului buget de 3.098.000 Euro, alocat din FEGA, plăţilor suplimentare aferente exploataţiilor aflate în perioada de conversie în anul 2010.

Datorită faptului că în urma controlului efectuat de APIA numărul de beneficiari eligibili a fost mai mic decât cel estimat, plăţile anuale suplimentare maxime/exploataţie au fost recalculate şi excedentul de 981.400 Euro s-a realocat cu menţinerea valorilor procentuale iniţiale de alocare.
Astfel, în funcţie de numărul de beneficiari eligibili, plăţile cresc cu 41%  la producţia vegetală şi 79% la producţia animalieră.

De asemenea acestă hotărâre a Guvernului va introduce şi alte modificări şi completări referitoare la:
- suprafeţele agricole eligibile (culturi anuale, culturi perene sau păşuni şi fâneţe permanente);
- definirea mai clară a certificatului de conformitate/master certificat/document de confirmare a conversiei;
- beneficiarii ce sunt membrii ai grupurilor şi organizaţiilor de producători;
- stabilirea perioadei de depunere a cererilor, pentru anul 2011, între 1 septembrie - 15 octombrie 2011 şi de asemenea, eliberarea documentelor  justificative de către organismele de inspecţie şi certificare, până la data de 15 octombrie 2011.

Această măsură a fost propusă pentru a se putea da posibilitatea unui număr cât mai mare de beneficiari de a accesa ajutorul financiar şi de a-şi completa documentaţia necesară în termenul stabilit. În consecinţă, această situaţie a determinat şi modificarea termenului de efectuare a controlului la faţa locului, care va  începe la data de 1 noiembrie 2011.

Important! S-a menţionat faptul că ajutorul specific se acordă numai pentru limitele perioadelor de conversie, stabilite în conformitate cu reglementările UE, pentru fiecare categorie de producţie vegetală, creşterea animalelor sau apicultură şi nu se va acorda în cazul repetării anului de conversie/prelungirii perioadei de conversie.

Vizualizat: 3045 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
marin baboi
|
06. 10, 2011. Friday 19:18
Pot oferi in detaliu informatii privind agricultura ecologică.Sunt beneficiar al unei sume pentru conversie pe 2o1o si urmează 2o11. Detin o exploatatie de peste 70 ha si sun t multumit. | Suces la altii !
1.
ionescu
|
06. 10, 2011. Friday 15:57
Nu ştiu nimic! Nu am de unde mă informa gratuit decât pe aceată cale. Circulaţia informaţiilor privitoare la nişte drepturi sau la nişte bani este numai politică, pe şoptite! Păcat de pământ că ne ţine!!!
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

Prășitoarea STEKETEE s-a descurcat de minune în demo la ferma Emiliana West ROM (jud. Timiș). În video vedeți imagini cu cea de a doua prasila în cultura de soia în sistem ecologic. Steketee IC-Light este tehnologia de recunoaștere a rândurilor, iar EC-Steer este cadrul care ghidează întreaga prășitoare pentru o precizie de până la 2cm de rândul de plante.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii