Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Document ANZ! Control plata ANT zootehnie ajutoare naționale tranzitorii!

Publicat: 01 februarie 2024 - 11:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenția Națională pentru Zootehnie a făcut controale la crescătorii de animale care au cerut ajutorul național tranzitoriu, aferent anului de cerere 2023, și sprijinul cuplat pentru venit din zootehnie, SCZ. Rezultatele verificărilor sunt incluse în Raportul ANZ pentru anul 2023. Verificările sunt necesare pentru plata ANTZ, subvenție achitată de la bugetul de stat, și plățile cuplate, subvenții finanțate din fonduri europene.

"Creșterea competitivității sectorului zootehnic și plăți compensatorii pentru angajamente în materie de mediu-clima și ecoscheme:

Agenția Națională pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu" este organism delegat de către agențiile de plăți din subordinea MADR pentru efectuarea controlului pe teren pentru verificarea respectării de către solicitanții eșantionați a condițiilor privind acordarea ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine, a ajutoarelor privind sprijinul cuplat pentru venit în sectorul zootehnic în baza Acordului de delegare nr. A265/27.03.2023 i 3614/27.03.2023, precum și pentru implementarea Măsurii 10 "Agro-mediu și climă", Submăsura 10.1 "Plăți de Agro-mediu și clima", Pachetul 8 "Creșterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon" din cadrul Programul Național de Dezvoltare Rurală - PNDR 2014-2020.

capra-oaie-vaca_b

În Campania 2023:
au fost efectuate controale la fața locului pentru 5.057 solicitanți eșantionați pentru verificarea respectării condițiilor privind acordarea ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine și a ajutoarelor privind sprijinul cuplat pentru venit în sectorul zootehnic astfel:
⦁ Total solicitanți eșantionați: 5 057 
Ovine/caprine: 3 940 
Bovine: 963
Ovine/Caprine/Bovine: 154
⦁ Total beneficiari verificați: 5052
⦁ Total beneficiari neverificați: 5 (retragere cerere)
⦁ Total animale eșantionate: 1.264.917 de capete:
Ovine/caprine: 1.239.096
Bovine: 25.821
⦁ a fost realizată operarea și verificarea rezultatelor controalelor, înregistrate în rapoartele de control întocmite la data efectuării controalelor, în aplicatia electronica a APIA ținîndu-se cont de principiul ,,celor 4 ochi".
⦁ au fost efectuate controale la fața locului pentru 93 solicitanți de sprijin eșantionați pentru verificarea respectării condițiilor specifice pentru implementarea Măsurii 10 "Agro-mediu și clima", Submăsura 10.1 "Plăți de Agro-mediu și clima", Pachetul 8 "Creșterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon" din cadrul Programul Național de Dezvoltare Rurală PNDR 2014-2020 și au fost înregistrate rezultatele acestora în aplicația electronică a APIA;
au fost eliberate 11.354 adeverințe prin care se confirmă îndeplinirea condițiilor de eligibilitate pentru efectivul de femele ovine/caprine neînscrise/ neînregistrate într-un registru genealogic pentru care se solicită SCVZ (Sprijin cuplat pentru venit in sectorul zootehnic) în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 80/2023 privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, condițiile și modul de implementare a intervențiilor aferente sectoarelor vegetal și zootehnic prevazute la art. 1 alin. (2) lit. a)-c) din Hotărârea Guvernului nr. 1.571/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor aferente sectoarelor vegetal și zootehnic din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027, finanțate din Fondul european de garantare agricola și de la bugetul de stat," se arată în Raportul ANZ pentru anul 2023, obținut de Agroinfo de la Agenția Națională pentru Zootehnie. 

Vizualizat: 17912 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ministrul Barbu ACUM: Termen plata ANT zootehnie, vegetal și plata pe înverzire PD 04!

Ministrul Barbu ACUM: Termen plata ANT zootehnie, vegetal și plata pe înverzire PD 04!

21 februarie 2024 - 06:26

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat, marți seara, fermierii, crescătorii de animale că plata ajutoarelor naționale tranzitorii zootehnie și vegetal, ANT, și plata ecoschemei PD 04, fosta plată pe înverziere vor începe în două săptămâni. APIA are acest termen să dea drumul banilor. 

Ce cantități de cereale din Ucraina au intrat în România!

Ce cantități de cereale din Ucraina au intrat în România!

20 februarie 2024 - 23:43

Ministerul Agriculturii anunță că nu a emis nicio licență de import pentru produse agricole din Ucraina din octombrie 2023 până pe 20 februarie 2024.

Șeful APIA, Ionuț Lupu, demis de ministrul Florin Barbu!

Șeful APIA, Ionuț Lupu, demis de ministrul Florin Barbu!

20 februarie 2024 - 19:45

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, l-a demis marți, 20 februarie, pe directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Ionuț Lupu.

Decizia MADR pentru fermierii români: Cum va fi aplicată derogarea GAEC 8!

Decizia MADR pentru fermierii români: Cum va fi aplicată derogarea GAEC 8!

19 februarie 2024 - 23:51

Cum pot aplica fermierii români derogarea GAEC 8 anul acesta! Reprezentanții fermierilor români s-au întâlnit pe 19 februarie cu ministrul Florin Barbu și echipa MADR pentru a discuta cum vor fi aplicate standardul GAEC 8 și Ecoschema PD-04 (înverzire) în acest an.

Ministrul Florin Barbu, la Vama Siret! Ce s-a găsit în camioanele care vin din Ucraina!

Ministrul Florin Barbu, la Vama Siret! Ce s-a găsit în camioanele care vin din Ucraina!

15 februarie 2024 - 23:48

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, s-a deplasat joi, 15 februarie, la Vama Siret, după ce fermierii din zona Moldovei au acuzat că TIR-urile cu cereale din Ucraina care intră în România sunt sigilate doar de formă.

URGENT plată APIA înverzire și ajutor național tranzitoriu!

URGENT plată APIA înverzire și ajutor național tranzitoriu!

15 februarie 2024 - 12:14

Plata de urgență către fermierii români a subvențiilor APIA pentru anul de cerere 2023 care sunt blocate în acest moment!

Cum pot fermierii români aplica derogarea GAEC 8 în acest an!

Cum pot fermierii români aplica derogarea GAEC 8 în acest an!

14 februarie 2024 - 22:48

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a transmis un mesaj referitor la decizia Comisiei Europene privind aplicarea standardelor GAEC 8 în anul 2024.

TIR cu cereale din Ucraina, cu sigiliu ”de formă”, oprit de fermieri în România!

TIR cu cereale din Ucraina, cu sigiliu ”de formă”, oprit de fermieri în România!

13 februarie 2024 - 21:49

Fermierii români acuză, cu dovezi, că TIR-urile cu cereale care intră din Ucraina în România sunt sigilate doar ”de formă”. Premierul Ciolacu: ”Se manipulează”!

DECIZIE FINALĂ Comisia Europeană derogare GAEC 8 în 2024: Trei variante pentru fermieri!

DECIZIE FINALĂ Comisia Europeană derogare GAEC 8 în 2024: Trei variante pentru fermieri!

13 februarie 2024 - 13:28

Comisia Europeană a publicat, pe 12 februarie 2024, decizia finală privind derogarea de la aplicarea standardelor GAEC 8 - teren pârloagă în anul 2024. Ce variante au fermierii români pentru acest an!

Ministrul Barbu: Decizia statelor UE privind derogarea GAEC 8 (teren pârloagă)!

Ministrul Barbu: Decizia statelor UE privind derogarea GAEC 8 (teren pârloagă)!

12 februarie 2024 - 22:06

Ministrul Agriculturii Florin Barbu le-a transmis fermierilor români un mesaj despre decizia statelor UE privind derogarea de la normele GAEC 8, care obligă fermierii să lase necultivat (pârloagă) 4% din terenul arabil din fermele lor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii