Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Dezbinare între fermieri: Nu suntem de acord cu mesajele de tip extremist, populist, anti-european!

Publicat: 14 aprilie 2023 - 13:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Forumul Asociației Producătorilor de Porumb din România, FAPPR, a părăsit Alianța pentru Agricultură și Cooperare, una dintre cele mai mari organizații ale fermierilor români. FAPPR a transmis Agroinfo un comunicat.

"Pe această cale vă informăm că în data de 13 aprilie 2023, consiliul director al Forumului APPR, reunit în ședință de urgență, a decis unilateral și a votat în unanimitate ieșirea organizației noastre din Alianța pentru Agricultură și Cooperare, structură informală constituită în baza unui acord de colaborare inter-organizațională la data de 03 martie 2020 și actualizat ulterior în 2021 și 2022.

Hotărârea noastră a fost luată în urma disensiunilor grave și diferențelor de opinie majore pe care le-am constatat în cadrul Alianței pe parcursul ultimelor luni. Nu suntem de acord cu abordările și mesajele de tip extremist, populist și anti-european, cu dezinformările și afirmațiile nefondate și neargumentate care au fost lansate în spațiul public în numele Alianței. Considerăm că acestea ne aduc prejudicii de imagine și am hotărât să ne delimităm de astfel de abordări.

În interesul fermierilor noștri, suntem obligați să căutam soluții constructive pentru a rezolva problemele sectorului - și aceștia ne-au transmis că această alianță informală nu mai constituie cadrul necesar.

Decizia CD al FAPPR are efect imediat.

Consiliul Director al FAPPR"

protest 7 aprilie 2023 doi_b

La rândul ei, Alianța pentru Agricultură și Cooperare a transmis un comunicat Agroinfo legat de decizia fermierilor din FAPPR de a părăsi organizația. 

"Alianța pentru Agricultură și Cooperare - AAC a luat act de notificarea FAPPR nr. 2335/13.04.2023 prin care comunică decizia unilaterală de retragere din AAC și pe care o respectăm.

Protestele naționale din 07 aprilie 2023 au arătat ca fermierii au încredere în ei, în Alianța pentru Agricultură și Cooperare, iar cele 3 organizații rămase sunt unite, continuă și vor face tot ce va ține de ele să demonstreze tuturor că merită încrederea fermierilor și a cooperativelor din România.

Reafirmăm că Alianța pentru Agricultură și Cooperare este deschisă să discute cu organizațiile profesionale din sectorul agroalimentar interesate pentru a construi și a reprezenta împreună interesele și specificitățile fermierilor și a cooperativelor din România la nivel european, cu fermitate. Trebuie să mergem mai departe împreună, cei care considerăm că am procedat corect în apărarea intereselor legitime ale fermierilor și cooperativelor din România.

Ne-am asumat încă de la începutul fondării Alianței că vom promova interesele convergente în domeniile în care membrii acestora (producătorii agricoli, cooperativele agricole, industria alimentară și serviciile conexe) au interese comune și complementare.

Împreună pentru Fermieri și Cooperative.
În numele tuturor membrilor și organizațiilor membre ale celor 3 organizații.
PRO AGRO - Ionel ARION
LAPAR - Nicolae VASILE
UNCSV - Mircea BĂLUȚĂ"

Vizualizat: 993 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

20 septembrie 2023 - 14:45

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a spus marți, în exclusivitate la „Interviurile Digi24.ro”, că are în vedere un proiect de înființare a unor stații de producere a biogazului în cadrul fermelor românești de creșetere a bovinelor, pentru a fi folosit la sere în care să se producă legume pe tot parcursul anului.

Document Guvern taxe și impozite! Impozit special pe case și mașini!

Document Guvern taxe și impozite! Impozit special pe case și mașini!

20 septembrie 2023 - 13:47

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de lege privind noile măsuri fiscal-bugetare, pentru care Guvernul ar urma să îşi asume răspunderea în Parlament.

Trei familii de crescători au făcut o cooperativă și acum deschid o făbricuță de lapte!

Trei familii de crescători au făcut o cooperativă și acum deschid o făbricuță de lapte!

20 septembrie 2023 - 07:15

Trei familii de crescători de animale din comuna Zagra, Bistriția Năsăud, s-au asociat și au făcut Cooperativa Agricolă Haiducii Țibleșului, cu sediul în satul Suplai. Acum cooperativa a investește 3,66 milioane lei într-un centru de prelucrare a laptelui, urmând să scoată pe piață lapte pentru consum, caș și cascaval sub brand propriu.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Dilemă

- Cum îl cheamă pe taică-tău? Detalii