Adama
Agreena
AGRICOVER

Decizie Parlament European reducere număr de animale din ferme!

Publicat: 25 martie 2022 - 08:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ultima perioadă s-a insistat la Parlamentul European pentru reducerea numărului animalelor din ferme și trecerea la o dietă bazată pe plante. Joi, 24 martie 2022, Parlamentul European a votat un plan de acțiune UE privind securitatea alimentară în contextul războiului din Ucraina, anunță europarlamentarul român Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI. Ce decizie a luat miercuri, 24 martie 2022, Parlamentul European pentru fermieri și crescători de animale?

Parlamentul European a respins, din nou, solicitarea extremă de a fi redus numărul de animale din ferme, pentru a se trece la o dietă bazate pe plante, a anunțat Carmen Avram.

"Fermierii noştri au obținut, astfel, următoarele avantaje:
-nu se va reduce suprafaţa agricola cu 10%, aşa cum cere Green Deal
-flexibilitate pentru statele membre în elaborarea PNS, astfel încât să țină cont de noua realitate
-reanalizarea obiectivelor din Green Deal, pe baza studiilor de impact
-analize de impact pentru anumite acte normative, inclusiv Directiva Pesticide
-flexibilitate la culturi în zonele de interes ecologic, inclusiv utilizarea de substanțe de protecția plantelor
-simplificarea procedurilor pentru accesul fermierilor la energie regenerabilă
-s-a respins, din nou, solicitarea extremă de a fi redus numărul de animale din ferme, pentru a se trece la o dietă bazate pe plante
Nu au fost adoptate, din păcate, prevederi care țin de amânarea implementării obiectivelor din Green Deal", a scris europarlamentarul pe Facebook.

Postarea eurodeputatei a generat sute de replici. Redăm câteva dintre comentarii:

"Virginia Popescu: Ne hranim dupa acest green deal??! Fermierii nostrii chiar nu mai stiu sa faca nimic fara directivele acestui organism?! Cind ne vor spune si cind avem voie sa respiram,sa ne spalam,etc!!!!

Trenca Liliana: În România au distrus fermele de porci, păsări,vaci,oi.Fermierii români au falimentat din cauză așa ziselor gripe(aviara, pestă porcină, limbă albastră) și alte boli inventate pentru a ucide animalele.Chiar credeți că marii exportatori de carne,lapte și alte produse animaliere (Spania,Germania) își vor sacrifica fermierii și fermele de animale.???? Să treacă pe legume???Tot noi ăstia săraci și proști vom suporta.Pentru că noi(românii) nu avem reprezentanți care să ne apere interesele în parlamentul european.Tot noi vom fi cobaii ca și până acum.

Ilie Tabrea: Cei care doresc să se hrănească cu plante nu au decât să se hrănească, era un banc pe timpul lui Ceaușescu care făcuse o vizită prin țară și din elicopter vede un țăran că, mînca la o capita de fîn și îl întreabă ce faci acolo el răspunde că mîncă fîn atunci Ceaușescu îi spune lasă fînul pentru iarnă, treci la păscut. Eu cred că uni care vor să scoată carnea au auzit de bancul acesta și vor să-l implementeze, opriți-vă fraților e doar un banc.

Ionita Dan: Dacă fermierii români nu vor fi sprijiniți mai bine, roexit și ne gospodarim singuri,nationalizare, răscumpărarea pământurilor vindute străinilor, extinderea procesării produselor agricole , dezvoltarea industrie pe orizontala de procesare.

Elena Chiriloaei: Și Elena Ceaușescu ne obliga la dieta bazata pe legume! Speram sa nu mai trăiesc acele vremuri,dar soarta ne e scrisa mereu de alții!Din păcate!

Valeanu Petruta: Doamna Carmen Avram, toate regulile astea, după părerea mea, sunt atac la integritatea națională. Aceste absurdități le numiți avantaje? M-aș rușina la gândul ca am ajuns în parlamentul european și votez asa ceva. Reducerea suprafeței agricole, reducerea numărului de animale ca să trecem la lucerna ca asa ne spun europenii. Doamne, unde vom ajunge? Suntem sănătoși la cap?

Mioara Popescu: Fermierii români au nevoie de irigații, motorină ieftină și îngrășăminte."

Vizualizat: 7406 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ajutor de stat pentru micii fermieri APROBAT ACUM!

Ajutor de stat pentru micii fermieri APROBAT ACUM!

20 iulie 2024 - 08:54

Comisia Europeană aprobă suplimentarea bugetului și modificarea unei scheme de ajutor de stat din România pentru sprijinirea micilor fermieri, producători de tomate și usturoi, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Oficial! Subvenții APIA cap animal, hectar plătite ACUM!

Oficial! Subvenții APIA cap animal, hectar plătite ACUM!

20 iulie 2024 - 07:53

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 15 – 18.07.2024, plăți în suma totală de 60.916.552,77 lei (12.293.703,23 euro) din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), cofinanțare de la Bugetul Național (BN1), cofinantare din FEGA (BN2), Buget Național (BN) și Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI). 

Pășunați oi/capre, vaci, dar câștigați și bani serioși din pășune! Modificare ACUM la legea pășunilor!

Pășunați oi/capre, vaci, dar câștigați și bani serioși din pășune! Modificare ACUM la legea pășunilor!

19 iulie 2024 - 08:50

Crescătorii de animale pot câștiga bani din pășuni, pe lângă subvenția APIA pe hectarul de pășune, dacă utilizează pășunea în sistem dual. Adică, pentru pășunat animale, dar o parte pentru activități de producere a energiei electrice. Se modifică legea, Ministerul Agriculturii a postat joi, pe site-ul oficial, în dezbatere, un proiect de hotărâre de Guvern.

Fraudă uriașă din subvenții pentru sere fantomă!

Fraudă uriașă din subvenții pentru sere fantomă!

18 iulie 2024 - 20:52

Filiala din Bucureşti a Parchetului European (EPPO) a iniţiat săptămâna trecută o acţiune penală împotriva unei persoane acuzate că a obţinut ilegal aproape 2 milioane EUR din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR) spunând că vrea să construiască sere pentru căpşuni şi salată în comuna Bălanu din judeţul Giurgiu, informează un comunicat EPPO.

AFIR: Bani virați ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

AFIR: Bani virați ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

18 iulie 2024 - 19:09

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2024 beneficiarilor Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) 360,9 milioane de euro (360.890.428,72 €). Din valoarea achitată, 308,7 milioane reprezintă contribuția Comisiei Europene, iar diferența de 52,2 milioane de euro provine de la Bugetul Național.

Crescător de vaci: De doi ani merg pe pierdere chiar dacă vând vacile la export!

Crescător de vaci: De doi ani merg pe pierdere chiar dacă vând vacile la export!

18 iulie 2024 - 14:32

Un crescător de vaci din comuna Săulești, județul Gorj, vrea să renunțe la ferma de vaci. De doi ani merge în pierdere, spun crescătorul, chiar dacă vacile le vinde la export. Crescătorul a fost nevoit să caute forță de muncă tocmai în Nepal. Fermierul și-a deschis, în paralel, o altă afacere.

Decizie Guvern ASTĂZI: Listă subvenții majorate crescători animale, fermieri!

Decizie Guvern ASTĂZI: Listă subvenții majorate crescători animale, fermieri!

18 iulie 2024 - 14:16

În ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Fermierul Muscă: Avem producții record la hectar anul ăsta, deosebit de rentabile!

Fermierul Muscă: Avem producții record la hectar anul ăsta, deosebit de rentabile!

18 iulie 2024 - 13:00

Fermierul Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici Arad, a declarat astăzi că a obținut producții record la hectar anul acesta, rentabile, astfel încât și-a răsplătit angajații. Ziua de muncă în fermele conduse de Muscă este plătită cu 600 de lei.

Fabricată în România, recunoscută în Europa!

Fabricată în România, recunoscută în Europa!

17 iulie 2024 - 18:35

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, 2024/1966 (seria L), s-a publicat astăzi, 17 iulie 2024, REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2024/1966 AL COMISIEI din 16 iulie 2024 de înregistrare a unei denumiri în Registrul specialităților tradiționale garantate [„Sardeluță marinată” (STG)].

Decizie MADR ASTĂZI irigații!

Decizie MADR ASTĂZI irigații!

17 iulie 2024 - 15:26

În contextul dificultăților întâmpinate în asigurarea volumelor necesare de apă, ministrul agriculturii, Florin Barbu, a inițiat consultări cu toți actorii implicați, în urma cărora a rezultat decizia de a suplimenta debitele de apă, prelevate din acumularea complexă Stânca-Costești de pe râul Prut pentru amenajarea Albița Fălciu din județul Vaslui și din acumularea Siriu de pe râul Buzău pentru amenajarea AHC Câmpia Buzăului din județele Buzău și Prahova.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii