Adama
Agreena
AGRICOVER

Decizie Comisia Europeană: Verificări ferme de animale, transport animale vii!

Publicat: 19 octombrie 2022 - 07:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Decizia Comisiei Europene pentru stabilirea unui calendar strict pentru controalele vizând domeniile prioritare pentru fiecare dintre cei cinci ani ai programului multianual de controale, 2021-2025, și a obiectivelor verificărilor care vizează atât fermele de animale, transportul animalelor vii, dar și fermele vegetale a fost publicată în Jurnalul Oficial UE la data de 13 octombrie 2022.

Potrivit documentului, experții Comisiei sunt obligați să efectueze controale, inclusiv verificări la fața locului și analize documentare pentru fiecare dintre domeniile prioritare din toate statele membre UE.

Obiectivele controalelor experților CE pentru fermele de animale

"Hrana pentru animale și siguranța hranei pentru animale:

Să verifice respectarea de către statele membre a legislației aplicabile a Uniunii care reglementează igiena hranei pentru animale (cu un accent deosebit pe igiena hranei pentru animale, aprobarea și înregistrarea unităților, contaminanții, trasabilitatea și etichetarea), precum și punerea în aplicare a controalelor oficiale aferente.
Să verifice respectarea de către statele membre a cerințelor juridice ale Uniunii care reglementează producția de hrană medicamentată pentru animale, aplicabilă din ianuarie 2022.
Să verifice respectarea de către statele membre a legislației aplicabile a Uniunii care reglementează manipularea, utilizarea și eliminarea subproduselor de origine animală și a produselor derivate generate în Uniune sau introduse pe piața Uniunii, precum și punerea în aplicare a controalelor oficiale aferente, cu un accent deosebit pe sectorul cărnii și pe unitățile de prelucrare.

ferme-vaci-oi_b

Sănătatea animalelor:

Să verifice respectarea de către statele membre a legislației aplicabile a Uniunii care reglementează combaterea principalelor boli active ale animalelor, cum ar fi pesta porcină africană și gripa aviară înalt patogenă, precum și punerea în aplicare a controalelor oficiale aferente.
Să verifice capacitatea statelor membre de a depista, monitoriza și stăpâni zoonozele nealimentare relevante (de exemplu rabia)
Să verifice respectarea de către statele membre a legislației aplicabile a Uniunii care reglementează combaterea bolilor enzootice, cu un accent deosebit pe nivelul de punere în aplicare a și pe eficacitatea programelor veterinare naționale cofinanțate de Comisie, precum și punerea în aplicare a controalelor oficiale aferente (de exemplu tuberculoză, bruceloză)
Să verifice respectarea de către statele membre a legislației aplicabile a Uniunii care reglementează pregătirea pentru a face față apariției unor focare multiple de boli epizootice și punerea în aplicare a controalelor oficiale aferente.

Bunăstarea animalelor:

Să verifice respectarea de către statele membre a legislației aplicabile a Uniunii care reglementează bunăstarea animalelor în timpul transportului, cu un accent deosebit pe animalele care nu sunt apte pentru transport, navele de transport pentru animale vii, vițeii neînțărcați și posturile de control utilizate pentru tranzitul animalelor și punerea în aplicare a controalelor oficiale aferente.
Să verifice respectarea de către statele membre a legislației aplicabile a Uniunii care reglementează bunăstarea animalelor în perioada de creștere și punerea în aplicare a controalelor oficiale aferente.
Să verifice respectarea de către statele membre a legislației aplicabile a Uniunii care reglementează bunăstarea rumegătoarelor și păsărilor de curte la momentul sacrificării și punerea în aplicare a controalelor oficiale aferente," precizează Decizia CE. 

Decizia de punere în aplicare (UE) 2022/1947 a Comisiei de modificare a Deciziei de punere în aplicare (UE) 2020/1550 prin actualizarea programului multianual de controale pentru perioada 2021-2025 și de stabilire a programului de controale pentru 2023 intră în vigoare din a 20 a zi de la data publicării în Jurnalul Oficial UE, 13 octombrie 2022.

 

Vizualizat: 826 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

17 aprilie 2024 - 07:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat marți, pe pagina Facebook, că sunt la plată toate ajutoarele naționale tranzitorii, ANT, atât pentru zootehnie, cât și pentru vegetal.

Cum se descurcă oierii care nu și-au găsit ciobani la turmă!

Cum se descurcă oierii care nu și-au găsit ciobani la turmă!

16 aprilie 2024 - 14:44

Crescătorul de ovine Ioan Suciu din Făgăraș și-a întrebat astăzi colegii, pe un grup Facebook de profil, cum se descurcă fără ciobani la stână care să aibă grijă de turma de oi, ce soluții au găsit. Ciobani care să știe meserie nu se mai găsesc de mult. Problema forței de muncă pentru ferme e cronică.

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

16 aprilie 2024 - 11:07

Mulţi fermieri din gospodăriile individuale şi-au asigurat necesarul de seminţe de la comercianţi neautorizaţi care au vândut aceste produse în pieţe şi oboare, existând incertitudini asupra calităţii acestora, avertizează Autoritatea Națională Fitosanitară.

Veste bună pentru micii crescători de animale!

Veste bună pentru micii crescători de animale!

16 aprilie 2024 - 09:13

Un târg de animale cunoscut printre micii crescători și-a redeschis porțile sâmbătă, 13 aprilie 2024.

Decizia pe care a luat-o un crescător care timp de 40 de ani a crescut vaci de lapte!

Decizia pe care a luat-o un crescător care timp de 40 de ani a crescut vaci de lapte!

16 aprilie 2024 - 08:03

Un crescător de bovine care timp de 40 de ani a crescut vaci de lapte nu a vrut să renunțe la fermă când fiul său a urmat o altă carieră decât cea de fermier. La cei 65 de ani ai săi, crescătorul a  decis că nu renunță la fermă și a trecut la creșterea vacilor de carne.

Fermierii care iau anul ăsta o plată în plus de la APIA!

Fermierii care iau anul ăsta o plată în plus de la APIA!

16 aprilie 2024 - 07:03

Fermierii care beneficiază de o plată în plus pe hectar anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sunt tinerii fermieri cu vârsta de până-n 40 de ani. Agroinfo a obținut de la APIA informațiile de care aveți nevoie.

Vești importante pentru proprietarii de terenuri din România! Anunț făcut de ministrul Barbu!

Vești importante pentru proprietarii de terenuri din România! Anunț făcut de ministrul Barbu!

15 aprilie 2024 - 20:21

Proprietarii de terenuri din țara noastră au parte de vești bune din partea Guvernului. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a oferit noi informații despre stadiul lucrărilor de modernizare a sistemului de irigații din Lunca Dunării.

Atenție, fermieri! Închisoare de la 3 luni la un an pentru așa ceva!

Atenție, fermieri! Închisoare de la 3 luni la un an pentru așa ceva!

15 aprilie 2024 - 17:16

Nu doar că-și pierd subvențiile APIA fermierii care dau foc vegetației uscate de pe terenuri, dar riscă acum și pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la un an.

Precizări MADR ASTĂZI rachete antigrindină!

Precizări MADR ASTĂZI rachete antigrindină!

15 aprilie 2024 - 16:43

Având în vedere apariția în spațiul public a unor informații referitoare la impactul tehnologiei de combatere a grindinei prin metoda rachetelor asupra mediului, MADR face următoarele precizări:

Fermierii români, protest ASTĂZI!

Fermierii români, protest ASTĂZI!

15 aprilie 2024 - 14:42

Proteste spontane ale fermierilor afectați de sistemul antigrindină Lipsa măsurilor concrete din partea autorităților au determinat fermierii impactați de efectele sistemului antigrindă să organizeze, astăzi, 15 aprilie 2024, proteste spontane în zonele punctelor de lansare a rachetelor, informează un comunicat al Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România, transmis Agroinfo

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Zoo

Zoo
- Scumpule, mi-ai promis că de ziua mea mă duci să-mi arăți niște blănuri grozave. Detalii