Adama
Agreena
AGRICOVER

Decizia de derogare de la regulile GAEC 7 și GAEC 8!

Publicat: 22 ianuarie 2024 - 14:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România va solicita din nou punctul de vedere al Comisiei Europene referitor la derogările de la standardele de mediu ce vizează rotația culturilor (GAEC 7), precum și condiția de a lăsa 4% din suprafața fermei nelucrată, respectiv pârloagă (GAEC 8), în secțiunea dedicată capitolelor Comerț și Dialog Strategic.

”Consider că decizia de derogare de la regulile GAEC 7 și GAEC 8 trebuie să fie luată în mod responsabil, având în vedere impactul asupra securității alimentare, a veniturilor fermierilor, a practicilor agricole uzuale și protecției mediului. Este obligatoriu pentru Comisie să ia în considerare atât nevoile imediate, cât și consecințele pe termen lung asupra agriculturii și mediului”, a declarat Florin Barbu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, care va participa mâine, 23 ianuarie 2024, la Consiliul Agricultură și Pescuit, ce va avea loc la Bruxelles.

colaj-plati-apia_b

Reamintim că România a expus problema derogărilor încă din Consiliul din 25 iulie 2023, iar ulterior alte 15 state membre (Polonia, Franța, Slovacia, Letonia, Slovenia, Cipru, Bulgaria, Italia, Malta, Lituania, Luxemburg, Estonia, Suedia, Ungaria și Cehia) au susținut necesitatea aplicării acestora. Ministrul Florin Barbu a declarat că România ia în calcul protejarea fermierilor români și în anul 2024, prin norme de reglementare interne, așa cum au fost prevăzute de către Comisie pentru anul 2023 în Regulamentul privind stabilirea unor derogări de la aplicarea standardelor GAEC.

De altfel, la fiecare reuniune a Consiliului AGRIFISH ministrul a susținut aceste derogări, iar în iulie și decembrie au fost incluse ca inițiative din partea României în secțiunea Diverse (AOB).

Încă de la finalul lunii august 2023, Ministrul Barbu a transmis DGAGRI o analiză de impact privind necesitatea prelungirii derogărilor și pentru anul 2024, având în vedere nevoia de predictibilitate a fermierilor, în contextul dificil în care aceștia își desfășoară activitatea, din cauza efectelor războiului din Ucraina, a fenomenelor meteo extreme și a inflației care a generat majorări greu de suportat ale prețurilor la inputuri.

Vizualizat: 6101 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență: Mai mulți bani la primele plăți APIA pe hectar și cap animal!

Ordonanță de Urgență: Mai mulți bani la primele plăți APIA pe hectar și cap animal!

20 septembrie 2024 - 10:39

Din data de 16 octombrie 2024, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează primele plăți pe hectar și cap animal, avansul APIA, în procent de 70% din plățile directe și 85% din plățile compensatorii. Ministerului Agriculturii i se alocă bani la rectificarea bugetară din octombrie pentru aceste plăți către fermieri și crescători animale, anunță Ministerul Finanțelor printr-un proiect de Ordonanță de Urgență, publicat pe site-ul oficial.

Oficial! Bani care se împart ACUM crescătorilor de ovine!

Oficial! Bani care se împart ACUM crescătorilor de ovine!

20 septembrie 2024 - 10:26

Crescătorii de ovine și/sau caprine care au rămas fără turmele de oi și capre din cauza pestei micilor rumegătoare (PMR) primesc despăgubiri de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Banii care vor fi împărțiți oierilor sunt alocați ANSVSA prin rectificare bugetară. Proiectul de Ordonanță de urgență este publicat pe pagina Ministerului Finanțelor.

Apel la solidaritate! Fermierii, amplă campanie strângere fonduri pentru victimele inundațiilor!

Apel la solidaritate! Fermierii, amplă campanie strângere fonduri pentru victimele inundațiilor!

19 septembrie 2024 - 09:34

ANFA și Forumul APPR – apel la solidaritate către comunitatea de fermieri pentru sprijinirea sinistraților din județele Galați și Vaslui.

Crescători de bovine cu suflet mare!

Crescători de bovine cu suflet mare!

19 septembrie 2024 - 08:40

Crescătorii de bovine din Asociația Aberdeen Angus au inițiat o campanie umanitară pentru colegii lor, fermieri, crescători de animale din zonele afectate de inundațiile din ultima perioadă.

Ordin MADR! Modificări subvenția APIA de 100 euro/ha!

Ordin MADR! Modificări subvenția APIA de 100 euro/ha!

19 septembrie 2024 - 08:05

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial, un proiect de Ordin care aduce modificări rentei viagere, subvenția APIA plătită pe timpul vieții fermierilor care și-au vândut terenurile sau le-au arendat. Ce se modifică în condițiile pentru obținerea acestor bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

Plata ANT vaci lapte pentru acest an! Suma la plată!

Plata ANT vaci lapte pentru acest an! Suma la plată!

19 septembrie 2024 - 07:17

Crescătorii de vaci de lapte beneficiază și anul acesta de ajutor național tranzitoriu vaci de lapte, ANT7, subvenție plătită de la bugetul de stat din bugetul anului următor anului de cerere. Ce buget este alocat anul acesta pentru plățile crescătorilor?

Suma plată ANT anul acesta pentru minim 3 vaci!

Suma plată ANT anul acesta pentru minim 3 vaci!

19 septembrie 2024 - 06:39

Crescătorii de bovine carne, care dețin minim 3 vaci, beneficiază și anul acesta de ajutor național tranzitoriu, ANT8, subvenție plătită de la bugetul de stat din bugetul anului următor anului de cerere.

APIA ASTĂZI: Subvenția APIA de 47 euro/ha, termen plată!

APIA ASTĂZI: Subvenția APIA de 47 euro/ha, termen plată!

18 septembrie 2024 - 11:53

Tinerii fermierii sunt așteptați la APIA până la 30 septembrie să depună documentele care fac dovada formării sau a deținerii competențelor adecvate în domeniul agricol/agronomic, necesară pentru a încasa subvenția APIA destinată tinerilor fermieri în cuantum de 47 de euro/ha, conform Planului Național Strategic 2023-2027.

Măcelărirea oilor din România și abuzurile statului împotriva oierilor!

Măcelărirea oilor din România și abuzurile statului împotriva oierilor!

18 septembrie 2024 - 07:38

Europarlamentarul Diana Iovanovici Șoșoacă s-a întâlnit, la începutul acestei săptămâni, cu comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski. Pe pagina sa Facebook, europarlamentarul român a postat un rezumat al subiectelor discutate cu oficialul de la Bruxelles: măcelărirea oilor, abuzurile statului român împotriva oierilor și împotriva micilor fermieri.

Lovitură cruntă dată crescătorilor de animale! Datele publicate ACUM de ANSVSA!

Lovitură cruntă dată crescătorilor de animale! Datele publicate ACUM de ANSVSA!

18 septembrie 2024 - 07:03

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a publicat, pe site-ul oficial, o evaluare a animalelor ucise de inundațiile din ultimele zile. Mii de ovine, bovine, caprine, porci, păsări au fost luate de viitură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

SILOKING, pentru o furajare inteligentă

SILOKING, pentru o furajare inteligentă

SelfLine 4.0 Premium 2215 al producătorului german Siloking, brand aflat în portofoliul SIGMA România, un utilaj autopropulsat destinat atât realizării reţetelor de furaje cât şi transportului şi distribuirii acestora. Este un utilaj de top, care printr-o exploatare eficientă promite să aducă un plus de productivitate pentru crescătorii de vaci de lapte.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii