Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CUM OBȚINEȚI ANUL ACESTA DE LA APIA O SUBVENȚIE SUPLIMENTARĂ pentru ANIMALE!

Publicat: 08 martie 2021 - 12:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE 2021. Crescătorii de animale din România pot să beneficieze anul acesta de bani în plus la subvențiile APIA din zootehnie. Ce trebuie să facă acești crescători pentru a încasa o subvenție suplimentară de la APIA?

Conform informațiilor transmise de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru AGROINFO, pentru a beneficia de Pachetul 8 Creșterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon din Măsura 10 Agro-mediu și climă, crescătorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

- dețin femele de reproducție de rasă pură locală în pericol de abandon din speciil prevăzute în PNDR 2020, înscrise în registrul genealogic al rasei secțiunea principală;
- se angajează să mențină angajamentul de agro-mediu pentru o perioadă de minimum 5 ani de la data semnării acestuia;
- se angajează să respecte cerințele de bază relevante și cerințele specifice pachetelor de agro-mediu, inclusiv normele de eco-condiționalitate;
- se angajează să țină o evidență a activităților agricole corelate cu implementarea cerințelor de agro-mediu (de bază și specifice la nivelul efectivelor aflate sub angajament);

Plata compensatorie le este achitată crescătorilor anual ca sumă fixă pe UVM (calculat pentru femelele adulte de reproducție de rasă pură), fiind acordată în urma asumării unor angajamente voluntare pe o perioadă de 5 ani.

VALOAREA PLĂȚILOR COMPENSATORII PENTRU ANUL 2021:

Ovine - 87 euro/UVM
Caprine = 40 euro/UVM
Bovine (taurine, bubaline - 200 euro/UVM
Ecvidee - 200 euro/UVM
Porcine - 176 euro/UVM

Pachetul 8 are aplicabilitate la nivel național.

Rasele locale în pericol de abandon din România sunt:

OVINE
Țigaie cu cap negru de Teleorman
Rațca (Valahă cu coarne în tirbușon)
Karakul de Botoșani
Merinos de Suseni
Merinos Transilvănean
Merinos de Cluj
Merinos de Palas
Țigaie - varietatea ruginie

CAPRINE
Carpatina
Alba de Banat

TAURINE
Sura de Stepă

BUBALINE
Bivolul românesc

ECVIDEEA
Furioso North Star
Huțul
Gidran
Semigreul românesc
Shagya Arabă
Nonius
Lipițan

PORCINE
Bazna
Mangalița

CERINȚE SPECIFICE:

- beneficiarul se angajează să respecte regulamentul de funcționare și organizare a registrului genealogic al rasei;
- beneficiarul se angajează să mențină pe o perioadă de 5 ani numărul de animale femele adulte de reproducție prevăzut la încheierea angajamentului, precum și descendenții femele necesari pentru înlocuirea acestor animale până la sfârșitul programului; dacă efectivul angajat se reduce, datorită unor cauze cum ar fi îmbolnăvirea, sacrificarea, moartea sau vânzarea animalelor, beneficiarul are obligația de a notifica APIA în termen de 15 zile lucrătoare de la data documentului constator și de a reface efectivul de femele adulte de reproducție prin trecere de la tineret sau prin cumpărare; în cazul în care efectivul de animale adulte nu se va reface în maximum 6 luni de la momentul notificării, sprijinul va fi redus proporțional;
- beneficiarii țin o evidență a activităților agricole corelate cu implementarea cerințelor de agro-mediu (completează anual caietul de agro-mediu);
- beneficiarii măsurii vor trebui să facă dovada deținerii competențelor necesare implementării angajamentelor sau se angajează să obțină cunoștințele și informațiile necesare sau să asigure expertiza necesară în domeniul implementării angajamentelor de agro-mediu și climă prin servicii de consiliere sau consultanță.

DOCUMENTE SPECIFICE:

- adeverința eliberată de asociația acreditată ANZ și avizată de ANZ care certifică înscrierea animalelor solicitate la plată în registrul genealogic al rasei secțiune principală se depune odată cu cererea;
ATENȚIE! Animalele înscrise în secțiunea secundară nu sunt eligibile la plată.
- documentul care atestă deținerea competențelor necesare implementării angajamentelor de agro-mediu se poate depune până la data de 11.10.2021, după cum urmează:
înainte de efectuarea celei de-a doua plăți - pentru fermierii care aplică pentru un număr de animale mai mare decât echivalentul a 100 UVM - similar cu angajamente încheiate pentru suprafețe mai mari de 300 ha;
înainte de efectuarea celei de-a treia plăți - pentru fermierii care aplică pentru un număr de animale de cel mult echivalentul a 100 UVM - similar cu angajamente încheiate pentru suprafețe egale sau de cel mult 300 ha.

Vizualizat: 10339 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

LĂSAȚI OIERII SĂ-ȘI VÂNDĂ MIEII!

LĂSAȚI OIERII SĂ-ȘI VÂNDĂ MIEII!

14 aprilie 2021 - 18:16

RESTRICȚII LA VÂNZAREA MIEILOR. Sute de crescători de oi așteaptă cu sufletul la gură ca autoritățile să ia o decizie favorabilă, pentru că Paștele este singurul moment când își pot vinde munca la prețuri care să le aducă profit.

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

14 aprilie 2021 - 17:11

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial, în dezbatere, un proiect de Hotărâre de Guvern care anunță o nouă subvenție pe hectar destinată fermierilor pentru acest an. Cuantumul maxim al acestei subvenții este de 3.400 euro/ha.

ANSVSA ȘI USAMV CLUJ, DESCOPERIRE MAJORĂ DESPRE TRANSMITEREA VIRUSULUI PESTEI PORCINE AFRICANE!

ANSVSA ȘI USAMV CLUJ, DESCOPERIRE MAJORĂ DESPRE TRANSMITEREA VIRUSULUI PESTEI PORCINE AFRICANE!

14 aprilie 2021 - 15:48

STUDIU! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), partener la primul studiu care demonstrează prezenţa ADN-ului viral al pestei porcine africane (PPA) la insectele hematofage din genul Culicoides (asemănătoare cu țînțarul). Studiul este realizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, USAMV, Cluj Napoca.

ARTESANA CONSTRUIEȘTE O NOUĂ FABRICĂ DE LACTATE!

ARTESANA CONSTRUIEȘTE O NOUĂ FABRICĂ DE LACTATE!

14 aprilie 2021 - 15:35

COMUNICAT. Artesana, cel mai mare producător de lactate artizanale și unicul producător de lactate integrale și neomogenizate din România, a început construcția noii fabrici care va permite triplarea producției, începând cu luna aprilie a anului viitor, anunță un comunicat transmis de Artesana pentru AGROINFO.

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

14 aprilie 2021 - 15:19

SUBVENȚII APIA! Fermierii, crescătorii de animale vor pierde subvențiile de la Uniunea Europeană pentru pășune dacă primarii nu finalizează amenajamentele pastorale până la sfârșitul anului 2021, avertizează specialiștii Oficiului de Studii Pedologice din Iași.

ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚA DE GUVERN DE ASTĂZI, AMÂNATĂ ÎN URMA DEMITERII MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII!

ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚA DE GUVERN DE ASTĂZI, AMÂNATĂ ÎN URMA DEMITERII MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII!

14 aprilie 2021 - 14:52

AMÂNATE! Astăzi la ora 13:00 trebuia să aibă loc ședința săptămânală a Executivului, unde urmau să fie discutate mai multe proiecte de acte normative, printre care și trei proiecte de hotărâri de Guvern care privesc subvenții din agricultură.

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

14 aprilie 2021 - 08:15

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi, 14 aprilie 2021, un ajutor de minimis destinat fermierilor. Cuantumul acestui ajutor pentru anul 2021 este de 3.000 de euro pe hectar, echivalent a 14.617,5 lei/ha.

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

14 aprilie 2021 - 07:45

PE MASA GUVERNULUI! Cele două proiecte de Hotărâri de Guvern care stabilesc sumele pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie și vegetal, aferente anului 2020, sunt astăzi, 14 aprilie 2021, pe lista actelor normative care urmează să fie aprobate de către Executiv în ședința de astăzi.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

13 aprilie 2021 - 18:44

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat  plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, anunță astăzi APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Una dintre cele mai vechi rase de bovine din Europa s-a adaptat de minune pe păşunile de lângă Agnita, unde Bogdan Varga a preluat de câteva luni afacerea tatălui său. Exploatate exclusiv pentru producţia de carne, cele 110 exemplare de Galloway sunt ţinute tot timpul anului pe păşune.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radis

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La doctor

La doctor
- Dom' doctor, cred cã am probleme cu ochii. Detalii