Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Cuantum ANT ovine/caprine, bovine pentru acest an!

Publicat: 13 noiembrie 2023 - 17:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ajutorul național tranzitoriu (ANT) continuă să fie o componentă importantă de sprijin pentru crescătorii de oi/capre și vaci, fiind cea mai populară subvenție APIA. Cuantumul ANTZ pentru acest an, pentru 2023, nu va suferi mari modificări față de sumele plătite de APIA anul trecut, în 2022, pe cap animal și tonă de lapte, în condițiile în care nu sunt schimbări semnificative ale numărului de animale solicitate la plată.

Sumele pentru acest an pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii sunt extrase de Agroinfo din Planul Național Strategic 2023-2027. De asemenea, am obținut informații de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în ce privește cuantumul pe cap animal și tonă lapte. 

ANTZ 7 - lapte de vacă - plată decuplată de producție. Suma alocată pentru plata ajutorului național tranzitoriu pentru vaca de lapte, pentru acest an, este de 18.524.000,00 euro. Aceeași sumă a fost împărțită și anul trecut, în 2022, crescătorilor de vaci de lapte pentru tona de lapte. În cazul în care nu vor fi modificări semnificative a cantității de lapte solicitată la plată, cuantumul pe tonă ar putea rămâne neschimbat anul acesta, circa 19 euro/tona lapte, potrivit informațiilor furnizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru Agroinfo.

ANTZ 7 lapte de vacă lapte se acordă pentru un minimum 3 tone lapte comercializat.

capra-oaie-vaca_b

ANTZ 8 - carne de vită și mânzat - plată decuplată de producție. Bugetul pentru plățile din acest an este de 77.847.000,00 euro. La fel ca la vaca de lapte, această sumă este identică celei alocate pentru plățile de anul trecut. Dacă numărul de animale solicitat la plată nu s-a schimbat, crescătorii vor încasa și pentru acest an un cuantum ANTZ 8 apropiat de cel pentru 2022, adică circa 67 euro/cap bovină.
ANTZ 8 carne de vita și manzat- plata decuplată de producție se acordă pentru un efectiv de minimum 3 capete bovine.

ANTZ 9 - ovine și caprine femele -plată cuplată de producție. Suma alocată pentru plata ajutorului național tranzitoriu pentru acest an este de 39.064.500,00 euro.
Conform informațiilor furnizate de APIA pentru Agroinfo, pentru acest an, bugetul alocat pentru plata ANTZ 9 este identic cu cel de anul trecut. Astfel, în condițiile în care nu vor fi schimbări semnificative la numărul de animale solicitate la plată, cuantumul pe cap de oaie/capră se va apropia de cuantumul pentru anul 2022, circa 5 euro/cap ovină/caprină.

ANTZ 9 ovine si caprine se acordă exploatațiilor de cu un efectiv de minimum 50 de capete de femele ovine/ 25 de capete de femele caprine.

Pentru anul 2024, situația se schimbă, sumele distribuite în pachetul financiar sectorial pentru plata ANTZ scad:

ANTZ 9 ovine/caprine - 35.158.050,00 euro
ANTZ 7 lapte de vacă - 16.671.600,00 euro
ANTZ 8 carne de vită și mânzat - 70.062.300,00 euro

 

Vizualizat: 14355 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cu cât se mai vinde o Bălțată Românească cu origine, dar fără origine!

Cu cât se mai vinde o Bălțată Românească cu origine, dar fără origine!

28 noiembrie 2023 - 14:09

Care este prețul cu care se vinde, în această perioadă, o vacă din rasa Bălțată Românească, neînscrisă în registrul genealogic al rasei, și cu cât se vinde un exemplar înscris în secțiunea principală a registrului genealogic?

Procurorii DNA, percheziții ASTĂZI la cei care au obținut ilegal terenuri!

Procurorii DNA, percheziții ASTĂZI la cei care au obținut ilegal terenuri!

28 noiembrie 2023 - 12:53

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014-2023, în legătură cu obținerea pe nedrept a unor imobile (24 de terenuri) aflate în proprietatea statului, situate pe raza municipiului București.

Subvenție specială pentru fermele mici care cresc animale, dar cultivă și pământ!

Subvenție specială pentru fermele mici care cresc animale, dar cultivă și pământ!

28 noiembrie 2023 - 12:12

O nouă plată directă se pregătește pentru fermele mixte, mai ales pentru cele mici sau de familie, a anunțat comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski.

MADR: Precizări importante ajutor de stat!

MADR: Precizări importante ajutor de stat!

28 noiembrie 2023 - 11:51

Ministerul Agriculturii face precizări importante vizavi de accesarea ajutoarelor de stat din cadrul Programului Investalim.

Comisar UE mesaj de la fermieri: Nu ne dați nicio subvenție, asta e pomană!

Comisar UE mesaj de la fermieri: Nu ne dați nicio subvenție, asta e pomană!

27 noiembrie 2023 - 09:36

Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, a declarat că primește mesaje de la unii dintre fermieri care-i spun să nu se mai dea subvențiile agricole, pentru că sunt o pomană. Prețul corect la produsele agricole, produsele din fermă ar fi în avantajul fermierilor, crescătorilor de animale. Din 2027, s-ar putea să dispară subvențiile agricole.

Micii fermieri până-n 10 ha sunt scutiți de această condiție pentru subvenții APIA!

Micii fermieri până-n 10 ha sunt scutiți de această condiție pentru subvenții APIA!

27 noiembrie 2023 - 07:38

Micii fermieri care lucrează până-n 10 ha sunt scutiți de respectarea normei de eco-condiționalitate, Gaec 8, atât de discutată în ultimul timp. Această condiție este obligatorie pentru încasarea subvențiilor APIA pe suprafață, excepție fac micii fermieri. Ce presupune? Necultivarea unui procent din teren. Pentru acest an, fermierii au avut derogare, dar anul viitor vor trebui să respecte condiția dacă vor subvenții. 

Ajutor 186 milioane euro pentru fermieri!

Ajutor 186 milioane euro pentru fermieri!

27 noiembrie 2023 - 06:29

În 2024, Comisia Europeană va aloca un total de 185,9 milioane EUR pentru finanțarea activităților de promovare a vânzării de produse agricole și alimentare ale UE durabile și de înaltă calitate în UE și în întreaga lume.

Programul Solarul pentru micii fermieri!

Programul Solarul pentru micii fermieri!

26 noiembrie 2023 - 20:15

Fermierii apreciază ajutorul obținut prin programul „Tomata”, dar Costel Vânătoru, directorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) Buzău, crede că ar trebui îmbunătățit pentru a favoriza zestrea genetică națională de semințe de tomate și legume, nu pe cea din import.

Crescătorii își dau oile gratis ca să scape de cheltuieli!

Crescătorii își dau oile gratis ca să scape de cheltuieli!

26 noiembrie 2023 - 15:06

Excesul de carne de oaie din Australia a făcut ca preţurile să scadă, iar unii fermieri îşi sacrifică sau îşi dau oile gratis pentru a reduce costurile, în loc să le crească la ferme, relatează CNBC și News.ro.

Șefă APIA: Fermierii mici primesc în plus 51 euro/ha anul acesta!

Șefă APIA: Fermierii mici primesc în plus 51 euro/ha anul acesta!

24 noiembrie 2023 - 05:34

Plata redistributivă, PD-02 Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS) - 51,1365 euro pe hectar, se acordă, începând din acest an, doar fermierilor mici, fermierii mari fiind excluși de la această plată, a spus directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Hunedoara, Veronica Topor, pentru televiziunea locală Info HD.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Una dintre cele mai vechi rase de bovine din Europa s-a adaptat de minune pe păşunile de lângă Agnita, unde Bogdan Varga a preluat de câteva luni afacerea tatălui său. Exploatate exclusiv pentru producţia de carne, cele 110 exemplare de Galloway sunt ţinute tot timpul anului pe păşune.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radis

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

Ninge...

Ninge...
De când a început să ningă, barbatul meu stă şi se uită non-stop pe geam. Detalii