KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

CRESCĂTORII DE VACI: DE CE SĂ NE MAI CHINUIM PENTRU O SUBVENȚIE APIA DE DOI LEI?!

Publicat: 24 martie 2021 - 08:54
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

REVOLTĂ! La o așa subvenție de doi lei, cinci lei, sigur ne împingeți să ne vindem animalele, spun umiliți și revoltați crescătorii de vaci. Bugetul pentru plata ajutorului național tranzitoriu, ANT, la bovine s-a împărțit anul acesta pe ideea ca banii să ajungă la cei care cresc într-adevăr animale. Grosul banilor este alocat pentru plata a două scheme de ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine, iar mărunțișul pentru plata ANT vaci de lapte și vaci de carne, aferent lui 2020.

Data de referință pentru ANT bovine, 31 ianuarie 2013, a făcut ca banii de la APIA să ajungă și la cei care nu mai au vaci, dar au avut la respectiva dată. Ca să nu se mai întâmple acest lucru, spune ministrul agriculturii, Adrian Oros, reprezentanții crescătorilor de bovine au convenit cu conducerea Ministerului Agriculturii să dea subvenții simbolice, adică mărunțiș, și grosul banilor să-l dirijeze spre două scheme de ajutor Covid 19, una pentru vaca de lapte și una pentru vaca de carne. Așa s-a ajuns ca ajutoarele naționale tranzitorii, plătite anul acesta pentru cererile depuse de crescători anul trecut la APIA, să aibă un cuantum de doi lei pe tona de lapte și 5 lei pe cap de bovină. Bani de buzunar, mărunțiș, care nu mai stârnesc interesul și nerăbdarea niciunui crescător. Când au auzit de așa cuantum simbolic, mulți dintre crescătorii de vaci s-au revoltat. Alții, puțini, susțin că e bine că s-au împărțit așa banii măcar vor ajunge la cei care cresc vaci, pentru că ajutorul Covid 19 va avea data de referință 31 ianuarie 2021 și nu au cum să încaseze banii cei care nu au vaci.

Vă bateți joc de noi și cred că o faceți intenționat pentru a ne distruge pe micii fermieri. La o așa subvenție, sigur o să le vindem toți.Dacă nimeni nu ne sprijină la câtă muncă este într-o fermă de bovine, nu are rost să ne mai chinuim. Cine nu crede îl invit doar o singură zi să munceasca de la 4 și pînă la 23 și apoi să primească 5 lei, ne-a scris supărat un crescător de vaci.

Alți crescători acuză: Ce atâtea scheme? Ce atâta inginerie de hoție? Sã dea ANT cum s-a dat şi gata treaba! Chiar nu le e ruşine!? E bătaie de joc, ne simțim îngenuncheați și umiliți!

O să renunțăm la zootehnie, vindem vacile și am terminat cu truda! România fără viitor! Slugi pentru un sistem corupt din toate punctele de vedere!

Să nu-i mai dea nici pe ăștia, să mai mânjească conturile oamenilor, că-i oprește banca la administrare!

Vindem animalele și plecăm din țară, nu mai are rost la subvenții de doi lei. Unde se duce zootehnia din România?! În faliment.

Puține sunt vocile care spun că e bine că s-a împărțit așa bugetul pentru ANT ca să ajungă grosul banilor la cei care cresc acum vaci și nu care au avut odată.

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că vor fi două scheme de ajutor Covid 19 pentru crescătorii de vaci. O schemă de ajutor bovine lapte unde bugetul alocat este de 42 milioane de lei și o schemă de ajutor bovine carne cu un buget de 182 milioane de lei. Deocamdată, nu se știe care vor fi condițiile pentru obținerea acestor ajutoare Covid-19, iar cei care au 3 vaci, cât e numărul minim pentru obținerea ajutorului național tranzitoriu, nu ar avea șanse să ia banii de Covid.


Vizualizat: 8536 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cei mai bogați fermieri din lume!

Cei mai bogați fermieri din lume!

27 noiembrie 2021 - 09:37

Revistele online AgronoMag și Luxatix au găsit cei mai bogați fermieri din lume, oameni care își datorează averea agriculturii și creșterii animalelor. Între ei se află și un prim-ministru, iar primele două locuri sunt deținute de doi chinezi. 

Oierul Dumitru Andreșoi despre certificatele de origine false la berbeci!

Oierul Dumitru Andreșoi despre certificatele de origine false la berbeci!

27 noiembrie 2021 - 07:22

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descoperit că un certificat de origine falsificat pentru berbeci s-a vândut cu suma între 900 și 1000 de lei bucata împreună cu crotalii. Oierii care le-au cumpărat au încasat de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) subvenția cea mai mare din oierit, sprijinul cuplat, cu un cuantum de circa 17 euro pe cap de ovină pentru berbeci care, în realitate, nu erau de rasă pură, aveau doar certificate false și crotalii transferate de la alți berbeci.

Prima decizie a ministrului Chesnoiu: Șeful ANZ, destituit!

Prima decizie a ministrului Chesnoiu: Șeful ANZ, destituit!

26 noiembrie 2021 - 19:16

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează astăzi că, începând cu data de 2 decembrie 2021, încetează detașarea temporară a domnului Vaida Bela în postul de director general la Agenția Națională de Zootehnie ”Prof. Dr. GK Constantinescu”.

Decizie Guvern ASTĂZI: Sume suplimentare pentru ajutoarele de stat acordate fermierilor!

Decizie Guvern ASTĂZI: Sume suplimentare pentru ajutoarele de stat acordate fermierilor!

26 noiembrie 2021 - 19:06

În ședința Guvernului din data de 26 noiembrie 2021 a fost aprobată rectificarea bugetului MADR, care presupune disponibilizarea și redistribuirea unor resurse financiare excedentare identificate în bugetul MADR pe anul 2021, informează Ministerul Agriculturii. 

Certificate de origine false la ovine! 12 oieri, medici veterinari, ingineri zootehniști, trimiși în judecată!

Certificate de origine false la ovine! 12 oieri, medici veterinari, ingineri zootehniști, trimiși în judecată!

26 noiembrie 2021 - 15:54

ANCHETA DNA! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au trimis în judecată, în stare de libertate și sub control judiciar, 12 inculpați (crescători de ovine, medici veterinari, ingineri zootehniști etc.), pentru încercarea de fraudare a fondurilor europene pentru zootehnie, prin folosirea de certificate falsificate de atestare a unei rase de ovine, anunță DNA.

Oficial UE: O veste bună pentru fermierii români! Crește subvenția la 215 euro/ha!

Oficial UE: O veste bună pentru fermierii români! Crește subvenția la 215 euro/ha!

26 noiembrie 2021 - 10:52

O veste bună pentru fermierii români este convergența plăților. Aceasta înseamnă echivalarea în timp a subvenției la hectar cu cea din alte state membre, ceea ce va însemna o creștere de la 170/195 EUR/ha în 2019/2020 până la 215 EUR/ha în 2027, anunță europarlamentarul român Dan Motreanu.

Subvenția APIA vaci lapte pentru acest an - 379 euro/cap animal, cuantum estimat!

Subvenția APIA vaci lapte pentru acest an - 379 euro/cap animal, cuantum estimat!

26 noiembrie 2021 - 09:46

Ministerul Agriculturii a anunțat ieri, joi, 25 noiembrie 2021, plafonul alocat pentru acest an, pentru plata sprijinului cuplat zootehnic pentru bovine. Agroinfo a estimat cuantumul pe cap de vacă de lapte pe care ar urma să-l primească anul acesta crescătorii români de bovine care sunt eligibili pentru această schemă de plată.

Stau la oraș și vreau pe masa de Crăciun porc crescut în curtea unui țăran!

Stau la oraș și vreau pe masa de Crăciun porc crescut în curtea unui țăran!

26 noiembrie 2021 - 09:02

Unul dintre cititorii Agroinfo care trăiește la oraș îi dă replica vicepreședintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea, într-un mesaj transmis către redacția noastră. Vreau pe masa de Crăciun porc crescut în curtea unui țăran, spune cititorul nostru.

Eurodeputat român: Redistribuția subvențiilor către fermierii mai mici!

Eurodeputat român: Redistribuția subvențiilor către fermierii mai mici!

26 noiembrie 2021 - 08:15

Avem de departe cei mai mulți mici fermieri din UE, care de cele mai multe ori sunt în afara circuitelor economice și nu produc profit din munca lor. Noua Politică Agricolă Comună vine cu mai mulți bani pentru fermierii mici și mijlocii, dar și cu oportunitatea pentru ei de a se integra pe piață producând alimente ecologice, sănătoase, care sunt o prioritate pentru UE în viitor, spune europarlamentarul român Alin Mituța. 

Subvenții APIA exclusiv pentru fermierii adevărați, nu pentru alte buzunare!

Subvenții APIA exclusiv pentru fermierii adevărați, nu pentru alte buzunare!

26 noiembrie 2021 - 08:00

Este modificată definiția fermierului activ, pentru că vrem ca banii UE să meargă către adevărații fermieri care se ocupă cu agricultura și nu către proprietarii de terenuri – până acum, s-a întâmplat și acest lucru, a spus europarlamentarul român Alin Mituța, într-un interviu G4Media. Noua definiție a fermierului activ va intra din 2023, odată cu noua Politică Agricolă Comună. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Aurelia
|
03. 24, 2021. Wednesday 15:53
De ce sa nu ne dea ANT cat este dreptul fermierului ,chiar daca mai are doar 3 capete a muncit si pentru acestea tot la 4 sa trezit ,nu e normal sa treaca suma pentru Covid19 din 2021, noi am depus cererea pentru ANT in 2020 este dreptul nostru al fermierilor.Trezitiva fermierii.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

Între vecini

Între vecini
Soţia către soţ: Detalii