Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CRESCĂTORII DE VACI: DE CE SĂ NE MAI CHINUIM PENTRU O SUBVENȚIE APIA DE DOI LEI?!

Publicat: 24 martie 2021 - 08:54
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

REVOLTĂ! La o așa subvenție de doi lei, cinci lei, sigur ne împingeți să ne vindem animalele, spun umiliți și revoltați crescătorii de vaci. Bugetul pentru plata ajutorului național tranzitoriu, ANT, la bovine s-a împărțit anul acesta pe ideea ca banii să ajungă la cei care cresc într-adevăr animale. Grosul banilor este alocat pentru plata a două scheme de ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine, iar mărunțișul pentru plata ANT vaci de lapte și vaci de carne, aferent lui 2020.

Data de referință pentru ANT bovine, 31 ianuarie 2013, a făcut ca banii de la APIA să ajungă și la cei care nu mai au vaci, dar au avut la respectiva dată. Ca să nu se mai întâmple acest lucru, spune ministrul agriculturii, Adrian Oros, reprezentanții crescătorilor de bovine au convenit cu conducerea Ministerului Agriculturii să dea subvenții simbolice, adică mărunțiș, și grosul banilor să-l dirijeze spre două scheme de ajutor Covid 19, una pentru vaca de lapte și una pentru vaca de carne. Așa s-a ajuns ca ajutoarele naționale tranzitorii, plătite anul acesta pentru cererile depuse de crescători anul trecut la APIA, să aibă un cuantum de doi lei pe tona de lapte și 5 lei pe cap de bovină. Bani de buzunar, mărunțiș, care nu mai stârnesc interesul și nerăbdarea niciunui crescător. Când au auzit de așa cuantum simbolic, mulți dintre crescătorii de vaci s-au revoltat. Alții, puțini, susțin că e bine că s-au împărțit așa banii măcar vor ajunge la cei care cresc vaci, pentru că ajutorul Covid 19 va avea data de referință 31 ianuarie 2021 și nu au cum să încaseze banii cei care nu au vaci.

Vă bateți joc de noi și cred că o faceți intenționat pentru a ne distruge pe micii fermieri. La o așa subvenție, sigur o să le vindem toți.Dacă nimeni nu ne sprijină la câtă muncă este într-o fermă de bovine, nu are rost să ne mai chinuim. Cine nu crede îl invit doar o singură zi să munceasca de la 4 și pînă la 23 și apoi să primească 5 lei, ne-a scris supărat un crescător de vaci.

Alți crescători acuză: Ce atâtea scheme? Ce atâta inginerie de hoție? Sã dea ANT cum s-a dat şi gata treaba! Chiar nu le e ruşine!? E bătaie de joc, ne simțim îngenuncheați și umiliți!

O să renunțăm la zootehnie, vindem vacile și am terminat cu truda! România fără viitor! Slugi pentru un sistem corupt din toate punctele de vedere!

Să nu-i mai dea nici pe ăștia, să mai mânjească conturile oamenilor, că-i oprește banca la administrare!

Vindem animalele și plecăm din țară, nu mai are rost la subvenții de doi lei. Unde se duce zootehnia din România?! În faliment.

Puține sunt vocile care spun că e bine că s-a împărțit așa bugetul pentru ANT ca să ajungă grosul banilor la cei care cresc acum vaci și nu care au avut odată.

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că vor fi două scheme de ajutor Covid 19 pentru crescătorii de vaci. O schemă de ajutor bovine lapte unde bugetul alocat este de 42 milioane de lei și o schemă de ajutor bovine carne cu un buget de 182 milioane de lei. Deocamdată, nu se știe care vor fi condițiile pentru obținerea acestor ajutoare Covid-19, iar cei care au 3 vaci, cât e numărul minim pentru obținerea ajutorului național tranzitoriu, nu ar avea șanse să ia banii de Covid.


Vizualizat: 8040 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

LĂSAȚI OIERII SĂ-ȘI VÂNDĂ MIEII!

LĂSAȚI OIERII SĂ-ȘI VÂNDĂ MIEII!

14 aprilie 2021 - 18:16

RESTRICȚII LA VÂNZAREA MIEILOR. Sute de crescători de oi așteaptă cu sufletul la gură ca autoritățile să ia o decizie favorabilă, pentru că Paștele este singurul moment când își pot vinde munca la prețuri care să le aducă profit.

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

14 aprilie 2021 - 17:11

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial, în dezbatere, un proiect de Hotărâre de Guvern care anunță o nouă subvenție pe hectar destinată fermierilor pentru acest an. Cuantumul maxim al acestei subvenții este de 3.400 euro/ha.

ANSVSA ȘI USAMV CLUJ, DESCOPERIRE MAJORĂ DESPRE TRANSMITEREA VIRUSULUI PESTEI PORCINE AFRICANE!

ANSVSA ȘI USAMV CLUJ, DESCOPERIRE MAJORĂ DESPRE TRANSMITEREA VIRUSULUI PESTEI PORCINE AFRICANE!

14 aprilie 2021 - 15:48

STUDIU! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), partener la primul studiu care demonstrează prezenţa ADN-ului viral al pestei porcine africane (PPA) la insectele hematofage din genul Culicoides (asemănătoare cu țînțarul). Studiul este realizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, USAMV, Cluj Napoca.

ARTESANA CONSTRUIEȘTE O NOUĂ FABRICĂ DE LACTATE!

ARTESANA CONSTRUIEȘTE O NOUĂ FABRICĂ DE LACTATE!

14 aprilie 2021 - 15:35

COMUNICAT. Artesana, cel mai mare producător de lactate artizanale și unicul producător de lactate integrale și neomogenizate din România, a început construcția noii fabrici care va permite triplarea producției, începând cu luna aprilie a anului viitor, anunță un comunicat transmis de Artesana pentru AGROINFO.

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

14 aprilie 2021 - 15:19

SUBVENȚII APIA! Fermierii, crescătorii de animale vor pierde subvențiile de la Uniunea Europeană pentru pășune dacă primarii nu finalizează amenajamentele pastorale până la sfârșitul anului 2021, avertizează specialiștii Oficiului de Studii Pedologice din Iași.

ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚA DE GUVERN DE ASTĂZI, AMÂNATĂ ÎN URMA DEMITERII MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII!

ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚA DE GUVERN DE ASTĂZI, AMÂNATĂ ÎN URMA DEMITERII MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII!

14 aprilie 2021 - 14:52

AMÂNATE! Astăzi la ora 13:00 trebuia să aibă loc ședința săptămânală a Executivului, unde urmau să fie discutate mai multe proiecte de acte normative, printre care și trei proiecte de hotărâri de Guvern care privesc subvenții din agricultură.

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

14 aprilie 2021 - 08:15

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi, 14 aprilie 2021, un ajutor de minimis destinat fermierilor. Cuantumul acestui ajutor pentru anul 2021 este de 3.000 de euro pe hectar, echivalent a 14.617,5 lei/ha.

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

14 aprilie 2021 - 07:45

PE MASA GUVERNULUI! Cele două proiecte de Hotărâri de Guvern care stabilesc sumele pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie și vegetal, aferente anului 2020, sunt astăzi, 14 aprilie 2021, pe lista actelor normative care urmează să fie aprobate de către Executiv în ședința de astăzi.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

13 aprilie 2021 - 18:44

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat  plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, anunță astăzi APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Aurelia
|
03. 24, 2021. Wednesday 15:53
De ce sa nu ne dea ANT cat este dreptul fermierului ,chiar daca mai are doar 3 capete a muncit si pentru acestea tot la 4 sa trezit ,nu e normal sa treaca suma pentru Covid19 din 2021, noi am depus cererea pentru ANT in 2020 este dreptul nostru al fermierilor.Trezitiva fermierii.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Una dintre cele mai vechi rase de bovine din Europa s-a adaptat de minune pe păşunile de lângă Agnita, unde Bogdan Varga a preluat de câteva luni afacerea tatălui său. Exploatate exclusiv pentru producţia de carne, cele 110 exemplare de Galloway sunt ţinute tot timpul anului pe păşune.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radis

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La doctor

La doctor
- Dom' doctor, cred cã am probleme cu ochii. Detalii