ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

CRESCĂTORII DE VACI: DE CE SĂ NE MAI CHINUIM PENTRU O SUBVENȚIE APIA DE DOI LEI?!

Publicat: 24 martie 2021 - 08:54
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

REVOLTĂ! La o așa subvenție de doi lei, cinci lei, sigur ne împingeți să ne vindem animalele, spun umiliți și revoltați crescătorii de vaci. Bugetul pentru plata ajutorului național tranzitoriu, ANT, la bovine s-a împărțit anul acesta pe ideea ca banii să ajungă la cei care cresc într-adevăr animale. Grosul banilor este alocat pentru plata a două scheme de ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine, iar mărunțișul pentru plata ANT vaci de lapte și vaci de carne, aferent lui 2020.

Data de referință pentru ANT bovine, 31 ianuarie 2013, a făcut ca banii de la APIA să ajungă și la cei care nu mai au vaci, dar au avut la respectiva dată. Ca să nu se mai întâmple acest lucru, spune ministrul agriculturii, Adrian Oros, reprezentanții crescătorilor de bovine au convenit cu conducerea Ministerului Agriculturii să dea subvenții simbolice, adică mărunțiș, și grosul banilor să-l dirijeze spre două scheme de ajutor Covid 19, una pentru vaca de lapte și una pentru vaca de carne. Așa s-a ajuns ca ajutoarele naționale tranzitorii, plătite anul acesta pentru cererile depuse de crescători anul trecut la APIA, să aibă un cuantum de doi lei pe tona de lapte și 5 lei pe cap de bovină. Bani de buzunar, mărunțiș, care nu mai stârnesc interesul și nerăbdarea niciunui crescător. Când au auzit de așa cuantum simbolic, mulți dintre crescătorii de vaci s-au revoltat. Alții, puțini, susțin că e bine că s-au împărțit așa banii măcar vor ajunge la cei care cresc vaci, pentru că ajutorul Covid 19 va avea data de referință 31 ianuarie 2021 și nu au cum să încaseze banii cei care nu au vaci.

Vă bateți joc de noi și cred că o faceți intenționat pentru a ne distruge pe micii fermieri. La o așa subvenție, sigur o să le vindem toți.Dacă nimeni nu ne sprijină la câtă muncă este într-o fermă de bovine, nu are rost să ne mai chinuim. Cine nu crede îl invit doar o singură zi să munceasca de la 4 și pînă la 23 și apoi să primească 5 lei, ne-a scris supărat un crescător de vaci.

Alți crescători acuză: Ce atâtea scheme? Ce atâta inginerie de hoție? Sã dea ANT cum s-a dat şi gata treaba! Chiar nu le e ruşine!? E bătaie de joc, ne simțim îngenuncheați și umiliți!

O să renunțăm la zootehnie, vindem vacile și am terminat cu truda! România fără viitor! Slugi pentru un sistem corupt din toate punctele de vedere!

Să nu-i mai dea nici pe ăștia, să mai mânjească conturile oamenilor, că-i oprește banca la administrare!

Vindem animalele și plecăm din țară, nu mai are rost la subvenții de doi lei. Unde se duce zootehnia din România?! În faliment.

Puține sunt vocile care spun că e bine că s-a împărțit așa bugetul pentru ANT ca să ajungă grosul banilor la cei care cresc acum vaci și nu care au avut odată.

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că vor fi două scheme de ajutor Covid 19 pentru crescătorii de vaci. O schemă de ajutor bovine lapte unde bugetul alocat este de 42 milioane de lei și o schemă de ajutor bovine carne cu un buget de 182 milioane de lei. Deocamdată, nu se știe care vor fi condițiile pentru obținerea acestor ajutoare Covid-19, iar cei care au 3 vaci, cât e numărul minim pentru obținerea ajutorului național tranzitoriu, nu ar avea șanse să ia banii de Covid.


Vizualizat: 8646 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANSVSA: Control pesta porcină africană!

ANSVSA: Control pesta porcină africană!

23 mai 2022 - 15:49

Îmbunătăţirea anchetelor epidemiologice şi a procedurii de acordare a despăgubirilor în cazul pestei porcine africane (PPA) au fost printre temele principale de discuţie abordate în cadrul misiunii de asistenţă tehnică a Comisiei Europene pentru PPA, desfăşurată în România în perioada 16 - 20 mai 2022.

Fermele mici, gunoiul de grajd și legea proastă!

Fermele mici, gunoiul de grajd și legea proastă!

23 mai 2022 - 08:52

Fermele mici sunt coloana vertebrală a agriculturii. Fără aceste mici ferme, satul ar dispărea, spune europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei AGRI, Parlament European. În același timp, există legi proaste care lovesc în această coloană vertebrală a agriculturii și satului, iar exemplul dat de eurodeputat este legislația privind gunoiul de grajd. 

Deputat: Ajutor fermieri de la 15.000 euro/fermier la 100.000 euro/fermier!

Deputat: Ajutor fermieri de la 15.000 euro/fermier la 100.000 euro/fermier!

23 mai 2022 - 08:01

Comisia Europeană a propus o schemă de sprijin pentru fermierii afectați de creșterile de prețuri din ultima perioadă. CE vine cu o măsură excepțională, finanțată prin FEADR, care permite statelor membre să plătească o sumă forfetară unică pentru fermierii și firmele din domeniul agricol afectate de aceste creșteri. Anunțul a fost făcut de deputatul Adrian Alda. 

Mesaj șeful APIA!

Mesaj șeful APIA!

23 mai 2022 - 07:11

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, obișnuiește să scrie la finalul fiecărei săptămâni un jurnal al activităților APIA pentru ca fermierii, crescătorii de animale să știe ce se întâmplă în fiecare săptămână la APIA.

AFIR: Fermă mică apicolă ajutor 15.000 euro/fermă!

AFIR: Fermă mică apicolă ajutor 15.000 euro/fermă!

20 mai 2022 - 10:25

Fermele mici apicole beneficiază de un ajutor de 15.000 euro/fermă, informează Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), care ne-a trimis poveștile a doi apicultori, unul cu o fermă mică, iar altul cu o afacere mare în apicultură. Primul a beneficiat de un ajutor de 15.000 euro, iar cel de-al doilea de o sumă mult mai mare, 189.895 euro.

AFIR ASTĂZI: Bani pentru achiziția de stupi, familii de albine!

AFIR ASTĂZI: Bani pentru achiziția de stupi, familii de albine!

20 mai 2022 - 10:08

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finanțat până în prezent 5.495 de apicultori prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), care au primit sprijin nerambursabil pentru achiziția de stupi, familii de albine sau pentru procesarea mierii, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis Agroinfo

APIA: Modificări ajutoare apicultori!

APIA: Modificări ajutoare apicultori!

20 mai 2022 - 07:46

Hotărârea de Guvern 339 din 30 aprilie 2020 privind Programul Național Apicol pentru perioada 2020-2022, a normelor de aplicare, a valorii sprijinului financiar, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia, a fost modificată și completată prin HG nr. 511 /2022 publicată în Monitorul Oficial 381/18.04.2022, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

APIA: Plată ajutor de stat!

APIA: Plată ajutor de stat!

20 mai 2022 - 07:16

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că 17 iunie 2022 este termenul final pentru depunerea Cererilor de plată aferente anului 2022 pentru Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafețe împădurite”, aferentă Măsurii 8 Investiții în dezvoltarea zonelor impădurite şi îmbunătățirea viabilității pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafețe împădurite” din cadrul PNDR 2014-2020.

Apelul fermierilor la Guvernul României pentru încasarea subvenției!

Apelul fermierilor la Guvernul României pentru încasarea subvenției!

19 mai 2022 - 19:38

Uniunea Salvăm Țăranul Român (USTR) face un apel public la Guvernul României, Președintele României, Parlamentului României și la toți decidenții politici ai acestei țări pentru a prelungi perioada de recoltare a tomatelor din Programul Tomata 2022, până la data data de 15.07.2022, pentru a acorda o șansă reală de a beneficia de sprijinul de 3000 euro/1000 de metri pătrați tuturor fermierilor înscriși în program. 

APIA: Subvenții APIA pentru acest an care pot fi încasate ACUM de fermieri, crescători de animale!

APIA: Subvenții APIA pentru acest an care pot fi încasate ACUM de fermieri, crescători de animale!

19 mai 2022 - 09:36

Fermierii, crescătorii de animale pot să încaseze acum, în avans, anumite subvenții APIA pe suprafață și plăți compensatorii acordate în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală, aferente acestui an de cerere. Banii sunt obținuți cu ajutorul unei adeverințe APIA, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Aurelia
|
03. 24, 2021. Wednesday 15:53
De ce sa nu ne dea ANT cat este dreptul fermierului ,chiar daca mai are doar 3 capete a muncit si pentru acestea tot la 4 sa trezit ,nu e normal sa treaca suma pentru Covid19 din 2021, noi am depus cererea pentru ANT in 2020 este dreptul nostru al fermierilor.Trezitiva fermierii.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Ferma Baciu este astăzi exemplul perfect pentru a înţelege ce înseamnă de fapt ideea de economie circulară. Alexandru Baciu îşi produce singur furajele, energia și fertilizanții! 

Atât adăposturile, cinci la număr, cât şi abatorul, precum şi instalaţia de Biogaz cu o capacitate de 635 kWh au fost construite de ROTA GUIDO după proiectele și îndrumările acestora.

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica!

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii