Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

CRESCĂTORII DE VACI: DE CE SĂ NE MAI CHINUIM PENTRU O SUBVENȚIE APIA DE DOI LEI?!

Publicat: 24 martie 2021 - 08:54
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

REVOLTĂ! La o așa subvenție de doi lei, cinci lei, sigur ne împingeți să ne vindem animalele, spun umiliți și revoltați crescătorii de vaci. Bugetul pentru plata ajutorului național tranzitoriu, ANT, la bovine s-a împărțit anul acesta pe ideea ca banii să ajungă la cei care cresc într-adevăr animale. Grosul banilor este alocat pentru plata a două scheme de ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine, iar mărunțișul pentru plata ANT vaci de lapte și vaci de carne, aferent lui 2020.

Data de referință pentru ANT bovine, 31 ianuarie 2013, a făcut ca banii de la APIA să ajungă și la cei care nu mai au vaci, dar au avut la respectiva dată. Ca să nu se mai întâmple acest lucru, spune ministrul agriculturii, Adrian Oros, reprezentanții crescătorilor de bovine au convenit cu conducerea Ministerului Agriculturii să dea subvenții simbolice, adică mărunțiș, și grosul banilor să-l dirijeze spre două scheme de ajutor Covid 19, una pentru vaca de lapte și una pentru vaca de carne. Așa s-a ajuns ca ajutoarele naționale tranzitorii, plătite anul acesta pentru cererile depuse de crescători anul trecut la APIA, să aibă un cuantum de doi lei pe tona de lapte și 5 lei pe cap de bovină. Bani de buzunar, mărunțiș, care nu mai stârnesc interesul și nerăbdarea niciunui crescător. Când au auzit de așa cuantum simbolic, mulți dintre crescătorii de vaci s-au revoltat. Alții, puțini, susțin că e bine că s-au împărțit așa banii măcar vor ajunge la cei care cresc vaci, pentru că ajutorul Covid 19 va avea data de referință 31 ianuarie 2021 și nu au cum să încaseze banii cei care nu au vaci.

Vă bateți joc de noi și cred că o faceți intenționat pentru a ne distruge pe micii fermieri. La o așa subvenție, sigur o să le vindem toți.Dacă nimeni nu ne sprijină la câtă muncă este într-o fermă de bovine, nu are rost să ne mai chinuim. Cine nu crede îl invit doar o singură zi să munceasca de la 4 și pînă la 23 și apoi să primească 5 lei, ne-a scris supărat un crescător de vaci.

Alți crescători acuză: Ce atâtea scheme? Ce atâta inginerie de hoție? Sã dea ANT cum s-a dat şi gata treaba! Chiar nu le e ruşine!? E bătaie de joc, ne simțim îngenuncheați și umiliți!

O să renunțăm la zootehnie, vindem vacile și am terminat cu truda! România fără viitor! Slugi pentru un sistem corupt din toate punctele de vedere!

Să nu-i mai dea nici pe ăștia, să mai mânjească conturile oamenilor, că-i oprește banca la administrare!

Vindem animalele și plecăm din țară, nu mai are rost la subvenții de doi lei. Unde se duce zootehnia din România?! În faliment.

Puține sunt vocile care spun că e bine că s-a împărțit așa bugetul pentru ANT ca să ajungă grosul banilor la cei care cresc acum vaci și nu care au avut odată.

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că vor fi două scheme de ajutor Covid 19 pentru crescătorii de vaci. O schemă de ajutor bovine lapte unde bugetul alocat este de 42 milioane de lei și o schemă de ajutor bovine carne cu un buget de 182 milioane de lei. Deocamdată, nu se știe care vor fi condițiile pentru obținerea acestor ajutoare Covid-19, iar cei care au 3 vaci, cât e numărul minim pentru obținerea ajutorului național tranzitoriu, nu ar avea șanse să ia banii de Covid.


Vizualizat: 8848 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

30 noiembrie 2023 - 14:21

Un val mare de nemulțumiri se ridică din rândul fermierilor și crescătorilor de animale în ultima perioadă. Pulsul accelerat, dezamăgirile crunte legate de ajutoarele care li se cuvin răzbat din reacțiile lor la comunicatele făcute de către cele două agenții de plăți din agricultura României, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2023 - 12:11

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este pregătită să demareze de luni, 4 decembrie 2023, plățile finale aferente anului de cerere 2023. În fiecare an, tranșa a doua de plată a început în prima zi lucrătoare ulterioară datei de 1 decembrie. 

Lansare nouă sesiune bani europeni!

Lansare nouă sesiune bani europeni!

30 noiembrie 2023 - 10:54

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lansează sesiunea de depunere a Strategiilor de Dezvoltare Locală din cadrul intervenției DR-36 - LEADER - Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității, cuprinsă în Planul Strategic PAC 2023-2027.

Ajutor minimis APROBAT!

Ajutor minimis APROBAT!

30 noiembrie 2023 - 10:39

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, a aprobat pe 29 noiembrie 2023, ordinul ce modifică și completează anexa la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 107/2017 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis „Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”.

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

30 noiembrie 2023 - 10:16

Ministrul agriculturii Florin Barbu este acuzat că ar face ghidurile pentru ajutoarele de stat astfel încât banii să fie obținuți de băieții deștepți. Acuzațiile sunt lansate în spațiul public de fostul ministru al agriculturii Adrian Oros.

Nu mai are cine mulge o oaie!

Nu mai are cine mulge o oaie!

29 noiembrie 2023 - 18:44

Fermierii, crescătorii de animale încep să apeleze din ce în ce mai mult la tehnologie de ultimă generație, pentru că nu mai găsesc lucrători care să fie dispuși să muncească în ferme. 

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

29 noiembrie 2023 - 18:36

Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui.

Poftim, din România!

Poftim, din România!

29 noiembrie 2023 - 17:29

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, organizează, în perioada 1 – 3 decembrie 2023, târgul „Poftim, din România!”, în Parcul Tudor Arghezi din sectorul 4, București.

Șef APIA, calcul ACUM suma APIA pe hectarul de pășune pentru acest an!

Șef APIA, calcul ACUM suma APIA pe hectarul de pășune pentru acest an!

29 noiembrie 2023 - 14:55

Pășunile sunt foarte râvnite pentru sumele mari pe hectar care se pot încasa, în fiecare an, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Scandalul în jurul acestor suprafețe este departe de a se stinge atât timp cât tentantele subvenții APIA îi lasă pe crescătorii de animale fără pășuni.

Prezentați-vă la APIA în termen de 10 zile pentru subvenții! Anunț făcut de un șef APIA!

Prezentați-vă la APIA în termen de 10 zile pentru subvenții! Anunț făcut de un șef APIA!

29 noiembrie 2023 - 13:58

Fermierii, crescătorii de animale trebuie să anunțe la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) orice schimbare produsă în fermă, în termen de 10 zile. Respectarea acestui termen le garantează fermierilor că vor primi subvențiile agricole la care au dreptul. Explică directorul executiv APIA Hunedoara, Veronica Topor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Aurelia
|
03. 24, 2021. Wednesday 15:53
De ce sa nu ne dea ANT cat este dreptul fermierului ,chiar daca mai are doar 3 capete a muncit si pentru acestea tot la 4 sa trezit ,nu e normal sa treaca suma pentru Covid19 din 2021, noi am depus cererea pentru ANT in 2020 este dreptul nostru al fermierilor.Trezitiva fermierii.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Originar din orașul Tecuci, jud. Galați, tânărul Ștefan Slavu a lucrat și a locuit aproximativ 15 ani în Vestul Europei. Acolo a dezvoltat două businessuri, însă a visat mereu să facă ceva acasă. Cu banii și experiența acumulată s-a întors în România și s-a apucat de agricultură. Din 2018 până în prezent a crescut de la 38 ha la aproximativ 200 ha, iar anul trecut și-a modernizat parcul de utilaje cu ajutorul fondurilor europene. Cum a decurs achiziția și de ce a ales modelul 5713M de la Massey Ferguson.

SIGMA România

contact: Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4, 013981,

București, Romania

T: + 40 21 233 10 64; office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

Ploaie torenţială

Ploaie torenţială
Un beţiv se împiedică şi cade într-o băltoacă. Cineva vrea să-l ridice, dar el protestează: Detalii