Adama
Vinasa Rompak

Coșmarul prin care l-a târât AFIR pe un tânăr fermier!

Publicat: 29 mai 2024 - 20:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Tânărul fermier Alin Luculeasa a trecut printr-un coșmar provocat de un proces-verbal emis de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Prin respectivul act, AFIR ar fi susținut că tânărul fermier nu e, de fapt, fermier, că ar fi un intermediar și astfel ar fi creat condiții artificiale ca să ia banii europeni, așa că i-a tăiat scurt finanțarea.

Alin Luculeasa a povestit pe Facebook ce i s-a întâmplat.

"Tânăr fermier și instituțiile statului
AFIR
ANAF
JUSTITIE
Au trecut 15 luni de când am semnat contractul de finanțare cu AFIR pentru un proiect de Achiziții utilaje -Tânăr Fermier .
Atenție, Contract de finanțare , NU Ghid al solicitantului
În aceste luni am implementat proiectul, am primit banii, am făcut credit, am făcut producții cum am putut , mi s-a reziliat contractul, am făcut contestații, am deschis 4 procese în instanță și am făcut cunoștință și cu ANAF-UL, în calitate de executor în vederea recuperării debitelor!
Cu alte cuvinte, AFIR mi-a încetat contractul puțin cam repede, nerespactand ceea ce scria în propriul act, și anume ca acest contract va înceta numai după recuperarea creanțelor.
Creanțe ce mi-au fost imputate pe niște presupuneri nedemonstrate de către EI, DEMONTATE de către mine cu acte și explicații, dar fără niciun rezultat.
CONTEST în instanță, și constat în urma unei analize cu avocatul, ca AFIR ma penalizează pentru niște presupuse nereguli stipulate DOAR în GHIDUL SOLICITANTULUI și nici nu mai pun in discutie, ca acele "nereguli" erau în proiect și atunci când mi-au alocat banii.
Ghid pe care eu nu l am semnat niciodată, nu este atașat la contract și mai mult decat atat, asa cum scrie chiar în ghid, nu are valoare JURIDICA ci doar INFORMATIVA. Adică acest ghid este o BROȘURĂ.
Asa cum am zis, am deschis 4 procese în ultimele 4 luni, am avut 3 termene și încă nicio decizie. Toate dosarele mele se plimba de la o instanță la alta, intr-un sistem sufocat, fără ca nimeni sa poată sa-mi judece cauza !!
Între timp, ANAF mi-a golit conturile firmei, și mi a pus o măsură executorie de SECHESTRU, adică toate utilajele mele sunt indisponibilizate, urmând a fi valorificate în următoarele 2 săptămâni, fără sa conteze ca am contestat în instanță actul care stă la baza acestei executări silite.
Întrebari:
Cum sa fac sa am o șansă sa-mi demonstrez corectitudinea, înainte ca firma mea sa fie distrusă ?
Cum sa rezist condițiilor grele din agricultura cu 2 institutii care mă hăituiesc?
Cum "Împreună creștem satul Romanesc", AFIR ?
Povestea continuă!" Posta în martie 2024 tânărul fermier.

alin afir_b

foto Pro TV

Marți, 28 mai 2024, povestea a ajuns la final, unul în favoarea tânărului fermier.

"Dupa 10 luni de zile, de la emiterea Procesului verbal de constatare a neregulilor si stabilirea creantelor bugetare, de catre AFIR , prin care sustine ca am creat conditii artificiale pentru a eluda bani europeni, ieri am primit decizia primei instante de judecata: ANULAREA PROCESULUI VERBAL !
In aceste 10 luni s-au intamplat urmatoarele :
- contractul de finantare cu AFIR a fost reziliat
- conturie firmei mi-au fost poprite
- TOATE bunurile firmei, au fost sechestrate de ANAF, urmand a fi valorificate
Au fost 10 luni in care a trebuit sa sustin in instanta, faptul ca sunt fermier, nu sunt interpus si ca AFIR Romania ia astfel de decizii intr-un mod subiectiv si nefondat, pe baza de credințe, contrar regulilor din contract .
Ieri Judecatorul mi-a admis contestatia si m-a declarat nevinovat!" A postat astăzi cu entuziasm tânărul fermier. Alin Luculeasa ar putea solicita AFIR  plata unor daune materiale serioase. 

Potrivit site-ului Clubul Fermierilor Români, Alin Luculeasa este un tânăr fermier din zona Moldovei, județul Vaslui, care gestionează împreună cu familia o fermă performantă din zonă – EVEL-H COMPANY Costești. În cadrul fermei, se ocupă de managementul operațional al activității agricole, dar și de optimizarea activității prin implementarea noilor tehnologii. Adept al conceptului de Agricultura 4.0, Alin este absolvent al USAMV București, Facultatea Management și Dezvoltare Rurală. 

Vizualizat: 1235 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordin MADR! Controlul în fermele de animale care iau bani în plus la subvențiile APIA!

Ordin MADR! Controlul în fermele de animale care iau bani în plus la subvențiile APIA!

09 decembrie 2024 - 09:56

Fermele de animale care beneficiază de plăți compensatorii acordate în cadrul fostului Pachet 8, Măsura 10 agro-mediu și climă, actuala intervenție DR-03, sunt supuse controlului. Cum se fac verificările în aceste ferme? În Monitorul Oficial a fost publicat vineri, 6 decembrie 2024, un Ordin MADR care reglementează acest aspect.

În vigoare ACUM! Cine ia subvenția APIA de 87 euro/ovine, 200 euro/bovine!

În vigoare ACUM! Cine ia subvenția APIA de 87 euro/ovine, 200 euro/bovine!

09 decembrie 2024 - 09:20

Ordinul pentru aprobarea Procedurii operaționale privind efectuarea controlului pe teren pentru cererile de plată aferente pachetului 8, măsura 10 „Creșterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014—2020/ intervenției DR-03 — Agromediu și climă — Creșterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon din cadrul Planului strategic PAC 2023—2027 a fost publicat vineri, 6 decembrie 2024, în Monitorul Oficial.

Ordin MADR! Condiție obligatorie la plata subvenției APIA pe hectar!

Ordin MADR! Condiție obligatorie la plata subvenției APIA pe hectar!

09 decembrie 2024 - 07:16

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere pe site-ul oficial, modifică norma de condiționalitate GAEC 6, obligatoriu de respectat pentru toți fermierii care vor să beneficieze și-n anul 2025 de subvențiile APIA pe hectar.

Bruxelles: Consiliul Agricultură și Pescuit, 9-10 decembrie 2024

Bruxelles: Consiliul Agricultură și Pescuit, 9-10 decembrie 2024

08 decembrie 2024 - 08:16

O politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri. Consiliul va informa noul comisar pentru agricultură și sectorul alimentar cu privire la rezultatul discuțiilor care au avut loc în octombrie cu privire la o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri și la concluziile aferente ale președinției.

Adrian Pintea: Subvenții APIA ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor!

Adrian Pintea: Subvenții APIA ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor!

08 decembrie 2024 - 07:52

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, anunță sumele care au fost transferate până la data de 8 decembrie de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în conturile fermierilor, crescătorilor de animale.

Conturile fermierilor alimentate cu peste 154 de milioane de euro!

Conturile fermierilor alimentate cu peste 154 de milioane de euro!

06 decembrie 2024 - 19:06

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a virat fonduri nerambursabile în valoare de 154,4 milioane de euro (154.484.414 €) în conturile a 310.262 de fermieri, beneficiari unici ai intervențiilor de mediu și climă din Planul Strategic 2023 – 2027. Din această sumă, 131,2 milioane de euro reprezintă contribuția Comisiei Europene prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), iar 23,2 milioane de euro sunt asigurate de la Bugetul de Stat.

Cine ia săptămâna viitoare de la APIA diferența de 13 euro/ha!

Cine ia săptămâna viitoare de la APIA diferența de 13 euro/ha!

06 decembrie 2024 - 18:41

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat la începutul acestei săptămâni plățile finale pe hectar și pe cap animal, aferente acestui an. APIA virează în contul tinerilor fermieri care au luat avansul restul de 30% din cuantumul stabilit pentru PD-03 - Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Regulă la plata subvențiilor APIA: Interzicerea tăierii gardurilor vii și a arborilor!

Regulă la plata subvențiilor APIA: Interzicerea tăierii gardurilor vii și a arborilor!

06 decembrie 2024 - 07:55

Un proiect de Ordin al Ministerului Agriculturii, publicat în consultare pe site-ul oficial, definește normele de condiționalitate, obligatoriu de respectat pentru fermierii care vor să beneficieze în continuare de subvențiile APIA.

Săptămâna asta, APIA le achită 16 euro/ha fermierilor care lucrează între un hectar și 50 ha!

Săptămâna asta, APIA le achită 16 euro/ha fermierilor care lucrează între un hectar și 50 ha!

05 decembrie 2024 - 10:07

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început săptămâna aceasta plățile finale pe hectar și pe cap animal aferente acestui an. Fermierii care lucrează sau dețin maxim 50 hectare sunt eligibili la plata PD-02 Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS).

Scrisoare deschisă a fermierilor români!

Scrisoare deschisă a fermierilor români!

05 decembrie 2024 - 06:25

Mai multe organizații ale fermierilor români semnează o scrisoare deschisă transmisă ministrului plenipotențiar la Reprezentanța Permanentă a României la UE, Achim Irimescu, ministrului agriculturii Florin Barbu, ministrului Economiei Ștefan Radu Oprea și ministrului Afacerilor Externe, Luminița Teodora Odobescu.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

OROS susține inovația în agricultură!

OROS susține inovația în agricultură!

Headerele Oros pentru orice cultură, densitate şi genetică! Compania Soytek, reprezentant exclusiv în România al companiei americane Stine promovează un concept nou în cultura porumbului: un porumb de talie mică, semănat la o densitate mai mare şi în rânduri mai dese. Pentru a evidenţia beneficiile semănatului la densităţi mari cu genetică Stine, Soytek a înfiinţat mai multe platformele de dezvoltare în 2023 şi a achiziţionat un header Oros pentru porumb cu distanţa de 50cm între rânduri.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Lucruri mici...

Lucruri mici...
Adevărata fericire constă în lucrurile mici: Detalii