Adama
Agreena
AGRICOVER

Coșmarul prin care l-a târât AFIR pe un tânăr fermier!

Publicat: 29 mai 2024 - 20:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Tânărul fermier Alin Luculeasa a trecut printr-un coșmar provocat de un proces-verbal emis de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Prin respectivul act, AFIR ar fi susținut că tânărul fermier nu e, de fapt, fermier, că ar fi un intermediar și astfel ar fi creat condiții artificiale ca să ia banii europeni, așa că i-a tăiat scurt finanțarea.

Alin Luculeasa a povestit pe Facebook ce i s-a întâmplat.

"Tânăr fermier și instituțiile statului
AFIR
ANAF
JUSTITIE
Au trecut 15 luni de când am semnat contractul de finanțare cu AFIR pentru un proiect de Achiziții utilaje -Tânăr Fermier .
Atenție, Contract de finanțare , NU Ghid al solicitantului
În aceste luni am implementat proiectul, am primit banii, am făcut credit, am făcut producții cum am putut , mi s-a reziliat contractul, am făcut contestații, am deschis 4 procese în instanță și am făcut cunoștință și cu ANAF-UL, în calitate de executor în vederea recuperării debitelor!
Cu alte cuvinte, AFIR mi-a încetat contractul puțin cam repede, nerespactand ceea ce scria în propriul act, și anume ca acest contract va înceta numai după recuperarea creanțelor.
Creanțe ce mi-au fost imputate pe niște presupuneri nedemonstrate de către EI, DEMONTATE de către mine cu acte și explicații, dar fără niciun rezultat.
CONTEST în instanță, și constat în urma unei analize cu avocatul, ca AFIR ma penalizează pentru niște presupuse nereguli stipulate DOAR în GHIDUL SOLICITANTULUI și nici nu mai pun in discutie, ca acele "nereguli" erau în proiect și atunci când mi-au alocat banii.
Ghid pe care eu nu l am semnat niciodată, nu este atașat la contract și mai mult decat atat, asa cum scrie chiar în ghid, nu are valoare JURIDICA ci doar INFORMATIVA. Adică acest ghid este o BROȘURĂ.
Asa cum am zis, am deschis 4 procese în ultimele 4 luni, am avut 3 termene și încă nicio decizie. Toate dosarele mele se plimba de la o instanță la alta, intr-un sistem sufocat, fără ca nimeni sa poată sa-mi judece cauza !!
Între timp, ANAF mi-a golit conturile firmei, și mi a pus o măsură executorie de SECHESTRU, adică toate utilajele mele sunt indisponibilizate, urmând a fi valorificate în următoarele 2 săptămâni, fără sa conteze ca am contestat în instanță actul care stă la baza acestei executări silite.
Întrebari:
Cum sa fac sa am o șansă sa-mi demonstrez corectitudinea, înainte ca firma mea sa fie distrusă ?
Cum sa rezist condițiilor grele din agricultura cu 2 institutii care mă hăituiesc?
Cum "Împreună creștem satul Romanesc", AFIR ?
Povestea continuă!" Posta în martie 2024 tânărul fermier.

alin afir_b

foto Pro TV

Marți, 28 mai 2024, povestea a ajuns la final, unul în favoarea tânărului fermier.

"Dupa 10 luni de zile, de la emiterea Procesului verbal de constatare a neregulilor si stabilirea creantelor bugetare, de catre AFIR , prin care sustine ca am creat conditii artificiale pentru a eluda bani europeni, ieri am primit decizia primei instante de judecata: ANULAREA PROCESULUI VERBAL !
In aceste 10 luni s-au intamplat urmatoarele :
- contractul de finantare cu AFIR a fost reziliat
- conturie firmei mi-au fost poprite
- TOATE bunurile firmei, au fost sechestrate de ANAF, urmand a fi valorificate
Au fost 10 luni in care a trebuit sa sustin in instanta, faptul ca sunt fermier, nu sunt interpus si ca AFIR Romania ia astfel de decizii intr-un mod subiectiv si nefondat, pe baza de credințe, contrar regulilor din contract .
Ieri Judecatorul mi-a admis contestatia si m-a declarat nevinovat!" A postat astăzi cu entuziasm tânărul fermier. Alin Luculeasa ar putea solicita AFIR  plata unor daune materiale serioase. 

Potrivit site-ului Clubul Fermierilor Români, Alin Luculeasa este un tânăr fermier din zona Moldovei, județul Vaslui, care gestionează împreună cu familia o fermă performantă din zonă – EVEL-H COMPANY Costești. În cadrul fermei, se ocupă de managementul operațional al activității agricole, dar și de optimizarea activității prin implementarea noilor tehnologii. Adept al conceptului de Agricultura 4.0, Alin este absolvent al USAMV București, Facultatea Management și Dezvoltare Rurală. 

Vizualizat: 839 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

07 iunie 2024 - 14:25

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile și se stabilește cuantumul unitar al plății către beneficiarii intervențiilor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic și ecoscheme a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 523/2024.

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

06 iunie 2024 - 15:25

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia prelungirii campaniei de primire a cererilor pentru plata subvențiilor agricole până la data de 12 iunie 2024.

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

06 iunie 2024 - 09:05

Au crescut subvențiile APIA pentru 2023! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va plăti fermierilor, crescătorilor de animale o sumă suplimentară pentru anumite subvenții APIA aferente anului 2023. Sunt scheme de plată la care li s-au transferat sume rămase neutilizate pentru alte subvenții. Agroinfo vă pune la dispoziție lista oficială a subvențiilor APIA pentru care veți primi diferența dintre cuantumul inițial și cel final.

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

06 iunie 2024 - 07:31

A crescut subvenția APIA la oi și capre! Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 5 iunie 2024, că a transferat suma de un milion de euro către PD 24 – Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine, pentru asigurarea unui cuantum cât mai apropiat de cel unitar planificat în Planul Național Strategic 2023-2027 pentru anul 2023. 

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

05 iunie 2024 - 18:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că un număr de 484 de proiecte eligibile fără finanțare ale tinerilor fermieri din zona montană și non montană vor beneficia de finanțare în urma suplimentării bugetului aferent sub-măsurii 6.1 cu valoarea de 20,84 milioane EURO.

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

05 iunie 2024 - 17:39

Peste 44 milioane de euro au fost rambursate de către Comisia Europeană, anunță acum Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Suma reprezintă plățile directe pe hectar și cap animal achitate fermierilor, crescătorilor de animale pentru anul 2023.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată! Un interviu cu Daniel Grosz, director tehnic Bayer Crop Science România pe zona de vest.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În autobuz

În autobuz
O taxatoare se apropie într-un autobuz de un tip: Detalii