Adama
Agreena
AGRICOVER

Comunicat APPR: Producții porumb la hectar!

Publicat: 15 septembrie 2022 - 16:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociația Producătorilor de Porumb din România a organizat joi, 8 septembrie 2022, a-XIII-a ediţie a Zilei Porumbului. Anul acesta, la Orezu, în Ialomița, s-au reunit companiile producătoare de semințe, cele care furnizează soluții de fertilizare, aplicații digitale, firme producătoare de utilaje, bănci și asiguratori. Sărbătoarea dedicată culturii porumbului s-a desfăşurat în ferma Elsit – Orezu, deţinută de preşedintele APPR, Nicolae Sitaru și a fost susținută de partenerul principal Bayer Crop Science.

"La ceas de bilanț, am numărat la evenimentul din inima Bărăganului peste treizeci de companii care activează pe piața inputurilor agricole, care au s-au aflat acolo pentru cei circa 2400 de vizitatori (fermieri, autorități, instituții publice de cercetare, studenți și elevi, reprezentanți din agribusiness și din presă).

Prezent la eveniment, secretarul de stat al MADR, Costin Telehuz, a transmis fermierilor, în deschidere, un mesaj de încredere, îndemnându-i să rămână puternici.
Ministrul Petre Daea a validat mesajul de încredere în acest proiect ambițios, participând în panelul consacrat dezbaterii problemelor de strictă actualitate din agricultura europeană. Din partea MADR au mai fost prezenți secretarii de stat Iulian Bucur și Ion Găman, directorul general Elena Tatomir, iar Prof. Valeriu Tabără a reprezentat ASAS, în calitatea sa de președinte al prestigiosului for științific.

“Porumbul este o cultură extrem de importantă pentru fermierii din România și pentru agricultura și economia națională. Chiar și în condițiile unui an secetos, am ținut să organizăm acest eveniment pentru ca fermierii români să se simtă reprezentați. Este momentul în care producătorii agricoli se întâlnesc cu reprezentanții companiilor care activează în domeniul agricol pentru a cunoaște mai bine piața inputurilor agricole și a schimba idei. Anul acesta, producțiile hibrizilor prezenți în platformă au variat între 4 și 5 tone pe hectar. Chiar dacă suntem la limita profitabilității, este un an bun pentru a putea diferenția performanțele diferitelor tipuri de genetică, mai ales toleranța la stres hidric.” Alina Crețu, director Executiv APPR

porumb-frumos_b

„Este un eveniment de anvergură la care compania BAYER participă încă de la prima ediție. Suntem prezenți în platformă cu genetică de ultimă generație, produse de protecția plantelor și tot ceea ce înseamnă agricultura viitorului – digitalizarea. Climate Field View este liderul inovației digitale şi are misiunea de ajuta fermierul să-și crească productivitatea în mod durabil prin utilizarea instrumentelor de agricultură de precizie. Ne bucurăm să fim an de an alături de fermieri și de Asociația Producătorilor de Porumb din România, o organizație puternică în mediul asociativ.“ Mihai Gheorghe, director de Vânzări Bayer Crop Science România.

“Agricultura este un domeniu vital pentru omenire. De la decăderea în anii ’90, am ajuns în al doilea deceniu al mileniului III la performanță, fermieri competitivi și producții cu care concurăm la nivel mondial, lucru care denotă că populația României a conștientizat că agricultura a devenit un domeniu matur. Evenimentul Ziua Porumbului este unul de excepție și suntem aici pentru a discuta problemele fermierilor de azi și de mâine“ Theodor Ichim, vicepreședinte APPR.

APPR este o asociaţie profesională formată din producători agricoli şi reprezentanţi ai lanţului profesional agricol din România, înfiinţată în anul 2012.APPR face parte din Confederaţia Producătorilor de Porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari ţări producătoare de porumb din Europa şi furnizează asistenţă tehnică, economică şi legislativă pentru membrii si organizaţiile profesionale ale fermierilor din România. APPR este membră în Copa-Cogeca, cea mai mare structură de reprezentare a intereselor fermierilor si cooperativelor europene."

Comunicat APPR

Vizualizat: 2575 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Dovezi necesare la APIA plata subvențiilor APIA pe hectar!

Dovezi necesare la APIA plata subvențiilor APIA pe hectar!

12 aprilie 2024 - 13:24

Cum demonstrează fermierii că terenul pentru care cer subvenții se află la dispoziția lor? În Ghidul APIA pentru subvențiile aferente acestui an se găsește lista de dovezi obligatoriu de prezentat Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Subvenție de 435 euro/animal pentru crescătorii de porci!

Subvenție de 435 euro/animal pentru crescătorii de porci!

11 aprilie 2024 - 20:26

Crescătorii de porci din Polonia primesc subvenţii de 1,7 ori mai mari pentru bunăstarea porcilor decât cei din România, scrie Ziarul Financiar.

Ungaria introduce noi restricții la importurile de cereale ucrainene

Ungaria introduce noi restricții la importurile de cereale ucrainene

11 aprilie 2024 - 20:03

Guvernul ungar va introduce noi restricţii la importurile de produse agricole ucrainene, o măsură destinată să îi protejeze pe fermieri de fluctuaţiile pieţei provocate de importurile ieftine din Ucraina, a declarat joi ministrul Agriculturii, Istvan Nagy, care acuză UE că-i trădează pe fermierii din țara sa, informează AP, preluat de Agerpres.

APIA ACUM: Banii în conturile crescătorilor de vaci!

APIA ACUM: Banii în conturile crescătorilor de vaci!

11 aprilie 2024 - 15:11

Sprijin financiar în valoare de peste 51 milioane lei pentru crescătorii de bovine! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță acum că face plata ajutorului de 100 euro/bovină.

Familii de albine fictive! Cum au fraudat APIA 21 de apicultori!

Familii de albine fictive! Cum au fraudat APIA 21 de apicultori!

11 aprilie 2024 - 14:11

Procurorii anticorupție au trimis în judecată 21 de apicultori care ar fi încasat bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe baza unor acte false. Concret, apicultorii ar fi achiziționat doar pe hârtie familii de albine.

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

11 aprilie 2024 - 07:36

Fermierii care cultivă legume în sere sau solarii beneficiază și anul acesta de sprijinul cuplat pentru venit, subvenție europeană cu un cuantum substanțial pe hectar. O condiție obligatorie este cultivarea legumelor în pământ, serele hidroponice, de exemplu, fiind excluse de la această plată.

Lege contract de arendă!

Lege contract de arendă!

10 aprilie 2024 - 19:28

Propunerea de modificare, în Codul Civil, a prevederilor privind contractul de arendă a fost respinsă de Camera Deputaților cu 164 de deputați au votat „pentru”, 60 au votat „împotrivă”, iar 18 s-au abținut. Nemulțumiți, fermierii ne-au transmis un comunicat.

Fraudă subvenții APIA de peste 400.000 euro!

Fraudă subvenții APIA de peste 400.000 euro!

10 aprilie 2024 - 18:30

A luat subvențiile APIA pe hectar care i s-ar fi cuvenit fermierului care lucrează terenul. Procuorii DNA au trimis-o în judecată pentru încasarea fără drept a sumei de peste 400.000 de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Subvențiile APIA pășune ale crescătorilor luate de președintele asociației!

Subvențiile APIA pășune ale crescătorilor luate de președintele asociației!

10 aprilie 2024 - 17:40

Președintele unei asociații de crescători de animale din Bistrița Năsăud a recunoscut în fața procurorilor anticorupție că a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) tabele și declarații false cu scopul de a încasa subvenția APIA pe hectarul de pășune. Suma încasată circa 390.000 euro care ar fi trebuit să ajungă la crescătorii de animale. 

Noua subvenție APIA din zootehnie: Încărcătura 3 UVM/ha!

Noua subvenție APIA din zootehnie: Încărcătura 3 UVM/ha!

10 aprilie 2024 - 13:26

Din acest an, crescătorii de vaci beneficiază de o nouă subvenție pe hectar, sprijin cuplat pentru venit - porumb pentru siloz (PD-26). Una dintre condiții este asigurarea unei încărcături minime de 3 UVM/ha de cultură/an.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii