Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Comunicat APPR: Producții porumb la hectar!

Publicat: 15 septembrie 2022 - 16:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociația Producătorilor de Porumb din România a organizat joi, 8 septembrie 2022, a-XIII-a ediţie a Zilei Porumbului. Anul acesta, la Orezu, în Ialomița, s-au reunit companiile producătoare de semințe, cele care furnizează soluții de fertilizare, aplicații digitale, firme producătoare de utilaje, bănci și asiguratori. Sărbătoarea dedicată culturii porumbului s-a desfăşurat în ferma Elsit – Orezu, deţinută de preşedintele APPR, Nicolae Sitaru și a fost susținută de partenerul principal Bayer Crop Science.

"La ceas de bilanț, am numărat la evenimentul din inima Bărăganului peste treizeci de companii care activează pe piața inputurilor agricole, care au s-au aflat acolo pentru cei circa 2400 de vizitatori (fermieri, autorități, instituții publice de cercetare, studenți și elevi, reprezentanți din agribusiness și din presă).

Prezent la eveniment, secretarul de stat al MADR, Costin Telehuz, a transmis fermierilor, în deschidere, un mesaj de încredere, îndemnându-i să rămână puternici.
Ministrul Petre Daea a validat mesajul de încredere în acest proiect ambițios, participând în panelul consacrat dezbaterii problemelor de strictă actualitate din agricultura europeană. Din partea MADR au mai fost prezenți secretarii de stat Iulian Bucur și Ion Găman, directorul general Elena Tatomir, iar Prof. Valeriu Tabără a reprezentat ASAS, în calitatea sa de președinte al prestigiosului for științific.

“Porumbul este o cultură extrem de importantă pentru fermierii din România și pentru agricultura și economia națională. Chiar și în condițiile unui an secetos, am ținut să organizăm acest eveniment pentru ca fermierii români să se simtă reprezentați. Este momentul în care producătorii agricoli se întâlnesc cu reprezentanții companiilor care activează în domeniul agricol pentru a cunoaște mai bine piața inputurilor agricole și a schimba idei. Anul acesta, producțiile hibrizilor prezenți în platformă au variat între 4 și 5 tone pe hectar. Chiar dacă suntem la limita profitabilității, este un an bun pentru a putea diferenția performanțele diferitelor tipuri de genetică, mai ales toleranța la stres hidric.” Alina Crețu, director Executiv APPR

porumb-frumos_b

„Este un eveniment de anvergură la care compania BAYER participă încă de la prima ediție. Suntem prezenți în platformă cu genetică de ultimă generație, produse de protecția plantelor și tot ceea ce înseamnă agricultura viitorului – digitalizarea. Climate Field View este liderul inovației digitale şi are misiunea de ajuta fermierul să-și crească productivitatea în mod durabil prin utilizarea instrumentelor de agricultură de precizie. Ne bucurăm să fim an de an alături de fermieri și de Asociația Producătorilor de Porumb din România, o organizație puternică în mediul asociativ.“ Mihai Gheorghe, director de Vânzări Bayer Crop Science România.

“Agricultura este un domeniu vital pentru omenire. De la decăderea în anii ’90, am ajuns în al doilea deceniu al mileniului III la performanță, fermieri competitivi și producții cu care concurăm la nivel mondial, lucru care denotă că populația României a conștientizat că agricultura a devenit un domeniu matur. Evenimentul Ziua Porumbului este unul de excepție și suntem aici pentru a discuta problemele fermierilor de azi și de mâine“ Theodor Ichim, vicepreședinte APPR.

APPR este o asociaţie profesională formată din producători agricoli şi reprezentanţi ai lanţului profesional agricol din România, înfiinţată în anul 2012.APPR face parte din Confederaţia Producătorilor de Porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari ţări producătoare de porumb din Europa şi furnizează asistenţă tehnică, economică şi legislativă pentru membrii si organizaţiile profesionale ale fermierilor din România. APPR este membră în Copa-Cogeca, cea mai mare structură de reprezentare a intereselor fermierilor si cooperativelor europene."

Comunicat APPR

Vizualizat: 2011 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Scheme de ajutor de stat în valoare de 4 miliarde euro!

Scheme de ajutor de stat în valoare de 4 miliarde euro!

21 septembrie 2022 - 20:37

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă a anunțat semnarea convențiilor de garantare pentru IMM Invest Plus, programul prin care Guvernul alocă 4 miliarde euro pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din România.

Scenarii climatice pentru România! Raport ce va fi lansat în decembrie!

Scenarii climatice pentru România! Raport ce va fi lansat în decembrie!

21 septembrie 2022 - 20:02

Peste 120 de reprezentaţi-cheie ai sistemului public, privat, civic şi academic dezbat, pe 21 şi 22 septembrie, în cadrul a opt grupuri de lucru tehnice scenariile climatice pentru România anului 2030, iar concluziile vor fi incluse într-un raport ce va fi lansat în luna decembrie a acestui an.

Ministrul Daea ASTĂZI: Crescătorii de animale vor primi, în premieră, anul acesta avansul APIA!

Ministrul Daea ASTĂZI: Crescătorii de animale vor primi, în premieră, anul acesta avansul APIA!

21 septembrie 2022 - 16:48

”Crescătorii de animale care beneficiază de sprijinul cuplat în sectorul zootehnic vor primi, în premieră anul acesta, avansul APIA", a anunțat astăzi ministrul agriculturii, Petre Daea, la finalul ședinței de Guvern. Executivul a aprobat astăzi, așa cum a anunțat deja Agroinfo, plafoanele alocate pentru plata sprijinului cuplat zootehnic (SCZ). 

Primăria unei comune vrea să cedeze 50 ha pășune pentru o centrală fotovoltaică! Crescătorii se opun!

Primăria unei comune vrea să cedeze 50 ha pășune pentru o centrală fotovoltaică! Crescătorii se opun!

21 septembrie 2022 - 08:53

Primăria comunei Gura Foii, județul Dâmbovița, este în negocieri pentru concesionarea unei suprafețe de 50 ha de pășune pentru construirea unei centrale fotovoltaice. Comuna are 130 ha de pășune și-n localitate mai sunt 10 crescători de animale. Crescătorii se opun acestei decizii a primăriei.

Guvern ASTĂZI: Aprobarea cuantumului sprijinului cuplat zootehnic pentru acest an!

Guvern ASTĂZI: Aprobarea cuantumului sprijinului cuplat zootehnic pentru acest an!

21 septembrie 2022 - 07:38

Pe lista proiectelor supuse astăzi, 21 septembrie 2022, aprobării Guvernului, în ședința săptămânală, se află proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea plafoanelor alocate schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, precum și pentru stabilirea cuantumului acestora, pentru anul de cerere 2022, informează un comunicat al Executivului.

Amendă uriașă pentru un crescător de vaci!

Amendă uriașă pentru un crescător de vaci!

20 septembrie 2022 - 17:51

Un crescător de vaci din localitatea Țânțăreni, județul Gorj, a fost amendat cu 20.000 de lei de inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj pentru că avea în fermă un lucrător angajat "la negru".

MADR ASTĂZI: Modificare la plata ajutoarelor excepționale pentru fermieri!

MADR ASTĂZI: Modificare la plata ajutoarelor excepționale pentru fermieri!

20 septembrie 2022 - 16:40

Ministerul Agriculturii anunță astăzi, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, că a modificat Hotărârea Guvernului nr. 1032/2022 privind acordarea unor ajutoare excepţionale producătorilor agricoli din sectorul vegetal. Modificarea vizează bugetul alocat pentru plata ajutoarelor excepționale de care beneficiază fermierii din sectorul vegetal.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

20 septembrie 2022 - 11:14

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale aduce la cunoștința beneficiarilor publici decizia emisă de Comisia Europeană în data de 12 septembrie 2022 privind aprobarea modificării Programului Național de Dezvoltare Rurală, prin care sunt aplicabile beneficiarilor PNDR prevederile Ordonanței de Urgență (OUG) nr. 64/ 2022 privind ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.

Șeful ADS: Din noiembrie, atribuim teren tinerilor fermieri!

Șeful ADS: Din noiembrie, atribuim teren tinerilor fermieri!

20 septembrie 2022 - 07:47

Avem sute de cereri din partea tinerilor fermieri, ceea ce ne-a determinat să urgentăm inventarierea suprafețelor, inventariere care este supusă și unor presiuni mari de ordin de fond funciar, de reconstituirea dreptului de proprietate, a spus directorul Agenției Domeniilor Statului, George Sava, la TVR1. Acesta a anunțat că din noiembrie se reiau sesiunile pentru atribuirea de teren tinerilor fermieri. 

DAJ: Plată despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă!

DAJ: Plată despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă!

20 septembrie 2022 - 06:43

Conducerea Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) Bihor a solicitat primăriilor să se implice mai mult în precompletarea datelor din dosarele pentru acordarea de despăgubiri pentru fermierii afectaţi de seceta pedologică.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica! LIVIU STANIMIR: Costul inputurilor scade marja de profit

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii