KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Comisar european Agricultură: Fermele mici și mijlocii nu trebuie să dispară!

Publicat: 26 septembrie 2021 - 07:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermele mici și mijlocii nu trebuie să dispară! Prin intermediul Acordului verde european, respingem teoriile care spun că agricultura modernă constă în crearea unor ferme din ce în ce mai mari, a subliniat Janusz Wojciechowski, comisarul UE pentru Agricultură în timpul dezbaterii Acordului verde în agricultură organizat în cadrul Congresului Economic European Polonia 2021, ținut pe 21 septembrie 2021.

Exportul este extrem de important, dar aprovizionarea către piața locală este și mai importantă, iar acesta este obiectivul Strategiei Farm to Fork și scopul Green Deal agricol - sprijinirea fermelor familiale mici și mijlocii din acest lanț - a subliniat comisarul UE pentru agricultură în timpul dezbaterii.

"Desigur, fără a pune la îndoială, fermele mari vor primi și sprijin", a subliniat Janusz Wojciechowski. "Dar plata redistributivă, cel puțin 10%, va fi adresată fermelor familiale mici și mijlocii. De asemenea, programele ecologice trebuie structurate astfel încât aceste ferme familiale mici și mijlocii să poată beneficia de ele", a adăugat el.

"Agricultura de precizie este o ofertă foarte bună pentru fermele mari. Fermele mari care vor dori să investească în agricultura de precizie vor fi sprijinite de UE pe cât posibil", a subliniat comisarul Wojciechowski.

El a adăugat că digitalizarea, investițiile în transformarea digitală - aceasta este, de asemenea, una dintre prioritățile politicii UE și există, de asemenea, oferte specifice pentru această parte a agriculturii mai intensive.

"Cu toate acestea, preferința în politica agricolă comună (există un acord politic comun în acest sens) sunt fermele familiale mici și mijlocii: nu pot dispărea pentru noi. Respingem aceste teorii conform cărora agricultura modernă constă în crearea unor ferme din ce în ce mai mari. Nu. Trebuie să menținem potențialul fermelor familiale mici și mijlocii și să adaptăm diferite măsuri la capacitățile lor", a subliniat Janusz Wojciechowski.

comisar-janusz-vaca_b

"Aceasta este direcția schimbărilor și aceasta este ceea ce înseamnă reforma PAC și acesta este acordul verde agricol", a menționat el.

"Aș dori să subliniez încă o dată: Acordul verde european nu este un sistem care obligă fermierii să facă ceva. Acesta este un sistem de stimulare. Orice efort suplimentar al fermierilor pentru a îndeplini standarde climatice, de mediu sau de bunăstare a animalelor mai ridicate se va baza pe stimulente. Dacă fermierul nu este interesat de el, el pur și simplu nu se va alătura acestor programe."

În aceeași ordine de idei, comisarul UE pentru Agricultură a spus că țara cu cea mai mare producție agricolă din Europa de astăzi este Italia. "Valoarea producției agricole adăugate (cel mai măsurabil indicator de productivitate) din această țară este de 33 miliarde EUR. Franța este în spatele Italiei cu aproximativ 1 miliard mai puțin, urmată de Spania și Germania. Italia are 8% din terenurile agricole ale UE și 18% din producția agricolă a UE. Acum atenție - au reușit acest lucru cu o agricultură mare, concentrată, foarte intensivă? Nu. italienii au o suprafață medie de fermă de 11 ha, exact ca în Polonia", a subliniat comisarul Wojciechowski, citat de Farmer Polonia.

Vizualizat: 4585 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

30 noiembrie 2021 - 09:46

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii că termenul limită pentru plata unor subvenții APIA pe hectar este 31 decembrie 2021. Până la această dată, fermierii care au solicitat aceste scheme de plată trebuie să depună la APIA actele doveditoare.

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2021 - 08:17

"Am suplimentat cu 200 milioane lei bugetul pentru subvenții, astfel încât sumele necesare sprijinului pentru motorină și pentru susținerea sectorului de ameliorare în zootehnie să fie asigurate", a anunțat ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu. 

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

30 noiembrie 2021 - 07:43

Potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, odată cu formarea noului Guvern s-a stabilit efectuarea mai multor vizite în teren pentru a afla cu exactitate nevoile din sectoarele de agricultură pe care România le are, dar mai ales pentru a fi conectați cu realitățile din teren. Șeful MADR a anunțat reluarea unui ajutor de care au beneficiat în anii trecuți fermierii români. 

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

30 noiembrie 2021 - 07:26

Ministerul Agriculturii a publicat pe 23 noiembrie 2021, în setul de acte ale Planului Național Strategic, tipurile de intervenții din sectorul apicol pentru perioada 2023-2027. Pentru ajutoarele din apicultură este alocat plafonul total de 28.742.348,7 euro.

Anunțul prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru fermieri!

Anunțul prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru fermieri!

29 noiembrie 2021 - 18:23

"Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor și agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc", a declarat astăzi premierul Nicolae Ionel Ciucă, după ce a făcut o vizită într-o fermă de păsări. 

APIA astăzi: Lista de plată cu crescătorii de ovine/caprine din fiecare județ!

APIA astăzi: Lista de plată cu crescătorii de ovine/caprine din fiecare județ!

29 noiembrie 2021 - 16:46

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a comunicat astăzi, 29 noiembrie 2021, că a transferat către conturile crescătorilor de ovine/caprine suma totală de 45.204.154,53 euro, reprezentînd plata avansului la sprijinul cuplat zootehnic achitat pentru speciile ovine și caprine, pentru acest an.

OFICIAL APIA ASTĂZI: Banii transferați în conturile crescătorilor de oi și capre!

OFICIAL APIA ASTĂZI: Banii transferați în conturile crescătorilor de oi și capre!

29 noiembrie 2021 - 13:35

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 29 noiembrie 2021, că a transferat către conturile crescătorilor de oi și/sau capre suma de 45,20 milioane de euro.

Comunicat APIA de ASTĂZI!

Comunicat APIA de ASTĂZI!

29 noiembrie 2021 - 13:17

Final de Campanie a plăților în avans pentru anul de cerere 2021! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2021. Din 2 decembrie 2021, APIA demarează plățile finale!

Rasa de câini crescută de un cioban, considerată cea mai eficientă pentru paza stânelor de oi!

Rasa de câini crescută de un cioban, considerată cea mai eficientă pentru paza stânelor de oi!

29 noiembrie 2021 - 09:06

„Câinele ciobănesc caucazian este un câine de munte, puternic, catalogat drept cea mai eficientă rasă pentru pază și apărare. Acesta are o neîncredere față de străini, de aceea este destul de greu pentru început să te apropii de un astfel de câine. În schimb, dacă devii stăpânul lui și îi câștigi încrederea, devine cel mai ascultător și docil prieten”, spune oierul Ion Leuntean, din Căușeni, Republica Moldova.

Date meteo de ASTĂZI: Lapoviță și ninsoare în această săptămână!

Date meteo de ASTĂZI: Lapoviță și ninsoare în această săptămână!

29 noiembrie 2021 - 08:24

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni, mai exact aproape întreaga lună decembrie.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Curtea Brăneană - ferma de vaci ultramoderna (robot de muls DeLaval, robot de remixat furaje)

Curtea Brăneană - ferma de vaci ultramoderna (robot de muls DeLaval, robot de remixat furaje)

La zece minute de mers pe jos de Castelul Bran, am descoprit o fermă ultramodernă, în care aproape toată treaba o fac roboţii DeLaval. Automatizarea a fost singura soluţie ca să nu renunţe la vacile de lapte, ne-a spus tănărul fermier Vlad Enescu.

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

Chelner...

Chelner...
Chelner ai picioare de broască? Detalii