ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Clubul Fermierilor Români: Raport cereale 14 iunie 2022!

Publicat: 15 iunie 2022 - 13:50
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Clubul Fermierilor Români informează periodic despre piața cerealelor. Cel mai recent Raport cereale este din 14 iunie 2022, semnat de Cezar Gheorghe.

Sumar raport

Piața grâului
Piața orzului
Piața porumbului
Piața semințelor de rapiță
Piața semințelor de floarea-soarelui
Piața boabelor de soia

Piața grâului

grau-asfintit_b

Indicațiile portului Constanța variază, cu un discount substanțial pentru calitatea de furaj. Menționam de multă vreme scăderea în indicații a grâului și sperăm că foarte mulți fermieri au înțeles mesajul nostru pe deplin. Sunt factori fundamentali în piață care guvernează cererea și oferta, iar aceștia indicau de circa trei săptămâni această descreștere.
Pentru diferența foarte mare între grâul de panificație și cel de furaj putem trasa deja o paralelă între primele loturi de orz recoltate și grâul care va urma. S-ar putea să avem o mare pondere de grâu cu calitate de furaj.

Piața orzului

Efectul de scădere a grâului, precum și diferența între grâul de panificație și cel de furaj au atras și prețul orzului spre acest nivel.
Problemele de început se văd și nu avem o imagine pozitivă asupra tonajelor și a calității orzului de furaj. Primele suprafețe recoltate în sudul României arată o producție scăzută la hectar.

Piața porumbului

Indicațiile pieței locale ramân la un nivel constant și se acordează în mod firesc cu statusul recoltei românești în plin stagiu de vegetație.
Precipitațiile căzute în ultimele zile au un aport benefic asupra recoltei românești. În același timp, relaxează cumpărătorii, care nu mai văd la orizont spectrul unei secete ce poate pune sub semnul întrebării disponibilitatea mărfurilor.
Pe termen scurt, în acord, firește, cu bursele, acest lucru ar putea fi un semnal negativ pentru prețul porumbului.

Piața semințelor de rapiță

rapita-2019_b

Rapița indică în continuare prognoze de volume foarte bune. Unele zone au fost afectate de grindină, dar nu identificăm nimic îngrijorător din punct de vedere al suprafețelor afectate, față de volumele prognozate.
Ploile sosite și cele care vor veni ar putea întârzia recoltarea, generând subsecvent un mix la recoltare, adică grâul să intre la recoltare în perioada în care se recoltează și rapița. Vom asista atunci la începutul unor blocaje la recepția mărfurilor, în special la locațiile unde recepția se efectuează doar pentru un singur produs.

Piața semințelor de floarea-soarelui

floarea-soarelui_02_b

Vremea indică în mod clar un potențial pozitiv pentru cultura de floarea-soarelui în România. Vânzările de semințe de floarea-soarelui sunt încă timide.
Recolta veche se mai tranzacționează, însă întâmpină o concurență din partea mărfurilor ucrainene care traversează frontiera României.
Vremea este potențatorul scăderii prețului la semințele de floarea-soarelui. Precipitațiile și dezvoltarea culturii sunt atașate scăderii de preț. Repetitiv este și fenomenul practicat de procesatori, care în aceasta perioadă și până la momentul recoltării vor încerca să tragă frânele dezvoltării prețului la materia primă.

Piața boabelor de soia

boabe-cultura-soia_b

Nimic schimbat în regimul indicațiilor de preț pentru boabele de soia.
Pe plan global, SUA din nou nu reacționează și nu reduce nivelul de volum soia prognozat pentru acest sezon, în timp ce Brazilia și Argentina rămân neschimbate în prognoze.

Vizualizat: 6087 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Adrian Chesnoiu, demis oficial! Sorin Grindeanu, ministrul interimar al agriculturii!

Adrian Chesnoiu, demis oficial! Sorin Grindeanu, ministrul interimar al agriculturii!

27 iunie 2022 - 21:47

Monitorul Oficial a publicat astăzi, 27 iunie 2022, decretul președintelui României, Klaus Iohannis, prin care acesta ia act de demisia lui Adrian Ionuț Chesnoiu din funcția de ministru al agriculturii. Printr-un alt decret, semnat tot astăzi, președintele României îl numește interimar la Agricultură pe Sorin Grindeanu.

Nenorocire la stână: 350 de oi ucise de o substanță antiparazitară! Vina este a oierului!

Nenorocire la stână: 350 de oi ucise de o substanță antiparazitară! Vina este a oierului!

27 iunie 2022 - 11:18

Iată unde pot duce nesăbuinţa, inconştienţa şi nerespectarea bunelor practici şi a normelor sanitare veterinare! Un crescător de ovine din Galaţi a pierdut aproape întreaga turmă de oi în urma intoxicării cu o substanţă antiparazitară folosită la îmbăierea animalelor. Paguba este de aproape 300.000 de lei.

Vot secret ridicare imunitate Adrian Chesnoiu!

Vot secret ridicare imunitate Adrian Chesnoiu!

27 iunie 2022 - 10:36

Cererea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind ridicarea imunității fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, va fi discutată astăzi, 27 iunie 2022, în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Comunicat APIA ASTĂZI: Plată ajutor ferme de animale!

Comunicat APIA ASTĂZI: Plată ajutor ferme de animale!

27 iunie 2022 - 10:01

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, într-un comunicat transmis Agroinfo, că a virat în conturi suma de 1.397.896,79 lei pentru sectorul creșterii animalelor. 

Condiție APIA plata subvenției APIA pe suprafață pentru acest an!

Condiție APIA plata subvenției APIA pe suprafață pentru acest an!

27 iunie 2022 - 08:35

Pentru a se încadra condițiilor pentru plata APIA anuală pe hectar, fermierii trebuie să înființeze, începând cu 1 iulie, un strat vegetal. Regula vizează plata redistributivă. Informațiile sunt furnizate pentru Agroinfo de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). 

Termen APIA micii fermieri, 15 iulie 2022!

Termen APIA micii fermieri, 15 iulie 2022!

27 iunie 2022 - 07:48

Până la data de 15 iulie 2022, micii fermieri care vor să se retragă din schema pentru micii fermieri trebuie să anunțe Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Agroinfo a obținut de la APIA informațiile de care aveți nevoie. 

Fermierul Muscă despre demisia ministrului Chesnoiu: Este un sabotaj!

Fermierul Muscă despre demisia ministrului Chesnoiu: Este un sabotaj!

26 iunie 2022 - 17:28

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, unul dintre marii fermieri din România, Dimitrie Muscă, s-a exprimat cu privire la demisia ministrului Chesnoiu.

Mesaj șef APIA!

Mesaj șef APIA!

26 iunie 2022 - 16:44

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, are un mesaj pentru fermieri la fiecare sfârșit de săptămână.

Lege votată! Construcțiile care pot fi ridicate pe pășune!

Lege votată! Construcțiile care pot fi ridicate pe pășune!

26 iunie 2022 - 16:28

Proiectul de lege iniţiat de deputatul liberal arădean Glad Varga, care vizează amplasarea de surse de energie verde pe terenurile extravilane, pășuni, teren arabil, vii și livezi, a fost adoptat de Camera Deputaţilor cu 232 de voturi „pentru”. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, forma finală a legii urmează să fie transmisă spre promulgare preşedintelui României, Klaus Iohannis.

APROBAT ACUM! Ajutor 15.000 euro/fermier și 100.000 euro/IMM!

APROBAT ACUM! Ajutor 15.000 euro/fermier și 100.000 euro/IMM!

24 iunie 2022 - 12:21

În cadrul sesiunii plenare de la Bruxelles, ținută joi, 23 iunie 2022, a fost votată Propunerea de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1305/2013 în ceea ce privește o măsură specifică de acordare a unui sprijin excepțional și temporar din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia, anunță europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real

Bancul zilei

Logică

Logică
Un cioban stătea sprijinit în bâtă. Detalii