Adama
Agreena
AGRICOVER

Clubul Fermierilor Români: Raport cereale 14 iunie 2022!

Publicat: 15 iunie 2022 - 13:50
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Clubul Fermierilor Români informează periodic despre piața cerealelor. Cel mai recent Raport cereale este din 14 iunie 2022, semnat de Cezar Gheorghe.

Sumar raport

Piața grâului
Piața orzului
Piața porumbului
Piața semințelor de rapiță
Piața semințelor de floarea-soarelui
Piața boabelor de soia

Piața grâului

grau-asfintit_b

Indicațiile portului Constanța variază, cu un discount substanțial pentru calitatea de furaj. Menționam de multă vreme scăderea în indicații a grâului și sperăm că foarte mulți fermieri au înțeles mesajul nostru pe deplin. Sunt factori fundamentali în piață care guvernează cererea și oferta, iar aceștia indicau de circa trei săptămâni această descreștere.
Pentru diferența foarte mare între grâul de panificație și cel de furaj putem trasa deja o paralelă între primele loturi de orz recoltate și grâul care va urma. S-ar putea să avem o mare pondere de grâu cu calitate de furaj.

Piața orzului

Efectul de scădere a grâului, precum și diferența între grâul de panificație și cel de furaj au atras și prețul orzului spre acest nivel.
Problemele de început se văd și nu avem o imagine pozitivă asupra tonajelor și a calității orzului de furaj. Primele suprafețe recoltate în sudul României arată o producție scăzută la hectar.

Piața porumbului

Indicațiile pieței locale ramân la un nivel constant și se acordează în mod firesc cu statusul recoltei românești în plin stagiu de vegetație.
Precipitațiile căzute în ultimele zile au un aport benefic asupra recoltei românești. În același timp, relaxează cumpărătorii, care nu mai văd la orizont spectrul unei secete ce poate pune sub semnul întrebării disponibilitatea mărfurilor.
Pe termen scurt, în acord, firește, cu bursele, acest lucru ar putea fi un semnal negativ pentru prețul porumbului.

Piața semințelor de rapiță

rapita-2019_b

Rapița indică în continuare prognoze de volume foarte bune. Unele zone au fost afectate de grindină, dar nu identificăm nimic îngrijorător din punct de vedere al suprafețelor afectate, față de volumele prognozate.
Ploile sosite și cele care vor veni ar putea întârzia recoltarea, generând subsecvent un mix la recoltare, adică grâul să intre la recoltare în perioada în care se recoltează și rapița. Vom asista atunci la începutul unor blocaje la recepția mărfurilor, în special la locațiile unde recepția se efectuează doar pentru un singur produs.

Piața semințelor de floarea-soarelui

floarea-soarelui_02_b

Vremea indică în mod clar un potențial pozitiv pentru cultura de floarea-soarelui în România. Vânzările de semințe de floarea-soarelui sunt încă timide.
Recolta veche se mai tranzacționează, însă întâmpină o concurență din partea mărfurilor ucrainene care traversează frontiera României.
Vremea este potențatorul scăderii prețului la semințele de floarea-soarelui. Precipitațiile și dezvoltarea culturii sunt atașate scăderii de preț. Repetitiv este și fenomenul practicat de procesatori, care în aceasta perioadă și până la momentul recoltării vor încerca să tragă frânele dezvoltării prețului la materia primă.

Piața boabelor de soia

boabe-cultura-soia_b

Nimic schimbat în regimul indicațiilor de preț pentru boabele de soia.
Pe plan global, SUA din nou nu reacționează și nu reduce nivelul de volum soia prognozat pentru acest sezon, în timp ce Brazilia și Argentina rămân neschimbate în prognoze.

Vizualizat: 7045 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți pe hectar și cap animal făcute ASTĂZI de APIA!

Plăți pe hectar și cap animal făcute ASTĂZI de APIA!

23 iulie 2024 - 19:48

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 22 -23.07.2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în sumă totală 41.510.946,31 lei (8.381.184,55 euro).

Comunicat APIA ACUM: Bani în plus anul ăsta pentru crescătorii de animale!

Comunicat APIA ACUM: Bani în plus anul ăsta pentru crescătorii de animale!

23 iulie 2024 - 11:59

Crescătorii de animale beneficiază anul acesta de subvenții suplimentare. APIA a transmis astăzi către Agroinfo precizări privind încasarea sumelor de bani aferente acestui an. 

Șef APIA: Crotaliile la plata subvențiilor APIA pe cap animal pentru acest an!

Șef APIA: Crotaliile la plata subvențiilor APIA pe cap animal pentru acest an!

23 iulie 2024 - 08:48

Crescătorii de animale care solicită subvențiile APIA pe cap animal pentru acest an, ajutorul național tranzitoriu, ANT, și sprijinul cuplat pentru venit zootehnic, SCVZ, trebuie să fie atenți să aibă animalele crotaliate corect. Inspectorii APIA verifică acest lucru, spune directorul executiv APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Ministrul agriculturii: Nou ajutor financiar fermieri, crescători animale!

Ministrul agriculturii: Nou ajutor financiar fermieri, crescători animale!

23 iulie 2024 - 07:31

Un nou ajutor financiar pentru fermieri anunțat de ministrul agriculturii Florin Barbu.

Premier în Cehia, fermier în România!

Premier în Cehia, fermier în România!

22 iulie 2024 - 21:34

Andrej Babiš, fost premier ceh, a captat atenţia publică în a doua parte a anului 2023, când a preluat pachetul majoritar de acţiuni (65%) al comerciantului de cereale East Grain din judeţul Cluj. Şi, tot în acelaşi an, a devenit, prin Agrofert, conglomeratul său de afaceri, unicul acţionar al distribuitorului de îngrăşăminte LAT Nitrogen Romania.

Autorizație temporară pentru neonicotinoide!

Autorizație temporară pentru neonicotinoide!

22 iulie 2024 - 21:10

Pentru campania de toamnă 2024, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în temeiul art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, a autorizat utilizarea în situații de urgență a unui produs pe bază de substanță activă, respectiv imidacloprid, din categoria neonicotinoidelor, la tratarea semințelor de cereale păioase de toamnă.

Video! Scandal mare în oieritul din România! Exportul de ovine blocat?!

Video! Scandal mare în oieritul din România! Exportul de ovine blocat?!

22 iulie 2024 - 07:51

Oieritul din România e pus pe jar în urma anunțului făcut de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) despre identificarea unui focar de pestă a micilor rumegătoare. Crescătorii de ovine sunt revoltați și vor să protesteze la București. Pe lângă gazarea a mii de miei, făcută deja de ANSVSA, vestea vine și cu blocarea exportului de ovine vii, deci pierderi uriașe pentru crescători.

MADR lămuriri privind verificările făcute la fermieri!

MADR lămuriri privind verificările făcute la fermieri!

22 iulie 2024 - 06:13

Având în vedere apariția în spațiul public a unor informații legate de modul în care se efectuează controalele pentru determinarea reziduurilor de pesticide în legume si fructe, MADR face următoarele precizări:

Ajutor de stat pentru micii fermieri APROBAT ACUM!

Ajutor de stat pentru micii fermieri APROBAT ACUM!

20 iulie 2024 - 08:54

Comisia Europeană aprobă suplimentarea bugetului și modificarea unei scheme de ajutor de stat din România pentru sprijinirea micilor fermieri, producători de tomate și usturoi, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Oficial! Subvenții APIA cap animal, hectar plătite ACUM!

Oficial! Subvenții APIA cap animal, hectar plătite ACUM!

20 iulie 2024 - 07:53

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 15 – 18.07.2024, plăți în suma totală de 60.916.552,77 lei (12.293.703,23 euro) din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), cofinanțare de la Bugetul Național (BN1), cofinantare din FEGA (BN2), Buget Național (BN) și Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI). 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii