Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Cinci lei pe vacă e subvenție, domnule ministru?! Țin de 32 de ani animale și mai rău ca acum nu a fost niciodată!

Publicat: 10 iunie 2021 - 08:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Replici acide la declarația ministrului agriculturii! Oricâți bani, oricâte subvenții sau scheme de sprijin ai da unui fermier mic, niciodată nu o să reziste pe piață decât dacă se asociază, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros, citat de Agroinfo pe 8 iunie 2021. Micii fermieri și crescători de animale îi răspund cu revoltă și furie șefului MADR.

Mesaje pline de indignare transmise de fermieri și crescători de animale ca replici dure, vehemente, la declarația ministrului Adrian Oros:

Lakatus Erzsi: Nu sunt deloc de acord cu afirmația acestui ministru, ca să fiu mai politicoasa să nu-i spun altfel din respect pentru cei care vor vedea acest comentariu. Eu am deschis exploatație nouă în 2013 cu 2 vaci lapte și 1 vitica, nu am luat subvenție că nu aveam 3 vaci cum se cerea atunci....până în ziua de azi am ajuns la 17 capete fără NICIUN LEU SUBVENȚIE că din forțele proprii mi-am achiziționat toată gama de utilaje. Eu vă întreb domnule MINISTRU ăia mici nu rezistă sau aceia care trăiesc DOAR DIN SUBVENȚII, ăia mari când nu mai iau SUBVENȚIE DAU FALIMENT TOTAAAAAAL și tot la cei mici ajungeți!!!!!!

Ionuț Cioranu, crescător de ovine: Cu tot respectul, domnule doctor, prima soluție la această problemă a fermierilor mici e să lași scaunul pe care-l ocupi unei persoane care dorește un viitor agriculturii din România.

Cristi Toma: Susțin. Poziția de ministru al agriculturii este f ingrată. Presiunea fermierilor mari este imensă. Majoritatea decidenților din minister, APIA sau AFIR au și ferme agricole. Ghidurile pt fondurile europene sunt făcute de acești "specialiști" pt a putea fi accesate de firmele lor și a odraslelor lor. Se pun condiții artificiale la criteriile de selecție, cum ar fi aceea de a avea facultatea de agronomie. Drept dovadă,f puține dosare pt "Tinerii fermieri" diaspora au fost accesate și eligibile. Nu cred că fermierii din UE au toți facultate. De fapt, și noțiunea de fermier s-a denaturat.In opinia mea, fermierul e cel ce lucrează efectiv .Așa că singura soluție rămâne asocierea,iar dl Oros are dreptate.

Didy Hutuleac: În majoritatea statelor se pune mare accent pe ferma de familie adica micul fermier. Sa fie oare incompetenta sau interese meschine la mijloc !!!

Nicolae Oprea: D-le Ministru! Nu mai creați degringolada in rândul micilor fermieri! Va rog sa înțelegeți ca structura agriculturii noastre,după ‘90 s-a bazat pe ferma familială! Aceste ferme multe nu se pot asocia toate deodată! Oamenii au fost sătui de “unitate” și proprietate obșteasca! Asocierea are ,este adevărat,avantajele ei! Dar pana se sedimentează din nou in mentalul omului, care dorește sa muncească pentru el, mai durează!Unii și nu putini reușesc sa crească și singuri!Tocmai de aceea nu trebuie abandonați și sâcâiți in continuu cu asocierea! Fiecare va înțelege necesitatea modului de lucru al pamantului! O asociere la animale azi înseamnă colectiv! O asociere in valorificare, poate mai merge! Dar și aici e încă chestiunea de credibilitate!

Mircea Ovidiu Trif: Acest individ este in stare să dea subvenții doar la clientela liberală.

Lazăr Lăcrămioara: Asa, loviți-l in cap pe fermierul mic! Sa ramana doar 10- 15 magnati in agricultura! De ce nu faceti legi prin care ferma de familie sa poata ajunge mai usor la accesarea proiectelor? De ce nu faceti credite pe perioada lunga cu dobanzi avantajoase ca si fermierul asta mic sa poata cumpara teren?

Florin Platon: CREATI legi de susținere a FERMIERULUI mic si mijlociu mai sustenabile pentru România, luați exemplul Germaniei sau al Olandei. Nu veniți cu 5 euro pe ha si spui ca ajuți.

Virgil Cojocaru: Fermierul mic este un un spin în ochii guvernanților. De ce nu face statul centre de colectare a produselor fermierilor mici(legume, fructe, produse din animale ș.a.) de unde se distribuie magazinelor. La Poiana Mare din Dolj din vremuri străvechi s-a făcut cale ferată pentru a transporta roșile rapid către baneficiari. Acum, pauză.

taran-numara-bani_b

Dobre Aurelian: Până la urmă o să moarä și marile exploatații agricole dacă nu avem industrie ușoară de procesare a produselor agricole. Asta se întâmplă când ești la mâna altora, când scoți din țară materii prime fără valoare adăugată. Dacă ar exista industrii prelucrătoare , atunci ar fi locuri de muncă , oamenii ar câștiga, ar avea un nivel de trai mai bun și în consecință , n- ar mai fi nici convulsii sociale. Aria de încasări la bugetul de stat s-ar mări considerabil. Vånzånd la export materii prime, nu facem altceva decât să luăm pisica moartä din curtea altora și să o aruncăm în curtea noastră. Dacă nu se stimulează dezvoltarea industriilor prelucrătoare, degeaba se subvenționează micii sau marii fermieri. Aceasta este carența unei piețe interne. Lipsa posibilităților de desfacere conduce la ptrețuri derizorii atâta timp cât nu există concurență la achiziționarea produselor agricole.

Voina Ileana: Da ce ați vrea voi și antecesorii voștri de la pupitrul MADR ptr ferma de familie?? Va spun eu, NIMIC... ați preferat sa dispara cit mai multe exploatații... sa se vinda 46 %din terenul arabil, ați ajutat în cirdasie cu băncile doar pe acei fermieri ff mari care s-au dezvoltat pe fonduri UE... De ce în toate țările UE pot supraviețui și se pot dezvolta și cei cu 100-200 de oi, cu 50 de vaci și 15 ha de teren cu 3-4 ha de livada, cu un solar, doua???? Cind veți știi cit se va întinde dimensiunea fermei de familie și pina va ginditi măriile voastre, mai renunță mulți la agricultură....

Ileana Verde: Cu 5 lei pe cap de vaca vor avea fermierii bani pentru aș pregăti hrana pentru iarna următoare. Nici pentru motorină, dar mai pentru restul. Vai și amar de mama noastră, țin de 32 de ani animale, mai rău ca acuma n-a fost niciodată.

Karoly Aros: Tăiați subvențiile, să plecăm toți din țară.

Vizualizat: 9496 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

22 septembrie 2023 - 06:58

Întrebarea a fost adresată pe un grup de oierit Facebook ciobanilor adevărați de către Paul Miron. "Cer un sfat ciobanilor adevărați. Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?"

MADR: Ziua satului românesc!

MADR: Ziua satului românesc!

21 septembrie 2023 - 20:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24 septembrie 2023, interval orar 9:00-19:00, la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

20 septembrie 2023 - 14:45

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a spus marți, în exclusivitate la „Interviurile Digi24.ro”, că are în vedere un proiect de înființare a unor stații de producere a biogazului în cadrul fermelor românești de creșetere a bovinelor, pentru a fi folosit la sere în care să se producă legume pe tot parcursul anului.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii