KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Cinci lei pe vacă e subvenție, domnule ministru?! Țin de 32 de ani animale și mai rău ca acum nu a fost niciodată!

Publicat: 10 iunie 2021 - 08:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Replici acide la declarația ministrului agriculturii! Oricâți bani, oricâte subvenții sau scheme de sprijin ai da unui fermier mic, niciodată nu o să reziste pe piață decât dacă se asociază, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros, citat de Agroinfo pe 8 iunie 2021. Micii fermieri și crescători de animale îi răspund cu revoltă și furie șefului MADR.

Mesaje pline de indignare transmise de fermieri și crescători de animale ca replici dure, vehemente, la declarația ministrului Adrian Oros:

Lakatus Erzsi: Nu sunt deloc de acord cu afirmația acestui ministru, ca să fiu mai politicoasa să nu-i spun altfel din respect pentru cei care vor vedea acest comentariu. Eu am deschis exploatație nouă în 2013 cu 2 vaci lapte și 1 vitica, nu am luat subvenție că nu aveam 3 vaci cum se cerea atunci....până în ziua de azi am ajuns la 17 capete fără NICIUN LEU SUBVENȚIE că din forțele proprii mi-am achiziționat toată gama de utilaje. Eu vă întreb domnule MINISTRU ăia mici nu rezistă sau aceia care trăiesc DOAR DIN SUBVENȚII, ăia mari când nu mai iau SUBVENȚIE DAU FALIMENT TOTAAAAAAL și tot la cei mici ajungeți!!!!!!

Ionuț Cioranu, crescător de ovine: Cu tot respectul, domnule doctor, prima soluție la această problemă a fermierilor mici e să lași scaunul pe care-l ocupi unei persoane care dorește un viitor agriculturii din România.

Cristi Toma: Susțin. Poziția de ministru al agriculturii este f ingrată. Presiunea fermierilor mari este imensă. Majoritatea decidenților din minister, APIA sau AFIR au și ferme agricole. Ghidurile pt fondurile europene sunt făcute de acești "specialiști" pt a putea fi accesate de firmele lor și a odraslelor lor. Se pun condiții artificiale la criteriile de selecție, cum ar fi aceea de a avea facultatea de agronomie. Drept dovadă,f puține dosare pt "Tinerii fermieri" diaspora au fost accesate și eligibile. Nu cred că fermierii din UE au toți facultate. De fapt, și noțiunea de fermier s-a denaturat.In opinia mea, fermierul e cel ce lucrează efectiv .Așa că singura soluție rămâne asocierea,iar dl Oros are dreptate.

Didy Hutuleac: În majoritatea statelor se pune mare accent pe ferma de familie adica micul fermier. Sa fie oare incompetenta sau interese meschine la mijloc !!!

Nicolae Oprea: D-le Ministru! Nu mai creați degringolada in rândul micilor fermieri! Va rog sa înțelegeți ca structura agriculturii noastre,după ‘90 s-a bazat pe ferma familială! Aceste ferme multe nu se pot asocia toate deodată! Oamenii au fost sătui de “unitate” și proprietate obșteasca! Asocierea are ,este adevărat,avantajele ei! Dar pana se sedimentează din nou in mentalul omului, care dorește sa muncească pentru el, mai durează!Unii și nu putini reușesc sa crească și singuri!Tocmai de aceea nu trebuie abandonați și sâcâiți in continuu cu asocierea! Fiecare va înțelege necesitatea modului de lucru al pamantului! O asociere la animale azi înseamnă colectiv! O asociere in valorificare, poate mai merge! Dar și aici e încă chestiunea de credibilitate!

Mircea Ovidiu Trif: Acest individ este in stare să dea subvenții doar la clientela liberală.

Lazăr Lăcrămioara: Asa, loviți-l in cap pe fermierul mic! Sa ramana doar 10- 15 magnati in agricultura! De ce nu faceti legi prin care ferma de familie sa poata ajunge mai usor la accesarea proiectelor? De ce nu faceti credite pe perioada lunga cu dobanzi avantajoase ca si fermierul asta mic sa poata cumpara teren?

Florin Platon: CREATI legi de susținere a FERMIERULUI mic si mijlociu mai sustenabile pentru România, luați exemplul Germaniei sau al Olandei. Nu veniți cu 5 euro pe ha si spui ca ajuți.

Virgil Cojocaru: Fermierul mic este un un spin în ochii guvernanților. De ce nu face statul centre de colectare a produselor fermierilor mici(legume, fructe, produse din animale ș.a.) de unde se distribuie magazinelor. La Poiana Mare din Dolj din vremuri străvechi s-a făcut cale ferată pentru a transporta roșile rapid către baneficiari. Acum, pauză.

taran-numara-bani_b

Dobre Aurelian: Până la urmă o să moarä și marile exploatații agricole dacă nu avem industrie ușoară de procesare a produselor agricole. Asta se întâmplă când ești la mâna altora, când scoți din țară materii prime fără valoare adăugată. Dacă ar exista industrii prelucrătoare , atunci ar fi locuri de muncă , oamenii ar câștiga, ar avea un nivel de trai mai bun și în consecință , n- ar mai fi nici convulsii sociale. Aria de încasări la bugetul de stat s-ar mări considerabil. Vånzånd la export materii prime, nu facem altceva decât să luăm pisica moartä din curtea altora și să o aruncăm în curtea noastră. Dacă nu se stimulează dezvoltarea industriilor prelucrătoare, degeaba se subvenționează micii sau marii fermieri. Aceasta este carența unei piețe interne. Lipsa posibilităților de desfacere conduce la ptrețuri derizorii atâta timp cât nu există concurență la achiziționarea produselor agricole.

Voina Ileana: Da ce ați vrea voi și antecesorii voștri de la pupitrul MADR ptr ferma de familie?? Va spun eu, NIMIC... ați preferat sa dispara cit mai multe exploatații... sa se vinda 46 %din terenul arabil, ați ajutat în cirdasie cu băncile doar pe acei fermieri ff mari care s-au dezvoltat pe fonduri UE... De ce în toate țările UE pot supraviețui și se pot dezvolta și cei cu 100-200 de oi, cu 50 de vaci și 15 ha de teren cu 3-4 ha de livada, cu un solar, doua???? Cind veți știi cit se va întinde dimensiunea fermei de familie și pina va ginditi măriile voastre, mai renunță mulți la agricultură....

Ileana Verde: Cu 5 lei pe cap de vaca vor avea fermierii bani pentru aș pregăti hrana pentru iarna următoare. Nici pentru motorină, dar mai pentru restul. Vai și amar de mama noastră, țin de 32 de ani animale, mai rău ca acuma n-a fost niciodată.

Karoly Aros: Tăiați subvențiile, să plecăm toți din țară.

Vizualizat: 8748 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

02 august 2021 - 20:04

Există fermieri veritabili și cei care fac agricultură doar ca să primească subvenții, a declarat secretarul de stat MADR, George Cățean, la sfârșitul săptămânii trecute, la Borsec. Cei care fac agricultura pentru a încasa subvențiile vor dispărea dintre fermierii veritabili.

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

02 august 2021 - 18:53

Animals International cere Poliției și ANSVSA să facă razie națională și să aplice sancțiuni! Animals International atrage atenția că în ciuda anunțului ANSVSA de sistare a exportului cu animale vii, mulți operatori economici ignoră măsurile dispuse de autoritatea centrală competentă, acuză Animals International într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

02 august 2021 - 18:28

Shopron, primul farmers market din Brașov, se va deschide în zona Bartolomeu, în luna septembrie, în vecinătatea complextului Brintex din Șoșeaua Cristianului nr.7. Acesta este un nou proiect comercial de amploare care se dorește a fi primul „farmers market” din Brașov. Magazinul are o suprafață de 13.000 mp, iar fermierii locali, crescătorii de animale pot să vândă aici de la legume la carne și brânzeturi.

Premierul Cîțu cere să fie aspru sancționați crescătorii de animale care nu respectă regulile ANSVSA!

Premierul Cîțu cere să fie aspru sancționați crescătorii de animale care nu respectă regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 17:27

Premierul Florin Cîțu a cerut Autorității Naționale Sanitar-Veterinare (ANSVSA), Poliției și Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) să asigure suspendarea transportului cu animale vii, pe perioada caniculei, și să aplice cele mai aspre sancțiuni, unde este cazul.

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 08:44

Autoritatea Națională Sanitară Vaterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) susține cu vehemență, într-un comunicat, că nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, țăranul poate să țină câți porci vrea și să-i vândă. Cu condiția să respecte regulile stabilite printr-un ordin comun ANSVSA și Ministerul Agriculturii. Iar de reguli, ANSVSA nu suflă o vorbă în comunicat. De fapt, aceste reguli îl determină pe țăran să renunțe singur la creșterea porcilor.

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

02 august 2021 - 06:51

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis către Agroinfo un comunicat prin care face precizări legate de creșterea porcilor în gospodăriile țărănești. ANSVSA nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, susține ANSVSA. Inserăm integral precizările ANSVSA.

Prezentați actele la controlul APIA!

Prezentați actele la controlul APIA!

02 august 2021 - 06:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care sunt incluși în eșantionul de control că au obligația de a prezenta toate documentele solicitate de inspectorii APIA.

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

30 iulie 2021 - 20:01

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit astăzi cu fermierii din Bihor. Șeful MADR le-a spus care este suma alocată pentru plata subvențiilor APIA pentru anii 2021 și 2022, dar și suma pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

30 iulie 2021 - 16:17

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, la Oradea, că tinerii fermieri care muncesc prin țări străine sunt așteptați în țară ca să preia gospodăriile bunicilor sau pe ale părinților și să le consolideze ca ferme. Ajutorul financiar pe care-l primesc tinerii care au decis să revină în România este de maxim 50.000 de euro/fermier, sprijin pentru instalarea tânărului fermier, componenta diaspora. Până acum, 160 de tineri români din diaspora vor beneficia de acest ajutor.

Banii transferați în conturile fermelor mici!

Banii transferați în conturile fermelor mici!

30 iulie 2021 - 11:13

Peste 244 de milioane de euro transferate în conturile fermierilor mici! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că până la această dată cele mai multe proiecte finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală, PNDR 2020, au fost cele pentru dezvoltarea fermelor mici.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Este necesară asigurarea culturilor agricole? Fermierul Dorel Istrate (jud. Mureș) ne spune de ce și cu cine își asigură culturile!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii