Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Ce subvenții APIA încasați dacă aveți 3 vaci și un hectar de teren!

Publicat: 12 octombrie 2023 - 10:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cu doar trei vaci și un hectar de teren agricol, din 2024, deci de anul viitor, puteți încasa 460 de euro/ha de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Explică ministrul agriculturii Florin Barbu și secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, fost director general APIA.

În condițiile în care de anul viitor dispare ajutorul național tranzitoriu bovine, ANT, suma alocată pentru acest sprijin de la bugetul de stat va fi transferată, așa cum s-a discutat cu asociațiile crescătorilor de vaci, către o subvenție pentru juninci înscrise în registrele genealogice, acordarea unei subvenții de 460 euro pe hectar unui crescător care are doar 3 vaci și un hectar de teren pare binevenită. 

"Am început să implementăm proiecte și măsuri prin care să creștem efectivele de animale în România. Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați.

Am discutat toate măsurile de sprijin cu fermierii care fac parte din Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.
Ca ministru al Agriculturii, am datoria să-i sprijin și să le acord fonduri pentru ca societatile lor să nu mai fie în dificultate," a explicat ministrul agriculturii Florin Barbu. 

Așadar, un crescător care are minim trei vaci și un hectar de teren pe care să cultive porumb siloz poate obține, conform ministrului agriculturii, o subvenție de 460 euro/ha. 

mic-crescator-vaci_b

"În ceea ce privește sectorul de bovine, obiectivul acestui program de creștere a efectivelor de animale, pe lângă schimbarea paradigmei cu ajutorul național tranzitoriu, acel ANT, prin Investalim, obiectivul este, de asemenea, creșterea efectivului de animale. Aici ne-am gândit să acordăm un sprijin cuplat, de exemplu, pentru porumbul siloz. Și aici, crescătorii de bovine, a fost salutată această propunere, aș putea spune chiar de către majoritatea acestora. Programul Investalim este în consultare publică și undeva ne propunem ca la sfârșitul lunii octombrie să fie demarat acest program.

Și la fel, atât sectorul de creștere a ovinelor, cât și a bovinelor, sunt bani foarte mulți astfel încât să poată să-i acceseze și nu cu foarte multă birocrație, astfel încât să fie accesibil pentru orice fel de fermieri," a spus secretarul de stat MADR Adrian Pintea, pe 4 octombrie 2023, la Agricultura la Raport.

Din spusele secretarului de stat MADR, banii pentru această nouă formă de sprijin de care vor beneficia crescătorii de vaci din România, începând de anul viitor, ar fi prevăzuți în bugetul programului Investalim în așa fel încât să nu fie nevoie să se taie de la alte subvenții. Dat fiind faptul că programul este în consultare publică, rămâne de văzut cum va fi împărțit până la urmă bugetul de circa 600 milioane euro. 

Pentru anul acesta, un mic crescător de bovine care deține doar 3 vaci beneficiază de ajutorul național tranzitoriu, ANT 8, bovine carne, presupunând că are și un hectar de teren agricol, pentru acesta beneficiază de plata APIA de bază pe suprafață (BISS), cu un cuantum estimat la 100 euro/ha, la care se poate adăuga sprijinul redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), cu un cuantum estimat la 50,61 euro/ha și, după caz, plata tineri fermieri.

Micul nostru crescător ar fi putut anul acesta să-și mărească suma obținută de la APIA prin accesarea noii ecoscheme pentru gospodării tradiționale și mici fermieri, Practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul în fermele mici (gospodăriile tradiționale), cu un cuantum unitar planificat de 76 euro/ha, conform Planului Național Strategic 2023-2027. 

Vizualizat: 2903 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Modificări ACUM în Parlament permis de conducere tractor!

Modificări ACUM în Parlament permis de conducere tractor!

05 decembrie 2023 - 19:30

Plenul Senatului a eliminat, luni, în plen, prin adoptarea unei propuneri legislative, obligativitatea deţinerii pentru conducătorii de tractoare agricole sau forestiere a unui carnet de conducere corespunzător categoriei, fiind suficient, pe drumurile publice, permisul de conducere pentru alte categorii.

Comunicat AFIR ASTĂZI: Ghid solicitant investiții în sectorul zootehnic și în procesare!

Comunicat AFIR ASTĂZI: Ghid solicitant investiții în sectorul zootehnic și în procesare!

05 decembrie 2023 - 13:38

În vederea lansării sesiunilor de primire a cererilor de finanțare pentru investiții în sectorul zootehnic și în unități de procesare a produselor agricole și pomicole, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat în data de 4 decembrie 2023 versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru DR-20 Investiții în sectorul zootehnic și pentru DR-22 Investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole. 

Lansare nouă sesiune bani europeni pentru ferme! Anunț făcut ASTĂZI de Ministerul Agriculturii!

Lansare nouă sesiune bani europeni pentru ferme! Anunț făcut ASTĂZI de Ministerul Agriculturii!

05 decembrie 2023 - 12:11

Ministerul Agriculturii anunță astăzi, într-un comunicat transmis Agroinfo, că lansează din 20 decembrie 2023 sesiunea de depunere proiecte în cadrul Intervenției DR 22 - „Investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole”, Plan Național Strategic 2023-2027.

Anunț MADR ASTĂZI! Lansare ajutor 300.000 euro/crescător pentru achiziție utilaje agricole!

Anunț MADR ASTĂZI! Lansare ajutor 300.000 euro/crescător pentru achiziție utilaje agricole!

05 decembrie 2023 - 11:48

MADR anunță astăzi lansarea Intervenției DR 20 - „Investiții în sectorul zootehnic” în data de 20 decembrie 2023 sesiunea de finanțare pentru Intervenția DR 20 - „Investiții în sectorul zootehnic” din cadrul PS PAC 2023-2027. 

Subvenția APIA motorină pentru apicultori! Acte, termen cerere!

Subvenția APIA motorină pentru apicultori! Acte, termen cerere!

05 decembrie 2023 - 07:43

Apicultorii care vor să beneficieze anul viitor de ajutorul de stat la motorină trebuie să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 31 decembrie 2023 cererea de acord pentru finanțare. Actele de care au nevoie apicultorii pentru acordul de finanțare și pentru cererea de plată.

Corteva Agriscience lansează biostimulatorul de eficiență a azotului Utrisha™ N în România

Corteva Agriscience lansează biostimulatorul de eficiență a azotului Utrisha™ N în România

05 decembrie 2023 - 07:08

Produsul din categoria Produse Biologice se adaptează la nevoile de nutriție ale plantelor și contribuie la maximizarea sustenabilă a potențialului recoltei.

Comunicat APIA ACUM! Cuantum cap animal și termen plată subvenții APIA zootehnie!

Comunicat APIA ACUM! Cuantum cap animal și termen plată subvenții APIA zootehnie!

04 decembrie 2023 - 17:38

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 15 decembrie 2023 inclusiv, se depun, la Centrele judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti pe raza cărora/căruia se află sediul social al solicitantului, cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2024, cereri avizate de către ANZ.

Suplimentare sumă plata subvenției! Anunț făcut ACUM de Ministerul Agriculturii!

Suplimentare sumă plata subvenției! Anunț făcut ACUM de Ministerul Agriculturii!

04 decembrie 2023 - 16:47

Ministerul Agriculturii a postat astăzi, 4 decembrie,  pe site-ul www.madr.ro, secțiunea „Transparență decizională”, proiectul de Hotărâre pentru modificarea HG nr.393/2023 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susținere a producției de usturoi", precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia în anul 2023.

Din 2024 subvenția APIA la motorină și pentru fermierii persoane fizice! Care e condiția?

Din 2024 subvenția APIA la motorină și pentru fermierii persoane fizice! Care e condiția?

04 decembrie 2023 - 16:05

Fermierii, crescătorii de animale care sunt persoane fizice beneficiază anul viitor de ajutorul de stat APIA acordat prin reducerea accizei la motorina folosită în agricultură. Ce condiție trebuie să îndeplinească aceștia în 2024 ca să ia subvenția APIA la motorină?

Crescător de vaci: Procesatorul mi-a redus prețul la lapte de la 2,65 lei/litru la 1,60 lei/litru!

Crescător de vaci: Procesatorul mi-a redus prețul la lapte de la 2,65 lei/litru la 1,60 lei/litru!

04 decembrie 2023 - 15:34

Vechi crescător de vaci din Șicula, județul Arad, Aurel Nieș, îi dă o replică usturătoare ministrului agriculturii, Florin Barbu, prin intermediul Agroinfo.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Găini străine

Găini străine
Un ardelean, la piaţă: Detalii