Adama
Agreena
AGRICOVER

Ce reguli APIA trebuie să respecte anul ăsta crescătorii de animale!

Publicat: 18 aprilie 2024 - 07:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Responsabilitățile pe care le au crescătorii de animale pentru a beneficia de subvențiile APIA, aferente acestui an.

Responsabilitățile fermierilor

capra-oaie-vaca_b

Pentru a beneficia de plăţile aferente intervențiilor prevăzute la art.1 alin. (2), lit. a)-c) din HG 1571/2022, cu modificările și completările ulterioare, fermierii trebuie:
a) să fie înregistraţi în Registrul unic de identificare, administrat de APIA;
b) să depună cerere de plată în termen;
c) să deţină un efectiv minim de animale în exploataţii cu cod ANSVSA în funcţie de intervenţia solicitată în conformitate cu prevederile PS 2023-2027, ale HG 1571/2022, cu modificările și completările ulterioare și Ordinului MADR nr. 106/2024;
d) să declare la depunerea cererii de plată datele de identificare şi de contact actualizate şi să notifice APIA despre modificarea acestora în termen de 15 zile calendaristice de la modificare;
e) să notifice APIA întermen de 15 zile calendaristice cu privire la modificările apărute în înregistrările persoanelor juridice de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului privind: administratorul/administratorii, sediul social, obiectul de activitate
f) să înscrie, sub rezerva aplicării sancţiunilor prevăzute de art. 320-328 de Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, date reale, complete şi valabile în formularul de cerere de plată, în deconturile justificative şi în documentele anexate acesteia privind lista de animale şi/sau în documentele electronice din SNIIA privind efectivele de animale;
g) să fie de acord ca datele din formularul de cerere de plată/ decont justificativ să fie introduse în baza de date IACS, păstrate, procesate, prelucrate cu alte instituții ale statului și entități ce au rol de verificare și control, verificate în vederea calculării sumelor de plată și/ sau transmise autorităților responsabile, în vederea elaborării de studii statistice şi de evaluări economice, în condiţiile Legii nr. 102/2005 privind înființarea, organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării datelor cu Caracter Personal, republicată;
h) să fie de acord ca datele personale, datele înscrise în cererea de plată despre animalele din exploataţie să fie prelucrate și utilizate pentru controalele administrative încrucișate cu bazele de date ale altor autorități publice cu competențe în gestionarea acestor tipuri de date;
i) să respecte normele de condiţionalitate prevăzute la art. 12 din Regulamentul (UE) nr. 2021/2115, pe întreaga exploataţie agricolă, astfel cum sunt stabilite în anexa III la regulamentul menţionat şi în secţiunea 3.10 din PS 2023-2027, cu excepția ANTZ, precum și prevederile ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, al ministrului mediului, apelor și pădurilor și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 54/570/32 din 2023 pentru punerea în aplicare a normelor privind condiționalitatea în cadrul intervențiilor sub formă de plăți
directe și al unor intervenții și măsuri pentru dezvoltare rurală, începând cu anul de cerere 2023;
j) să permită efectuarea controalelor de către APIA sau de către alte instituţii abilitate în acest sens, cu respectarea prevederilor legale în vigoare;
k) să se asigure de corectitudinea datelor operate/înregistrate în SNIIA privind datele animalelor operate în exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute/sau în care se regăsesc animalele pentru care solicită intervenţii. Ghid APIA 2024. 

Vizualizat: 6556 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

În atenția crescătorilor de vaci! Cum recunoașteți semnele bolii care face ravagii în ferme!

În atenția crescătorilor de vaci! Cum recunoașteți semnele bolii care face ravagii în ferme!

17 mai 2024 - 11:56

Antraxul este o boală bacteriană contagioasă, cu potențial letal atât pentru animalele domestice, cât și pentru oamen, și reprezintă o amenințare serioasă în cadrul fermelor de creștere a bovinelor. Recunoașterea rapidă a simptomelor este esențială pentru intervenție și prevenirea răspândirii bolii.

Veste bună pentru micii fermieri, crescători de animale!

Veste bună pentru micii fermieri, crescători de animale!

16 mai 2024 - 18:41

Micii fermieri, crescători de animale au o soluție bună la îndemână pentru a-și vinde produsele din ferme, automatele. Cu această idee vine un fermier din județul Bihor, Jaroslav Zetocha.

Urgent! Se dau 200 euro/ha, termen limită 20 mai!

Urgent! Se dau 200 euro/ha, termen limită 20 mai!

16 mai 2024 - 16:08

Depuneți urgent cererile! Ajutorul de minimis pentru cartofi, în cuantum de 200 euro/ha, are termen limită 20 mai 2024, anunță Direcția pentru Agricultură Caraș Severin.

APROBATĂ ASTĂZI de Guvern! Sumă mai mare la plata subvenției APIA!

APROBATĂ ASTĂZI de Guvern! Sumă mai mare la plata subvenției APIA!

16 mai 2024 - 14:32

În ședința de Guvern din data de 16 mai 2024 s-a aprobat Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Decizie președinte Iohannis: Bani împărțiți fermierilor, crescătorilor animale!

Decizie președinte Iohannis: Bani împărțiți fermierilor, crescătorilor animale!

16 mai 2024 - 07:50

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de promulgare a legilor care stabilesc instituirea unor scheme de ajutor pentru fermieri şi agricultori, în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, subvenţiile totale fiind de aproape 400 de milioane de euro, conform Agerpres.

Mesaj APIA fermieri, crescători animale!

Mesaj APIA fermieri, crescători animale!

15 mai 2024 - 20:26

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani reamintește fermierilor că termenul limită până la care pot depune Cererea de Plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024 este data de 07 iunie 2024.

Proiect hotărâre de Guvern în consultare pe site-ul MADR!

Proiect hotărâre de Guvern în consultare pe site-ul MADR!

15 mai 2024 - 20:03

MADR a publicat în transparență decizonală Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare.

Ministrul Barbu ASTĂZI: Imediat APIA dă drumul plăților pe hectar și pe animale!

Ministrul Barbu ASTĂZI: Imediat APIA dă drumul plăților pe hectar și pe animale!

15 mai 2024 - 16:49

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, anunță astăzi că încep plățile pentru fermieri, crescători de animale, așa-numitul ajutor Ucraina, achitat prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Video! Oier Sterp: Să afle toți oierii! Nu dați mieii la samsari! Țineți prețul sus, că vin contractele!

Video! Oier Sterp: Să afle toți oierii! Nu dați mieii la samsari! Țineți prețul sus, că vin contractele!

15 mai 2024 - 09:43

Crescătorul de ovine Ionică Sterp, Ianoșda, Bihor, vicepreședinte Asociația Ciobanilor Profesioniști din România, are un anunț important pentru toți oierii. Sunt pe cale să fie semnate contracte de export miei cu Marocul și Algeria, firmele exportatoare fiind din Spania.

Plata în cel mai scurt timp a subvenției de 100 euro/ha!

Plata în cel mai scurt timp a subvenției de 100 euro/ha!

15 mai 2024 - 07:32

Fermierii români amenință cu un protest masiv pe data de 27 mai 2024 dacă nu le vor fi îndeplinite revendicările. Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România ne-a transmis lista de revendicări a fermierilor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

11 COMBINE New Holland și 13.000 HA!

11 COMBINE New Holland și 13.000 HA!

Singura societate care exploatează terenuri agricole din România listată la bursă, Holde Agri, şi-a făcut un obicei în a cumpăra combine de recoltat marca New Holland. Nu mai puţin de 11 astfel de echipamente au fost achiziţionate de-a lungul anilor, toate model CR 9.90!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Afiş într-un bar: Detalii