Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Carnea de vită produsă în România, apreciată!

Publicat: 08 august 2022 - 08:12
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La Moara Vlăsiei s-a desfășurat săptămâna trecută cea de-a doua ediție a celei mai mari manifestații din România, dedicate cărnii de vită. Romanian Beef Master 2022 a reunit cei mai pricepuți bucătari de vită din țară, stelați Michelin, reprezentanți oficiali din Guvernul României, geneticieni, specialiști în reproducția și creșterea bovinelor, chefi juniori și alți reprezentanți de vază ai sectorului gastronomic internațional.

Concursul profesioniștilor - trofeul Romanian Beef Master

Competiția culinară principală, dedicată cărnii de vită produse exclusiv în România, a cuprins 5 echipe de bucătari profesioniști care au gătit chiulotă Permium Angus. După câteva ore de muncă intensă, de talent și tehnică, trofeul a fost obținut de chef Rares Moga din Sibiu, alături de echipa Bloj Răzvan si Carmen Siminie.

romanian beef master_b

„Un vis devenit realitate! În calitate de concurent am trăit o experiență cu adevărat unică! Concursul Romanian Beef Master by chef Radu Zărnescu 2022 a fost o provocare plină de adrenalină si de o intensitate dusă la cote maxime! Cu toate acestea am reușit să câștigăm această competiție formată din 5 echipe puternice, un juriu de bucătari cu experiență, cu stele Michelin si cu cei mai buni fermieri din România! De acum port o responsabilitate în ceea ce privește carnea de vită, mă reprezintă si încerc sa o respect de fiecare dată când o voi găti!”

Au jurizat 16 membri, dintre care Samuel Widmer- Karpaten Meat, cel mai mare producător de carne de vită Angus din țară, Aurel Simion- Secretar General În Ministerul Agriculturii, Ted Janssen- Președinte De Onoare Euro-Toques Olanda, Ramon Rotteta - Președinte Euro-Toques Spania, Jacques Barnachon- Secretar General Euro-Toques International, Franța, Bernard Delle- Genetician, Germania, Veronica Baciu- Directorul General Al Agenției Produsului Montan, precum și alți fermieri, procesatori, specialiști în gastronomie din toată țara. Cu participarea coordonatorului Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, domnul Laszlo Borbely & Enrico Derflingher- președinte Euro-Toques International, stelat Michelin.

Pentru a decide câștigătorul, jurații au urmărit: modul interpretării rețetei propuse de echipă, care aparținea repertoriului clasic sau putea fi o creație de moment, asocierea cărnii de vită cu legume, leguminoase, verdețuri, fructe, condimente, mirodenii, plante aromatice, corectitudinea gătirii cărnii de vită, sosul, coloristica folosită în vederea evidențierii „reginei farfuriei”, respectiv a cărnii de vită Premium Angus.

Prin acest demers, bucătarii și-au arătat susținerea pentru consumul de produse românești, folosindu-se de această oportunitate pentru a încuraja cât mai multă lume să vină în sprijinul fermierilor români, prin achiziția de produse de pe plan local.

Culinariada - locul de afirmare a tinerilor bucătari

Pentru a sprijini viitoarele generații de profesioniști și artiști gastronomici, creându-se un context în care să se afirme, la evenimentul Romanian Beef Master de anul acesta, a avut loc competiția de juniori Culinariada, în parteneriat cu Guvernul României, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă. Cele 13 echipe participante s-au întrecut în prepararea chiulotei de vită Premium Angus. Câștigătorul probei a fost Palancianu Armand, Universitatea de Științele Vieții Ion Ionescu de la Brad, Iasi, Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare.

romanian beef trei_b

Carnea de vită produsă în România apreciată de stelați Michelin

Fiindcă scopul principal al evenimentul a fost promovarea cărnii de vită produsă în România și accesibilizarea gătirii acesteia, pe lângă competițiile profesioniștilor, au avut loc demonstrații cu multiple tehnici și bune practici de gătire a cărnii de vită. Publicul prezent a putut descoperi și chiar învăța la fața locului iar apoi degusta preparate diverse din piese precum brisket, rasol cu os, picannha, limbă, coadă, vrăbioară, burtă, skirt steak, antricot, etc.
Nu doar publicul dar și chefii prezenți la eveniment, reprezentând Italia, Spania, Franța, Olanda si Turcia au fost profund impresionați de calitatea cărnii Premium Angus care a fost degustată la eveniment. Oricare dintre preparatele degustate la fața locului, fie în competiții sau la standurile de gătire liberă, au fost unanim lăudate de public, de specialiști și chefi stelați Michelin, unii dintre ei spunând chiar că ” nu au mai gustat o carne de vită cu atâta aromă și savoare”.

Despre maturarea cărnii de vită Premium Angus

Pasionații de produse rafinate și preparate creative au putut lua parte chiar și la un seminar despre maturarea cărnii de vită în mediu uscat. Lui Chef Radu Zărnescu, vice președintele Euro-Toques International, i s-au alăturat invitații Marian Ochea - Medic veterinar specializat în creșterea și exploatarea bovinelor și Ioan Costa - specialist și cercetător în conservarea, cultivarea și prepararea ciupercilor, pentru a dezbate importanța maturării cărnii, impactul pe care o bună maturare îl are asupra fibrelor și frăgezimii cărnii dar și pentru a propune câteva experimente de maturare în grăsime ridicată, whisky, pastă de trufe sau Koji.

Tombola zilei

Câștigătorii nu au fost doar în rândul bucătarilor! La finalul zilei organizatorii au răsplătit prezența participanților la a doua ediție Romanian Beef Master cu o tombolă. Cel care a intuit cel mai exact greutatea unei bucăți de roastbeef Premium Angus aflate în frigiderul de la eveniment a câștigat un frigider de maturare original, din partea DRY AGER România. Ionela Olteanu, fericita câștigătoare a unui frigider DX500, alături de soțul ei, chef bucătar, sunt renumiți pentru rețetele romane vechi de mii de ani pe care le gătesc. De acum vor putea pune în practică cele învățate pe parcursul evenimentului pentru a-și matura singuri specialitățile din carne de vită produsă în România.

Carnea de vită locală - vedeta evenimentului

Evenimentul își propune să fie punctul de plecare al dialogului, promovării și susținerii produselor locale, poate chiar creării unei strategii naționale de turism gastronomic în jurul producătorilor din țara noastră și a celor care reușesc niște preparate extraordinare, plecând de la produsele autohtone.
”Romanian Quality Beef = Karpaten Premium Angus! Dacă spui carne de vită locală, nu ai cum să nu te referi la cel mai mare producător de carne de vită Angus din România, Karpaten Meat Group. Nu doar că sunt primii care au reușit să creeze un business de încredere în România, lucrând la standarde internaționale dar mențin calitatea în toate produsele lor, reprezentând Transilvania la nivel mondial. Iar astăzi s-a văzut acest lucru. Fiecare piesă de vită Angus a fost impecabilă, indiferent de tăietură sau cum a fost gătită. Frumoasele și gustoasele platinguri realizate astăzi au fost posibile doar pe baza cărnii impecabile!” - Bernhard Delle - genetician și expert în carnea de vită, Germania.

romanian beef doi_b

Totodată, prin acest tur de forță, evenimentul facilitează accesul publicului la modalități corecte de preparare și gătire a cărnii de vită, astfel încât să se bucure pe deplin de toate calitățile acesteia. O bună cunoaștere a produsului începe cu proveniența, trasabilitatea, modul de obținere a cărnii, modul de tranșare, etc. Toate influențează produsul final. De aceea este important consumul de carne de vită care provine din ferme sigure, care se supun unui sistem de producție natural, complet controlat, cu o furajare bazată pe iarbă și cereale, fără hormoni, soia și premixuri, care asigură și garantează o carne proaspătă cu un grad de marmorare ridicat, frăgezime și un gust deosebit. Consumați produse locale cu trasabilitate de la fermă la farfurie, cu autentificarea genetică a bovinelor și o promisiune de administrare a mediului durabilă.

Adevărat tur gastronomic al cărnii de vită produse în România, acest eveniment a fost pe de o parte o provocare pentru bucătarii participanți la competiție și pentru jurați, iar pe de altă parte, un regal pentru publicul larg care s-a bucurat de minunatul gust al cărnii de vită Angus, de complexitatea creațiilor pe care masterchefii le-au etalat pe farfurii, dar și de poveștile de degustare a preparatelor gătite care mai de care mai impresionant.

 Comunicat Romanian Beef Master

Vizualizat: 749 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Scheme de ajutor de stat în valoare de 4 miliarde euro!

Scheme de ajutor de stat în valoare de 4 miliarde euro!

21 septembrie 2022 - 20:37

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă a anunțat semnarea convențiilor de garantare pentru IMM Invest Plus, programul prin care Guvernul alocă 4 miliarde euro pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din România.

Scenarii climatice pentru România! Raport ce va fi lansat în decembrie!

Scenarii climatice pentru România! Raport ce va fi lansat în decembrie!

21 septembrie 2022 - 20:02

Peste 120 de reprezentaţi-cheie ai sistemului public, privat, civic şi academic dezbat, pe 21 şi 22 septembrie, în cadrul a opt grupuri de lucru tehnice scenariile climatice pentru România anului 2030, iar concluziile vor fi incluse într-un raport ce va fi lansat în luna decembrie a acestui an.

Ministrul Daea ASTĂZI: Crescătorii de animale vor primi, în premieră, anul acesta avansul APIA!

Ministrul Daea ASTĂZI: Crescătorii de animale vor primi, în premieră, anul acesta avansul APIA!

21 septembrie 2022 - 16:48

”Crescătorii de animale care beneficiază de sprijinul cuplat în sectorul zootehnic vor primi, în premieră anul acesta, avansul APIA", a anunțat astăzi ministrul agriculturii, Petre Daea, la finalul ședinței de Guvern. Executivul a aprobat astăzi, așa cum a anunțat deja Agroinfo, plafoanele alocate pentru plata sprijinului cuplat zootehnic (SCZ). 

Primăria unei comune vrea să cedeze 50 ha pășune pentru o centrală fotovoltaică! Crescătorii se opun!

Primăria unei comune vrea să cedeze 50 ha pășune pentru o centrală fotovoltaică! Crescătorii se opun!

21 septembrie 2022 - 08:53

Primăria comunei Gura Foii, județul Dâmbovița, este în negocieri pentru concesionarea unei suprafețe de 50 ha de pășune pentru construirea unei centrale fotovoltaice. Comuna are 130 ha de pășune și-n localitate mai sunt 10 crescători de animale. Crescătorii se opun acestei decizii a primăriei.

Guvern ASTĂZI: Aprobarea cuantumului sprijinului cuplat zootehnic pentru acest an!

Guvern ASTĂZI: Aprobarea cuantumului sprijinului cuplat zootehnic pentru acest an!

21 septembrie 2022 - 07:38

Pe lista proiectelor supuse astăzi, 21 septembrie 2022, aprobării Guvernului, în ședința săptămânală, se află proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea plafoanelor alocate schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, precum și pentru stabilirea cuantumului acestora, pentru anul de cerere 2022, informează un comunicat al Executivului.

Amendă uriașă pentru un crescător de vaci!

Amendă uriașă pentru un crescător de vaci!

20 septembrie 2022 - 17:51

Un crescător de vaci din localitatea Țânțăreni, județul Gorj, a fost amendat cu 20.000 de lei de inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj pentru că avea în fermă un lucrător angajat "la negru".

MADR ASTĂZI: Modificare la plata ajutoarelor excepționale pentru fermieri!

MADR ASTĂZI: Modificare la plata ajutoarelor excepționale pentru fermieri!

20 septembrie 2022 - 16:40

Ministerul Agriculturii anunță astăzi, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, că a modificat Hotărârea Guvernului nr. 1032/2022 privind acordarea unor ajutoare excepţionale producătorilor agricoli din sectorul vegetal. Modificarea vizează bugetul alocat pentru plata ajutoarelor excepționale de care beneficiază fermierii din sectorul vegetal.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

20 septembrie 2022 - 11:14

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale aduce la cunoștința beneficiarilor publici decizia emisă de Comisia Europeană în data de 12 septembrie 2022 privind aprobarea modificării Programului Național de Dezvoltare Rurală, prin care sunt aplicabile beneficiarilor PNDR prevederile Ordonanței de Urgență (OUG) nr. 64/ 2022 privind ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.

Șeful ADS: Din noiembrie, atribuim teren tinerilor fermieri!

Șeful ADS: Din noiembrie, atribuim teren tinerilor fermieri!

20 septembrie 2022 - 07:47

Avem sute de cereri din partea tinerilor fermieri, ceea ce ne-a determinat să urgentăm inventarierea suprafețelor, inventariere care este supusă și unor presiuni mari de ordin de fond funciar, de reconstituirea dreptului de proprietate, a spus directorul Agenției Domeniilor Statului, George Sava, la TVR1. Acesta a anunțat că din noiembrie se reiau sesiunile pentru atribuirea de teren tinerilor fermieri. 

DAJ: Plată despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă!

DAJ: Plată despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă!

20 septembrie 2022 - 06:43

Conducerea Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) Bihor a solicitat primăriilor să se implice mai mult în precompletarea datelor din dosarele pentru acordarea de despăgubiri pentru fermierii afectaţi de seceta pedologică.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica! LIVIU STANIMIR: Costul inputurilor scade marja de profit

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii