Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Captura mascaților: 800 kilograme de afine confiscate de la culegători! "Ăștia sunt infractorii periculoși?!"

Publicat: 15 august 2021 - 09:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un comunicat al Poliției Argeș, publicat de un ziar local, a stârnit o revoltă puternică pe Facebook. Mascații au intervenit în forță pentru câțiva culegători de afine de pădure. Culegătorilor li s-au confiscat 800 de kilograme de afine și li s-au dat amenzi în valoare de 10.000 de lei. Oamenii au reacționat cu furie pe rețeaua de socializare vizavi de această mare captură a mascaților.

Polițiștii din cadrul Secției Poliției Rurală Tigveni, județul Argeș, împreună cu reprezentanți ai Ocoalelor Silvice Vidraru și Șuici au acționat pe raza localității Sălătrucu, pentru combaterea faptelor ce pot aduce atingere fondului forestier național, ocazie cu care au depistat mai multe persoane, cu cinci autovehicule, care dețineau aproximativ 800 kg de afine.
Întrucât persoanele în cauză nu s-au supus indicațiilor polițiștilor, a fost solicitat sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, a comunicat Poliția Argeș, citată de epitesti.ro

mascati_b

Mascații au venit în forță, așa cum se procedează pentru infractorii periculoși, chiar dacă era vorba de niște amărâți de culegători de afine. Cele peste 800 de kilograme de afine au fost confiscate, iar culegătorii au fost amendați (în baza Legii 171/2020), însumate amenzile date au ajuns la 10.000 de lei. Știrea a provocat revoltă pe Facebook. Comentariile sunt incisive, critici dure la adresa mascaților care au tăbărît peste culegătorii de afine și i-au împresurat de parcă ar fi cel puțin traficanți.

Silviu Jinga: A înnebunit lumea. Am văzut" tamtamul"inca nu înțeleg în ce lume trăim în ROMANIA,??? Pina în 1990 nu era o problema culesul afenilor din fond forestier. De ce aceste afene nu au fost cumpărate de Romsilva, politie sau mascati(tot au salari mari) Pe lumea de dincolo a să numărați boabele de afine confiscate, cei care astăzi a-ti aplicat amenzi.

Romeo Romeo Roman: Bravooooo ați prins bombardieri !!! etc etc da pa aia din parlament nui prinde nimeni gunoaielor și sclavi ce santeti !!!
Alfred Dorian: Mama lor de jeguri penale... ar fi fost bine sa ramana neculese ??? Oamenii au muncit...au cules roadele pamantului si le-au oferit spre vanzare altora care nu au timp de cules... contra unui cost evident... chiar faceau un ban cinstit... dar na, statul mafiot tre sa-si ia partea.

Cosmin Barbu: Infractori periculoși....acțiune în forță...
Întrebare: mai ai voie să faci ceva în românia fără să îi plătești niște bani lui arafat, câțu, orban etc ???
Amendă că ai ieșit afară la nu știu ce oră, amendă că nu ai declarație, că nu ai mască, că ai cules afine, că ai dat mâncare animalelor sălbatice, să nu bați covoare, să nu faci grătar, să nu întinzi rufe, să nu vinzi flori, pătrunjel, leuștean șamd
Trebuie să ai imaginație bogată să poți da astfel de ordine și crea astfel de legi !
Taxe, impozite și amenzi....în rest, stăm bine la toate capitolele !
Așteptăm septembrie să ne închideți din nou, e spre binele nostru.....totul este spre binele nostru...de asta ne și amendați pt orice "ilegalitate" (devenită peste noapte).

Nicolae Dragos: Care dorește sa facem un demers public de demitere a reprezentantului Romsilva care a făcut acest demers și a polițistului care a organizat gainarii de "intervenție"..
Cine vrea sa ma contacteze..Ăștia doi sunt în slujba cetățeanului ( slujbaș la stat-sluga la stat).
Pădurea e un bun public - al meu, al tău nu al ma'sii

Alfred Dorian: Mama lor de jeguri penale... ar fi fost bine sa ramana neculese ??? Oamenii au muncit...au cules roadele pamantului si le-au oferit spre vanzare altora care nu au timp de cules... contra unui cost evident... chiar faceau un ban cinstit... dar na, statul mafiot tre sa-si ia partea.

Gica Birla: Ați prins cei mai mari infractori sa va fie rușine! Mașinile cu lemne nu aveți curaj sa le opriți pentru control ați confiscat de la niște oameni nevoiași afinele.

Radu Martinas: Alergând după afine s.au dus dracu trenurile cu lemnè? De ce nu are domnule voie să culeagă omul afine din pădure? Le.a plantat mă.ta? Harnici oameni, 800kg. Eu abia am strans un kg si m.a rupt de spate.

Dumitru Roman: Băi dați-vă la dracu, ați prins adevărații evazioniști . Să vă vă fie rușine. Din polițiști ați ajuns jefuitorii oamenilor sărmani. Dar ați evoluat ,de la amendat băbuțe cu pătrunjel și ceapă la trufandale (afine)! Iach,,, îmi vine să vomit . Bănuiesc că șefii voștri care vă împinge la abuzurile acestea au avut o copilărie tare nefericită . Au fost abuzați sexual cu produse agroalimentare.

Vali Balasoiu: Atât prind și ei...culegători de afine. Te pufnește râsul. Sper să fi aruncat totul pe pământ să nu le folosească mascații la afinată...

Gabriela Weber: Rușine să vă fie tuturor celor care sunteți niște fătălăi și vă arătați mușchii și puterea în fața unor bieți oameni! Arătați-va forța unde trebuie, cu cine trebuie și merită! Nu vedeți cât sunteți de penibili și că,de fapt sunteți mai sclavi decât acești oameni care muncesc cinstit pt un bănuț? Când aveți de gând să vă treziți? Încetați să vă comportați ca niște frustrați ne.....i,care pune mâna pe cine apucă, că vezi Doamne "e lege"! Fiți cu poporul și pentru popor,că din el faceți parte,nu din grupurile de interese josnice care-și vede interesul și ne privează de toate libertățile și tot ce a mai rămas prin țară! Treziți-vă până nu-i prea târziu!

Camin Iordanescu: Atentiune ,atentiune ! Urmeaza descinderi la hotii de urzici ,hotii de ciuperci si la primavara la hotii de ghiocei .
In sfarsit avem siguranța si incredere de la toate organele.

Eftemie Iordache: Bravo milițienilor ați rezolvat toate furturile și fraudele care se petrec an județ urmează primele și avansarile.

Ghiorghe Crivac: Ce nesimtire, sa confisti munca cinstita si periculoasa a unora care n-au alt venit in afara de ce aduna de acolo de unde aduna si ursii ... precis le-au facut cadou sefilor lor ... merita desfiintati acesti inculti.

Teodor Popescu: Rușine sa va fie! Exista populație în Romanica noastră care trăiește la limita existenței, fructele de pădure sunt o binecuvântare a lui Dumnezeu. Lăsați oamenii sa trăiască. Pe cei care fura pădurile va faceți ca nu îi vedeți? Rușine MAI ! Va lăsați manipulați.

Bordianu Roberto: Acolo a fost manevra!!! Sigur zona de unde au cules afinele era concesionată de vreo firma mare și nu le-a convenit ca ai venit și oamenii de rând sa culeagă ,,de la ei”. In România nici ciuperci nici trufe nu mai poți culege fără sa dai dreptul la cineva sau sa culegi pt el...Jandarmii nu stau la pădure pt așa ceva niciodată!!! Au fost sesizați de aia bogați care au concesionat pădurile. De 2 ani este o lege de cacat in țara care nu îți mai permite sa iei mai nimic din pădure fără acordul propietarului(Romsilva sau privat) și autorizații de la mediu. Așa este țara noastră... aia cu bani fac bani și aia săraci plătesc continu,iau amenzi și muncesc ca și sclavii pt bogați!!!

Viruta Ghizdavet: Toate relele din tara asta s-au rezolvat , mai ramanea problema unor amarati- care stiu ei cat au trudit pentru acele afine si pentru un ban aproape cinstit. Ce sa mai spunem despre politia romana!?!? 


Vizualizat: 20590 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

01 decembrie 2023 - 15:42

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a transmis astăzi un mesaj fermierilor, crescătorilor de animale.

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

30 noiembrie 2023 - 14:21

Un val mare de nemulțumiri se ridică din rândul fermierilor și crescătorilor de animale în ultima perioadă. Pulsul accelerat, dezamăgirile crunte legate de ajutoarele care li se cuvin răzbat din reacțiile lor la comunicatele făcute de către cele două agenții de plăți din agricultura României, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2023 - 12:11

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este pregătită să demareze de luni, 4 decembrie 2023, plățile finale aferente anului de cerere 2023. În fiecare an, tranșa a doua de plată a început în prima zi lucrătoare ulterioară datei de 1 decembrie. 

Lansare nouă sesiune bani europeni!

Lansare nouă sesiune bani europeni!

30 noiembrie 2023 - 10:54

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lansează sesiunea de depunere a Strategiilor de Dezvoltare Locală din cadrul intervenției DR-36 - LEADER - Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității, cuprinsă în Planul Strategic PAC 2023-2027.

Ajutor minimis APROBAT!

Ajutor minimis APROBAT!

30 noiembrie 2023 - 10:39

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, a aprobat pe 29 noiembrie 2023, ordinul ce modifică și completează anexa la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 107/2017 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis „Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”.

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

30 noiembrie 2023 - 10:16

Ministrul agriculturii Florin Barbu este acuzat că ar face ghidurile pentru ajutoarele de stat astfel încât banii să fie obținuți de băieții deștepți. Acuzațiile sunt lansate în spațiul public de fostul ministru al agriculturii Adrian Oros.

Nu mai are cine mulge o oaie!

Nu mai are cine mulge o oaie!

29 noiembrie 2023 - 18:44

Fermierii, crescătorii de animale încep să apeleze din ce în ce mai mult la tehnologie de ultimă generație, pentru că nu mai găsesc lucrători care să fie dispuși să muncească în ferme. 

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

29 noiembrie 2023 - 18:36

Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui.

Poftim, din România!

Poftim, din România!

29 noiembrie 2023 - 17:29

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, organizează, în perioada 1 – 3 decembrie 2023, târgul „Poftim, din România!”, în Parcul Tudor Arghezi din sectorul 4, București.

Șef APIA, calcul ACUM suma APIA pe hectarul de pășune pentru acest an!

Șef APIA, calcul ACUM suma APIA pe hectarul de pășune pentru acest an!

29 noiembrie 2023 - 14:55

Pășunile sunt foarte râvnite pentru sumele mari pe hectar care se pot încasa, în fiecare an, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Scandalul în jurul acestor suprafețe este departe de a se stinge atât timp cât tentantele subvenții APIA îi lasă pe crescătorii de animale fără pășuni.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Originar din orașul Tecuci, jud. Galați, tânărul Ștefan Slavu a lucrat și a locuit aproximativ 15 ani în Vestul Europei. Acolo a dezvoltat două businessuri, însă a visat mereu să facă ceva acasă. Cu banii și experiența acumulată s-a întors în România și s-a apucat de agricultură. Din 2018 până în prezent a crescut de la 38 ha la aproximativ 200 ha, iar anul trecut și-a modernizat parcul de utilaje cu ajutorul fondurilor europene. Cum a decurs achiziția și de ce a ales modelul 5713M de la Massey Ferguson.

SIGMA România

contact: Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4, 013981,

București, Romania

T: + 40 21 233 10 64; office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

Ploaie torenţială

Ploaie torenţială
Un beţiv se împiedică şi cade într-o băltoacă. Cineva vrea să-l ridice, dar el protestează: Detalii