ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Captura mascaților: 800 kilograme de afine confiscate de la culegători! "Ăștia sunt infractorii periculoși?!"

Publicat: 15 august 2021 - 09:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un comunicat al Poliției Argeș, publicat de un ziar local, a stârnit o revoltă puternică pe Facebook. Mascații au intervenit în forță pentru câțiva culegători de afine de pădure. Culegătorilor li s-au confiscat 800 de kilograme de afine și li s-au dat amenzi în valoare de 10.000 de lei. Oamenii au reacționat cu furie pe rețeaua de socializare vizavi de această mare captură a mascaților.

Polițiștii din cadrul Secției Poliției Rurală Tigveni, județul Argeș, împreună cu reprezentanți ai Ocoalelor Silvice Vidraru și Șuici au acționat pe raza localității Sălătrucu, pentru combaterea faptelor ce pot aduce atingere fondului forestier național, ocazie cu care au depistat mai multe persoane, cu cinci autovehicule, care dețineau aproximativ 800 kg de afine.
Întrucât persoanele în cauză nu s-au supus indicațiilor polițiștilor, a fost solicitat sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, a comunicat Poliția Argeș, citată de epitesti.ro

mascati_b

Mascații au venit în forță, așa cum se procedează pentru infractorii periculoși, chiar dacă era vorba de niște amărâți de culegători de afine. Cele peste 800 de kilograme de afine au fost confiscate, iar culegătorii au fost amendați (în baza Legii 171/2020), însumate amenzile date au ajuns la 10.000 de lei. Știrea a provocat revoltă pe Facebook. Comentariile sunt incisive, critici dure la adresa mascaților care au tăbărît peste culegătorii de afine și i-au împresurat de parcă ar fi cel puțin traficanți.

Silviu Jinga: A înnebunit lumea. Am văzut" tamtamul"inca nu înțeleg în ce lume trăim în ROMANIA,??? Pina în 1990 nu era o problema culesul afenilor din fond forestier. De ce aceste afene nu au fost cumpărate de Romsilva, politie sau mascati(tot au salari mari) Pe lumea de dincolo a să numărați boabele de afine confiscate, cei care astăzi a-ti aplicat amenzi.

Romeo Romeo Roman: Bravooooo ați prins bombardieri !!! etc etc da pa aia din parlament nui prinde nimeni gunoaielor și sclavi ce santeti !!!
Alfred Dorian: Mama lor de jeguri penale... ar fi fost bine sa ramana neculese ??? Oamenii au muncit...au cules roadele pamantului si le-au oferit spre vanzare altora care nu au timp de cules... contra unui cost evident... chiar faceau un ban cinstit... dar na, statul mafiot tre sa-si ia partea.

Cosmin Barbu: Infractori periculoși....acțiune în forță...
Întrebare: mai ai voie să faci ceva în românia fără să îi plătești niște bani lui arafat, câțu, orban etc ???
Amendă că ai ieșit afară la nu știu ce oră, amendă că nu ai declarație, că nu ai mască, că ai cules afine, că ai dat mâncare animalelor sălbatice, să nu bați covoare, să nu faci grătar, să nu întinzi rufe, să nu vinzi flori, pătrunjel, leuștean șamd
Trebuie să ai imaginație bogată să poți da astfel de ordine și crea astfel de legi !
Taxe, impozite și amenzi....în rest, stăm bine la toate capitolele !
Așteptăm septembrie să ne închideți din nou, e spre binele nostru.....totul este spre binele nostru...de asta ne și amendați pt orice "ilegalitate" (devenită peste noapte).

Nicolae Dragos: Care dorește sa facem un demers public de demitere a reprezentantului Romsilva care a făcut acest demers și a polițistului care a organizat gainarii de "intervenție"..
Cine vrea sa ma contacteze..Ăștia doi sunt în slujba cetățeanului ( slujbaș la stat-sluga la stat).
Pădurea e un bun public - al meu, al tău nu al ma'sii

Alfred Dorian: Mama lor de jeguri penale... ar fi fost bine sa ramana neculese ??? Oamenii au muncit...au cules roadele pamantului si le-au oferit spre vanzare altora care nu au timp de cules... contra unui cost evident... chiar faceau un ban cinstit... dar na, statul mafiot tre sa-si ia partea.

Gica Birla: Ați prins cei mai mari infractori sa va fie rușine! Mașinile cu lemne nu aveți curaj sa le opriți pentru control ați confiscat de la niște oameni nevoiași afinele.

Radu Martinas: Alergând după afine s.au dus dracu trenurile cu lemnè? De ce nu are domnule voie să culeagă omul afine din pădure? Le.a plantat mă.ta? Harnici oameni, 800kg. Eu abia am strans un kg si m.a rupt de spate.

Dumitru Roman: Băi dați-vă la dracu, ați prins adevărații evazioniști . Să vă vă fie rușine. Din polițiști ați ajuns jefuitorii oamenilor sărmani. Dar ați evoluat ,de la amendat băbuțe cu pătrunjel și ceapă la trufandale (afine)! Iach,,, îmi vine să vomit . Bănuiesc că șefii voștri care vă împinge la abuzurile acestea au avut o copilărie tare nefericită . Au fost abuzați sexual cu produse agroalimentare.

Vali Balasoiu: Atât prind și ei...culegători de afine. Te pufnește râsul. Sper să fi aruncat totul pe pământ să nu le folosească mascații la afinată...

Gabriela Weber: Rușine să vă fie tuturor celor care sunteți niște fătălăi și vă arătați mușchii și puterea în fața unor bieți oameni! Arătați-va forța unde trebuie, cu cine trebuie și merită! Nu vedeți cât sunteți de penibili și că,de fapt sunteți mai sclavi decât acești oameni care muncesc cinstit pt un bănuț? Când aveți de gând să vă treziți? Încetați să vă comportați ca niște frustrați ne.....i,care pune mâna pe cine apucă, că vezi Doamne "e lege"! Fiți cu poporul și pentru popor,că din el faceți parte,nu din grupurile de interese josnice care-și vede interesul și ne privează de toate libertățile și tot ce a mai rămas prin țară! Treziți-vă până nu-i prea târziu!

Camin Iordanescu: Atentiune ,atentiune ! Urmeaza descinderi la hotii de urzici ,hotii de ciuperci si la primavara la hotii de ghiocei .
In sfarsit avem siguranța si incredere de la toate organele.

Eftemie Iordache: Bravo milițienilor ați rezolvat toate furturile și fraudele care se petrec an județ urmează primele și avansarile.

Ghiorghe Crivac: Ce nesimtire, sa confisti munca cinstita si periculoasa a unora care n-au alt venit in afara de ce aduna de acolo de unde aduna si ursii ... precis le-au facut cadou sefilor lor ... merita desfiintati acesti inculti.

Teodor Popescu: Rușine sa va fie! Exista populație în Romanica noastră care trăiește la limita existenței, fructele de pădure sunt o binecuvântare a lui Dumnezeu. Lăsați oamenii sa trăiască. Pe cei care fura pădurile va faceți ca nu îi vedeți? Rușine MAI ! Va lăsați manipulați.

Bordianu Roberto: Acolo a fost manevra!!! Sigur zona de unde au cules afinele era concesionată de vreo firma mare și nu le-a convenit ca ai venit și oamenii de rând sa culeagă ,,de la ei”. In România nici ciuperci nici trufe nu mai poți culege fără sa dai dreptul la cineva sau sa culegi pt el...Jandarmii nu stau la pădure pt așa ceva niciodată!!! Au fost sesizați de aia bogați care au concesionat pădurile. De 2 ani este o lege de cacat in țara care nu îți mai permite sa iei mai nimic din pădure fără acordul propietarului(Romsilva sau privat) și autorizații de la mediu. Așa este țara noastră... aia cu bani fac bani și aia săraci plătesc continu,iau amenzi și muncesc ca și sclavii pt bogați!!!

Viruta Ghizdavet: Toate relele din tara asta s-au rezolvat , mai ramanea problema unor amarati- care stiu ei cat au trudit pentru acele afine si pentru un ban aproape cinstit. Ce sa mai spunem despre politia romana!?!? 


Vizualizat: 20019 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APIA ACUM: Control pentru subvențiile APIA!

APIA ACUM: Control pentru subvențiile APIA!

24 mai 2022 - 18:29

Pentru subvențiile APIA, aferente acestui an, în intervalul 17 mai - 8 iulie 2022, se derulează controlul administrativ al cererilor unice, controale preliminare și eșantionarea pentru controlul pe teren, a anunțat astăzi conducerea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), la Târgu Mureș unde s-a întâlnit cu fermieri, crescători de animale. Întâlnirea face parte din campania APIA de informare în cadrul căreia este organizat un turneu prin mai multe județe.

MADR: Prima ediție POLI BioFest!

MADR: Prima ediție POLI BioFest!

24 mai 2022 - 17:38

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) se alătură demersului Universității „Politehnica din București” (UPB) de a organiza prima ediție a evenimentului POLI BioFEST, ce se va desfășura în perioada 26-29 mai 2022 în campusul UPB, Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice București.

Ordonanță de Urgență: Fermierii obligați să raporteze stocurile!

Ordonanță de Urgență: Fermierii obligați să raporteze stocurile!

24 mai 2022 - 11:21

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va implementa o platformă de baze de date, actualizată periodic, dedicată centralizării stocurilor de produse agroalimentare deținute de producători, depozitari, procesatori și comercianți, pentru a avea o imagine completă și complexă asupra cantităților de produse agroalimentare disponibile la nivel național. În acest sens, a fost elaborat un proiect de ordonanță de urgență, act normativ aflat pe circuitul de avizare interministerială.

Plata ajutorului acordat crescătorilor pentru minim 3 vaci! Cine este exclus de la acest ajutor!

Plata ajutorului acordat crescătorilor pentru minim 3 vaci! Cine este exclus de la acest ajutor!

24 mai 2022 - 09:05

Plata ajutorului de stat, aferent acestui an, pentru susținerea activității crescătorilor de bovine, în contextul crizei economice generată de pandemia Covid-19, se face până la data de 30 iunie 2022, conform prevederilor legislative. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) acordă acest ajutor crescătorilor de bovine care dețin minim 3 vaci. Cuantumul pe cap de animal nu a fost încă stabilit. Care sunt motivele care duc la respingerea cererii de plată și cum pot crescătorii să-și salveze acești bani?

Crescător de capre: De ani, câinii mei iarna mănâncă brânză de capră! Ce ziceți, domnule ministru?!

Crescător de capre: De ani, câinii mei iarna mănâncă brânză de capră! Ce ziceți, domnule ministru?!

24 mai 2022 - 08:07

NU avem motive de panică! A scris ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, pe Facebook, în încercarea de a liniști apele agitate de o iminentă criză alimentară. La mesajul ministrului, replici amare de la fermieri, crescători de animale care-i spun care e, de fapt, viața din ferme.

ANSVSA: Control pesta porcină africană!

ANSVSA: Control pesta porcină africană!

23 mai 2022 - 15:49

Îmbunătăţirea anchetelor epidemiologice şi a procedurii de acordare a despăgubirilor în cazul pestei porcine africane (PPA) au fost printre temele principale de discuţie abordate în cadrul misiunii de asistenţă tehnică a Comisiei Europene pentru PPA, desfăşurată în România în perioada 16 - 20 mai 2022.

Fermele mici, gunoiul de grajd și legea proastă!

Fermele mici, gunoiul de grajd și legea proastă!

23 mai 2022 - 08:52

Fermele mici sunt coloana vertebrală a agriculturii. Fără aceste mici ferme, satul ar dispărea, spune europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei AGRI, Parlament European. În același timp, există legi proaste care lovesc în această coloană vertebrală a agriculturii și satului, iar exemplul dat de eurodeputat este legislația privind gunoiul de grajd. 

Deputat: Ajutor fermieri de la 15.000 euro/fermier la 100.000 euro/fermier!

Deputat: Ajutor fermieri de la 15.000 euro/fermier la 100.000 euro/fermier!

23 mai 2022 - 08:01

Comisia Europeană a propus o schemă de sprijin pentru fermierii afectați de creșterile de prețuri din ultima perioadă. CE vine cu o măsură excepțională, finanțată prin FEADR, care permite statelor membre să plătească o sumă forfetară unică pentru fermierii și firmele din domeniul agricol afectate de aceste creșteri. Anunțul a fost făcut de deputatul Adrian Alda. 

Mesaj șeful APIA!

Mesaj șeful APIA!

23 mai 2022 - 07:11

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, obișnuiește să scrie la finalul fiecărei săptămâni un jurnal al activităților APIA pentru ca fermierii, crescătorii de animale să știe ce se întâmplă în fiecare săptămână la APIA.

AFIR: Fermă mică apicolă ajutor 15.000 euro/fermă!

AFIR: Fermă mică apicolă ajutor 15.000 euro/fermă!

20 mai 2022 - 10:25

Fermele mici apicole beneficiază de un ajutor de 15.000 euro/fermă, informează Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), care ne-a trimis poveștile a doi apicultori, unul cu o fermă mică, iar altul cu o afacere mare în apicultură. Primul a beneficiat de un ajutor de 15.000 euro, iar cel de-al doilea de o sumă mult mai mare, 189.895 euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Ferma Baciu este astăzi exemplul perfect pentru a înţelege ce înseamnă de fapt ideea de economie circulară. Alexandru Baciu îşi produce singur furajele, energia și fertilizanții! 

Atât adăposturile, cinci la număr, cât şi abatorul, precum şi instalaţia de Biogaz cu o capacitate de 635 kWh au fost construite de ROTA GUIDO după proiectele și îndrumările acestora.

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica!

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii