FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Captura mascaților: 800 kilograme de afine confiscate de la culegători! "Ăștia sunt infractorii periculoși?!"

Publicat: 15 august 2021 - 09:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un comunicat al Poliției Argeș, publicat de un ziar local, a stârnit o revoltă puternică pe Facebook. Mascații au intervenit în forță pentru câțiva culegători de afine de pădure. Culegătorilor li s-au confiscat 800 de kilograme de afine și li s-au dat amenzi în valoare de 10.000 de lei. Oamenii au reacționat cu furie pe rețeaua de socializare vizavi de această mare captură a mascaților.

Polițiștii din cadrul Secției Poliției Rurală Tigveni, județul Argeș, împreună cu reprezentanți ai Ocoalelor Silvice Vidraru și Șuici au acționat pe raza localității Sălătrucu, pentru combaterea faptelor ce pot aduce atingere fondului forestier național, ocazie cu care au depistat mai multe persoane, cu cinci autovehicule, care dețineau aproximativ 800 kg de afine.
Întrucât persoanele în cauză nu s-au supus indicațiilor polițiștilor, a fost solicitat sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, a comunicat Poliția Argeș, citată de epitesti.ro

mascati_b

Mascații au venit în forță, așa cum se procedează pentru infractorii periculoși, chiar dacă era vorba de niște amărâți de culegători de afine. Cele peste 800 de kilograme de afine au fost confiscate, iar culegătorii au fost amendați (în baza Legii 171/2020), însumate amenzile date au ajuns la 10.000 de lei. Știrea a provocat revoltă pe Facebook. Comentariile sunt incisive, critici dure la adresa mascaților care au tăbărît peste culegătorii de afine și i-au împresurat de parcă ar fi cel puțin traficanți.

Silviu Jinga: A înnebunit lumea. Am văzut" tamtamul"inca nu înțeleg în ce lume trăim în ROMANIA,??? Pina în 1990 nu era o problema culesul afenilor din fond forestier. De ce aceste afene nu au fost cumpărate de Romsilva, politie sau mascati(tot au salari mari) Pe lumea de dincolo a să numărați boabele de afine confiscate, cei care astăzi a-ti aplicat amenzi.

Romeo Romeo Roman: Bravooooo ați prins bombardieri !!! etc etc da pa aia din parlament nui prinde nimeni gunoaielor și sclavi ce santeti !!!
Alfred Dorian: Mama lor de jeguri penale... ar fi fost bine sa ramana neculese ??? Oamenii au muncit...au cules roadele pamantului si le-au oferit spre vanzare altora care nu au timp de cules... contra unui cost evident... chiar faceau un ban cinstit... dar na, statul mafiot tre sa-si ia partea.

Cosmin Barbu: Infractori periculoși....acțiune în forță...
Întrebare: mai ai voie să faci ceva în românia fără să îi plătești niște bani lui arafat, câțu, orban etc ???
Amendă că ai ieșit afară la nu știu ce oră, amendă că nu ai declarație, că nu ai mască, că ai cules afine, că ai dat mâncare animalelor sălbatice, să nu bați covoare, să nu faci grătar, să nu întinzi rufe, să nu vinzi flori, pătrunjel, leuștean șamd
Trebuie să ai imaginație bogată să poți da astfel de ordine și crea astfel de legi !
Taxe, impozite și amenzi....în rest, stăm bine la toate capitolele !
Așteptăm septembrie să ne închideți din nou, e spre binele nostru.....totul este spre binele nostru...de asta ne și amendați pt orice "ilegalitate" (devenită peste noapte).

Nicolae Dragos: Care dorește sa facem un demers public de demitere a reprezentantului Romsilva care a făcut acest demers și a polițistului care a organizat gainarii de "intervenție"..
Cine vrea sa ma contacteze..Ăștia doi sunt în slujba cetățeanului ( slujbaș la stat-sluga la stat).
Pădurea e un bun public - al meu, al tău nu al ma'sii

Alfred Dorian: Mama lor de jeguri penale... ar fi fost bine sa ramana neculese ??? Oamenii au muncit...au cules roadele pamantului si le-au oferit spre vanzare altora care nu au timp de cules... contra unui cost evident... chiar faceau un ban cinstit... dar na, statul mafiot tre sa-si ia partea.

Gica Birla: Ați prins cei mai mari infractori sa va fie rușine! Mașinile cu lemne nu aveți curaj sa le opriți pentru control ați confiscat de la niște oameni nevoiași afinele.

Radu Martinas: Alergând după afine s.au dus dracu trenurile cu lemnè? De ce nu are domnule voie să culeagă omul afine din pădure? Le.a plantat mă.ta? Harnici oameni, 800kg. Eu abia am strans un kg si m.a rupt de spate.

Dumitru Roman: Băi dați-vă la dracu, ați prins adevărații evazioniști . Să vă vă fie rușine. Din polițiști ați ajuns jefuitorii oamenilor sărmani. Dar ați evoluat ,de la amendat băbuțe cu pătrunjel și ceapă la trufandale (afine)! Iach,,, îmi vine să vomit . Bănuiesc că șefii voștri care vă împinge la abuzurile acestea au avut o copilărie tare nefericită . Au fost abuzați sexual cu produse agroalimentare.

Vali Balasoiu: Atât prind și ei...culegători de afine. Te pufnește râsul. Sper să fi aruncat totul pe pământ să nu le folosească mascații la afinată...

Gabriela Weber: Rușine să vă fie tuturor celor care sunteți niște fătălăi și vă arătați mușchii și puterea în fața unor bieți oameni! Arătați-va forța unde trebuie, cu cine trebuie și merită! Nu vedeți cât sunteți de penibili și că,de fapt sunteți mai sclavi decât acești oameni care muncesc cinstit pt un bănuț? Când aveți de gând să vă treziți? Încetați să vă comportați ca niște frustrați ne.....i,care pune mâna pe cine apucă, că vezi Doamne "e lege"! Fiți cu poporul și pentru popor,că din el faceți parte,nu din grupurile de interese josnice care-și vede interesul și ne privează de toate libertățile și tot ce a mai rămas prin țară! Treziți-vă până nu-i prea târziu!

Camin Iordanescu: Atentiune ,atentiune ! Urmeaza descinderi la hotii de urzici ,hotii de ciuperci si la primavara la hotii de ghiocei .
In sfarsit avem siguranța si incredere de la toate organele.

Eftemie Iordache: Bravo milițienilor ați rezolvat toate furturile și fraudele care se petrec an județ urmează primele și avansarile.

Ghiorghe Crivac: Ce nesimtire, sa confisti munca cinstita si periculoasa a unora care n-au alt venit in afara de ce aduna de acolo de unde aduna si ursii ... precis le-au facut cadou sefilor lor ... merita desfiintati acesti inculti.

Teodor Popescu: Rușine sa va fie! Exista populație în Romanica noastră care trăiește la limita existenței, fructele de pădure sunt o binecuvântare a lui Dumnezeu. Lăsați oamenii sa trăiască. Pe cei care fura pădurile va faceți ca nu îi vedeți? Rușine MAI ! Va lăsați manipulați.

Bordianu Roberto: Acolo a fost manevra!!! Sigur zona de unde au cules afinele era concesionată de vreo firma mare și nu le-a convenit ca ai venit și oamenii de rând sa culeagă ,,de la ei”. In România nici ciuperci nici trufe nu mai poți culege fără sa dai dreptul la cineva sau sa culegi pt el...Jandarmii nu stau la pădure pt așa ceva niciodată!!! Au fost sesizați de aia bogați care au concesionat pădurile. De 2 ani este o lege de cacat in țara care nu îți mai permite sa iei mai nimic din pădure fără acordul propietarului(Romsilva sau privat) și autorizații de la mediu. Așa este țara noastră... aia cu bani fac bani și aia săraci plătesc continu,iau amenzi și muncesc ca și sclavii pt bogați!!!

Viruta Ghizdavet: Toate relele din tara asta s-au rezolvat , mai ramanea problema unor amarati- care stiu ei cat au trudit pentru acele afine si pentru un ban aproape cinstit. Ce sa mai spunem despre politia romana!?!? 


Vizualizat: 19484 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Dacă pui bălegar pe câmp, iei amendă 100.000 de lei! Mâine-poimâine o să interzică și chirpiciul ăștia!

Dacă pui bălegar pe câmp, iei amendă 100.000 de lei! Mâine-poimâine o să interzică și chirpiciul ăștia!

25 septembrie 2021 - 06:15

Cunoscutul cântăreț de rap Puya, pe numele lui real Dragoș Gărdescu, pune degetul pe rană. Țăranilor români li se interzice să pună bălegar pe câmp, pentru că deranjează nasurile delicate ale orășenilor care-și clădesc vile pe la țară. La fel se întâmplă și cu mirosul venit din grajdul animalelor. Deranjează. Mâine-poimâine o să interzică și chirpiciul ăștia, spune Puya, care și-a cumpărat o casă din chirpici la țară, pe care vrea să o păstreze așa.

Comunicat APIA pentru toți fermierii, crescătorii de animale! Plata subvențiilor APIA!

Comunicat APIA pentru toți fermierii, crescătorii de animale! Plata subvențiilor APIA!

25 septembrie 2021 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervnție pentru Agricultură (APIA) anunță acum fermierii, crescătorii de animale că eliberează în continuare adeverințe APIA pentru încasarea în avans a subvențiilor agricole aferente acestui an. Așa-zisele adeverințe punte cu care fermierii pot să-și contracteze împrumuturi bancare garantînd cu subvențiile care li se cuvin vor fi eliberate până la demararea plăților în avans. Plata avansului APIA începe la 18 octombrie.

Și-a făcut singură o fermă de animale în România în timp ce soțul ei muncește în Germania!

Și-a făcut singură o fermă de animale în România în timp ce soțul ei muncește în Germania!

24 septembrie 2021 - 13:37

Elena Petruț și-a făcut singură o fermă de capre în comuna Ideciu de Jos, județul Mureș, în timp ce soțul ei muncește în Germania. Elena este ajutată de cumnatul ei, tata Uțu, și de fiul ei cel mare, Andrei. A prins drag de animale chiar dacă ea a crescut la bloc și a văzut animale doar în vacanțele petrecute la bunici. De 7 ani are ferma, iar de 4 ani livrează laptele de capră la fabrica de lactate Olympus din Brașov.

Video! Vor să îngroape 22.000 de porci morți în mijlocul pășunii unde pasc 1.400 de oi!

Video! Vor să îngroape 22.000 de porci morți în mijlocul pășunii unde pasc 1.400 de oi!

24 septembrie 2021 - 10:49

Apel disperat al crescătoarei de ovine inginer Ileana Voina din județul Hunedoara. În mijlocul pășunii pe care pasc 1.400 de ovine s-a săpat cu excavatorul o groapă adâncă unde ar urma să fie îngropați peste 22.000 de porci uciși de pesta porcină africană.

AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier! Din 27 septembrie, punctaj mai mic pentru cereri!

AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier! Din 27 septembrie, punctaj mai mic pentru cereri!

24 septembrie 2021 - 08:57

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a înregistrat până astăzi, la ora publicării știrii, 527 de cereri pentru zona montană și 359 de cereri pentru zona normală inclusiv ITI pentru ajutorul european de 15.000 de euro/fermă destinat fermelor mici. Vestea bună pentru micii fermieri este că din 27 septembrie 2021, punctajul pentru acceptarea cererilor de finanțare scade la jumătate.

Ministrul Oros vorbește de digitalizare când țăranii români încă ară cu vacile pe câmp!

Ministrul Oros vorbește de digitalizare când țăranii români încă ară cu vacile pe câmp!

23 septembrie 2021 - 22:36

Replici acide de la fermieri pentru ministrul agriculturii Adrian Oros la declarația acestuia că vor fi alocați bani în Planul Național Strategic pentru digitalizarea în agricultură.

Mesaj fermier: Nu mai trebuie plătite subvenții pe oi și vaci la toți!

Mesaj fermier: Nu mai trebuie plătite subvenții pe oi și vaci la toți!

23 septembrie 2021 - 21:02

Cornel Păduraru a transmis o scrisoare la redacția Agroinfo. Cititorul nostru spune că subvențiile APIA din zootehnie nu mai trebuie plătite la toți crescătorii. Doar celor care furnizează produse precum carne, lapte, brânză către centrele de prelucrare și celor care fac parte din asociații de producători.

Ministerul Agriculturii anunță că organizează Târg!

Ministerul Agriculturii anunță că organizează Târg!

23 septembrie 2021 - 19:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) împreună cu Federația LEADER organizează Târgul Produs în GAL, ca parte integrată a evenimentului „ROMÂNIA-LEADER de 10”. Acesta va avea loc în curtea sediului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Bulevardul Carol I, nr. 2-4, sector 3, București, în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2021, între orele 10:00-18:00, cu acces liber pentru vizitatori.

Ajutor pentru bunăstarea ovinelor și bovinelor!

Ajutor pentru bunăstarea ovinelor și bovinelor!

23 septembrie 2021 - 14:44

Bunăstarea animalelor este inclusă între eco-scheme sau schemele de ecologie, noile subvenții de care vor beneficia fermierii și crescătorii de animale din România. Așa cum a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, pe 14 septembrie 2021, echipa Ministerului Agriculturii lucrează acum la stabilirea eco-schemelor. Așadar, în această perioadă se bat în cuie aceste eco-scheme. Crescătorii de oi și vaci nu trebuie să piardă șansa de a beneficia de un ajutor pentru bunăstarea animalelor.

Crescător: Dăm nas în nas cu ursul în grajd! Când să fim despăgubiți, ni se reproșează că nu ne păzim animalele!

Crescător: Dăm nas în nas cu ursul în grajd! Când să fim despăgubiți, ni se reproșează că nu ne păzim animalele!

23 septembrie 2021 - 09:21

Crescătorul de ovine Theodor Oncioiu din Câmpulung, județul Argeș, spune că urșii s-au mutat în sate, și-au făcut culcuș în grădini și servesc masa în grajd. Cel mai recent atac al sălbăticiunilor a fost în apropiere de localitatea Valea Mare din Argeș. Ursul a devorat un porc, a jupuit un altul de viu și a mutilat botul unui măgar. Când vine comisia să constate atacul și să acorde despăgubiri, crescătorii sunt luați la rost că nu-și păzesc animalele.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vor să îngroape 22.000 de porci morți în mijlocul pășunii unde pasc 1.400 de oi!

Vor să îngroape 22.000 de porci morți în mijlocul pășunii unde pasc 1.400 de oi!

Apel disperat al crescătoarei de ovine inginer Ileana Voina din județul Hunedoara. În mijlocul pășunii pe care pasc 1.400 de ovine s-a săpat cu excavatorul o groapă adâncă unde ar urma să fie îngropați peste 22.000 de porci uciși de pesta porcină africană.

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Bancul zilei

Nume unic

Nume unic
- Domnisoara, de ce v-ati numit câinele "Boule"? Detalii