Adama
Agreena
AGRICOVER

Atenție, crescători, la modificarea datelor declarate la APIA pentru subvenții cap animal!

Publicat: 29 mai 2024 - 06:26
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de animale trebuie să știe că modificările pe care vor să le facă în datele declarate anul acesta la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au termen limită 7 iunie 2024. După această dată, APIA nu mai primește nici cereri unice de plată și nici modificări la cererile deja depuse nu se mai pot face.

Modificarea cererii de plată - declarația privind sectorul zootehnic

Modificările la cererile de plată se depun până la data de limită de depunere a cererilor de plată a anului de cerere 2024, 07.06.2024. Modificările cererilor de plată sunt inadmisibile după data de 07.06.2024.

Pentru anul 2024, data-limită de depunere a modificărilor la cerere coincide cu data limită de depunere a cererilor de plată, 07.06.2024.
Conform Ordinului MADR nr. 106/2024: fermierii pot aduce modificări cererii de plată sau pot retrage în totalitate cererea de plată sau părţi ale acesteia, numai dacă:
a) APIA nu a informat deja beneficiarul cu privire la eventualele neconformităţi din cererea de plată;
b) APIA/ANZ nu a notificat fermierului intenţia sa de a efectua un control la faţa locului;
c) nu au solicitat plăţi pentru animale care au perioadă de reţinere, caz în care se poate retrage în totalitate cererea de plată cu declaraţie sector zootehnic/intervenție sau una din exploataţii cu cod ANSVSA.
În cazul în care în cadrul unui control la faţa locului, a fost constatată o neconformitate, modificările sau retragerile nu sunt autorizate pentru animalele la care se referă neconformitatea.

În cazul în care modificările aduse cererii de plată au incidenţă asupra documentelor justificative sau asupra contractelor care trebuie prezentate, respectivele documente sau contracte se vor actualiza în consecinţă, cu respectarea termenelor de depunere.
Formularele de modificare a cererii de plată se pot descărca de pe site-ul APIA www.apia.org.ro, secțiunea Materiale de informare 2024. Formularele de modificare a cererii completate de către fermieri sunt depuse de solicitanți, fizic sau în format electronic, prin toate mijloacele de comunicații existente, la registratura CJ/CL APIA după care vor urma fluxul de înregistrare în Registratura IACS. Formularele – tip sunt postate pe site-ul APIA.

Data depunerii este data înregistrării în Registrul electronic al sistemului informatic IACS.

Modificarea cererii de plată din iniţiativa solicitantului
Fermierii completează şi depun la Centrele locale / judeţene / Municipiul Bucureşti APIA următoarele formulare:
Schimbarea cantităților de lapte pentru ANT7, cantitatea de gogoși pentru PD 25 și a efectivelor de animale estimate pentru eco-scheme din cererea de plată - M1 (al cărui model este prevăzut în Anexa 2)

anx doi zoo_b

Prin completarea acestui formular M1 se modifică:
- cantitatea de lapte valorificată și solicitată și/ sau a perioadei de referință, cu condiția ca solicitarea ANTZ 7 (ajutor național tranzitoriu n.r.) să existe în cererea inițială.
- cantitatea de gogoși de viermi de mătase solicitată, cu condiţia ca SCVZ PD-25 VM (sprijin cuplat viermi de mătase) să fie solicitat în cererea iniţială.

- efectivul estimat pentru eco-scheme sector zootehnic, cu condiţia ca eco-schema respectivă să fie solicitată în cererea iniţială.

Adăugare date/ informații/ declaraţie sector zootehnic în cererea de plată - M2 (al cărei model este prevăzut în Anexa 3)

anx 3 zoo 2024_b


Adăugarea de informaţii în cadrul declaraţiei privind sectorul zootehnic, prin intermediul formularului de adăugare declaraţie în cerere de plată (M2) permite următorele operaţii:
- adăugarea de exploataţii noi;
- adăugarea de animale noi;
- solicitarea eco-schemelor sector zootehnic;
- solicitarea unei intervenții ANTZ sau SCZ;
Toate completările efectuate se vor justifica cu documente specifice obligatorii fiecărei intervenții.

Termenul limită pentru depunere la APIA a formularelor de tip M1, M2, în conformitate cu art. 6, alin.(3) din HG nr. 1571/2022,cu modificările și completările ulterioare este până la data de 07 iunie 2024 inclusiv.
Formularele M1 și M2 depuse după data de 07.06.2024, vor fi primite şi înregistrate, dar sunt considerate inadmisibile, solicitările adăugate fiind excluse de la plată pentru anul 2024.

Informații obținute de Agroinfo de la APIA. 

Vizualizat: 5406 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

AFIR, ultimele informații ajutor minim 300.000 euro/fermă vaci!

AFIR, ultimele informații ajutor minim 300.000 euro/fermă vaci!

12 septembrie 2024 - 08:57

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că a publicat Raportul de contestații DR 20 Investiții în exploatații zootehnice, etapa 2 bovine.

Subvenție pentru crescătorii de animale care-și încetează activitatea!

Subvenție pentru crescătorii de animale care-și încetează activitatea!

12 septembrie 2024 - 08:33

O subvenție mai puțin obișnuită! Este acordată crescătorilor de animale, în special bovine, care-și încetează activitatea. Se întâmplă în Olanda. 

Terenurile pentru subvenții APIA cadastrate, intabulate!

Terenurile pentru subvenții APIA cadastrate, intabulate!

12 septembrie 2024 - 08:08

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) anunță finalizarea înregistrării sistematice integrale a imobilelor în 266 de UAT-uri, din totalul de 3.181 de UAT-uri, precum și în peste 27.800 de sectoare cadastrale, cu o suprafață de peste 5,9 milioane de hectare.

Mesaj URGENT APIA plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

Mesaj URGENT APIA plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

12 septembrie 2024 - 07:59

Termen urgent pentru plata subvențiilor APIA! Fermierii, crescătorii de animale care solicită subvenții pe hectar și cap animal pentru acest an trebuie să se prezinte la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 30 septembrie 2024.

ASTĂZI! Ajutor 10 euro/familia de albine!

ASTĂZI! Ajutor 10 euro/familia de albine!

11 septembrie 2024 - 16:36

Deputații au adoptat miercuri un proiect de lege care prevede revenirea la cota de TVA de 9% pentru hrana albinelor pe bază de zahăr adăugat. De asemenea, apicultorii solicită și aprobarea unui ajutor de 10 euro/familia de albine. 

ANSVSA: Ultimele date despre pesta oilor/caprelor!

ANSVSA: Ultimele date despre pesta oilor/caprelor!

11 septembrie 2024 - 16:11

În România sunt active 47 de focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM) din cele 64 confirmate la nivel național. Astfel, au fost stinse 17 focare, dintre care 10 focare de PRM – în județul Tulcea, 6 focare de PRM în județul Constanța și un focar de PRM în județul Ialomița.

Șef APIA: Controale încrucișate subvenții APIA cap vacă, oaie/capră!

Șef APIA: Controale încrucișate subvenții APIA cap vacă, oaie/capră!

11 septembrie 2024 - 10:57

Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Maramureș, Florin Urs, a explicat cum se fac, în această perioadă, verificări încrucișate la fermele de animale care au solicitat subvențiile APIA pe cap animal pentru acest an. 

Șef APIA: Verificări APIA suplimentare anul ăsta la plata subvențiilor APIA!

Șef APIA: Verificări APIA suplimentare anul ăsta la plata subvențiilor APIA!

11 septembrie 2024 - 10:49

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează, în această perioadă, o serie de controale care au ca țintă solicitanții de subvenții APIA pe hectar și cap animal, adică fermierii, crescătorii de animale care au cerut subvențiile aferente acestui an. 

Subvenția APIA 250 euro/ha, termen plată 15 septembrie!

Subvenția APIA 250 euro/ha, termen plată 15 septembrie!

11 septembrie 2024 - 07:10

Fermierii beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară de 250 euro/ha în cazul în care exploatează terenuri în zona în care trăiește protejată gâsca cu gât roșu. Termen APIA important pentru încasarea celor 250 euro/ha, cât este cuantumul acestei subvenții, e 15 septembrie 2024.

Mare necaz pentru un crescător! Cinci viței Angus i-au murit otrăviți!

Mare necaz pentru un crescător! Cinci viței Angus i-au murit otrăviți!

10 septembrie 2024 - 18:58

Un fermier din satul Găinești, comuna Slatina, Suceava, a sesizat poliția, în dimineața zilei de 9 septembrie, cu privire la faptul că la ferma sa de bovine au decedat subit mai mulți viței. Adrian Gemănar le-a relatat polițiștilor că, în dimineața zilei de luni, deplasat la ferma sa din Găinești, a găsit viței din rasa Angus morți.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ca-n poveşti...

Ca-n poveşti...
- Fiica mea, când ţi-am spus să vii acasă precum Cenuşăreasa, m-am gândit că vei veni la ora 24:00, nu că vei veni cu un singur pantof şi fără rochie! Detalii