Adama
Agreena
AGRICOVER

ASTĂZI, ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! SCHEMĂ DE AJUTOR DE STAT!

Publicat: 08 decembrie 2020 - 18:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR FERMIERI. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, 8 decembrie 2020, pe site-ul oficial, un proiect de Ordin al ministrului agriculturii pentru aprobarea schemei de ajutor de stat "Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii, inclusiv în sectorul pomicol, pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole" în cadrul PNDR 2014-2020.

Potrivit proiectului de Ordin, valoarea totală estimată a ajutorului de stat care va fi acordat în cadrul schemei, angajată pe durata de aplicare a acesteia, este echivalentul în lei a 70,5 milioane euro contribuţie publică pentru sM4.2.

Sprijinul public nerambursabil se compune din:
- max. 85% contribuţie europeană - FEADR şi min. 15% contribuţie naţională de la bugetul de stat pentru regiunile de dezvoltare ale României, cu excepţia regiunii Bucureşti-Ilfov;
- max. 75% contribuţie europeană - FEADR şi min. 25% contribuţie naţională de la bugetul de stat pentru regiunea Bucureşti-Ilfov.

Contribuţia europeană şi contribuţia naţională de la bugetul de stat pot fi revizuite în funcţie de modificările PNDR 2014-2020 care se aprobă de Comisia Europeană

Numărul maxim estimat al întreprinderilor care vor beneficia de sprijin financiar în cadrul schemei este de 165 beneficiari pentru sM4.2.

Proiectul de Ordin, publicat astăzi de MADR, modifică Ordinul 1198/2018 pentru aprobarea schemei de ajutor de stat "Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii, inclusiv în sectorul pomicol, pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole" în cadrul PNDR 2014-2020.

Schema vizează acțiunile specifice și beneficiarii eligibili conform fișelor tehnice ale submăsurii 4.2. - Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole și submăsurii 4.2a - Investiții în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol.

În cadrul schemei se acordă ajutor de stat regional pentru investiții sub formă de grant și acesta constă în rambursarea cheltuielilor eligibile suportate și plătite de către beneficiar.

Ajutorul se acordă în urma selectării și notificării beneficiarului privind acceptarea cererii de finanțare, urmată de încheierea contractului de finanțare între Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și beneficiar. Contractele de finanțare vor fi încheiate cel târziu până pe 31 decembrie 2020. Contractul trebuie să facă referire expresă la faptul că se acordă un ajutor de stat în baza Regulamentului GBER și valoarea acestuia.

Plata efectivă a ajutorului se efectuează eșalonat, în tranșe conforme etapelor de execuție, în urma prezentării de către beneficiar a cererilor de plată și a documentelor justificative de plată, prevăzute în procedurile specifice ale AFIR. Plata ajutorului către beneficiarii schemei se poate face până la 31 decembrie 2023.

Prevederile schemei se aplică tuturor întreprinderilor care  îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) se încadrează în categoria beneficiarilor eligibili, așa cum sunt definiți în fișele sM4.2 și sM4.2a;
b) demonstrează capacitatea de asigurare a cofinanțării investiției;
c) demonstrează că profitul mediu anual, ca medie a ultimilor 3 ani fiscali, nu depășește de 4 ori valoarea sprijinului solicitat;
d) prezintă cazier judiciar și fiscal fără înscrisuri pentru întreprindere, respectiv cazier judiciar fără înscrisuri pentru reprezentantul legal al acesteia;
e) nu sunt considerate "întreprinderi în dificultate";
f) nu se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operațională, dizolvare, lichidare sau administrare specială, nu au activitatea suspendată sau alte situații similare reglementate de lege;
g) la data depunerii cererii de finanțare nu înregistrează debite la bugetul de stat, respectiv bugetele locale sau debite provenind din neplata contribuțiilor de asigurări sociale, a contribuțiilor de asigurări pentru șomaj, a contribuției de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale, precum și a contribuțiilor pentru asigurările sociale de sănătate;
h) nu sunt întreprinderi care fac subiectul unui ordin de recuperare încă neexecutat în urma unei decizii anterioare a Comisiei sau a unui alt furnizor de ajutor de stat ori de minimis privind declararea unui ajutor ca fiind ilegal și incompatibil cu piața comună.

 

 

 


 

 

Vizualizat: 2144 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ce plăți se fac săptămâna aceasta pentru fermieri, crescători de animale!

Ce plăți se fac săptămâna aceasta pentru fermieri, crescători de animale!

11 noiembrie 2024 - 05:11

Plățile din agricultură pentru această săptămână de noiembrie. Care sunt plățile pe hectar, cap animal care ajung în această săptămână la fermieri, crescători de animale?

Suma APIA pe cap vacă de lapte pe care o încasează în decembrie crescătorii!

Suma APIA pe cap vacă de lapte pe care o încasează în decembrie crescătorii!

11 noiembrie 2024 - 04:09

Crescătorii de bovine primesc în decembrie de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) diferența dintre avansul APIA achitat din cuantumul pe cap animal al sprijinului cuplat pentru venit din zootehnie și cuantumul integral.

Ninge! Ce anunță meteorologii!

Ninge! Ce anunță meteorologii!

11 noiembrie 2024 - 03:39

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de vânt pentru câteva regiuni, iar pentru zonele montane cod galben de ninsori și viscol. Iată previziunile meteorologilor!

Micii fermieri forțați să se fiscalizeze dacă vor subvenții!

Micii fermieri forțați să se fiscalizeze dacă vor subvenții!

10 noiembrie 2024 - 14:31

Noi reguli pentru producătorii agricoli. Fermierii care vor să vândă produsele din producția proprie, indiferent dacă e vorba de fructe sau legume, vor fi obligați să se înregistreze la Direcțiile Sanitar-Veterinare. Este un proiect prin care micii fermieri vor trebui să vândă cel mult 800 de kilograme de fructe și legume. "Românii vor fi obligați să mănânce orice altceva decât produs românesc", e de părere un producător de fructe din Bihor.

Mesajul transmis fermierilor de ministrul agriculturii: Un miliard de euro!

Mesajul transmis fermierilor de ministrul agriculturii: Un miliard de euro!

10 noiembrie 2024 - 14:02

Ministrul Florin Barbu a dezvăluit în cadrul unui talk-show politic și social că ”pariul meu cu Ministerul Agriculturii este să salvez sectorul de porc din România”.

Ordin NOU! Calcul subvenții APIA micii fermieri, crescători de animale!

Ordin NOU! Calcul subvenții APIA micii fermieri, crescători de animale!

08 noiembrie 2024 - 13:33

Ministerul Agriculturii a publicat pe 7 noiembrie 2024, în dezbatere, pe site-ul oficial, un nou ordin privind sancțiunile aplicate subvențiilor agricole de care beneficiază fermierii, crescătorii de animale.

Cultura care le-a adus fermierilor mii de euro la hectar!

Cultura care le-a adus fermierilor mii de euro la hectar!

08 noiembrie 2024 - 12:26

Cultura care le-a adus bani frumoși fermierilor din România anul acesta. Au câștigat mii de euro de pe urma unui hectar. Cultura care a mers foarte bine și le-a adus fermierilor din România mii de euro la hectar. Agricultorii au obținut chiar și 8000 de euro la hectar. Mare parte din producție ajunge, de fapt, la export.

Aprobat ASTĂZI! Ajutor de până la 44.000 de euro pentru fiecare fermier!

Aprobat ASTĂZI! Ajutor de până la 44.000 de euro pentru fiecare fermier!

07 noiembrie 2024 - 19:01

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a semnat, joi, ordinul pentru aprobarea ghidului de finanţare al programului Rabla pentru tractoare, program cu buget de 500 de milioane de lei, transmite News.ro.

ASTĂZI! Termen plată subvenție micii fermieri!

ASTĂZI! Termen plată subvenție micii fermieri!

07 noiembrie 2024 - 15:47

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a decis astăzi prelungirea termenului pentru ajutorul de minimis acordat în cadrul Programului de susţinere a producţiei de legume cultivate în spaţii protejate", pentru perioada 2024-2025. Decizia a fost prezentată în cadrul ședinței de Guvern, urmând ca în cel mai scurt timp aceasta să îmbrace și forma juridică corespunzătoare.

Veste grozavă ASTĂZI pentru oieri!

Veste grozavă ASTĂZI pentru oieri!

07 noiembrie 2024 - 15:29

Export ovine Maroc! La nici trei săptămâni după vizita de lucru a președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Alexandru Bociu, în Regatul Maroc, o delegație importantă din acest regat se află acum în România pentru a avansa procesul de reluare a exportului de ovine.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

SILOKING, pentru o furajare inteligentă

SILOKING, pentru o furajare inteligentă

SelfLine 4.0 Premium 2215 al producătorului german Siloking, brand aflat în portofoliul SIGMA România, un utilaj autopropulsat destinat atât realizării reţetelor de furaje cât şi transportului şi distribuirii acestora. Este un utilaj de top, care printr-o exploatare eficientă promite să aducă un plus de productivitate pentru crescătorii de vaci de lapte.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Curaj...

Curaj...
Îndrăzneţul vine acasă beat la trei dimineaţa. Detalii