Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Asociația Profesională a Ciobanilor: COP se face din birou, asociațiile fac bani pe spinarea crescătorilor!

Publicat: 21 octombrie 2023 - 08:52
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Controlul oficial al producțiilor (COP) în fermele de ovine se face din birou, iar asociațiile care dețin registrele genealogice iau bani pe spinarea crescătorilor de oi, ajutorul pentru ameliorare a crescut, dar banii nu ajung la crescători, susține Asociația Profesională a Ciobanilor (APC), într-un comunicat transmis Agroinfo.

"Asociațiile care conduc registrele genealogice au avut o întâlnire pe data de 16 august cu ministrul agriculturii unde au mers cu propuneri ca sprijinul cuplat zootehnic, SCZ, pe anul 2024 să fie acordat doar fermierilor care intră cu oile în COP. Asociațiile au cerut să se scoată varianta B (partea B a adeverinței APIA) adică 1 berbec la 35 de femele ovine înscrise sau neînscrise în registrele genealogice.

După acea ședință unde APC nu a fost invitată, staff-ul MADR a trimis invitația pe adresa de email pe care am avut-o când era domnul Petrescu președinte la APC. Din pricina acestei erori, nu am participat la acea ședință din data de 16 august și am cerut și noi să avem o discuție cu domnul ministru pe acest subiect, că nu suntem de-acord să intrăm cu oile in COP, că nu putem face controlul la un efectiv mare de oi și nu vrem să lucrăm în fals cum se lucrează in acest moment în asocialtile acreditate la COP, unde controlul se face din birou.

subventie-ovine_b

 

Miza la propunerea băieților deștepți din oierit (asociații si registre care fac COP) au cerut ca din 2024 sprijinul de la bugetul de stat pentru control sa crească de la 25 de lei pe cap de oaie  la 65, adică 35 la Asociatie și 30 de lei la registru unde mai plătesc și proprietarii de animale 15 lei pe cap de oaie adică in total 80 de lei revine asociației. Asociațiile iau mai mulți bani decât proprietarii de animale, adică într-un cuvânt își bat joc de crescătorii de animale acești oameni care nu se mai satură de bani. Au ajuns slugile sistemului și vor să distrugă oieritul din România, pe când regulamentul european spune că acești bani vin pentru carnea de oaie și capră nicidecum pentru genetică.

După două întâlniri cu domnul ministru al agriculturii unde am participat noi APC și alți fermieri din diferite zone ale tării, domnul ministru a înțeles că toți crescătorio de ovine trebuie să încaseze acel SCZ fără a mai fi condiționați de registre și de berbeci cu origine, spunând ca va trimite spre aprobare la Comisia europeană să fie acordat SCZ atât celor care sunt în registre, cât și celor care au animalele înscrise în Registrul Național al Exploatațiilor.

Acum băieții deștepți din oierit sunt revoltați că li se strică mașinăria de făcut bani și fac tot felul de presiuni până la cel mai înalt nivel și amenință că vor ieși în stradă, că cei de la minister nu-i mai înțeleg că ei au făcut genetică de ani de zile (din pix ). Să le fie rușine că și-au bătut joc de crescătorii de oi din România din anul 2016 încoace prin tot felul de idei ale trădătorului Gheorghe Neață. Sper ca domnul ministru al agriculturi să-și respecte cuvântul dat și-i mulțumim că a înțeles că bani europeni trebuie să ajungă la toți crescătorii de oi, fără a fi condiționați de niște asociații și registre care urmăresc să își atingă scopul de a controla tot sectorul și de a face bani pe spatele ciobanilor," se arată în comunicatul APC. 

Vizualizat: 4413 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Modificări ACUM în Parlament permis de conducere tractor!

Modificări ACUM în Parlament permis de conducere tractor!

05 decembrie 2023 - 19:30

Plenul Senatului a eliminat, luni, în plen, prin adoptarea unei propuneri legislative, obligativitatea deţinerii pentru conducătorii de tractoare agricole sau forestiere a unui carnet de conducere corespunzător categoriei, fiind suficient, pe drumurile publice, permisul de conducere pentru alte categorii.

Comunicat AFIR ASTĂZI: Ghid solicitant investiții în sectorul zootehnic și în procesare!

Comunicat AFIR ASTĂZI: Ghid solicitant investiții în sectorul zootehnic și în procesare!

05 decembrie 2023 - 13:38

În vederea lansării sesiunilor de primire a cererilor de finanțare pentru investiții în sectorul zootehnic și în unități de procesare a produselor agricole și pomicole, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat în data de 4 decembrie 2023 versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru DR-20 Investiții în sectorul zootehnic și pentru DR-22 Investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole. 

Lansare nouă sesiune bani europeni pentru ferme! Anunț făcut ASTĂZI de Ministerul Agriculturii!

Lansare nouă sesiune bani europeni pentru ferme! Anunț făcut ASTĂZI de Ministerul Agriculturii!

05 decembrie 2023 - 12:11

Ministerul Agriculturii anunță astăzi, într-un comunicat transmis Agroinfo, că lansează din 20 decembrie 2023 sesiunea de depunere proiecte în cadrul Intervenției DR 22 - „Investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole”, Plan Național Strategic 2023-2027.

Anunț MADR ASTĂZI! Lansare ajutor 300.000 euro/crescător pentru achiziție utilaje agricole!

Anunț MADR ASTĂZI! Lansare ajutor 300.000 euro/crescător pentru achiziție utilaje agricole!

05 decembrie 2023 - 11:48

MADR anunță astăzi lansarea Intervenției DR 20 - „Investiții în sectorul zootehnic” în data de 20 decembrie 2023 sesiunea de finanțare pentru Intervenția DR 20 - „Investiții în sectorul zootehnic” din cadrul PS PAC 2023-2027. 

Subvenția APIA motorină pentru apicultori! Acte, termen cerere!

Subvenția APIA motorină pentru apicultori! Acte, termen cerere!

05 decembrie 2023 - 07:43

Apicultorii care vor să beneficieze anul viitor de ajutorul de stat la motorină trebuie să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 31 decembrie 2023 cererea de acord pentru finanțare. Actele de care au nevoie apicultorii pentru acordul de finanțare și pentru cererea de plată.

Corteva Agriscience lansează biostimulatorul de eficiență a azotului Utrisha™ N în România

Corteva Agriscience lansează biostimulatorul de eficiență a azotului Utrisha™ N în România

05 decembrie 2023 - 07:08

Produsul din categoria Produse Biologice se adaptează la nevoile de nutriție ale plantelor și contribuie la maximizarea sustenabilă a potențialului recoltei.

Comunicat APIA ACUM! Cuantum cap animal și termen plată subvenții APIA zootehnie!

Comunicat APIA ACUM! Cuantum cap animal și termen plată subvenții APIA zootehnie!

04 decembrie 2023 - 17:38

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 15 decembrie 2023 inclusiv, se depun, la Centrele judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti pe raza cărora/căruia se află sediul social al solicitantului, cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2024, cereri avizate de către ANZ.

Suplimentare sumă plata subvenției! Anunț făcut ACUM de Ministerul Agriculturii!

Suplimentare sumă plata subvenției! Anunț făcut ACUM de Ministerul Agriculturii!

04 decembrie 2023 - 16:47

Ministerul Agriculturii a postat astăzi, 4 decembrie,  pe site-ul www.madr.ro, secțiunea „Transparență decizională”, proiectul de Hotărâre pentru modificarea HG nr.393/2023 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susținere a producției de usturoi", precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia în anul 2023.

Din 2024 subvenția APIA la motorină și pentru fermierii persoane fizice! Care e condiția?

Din 2024 subvenția APIA la motorină și pentru fermierii persoane fizice! Care e condiția?

04 decembrie 2023 - 16:05

Fermierii, crescătorii de animale care sunt persoane fizice beneficiază anul viitor de ajutorul de stat APIA acordat prin reducerea accizei la motorina folosită în agricultură. Ce condiție trebuie să îndeplinească aceștia în 2024 ca să ia subvenția APIA la motorină?

Crescător de vaci: Procesatorul mi-a redus prețul la lapte de la 2,65 lei/litru la 1,60 lei/litru!

Crescător de vaci: Procesatorul mi-a redus prețul la lapte de la 2,65 lei/litru la 1,60 lei/litru!

04 decembrie 2023 - 15:34

Vechi crescător de vaci din Șicula, județul Arad, Aurel Nieș, îi dă o replică usturătoare ministrului agriculturii, Florin Barbu, prin intermediul Agroinfo.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
georgica nicu
|
10. 22, 2023. Sunday 22:54
Mai avem pana sa intelegem la ce ne ajuta genetica asta
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Găini străine

Găini străine
Un ardelean, la piaţă: Detalii