Adama
Agreena
AGRICOVER

APPR: Prețul porumbului!

Publicat: 11 octombrie 2022 - 08:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociația Producătorilor de Porumb din România a transmis către Agroinfo o informare privind prețul porumbului, informații de interes pentru fermierii români. 

"În perioada 23/09 - 30/09, prețul porumbului pentru livrarea din decembrie de la Chicago a rămas relativ stabil, la 267 $/t (dolari n.r.).

În Statele Unite, la 25 septembrie, 12% din porumb fusese recoltat, față de o medie de 14% la aceași dată în anii anteriori (2017-2021). Se așteaptă o săptămână mai degrabă uscată în Cordonul Porumbului, ceea ce ar trebui să permită ca recoltatul să progreseze. Cu toate acestea, se așteaptă ca recolta americană să fie ușor mai târzie decât de obicei, din cauza însămânțării târzii, care a fost doar parțial compensată de condițiile de vară.

porumb-calcul_b

Contractarea exporturilor săptămâna trecută a ajuns la 512Kt, cu Mexic ca principal cumpărător, încadrându-se în așteptările traderilor. Cu toate acestea, analiștii sunt îngrijorați de lipsa de competitivitate a porumbului american, în special din cauza dolarului puternic, care este nefavorabil exporturilor. Uraganul Ian a provocat pagube importante în Florida, dar nu a afectat exporturile către Golful Mexic.

Producția de etanol a continuat să scadă brusc săptămâna trecută din cauza consumului mai mic de combustibil în SUA.

În Argentina, cea mai gravă secetă din ultimele decenii se intensifică, nefiind preconizate precipitații pe termen scurt. Semănatul timpuriu al porumbului a început în puținele zone care au primit ceva ploi, dar este în întârziere. Săptămâna trecută, 5% din porumbul argentinian a fost semănat, comparativ cu o medie de 11% în aceeași perioadă în anii anteriori(2017-2021). Deși se preconizează deja o scădere a suprafețelor cultivate din cauza rentabilității mai bune a soiei, producătorii și-ar putea revizui amestecurile de culturi în următoarele săptămâni dacă nu vor fi precipitații. Aceștia ar putea semăna mai multă soia în locul porumbului sau ar putea prefera porumbul târziu, semănat în decembrie/ianuarie, în locul porumbului timpuriu.
În Brazilia, 28% din porumbul safras este semănat, ceea ce este în conformitate cu media. Porumbul de sezon întreg beneficiază de ploile abundente din sudul țării. O posibilă intensificare a "La Niña" trebuie monitorizată în partea central-vestică.

EUROPA: Conducte de gaz sabotate

Conductele NordStream 1 și 2, care leagă Rusia de Germania, au fost sabotate săptămâna trecută. Deși această acțiune nu este semnificativă în ceea ce privește importurile, întrucât ambele conducte nu sunt în funcțiune, ea a zguduit piața gazelor din cauza temerilor legate de noi sabotaje ale altor infrastructuri energetice, în contextul tensiunilor ridicate din Europa înaintea iernii.

Ucraina a exportat 4,3 Mt de produse agricole pe mare în septembrie, ceea ce, dacă se adaugă la exporturile terestre, readuce țara la nivelul de dinainte de război.

În bilanțul său din septembrie, comparativ cu august, Comisia Europeană a revizuit producția UE în scădere cu 3,8 Mt (55 Mt). Importurile sunt revizuite în creștere cu 1 Mt (21 Mt), iar consumul în scădere cu 4,9 Mt (77,3 Mt).
Asociația Producătorilor de Porumb din România este membră a Confederației Europene a Producătorilor de Porumb". 

Vizualizat: 16260 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Șef APIA anunță data pentru plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

Șef APIA anunță data pentru plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

18 iunie 2024 - 18:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pregătește următoarea etapă la plata subvențiilor APIA, cuvenite pentru acest an fermierilor, crescătorilor de animale, în așa fel încât la data de 15 octombrie 2024 să fie demarată plata avansului APIA.

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

18 iunie 2024 - 12:01

Agențiile Judeţene pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că fermierii care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, valoarea ISR, actualizată în 2024 este de 660 lei, astfel fermierii angajatori beneficiază de jumătate din această sumă pentru fiecare angajat elev sau student.

Lege plată subvenție micii fermieri!

Lege plată subvenție micii fermieri!

18 iunie 2024 - 09:13

Pe masa președintelui Klaus Iohannis se află pentru promulgare Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate și cultura de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Ordinul vine direct de la Guvern! Banii intră în conturile fermierilor în doar câteva zile

Ordinul vine direct de la Guvern! Banii intră în conturile fermierilor în doar câteva zile

17 iunie 2024 - 20:49

Vin vești bune direct de la Guvern! Banii vor intra în conturi în doar câteva zile. Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) a anunțat că, la data de 30 iunie, se va încheia oficial plata subvențiilor.

Lista completă cuantum subvenții APIA hectar și cap animal!

Lista completă cuantum subvenții APIA hectar și cap animal!

17 iunie 2024 - 16:49

După ultimele transferuri de sume între subvențiile APIA, concret, s-a luat din bugetul unor scheme de plată neaccesate și s-au transferat sumele către alte scheme, pentru a mări cuantumul, s-a stabilit prin Ordin MADR, publicat în Monitorul Oficial pe data de 5 iunie 2024, lista cuantumurilor finale ale subvențiilor APIA acordate în vegetal și zootehnie. În listă, veți găsi cuantumul stabilit și pentru noile subvenții APIA, eco-scheme.

Ferme de vaci cu un plus la subvenții APIA! Cum se va plăti ANT ajutor național tranzitoriu!

Ferme de vaci cu un plus la subvenții APIA! Cum se va plăti ANT ajutor național tranzitoriu!

17 iunie 2024 - 13:38

Subvențiile APIA pentru vaci trebuie direcționate către fermele care fac performanță sau măcar un plus la subvenții ar trebui acordat acestor ferme. Ajutorul național tranzitoriu trebuie împărțit doar celor care cresc cu adevărat vaci, regândit modul de acordare pentru ca banii să ajungă la crescători, este convins Ionuț Costin Lupu, director Asociația Holstein.RO

Ajutor plătit de APIA fermierilor, crescătorilor! Start de ASTĂZI!

Ajutor plătit de APIA fermierilor, crescătorilor! Start de ASTĂZI!

17 iunie 2024 - 09:00

Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunţă lansarea sesiunii 1 de depunere a Cererilor de finanțare pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, aferentă Intervenției DR-07„Silvo-mediu și climă” din cadrul PS PAC 2023-2027. Cererile de finanțare pentru schema de ajutor de stat pot fi depuse în intervalul 17 iunie 2024 ora 9,00 – 13 septembrie 2024, ora 14,30.

Mari fermieri pe terenul statului! Câți bani fac?

Mari fermieri pe terenul statului! Câți bani fac?

17 iunie 2024 - 08:15

Primii zece arendași pe terenul statului exploatează aproximativ 50% din cele 254,5 mii de hectare pe care le are în concesiune sau arendă Agenția Domeniilor Statului, potrivit unei analize Economica pe baza informațiilor furnizate de ADS.

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Originar din orașul Tecuci, jud. Galați, tânărul Ștefan Slavu a lucrat și a locuit aproximativ 15 ani în Vestul Europei. Acolo a dezvoltat două businessuri, însă a visat mereu să facă ceva acasă. Cu banii și experiența acumulată s-a întors în România și s-a apucat de agricultură. Din 2018 până în prezent a crescut de la 38 ha la aproximativ 200 ha, iar anul trecut și-a modernizat parcul de utilaje cu ajutorul fondurilor europene. Cum a decurs achiziția și de ce a ales modelul 5713M de la Massey Ferguson.

SIGMA România

contact: Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4, 013981,

București, Romania

T: + 40 21 233 10 64; office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Vaca... vitezomană

Vaca... vitezomană
Merge un taran cu o vaca la abator si pe drum se intalneste cu un prieten, care avea BMW. Detalii