Adama
Agreena
AGRICOVER

APIA: Fermierii care-și încasează acum subvențiile APIA pentru acest an!

Publicat: 11 iulie 2023 - 07:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii, crescătorii de animale care își încasează acum subvențiile APIA aferente acestui an sunt cei care au solicitat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) adeverința de credit APIA. Până în prezent numărul adeverințelor solicitate de fermieri pentru intervențiile finanțate din FEGA a ajuns la 10.670, iar pentru intervențiile finanțate din FEADR au fost înregistrate 8220 de adeverințe eliberate solicitanților, anunță APIA, într-o comunicare Facebook.

"În ultima perioadă, noi, echipa APIA:

Am încheiat Campania de primire a cererilor de plată aferente anului 2023, inclusiv perioada de depunere cu penalități. Astfel, cele 759.976 de cereri de plată depuse de fermieri în perioada 1 martie - 9 iunie 2023 acoperă o suprafață de peste 9,98 milioane de hectare.

Am continuat autorizarea la plata finală a fermierilor care au depus cereri de sprijin în campania 2022. Astfel, suma totală autorizată la plată în perioada 16 octombrie 2022 – 10 iulie 2023 este de 3 miliarde de euro.

Am continuat eliberarea adeverințelor necesare accesării de credite bancare pentru beneficiarii unor forme de sprijin financiar implementate de instituția noastră în Campania 2023.

Astfel, până în prezent numărul adeverințelor solicitate de fermieri pentru intervențiile finanțate din FEGA a ajuns la 10.670, iar pentru intervențiile finanțate din FEADR au fost înregistrate 8220 de adeverințe eliberate solicitanților.

cerere apia 2023_b

În cadrul simpozionului de la Iași, am organizat ateliere de lucru și am analizat stadiul de implementare privind măsurile delegate de AFIR către APIA din PNDR 2014-2020, absorbția fondurilor aferente măsurilor delegate în Campania 2022, precum și statusul campaniei 2023 de depunere a cererilor de sprijin.

Întâlnirea cu fermierii și cu factorii importanți de decizie de la nivelul sectorului agricol românesc este mereu prilej important de a identifica soluții la diverse provocări pentru sectorul agricol. Astfel, directorul general al APIA a participat, alături de ministrul agriculturii, domnul Florin-Ionuț Barbu la „Congresul Fermierilor 2023 – powered by Corteva”, organizat de Asociația Forța Fermierilor la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Am efectuat plăți aferente măsurii de sprijin care se acordă producătorilor agricoli din sectorul cereale, în conformitate cu prevederile HG nr. 352/2023, suma autorizată la plată fiind de 99,23 milioane de lei pentru un număr de 7.577 de beneficiari.

Am primit cereri inițiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, demers ce va continua până la 31 iulie 2023, inclusiv, precum și cererile celor interesați de rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină aferente trimestrului II 2023.

Am efectuat plăți aferente ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie 2023, suma autorizată la plată fiind de 1,34 milioane de lei," anunță APIA. 

Șeful APIA a anunțat, săptămâna trecută, că de aceste adeverințe beneficiază în curând și crescătorii de animale. Detalii AICI: 

Crescătorii de animale își pot lua subvențiile APIA înainte de plata avansului! Veste dată de șeful APIA!

 

 

Vizualizat: 2435 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Tragedie la fabrica de lactate Ibănești! Patronul fabricii și trei angajați au murit!

Tragedie la fabrica de lactate Ibănești! Patronul fabricii și trei angajați au murit!

24 iunie 2024 - 09:55

Accident de muncă tragic la o fabrică de lactate din comuna Ibăneşti, judeţul Botoşani. Patru bărbaţi au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon, după ce au căzut într-un bazin cu apă reziduală. Unuia dintre angajaţi i s-a făcut rău în timp ce lucra la staţia de epurare, iar colegii săi au sărit imediat să-l ajute. Din păcate, la sosirea echipajelor de salvare, trei persoane erau deja decedate, iar cea de-a patra a murit la scurt timp, la spital.

AFIR: Nou ajutor european! Condiții de acordare!

AFIR: Nou ajutor european! Condiții de acordare!

23 iunie 2024 - 18:48

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru investiții pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii unor produse alimentare și produse transformate, altele decât cele prevăzute în Anexa 1 a Tratatului de Funcționare a Uniunii Europene, cu finanțare prin intervenția DR-23 din Planul Strategic 2023 – 2027.

Ultima oră! Ajutor 70.000 euro/fermier!

Ultima oră! Ajutor 70.000 euro/fermier!

21 iunie 2024 - 17:34

Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către Agroinfo informații care clarifică acordarea sprijinului pentru tinerii fermierii, cuantumul acestui ajutor european nerambursabil fiind de maxim 70.000 euro/fermier.

APROBAT ASTĂZI de Guvern: Ajutor de stat fermieri suplimentat!

APROBAT ASTĂZI de Guvern: Ajutor de stat fermieri suplimentat!

21 iunie 2024 - 17:15

În ședința de Guvern din 21 iunie 2024 a fost aprobată Ordonanța de urgență pentru modificarea OUG nr.7/2024 privind aprobarea schemei de ajutor de stat "Creditul fermierului", în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, precum şi pentru modificarea Legii nr. 218/2005 privind stimularea absorbției fondurilor alocate României pentru agricultură, dezvoltare rurală, pescuit şi afaceri maritime, gestionate de Ministerul Agriculturii.

Un fermier român a obținut în instanță despăgubiri de 14,5 milioane de euro!

Un fermier român a obținut în instanță despăgubiri de 14,5 milioane de euro!

20 iunie 2024 - 20:16

Un fermier a obținut în primă instanță despăgubiri de 14,5 milioane de euro pentru că Autostrada A7 îi va distruge afacerea. Bărbatul a susținut că nu știa că sectorul Focșani-Bacău va trece prin ferma sa și că a fost informat despre acest lucru mult prea târziu.

Anunț ASTĂZI: Data de la care se dă ajutor achiziție tractoare, utilaje agricole!

Anunț ASTĂZI: Data de la care se dă ajutor achiziție tractoare, utilaje agricole!

20 iunie 2024 - 18:34

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a solicitărilor de finanțare pentru achiziții simple de utilaje agricole, prin submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală.

Cât teren are în proprietate fermierul român?

Cât teren are în proprietate fermierul român?

20 iunie 2024 - 13:22

În România, fermierii dețin doar o mică parte din terenul pe care îl muncesc, cu observația că există și excepții de la regulă. Cum vorbim în general de suprafețe arendate, uneori chiar și pe un singur an agricol, cei care lucrează pământul se confruntă cu numeroase probleme din această cauză.

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

20 iunie 2024 - 10:47

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) urgentează plata subvențiilor APIA pe hectar, aferente anului de cerere 2023. Termenul final pentru achitarea plăților directe, stabilit de regulamentele europene, este 30 iunie 2024, așa că APIA mai are doar câteva zile. Ce subvenții APIA pe hectar trebuie să ajungă la fermieri, cuantum pentru fiecare?

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

20 iunie 2024 - 08:08

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are termen 30 iunie 2024 pentru a finaliza plățile din zootehnie, aferente anului de cerere 2023. Ce subvenții APIA pe cap animal ajung la crescătorii de vaci, oi și capre în aceste zile?

Fermierii în câmp la 40 de grade Celsius!

Fermierii în câmp la 40 de grade Celsius!

19 iunie 2024 - 20:04

Pe o zi cu o căldură năucitoare, 40 de grade Celsius, combinele au duduit pe câmpuri. Fermierii au început să recolteze grâul pentru că se anunţă producţie-record. Nu vor să lase niciun bob să se usuce în căldura deşertică. Cu utilajele moderne, munca la câmp se face acum ca la birou: pe răcoare, în briza aerului condiţionat.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

În exploatația Agro Roban Roxet Farm SRL din localitatea Fălcoiu, județul Olt, recolta se măsoară nu doar în kilograme, ci și în kilowați. Aici, activitatea agricolă, reprezentată de 800 de hectare cultivate preponderent cu cereale, și un parc de utilaje performante achiziționate de la Sigma România, se îmbină cu producția de combustibili alternativi (brichete și peleți), realizată în două unități de prelucrare a paielor. O afacere agricolă integrată, născută din ambiția a doi tineri, naș și fin, în cadrul căreia își desfășoară activitatea nu mai puțin de 16 angajați.

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii