Adama
Agreena
AGRICOVER

APIA: Cazuri speciale la plata ANT vaci lapte!

Publicat: 10 aprilie 2023 - 13:22
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Anul 2023 este anul constituirii dreptului de primă pentru ANTZ 7, ajutor național tranzitoriu vaca de lapte, subvenție achitată fermierilor de la bugetul de stat. Agroinfo a obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informații legate de plata ANTZ 7, cazurile speciale la plata ANTZ 7.

Condiții de acordare ANTZ 7 vacă lapte - plată decuplată de producţie!

"Condițiile de acordare ANTZ 7 sunt stabilite în funcție de data înființării și perioadei de referință a exploatației cu cod ANSVSA.
Data de înființare a exploatației este data intrării primului animal (din specia bovine/ovine/caprine/porcine) în exploatația cu cod ANSVSA.

Perioada de referință se dermină astfel:

Pentru fermierii care au valorificat o cantitate de minimum 3 tone lapte în exploatații cu cod ANSVSA înființate până la data de 31.12.2018, perioada de referință este 01.01.2018-31.12.2018.
Pentru fermierii care au valorificat o cantitate de minimum 3 tone lapte în exploatații cu cod ANSVSA înființate în intervalul cuprins între 01.01.2019 - 28.02.2023, perioada de referință este 01.03.2022- 28.02.2023.

În cazul fermierilor care solicită ANTZ 7 în exploatația cu cod ANSVSA cu perioadă de referință 01.01.2018-31.12.2018, intervenția se acordă dacă se îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
- la data solicitării ANTZ 7 exploatația este înregistrată în BND;
- la data solicitării ANTZ 7, în exploatația cu cod ANSVSA cu an de referință 2018, fermierul a produs și valorificat o cantitate de minimum 30% din cantitatea produsă și valorificată în anul 2018;
- fermierul a produs și valorificat o cantitate de minimum 3 tone de lapte, per exploatație cu cod ANSVSA, în perioada de referință 01.01.2018-31.12.2018.

Plata ANTZ pentru fermierii cu perioadă de referință 01.01.2018 - 31.12.2018 se acordă pentru o cantitate de minimum 3 tone de lapte per exploatația cu cod ANSVSA, produsă și valorificată în anul 2018.

În cazul fermierilor care solicită ANTZ 7 în exploatația cu cod ANSVSA cu perioadă de referință 01.03.2022-28.02.2023, intervenția se acordă dacă se îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
- la data solicitării ANTZ 7 exploatația este înregistrată în BND;
- fermierul a produs și valorificat o cantitate de minimum 3 tone de lapte, per exploatație cu cod ANSVSA, în perioada de referință 01.03.2022-28.02.2023.
Plata ANTZ pentru fermierii cu perioadă de referință 01.03.2022-28.02.2023 se acordă pentru o cantitate de minimum 3 tone de lapte per exploatația cu cod ANSVSA, produsă și valorificată în 01.03.2022-28.02.2023.

vaci-lapte-munte_b

Cazuri speciale:

1. Cazul în care solicitantul este persoană fizică iar cantitatea de lapte a fost valorificată de PFA/II/IF, în exploatația cu cod ANSVSA, în perioada de referință.

Persoana fizică poate solicita ANTZ 7, în exploatația cu cod ANSVSA, cantitatea produsă și valorificată în perioada de referință de PFA/II/IF, dacă:
- solicită ANTZ 7 în exploatația cu cod ANSVSA din perioada de referință;
- exploatația cu cod ANSVSA este înregistrată în BND la data solicitării ANTZ 7;
- solicitantul persoană fizică face dovada că fost administratorul PFA/II/IF, și
- PFA/II/IF este radiată/închisă la data solicitării ANTZ 7

Pentru cazul de mai sus fermierul solicitant ANTZ 7 va depune copia certificatului de înregistare fiscală și/sau certificatul constatator eliberat/e de ONRC sau și copia certificatului de radiere PFA/II/IF.

2. Cazul în care solicitantul este PFA/II/IF iar cantitatea de lapte a fost valorificată de persoana fizică (fost administrator al PFA/II/IF) în exploatația cu cod ANSVSA, în perioada de referință. PFA/II/IF poate solicita ANTZ 7, în exploatația cu cod ANSVSA, cantitatea produsă și valorificată în perioada de referință de persoana fizică, dacă:
- solicită ANTZ 7 în exploatația cu cod ANSVSA din perioada de referință;
- exploatația cu cod ANSVSA este înregistrată în BND la data solicitării ANTZ 7;
- în perioada de referință administratorul PFA/II/IF a valorificat lapte ca persoană fizică, în exploatația cu cod ANSVSA.
Pentru cazul de mai sus fermierul solicitant ANTZ 7 va depune copia certificatului de înregistare fiscală și/sau certificatul constatator eliberat/e de ONRC.

3. Cazul în care cantitatea de lapte a fost valorificată de soția/soțul solicitantului, în exploatația cu cod ANSVSA, în perioada de referință.

Fermierul poate solicita ANTZ 7 în exploatația cu cod ANSVSA pentru cantitatea produsă și valorificată în perioada de referință de soția/soțul fermierului solicitant, dacă:
- solicită ANTZ 7 în exploatația cu cod ANSVSA din perioada de referință;
- la data solicitării exploatația cu cod ANSVSA să fie înregistrată în BND.
Pentru cazul de mai sus fermierul solicitant ANTZ 7 va depune copia certificatului căsătorie.

4. Cazul în care solicitantul ANTZ 7 este persoană juridică rezultată dintr-o reorganizare a persoanei juridice (fuziune, diviziune) care a valorificat lapte în perioada de referință, în exploatația cu cod ANSVSA înregistrată în BND (Baza Națională de Date):

Fermierul poate solicita ANTZ 7 în exploatația cu cod ANSVSA, pentru cantitatea produsă și valorificată în perioada de referință sub o altă formă de organizare a solicitantului persoană juridică, dacă:
- solicită ANTZ în exploatația cu cod ANSVSA din perioada de referință;
- la data solicitării, exploatația cu cod ANSVSA să fie înregistrată în BND.
Pentru cazul de mai sus fermierul solicitant ANTZ 7 va depune copii de pe următoarele documente:
Reorganizare prin fuziune:
- hotărârile adunărilor generale ale asociaților/ acționarilor fiecăreia din societățile participante privind aprobarea fuziunii;
- actul constitutiv al societății absorbante actualizat conform modificărilor intervenite în urma fuziunii;
reorganizare prin diviziune:
- hotărârea adunării generale a fiecăreia din persoanele juridice implicate, privind aprobarea divizării.

Anul 2023 este anul constituirii dreptului de primă pentru ANTZ 7. În fiecare an de solicitare, ulterior constituirii dreptului de primă pentru ANTZ 7, solicitantul trebuie să producă în perioada de referință și să valorifice minimum 30% din cantitatea produsă și valorificată în perioada de referință.

ANTZ 7 nu se supune aplicării normelor privind condiționalitatea, referitoare la următoarele domenii:
- clima, mediul, inclusiv apa, solul și biodiversitatea ecosistemelor;
- sănătatea publică și sănătatea plantelor;
- bunăstarea animalelor

ANTZ 7 nu se supune controlului la fața locului," precizează APIA. 

Vizualizat: 13105 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

07 iunie 2024 - 14:25

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile și se stabilește cuantumul unitar al plății către beneficiarii intervențiilor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic și ecoscheme a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 523/2024.

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

06 iunie 2024 - 15:25

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia prelungirii campaniei de primire a cererilor pentru plata subvențiilor agricole până la data de 12 iunie 2024.

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

06 iunie 2024 - 09:05

Au crescut subvențiile APIA pentru 2023! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va plăti fermierilor, crescătorilor de animale o sumă suplimentară pentru anumite subvenții APIA aferente anului 2023. Sunt scheme de plată la care li s-au transferat sume rămase neutilizate pentru alte subvenții. Agroinfo vă pune la dispoziție lista oficială a subvențiilor APIA pentru care veți primi diferența dintre cuantumul inițial și cel final.

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

06 iunie 2024 - 07:31

A crescut subvenția APIA la oi și capre! Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 5 iunie 2024, că a transferat suma de un milion de euro către PD 24 – Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine, pentru asigurarea unui cuantum cât mai apropiat de cel unitar planificat în Planul Național Strategic 2023-2027 pentru anul 2023. 

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

05 iunie 2024 - 18:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că un număr de 484 de proiecte eligibile fără finanțare ale tinerilor fermieri din zona montană și non montană vor beneficia de finanțare în urma suplimentării bugetului aferent sub-măsurii 6.1 cu valoarea de 20,84 milioane EURO.

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

05 iunie 2024 - 17:39

Peste 44 milioane de euro au fost rambursate de către Comisia Europeană, anunță acum Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Suma reprezintă plățile directe pe hectar și cap animal achitate fermierilor, crescătorilor de animale pentru anul 2023.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Popescu Ștefan
|
04. 11, 2023. Tuesday 08:43
Fraților uniți-vă toți agriculturii și înființați un partid al fermierilor
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată! Un interviu cu Daniel Grosz, director tehnic Bayer Crop Science România pe zona de vest.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În autobuz

În autobuz
O taxatoare se apropie într-un autobuz de un tip: Detalii