Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Anunț ASTĂZI: Subvenții distribuite către fermele familiale mici și mijlocii și tinerii fermieri!

Publicat: 08 februarie 2022 - 14:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Reprezentanții Comisiei Europene urmăresc ca banii europeni să fie distribuiți mai echitabil, în special către fermele familiale mici și mijlocii și către tinerii fermieri., anunță astăzi europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European. 

"Prin Politica Agricolă Comună, României îi vor fi alocați 21,65 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027 astfel:

▶️ Pilonul I, cu 13,6 miliarde euro, din care măsurile de piață 363 milioane de euro
▶️ Pilonul II, cu 6,9 miliarde de euro pentru dezvoltare rurală

Având în vedere planul ambițios al Comisiei Europene de a transforma Europa în primul continent neutru din punct de vedere al climei și poluării până în 2050, fiecare stat membru trebuie să elaboreze un Plan Strategic național care să descrie modul în care vor fi îndeplinite obiectivele noii PAC și Pactului Verde, conform descrierii strategiei “De la fermă la consumator” și strategiei din domeniul biodiversității.

Prin noua PAC va fi introdusă o rezervă pentru agricultură în valoare de minimul 450 milioane de euro anual, pentru a se putea finanța măsurile de piață, în eventualitatea unor crize. Pentru noul PNS, există propunerea ca beneficiarii eligibili pe schemele de procesare să rămână doar formele asociative, pentru o integrare mai ușoară a materiei prime în procesare. Plafonul sprijinului public va fi ridicat de la 2.5 milioane de euro la 15 milioane de euro. Extrem de importante în noul PNS vor fi și investițiile în procesarea și marketingul produselor agricole și pomicole în afara exploatației prin intermediul formelor asociative, creșterea eficienței energetice pentru unitățile de procesare existente.

Cel puțin 25% din bugetul statelor membre alocat sprijinului pentru venit, va fi alocat programelor ecologice, iar cel puțin 35% din fondurile de dezvoltare rurală, alocate angajamentelor de agromediu prin care se promovează practicile favorabile mediului, climei și bunăstării animalelor.

✅ Reprezentanții Comisiei Europene urmăresc ca banii europeni să fie distribuiți mai echitabil, în special către fermele familiale mici și mijlocii și către tinerii fermieri. Performanța este posibilă dacă se ține cont de condițiile locale. Fermele familiale reprezintă cel mai bun mijloc pentru asigurarea viabilităţii producţiei alimentare, a gestiunii durabile a resurselor naturale şi a biodiversităţii şi conservării unei producții rurale autentice! Fermele mici, fermele de familie, pot face față mai ușor crizelor și schimbărilor de pe piață, dată fiind capacitatea lor de adaptabilitate care este mai mare față de a altor operatori. Având în vedere piața concurențială, pe care operează, sprijinul față de aceste ferme și față de tinerii fermieri care sunt la început de drum, poate dezvolta enorm sectorul agricol.

Mă alătur în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, la eforturile depuse pentru favorizarea unui sector agricol inteligent, diversificat ce contribuie la susținerea mediului și climei și consolidarea structurilor socio-economice din zonele rurale. Voi susține introducerea instrumentelor concrete de consolidare a poziției fermierilor, în așa fel încât aceștia să aibă toate posibilitățile necesare să producă în continuare alimente de calitate, la prețuri accesibile, pentru consumatori!" A anunțat astăzi europarlamentarul român. 

Vizualizat: 16383 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

22 septembrie 2023 - 06:58

Întrebarea a fost adresată pe un grup de oierit Facebook ciobanilor adevărați de către Paul Miron. "Cer un sfat ciobanilor adevărați. Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?"

MADR: Ziua satului românesc!

MADR: Ziua satului românesc!

21 septembrie 2023 - 20:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24 septembrie 2023, interval orar 9:00-19:00, la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

20 septembrie 2023 - 14:45

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a spus marți, în exclusivitate la „Interviurile Digi24.ro”, că are în vedere un proiect de înființare a unor stații de producere a biogazului în cadrul fermelor românești de creșetere a bovinelor, pentru a fi folosit la sere în care să se producă legume pe tot parcursul anului.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii