Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

ANSVSA, reguli aspre pentru intermediarii de animale vii! Registre obligatorii!

Publicat: 12 octombrie 2021 - 08:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Registrul animalelor transportate și comercializate și Registrul dezinfecțiilor efectuate mijloacelor de transport animale vii sunt două documente pe care intermediarii de animale vii, samsarii cum le spun crescătorii, sunt obligați să le dețină, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, într-un Ordin publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial al instituției. ANSVSA stabilește reguli severe pentru cei care intermediază comerțul cu animale vii.

"Obligaţiile mijlocitorilor de afaceri cu animale vii

La cumpărarea şi la vânzarea de animale, mijlocitorii de afaceri cu animale vii au următoarele obligaţii:

a) să preia de la deţinători doar animale din speciile bovine, ovine, caprine, camelide, cervidee și reni identificate conform prevederilor prezentei norme sanitare veterinare;
b) să preia animale din speciile bovine, ovine, caprine, camelide, cervidee și reni din exploataţii nonprofesionale, doar dacă sunt insoţite de document de circulație şi document de identificare unic pe viaţă după caz, eliberat de medicul veterinar de liberă practică împuternicit al exploataţiei nonprofesionale, sau de către alţi utilizatori decât medicul veterinar de liberă practică înputernicit, după caz;

c) la predarea animalelor din speciile bovine, ovine, caprine, camelide, cervidee și reni preluate dintr-o exploataţie de provenienţă, către noii deţinători de la destinaţie, eliberează noi documente de circulație, completându-le:
1. cu datele corespunzătoare atât ale exploataţiei de provenienţă, cât şi ale celei de destinaţie;
2. cu datele corespunzătoare ale animalelor preluate;
d) predă deţinătorilor animalelor din exploataţiile de destinaţie documentele de circulație ce însoțesc animalele;
e) deţine pe timpul transportului animalelor de la exploataţia de provenienţă, până la exploataţia de destinaţie, documentul de circulație şi documentul de identificare unic pe viaţă;
f) păstrează pentru cel puţin 3 ani de la încetarea activităţii, copii ale documentelor de circulație, arhivate în ordine cronologică şi le prezintă organelor de control la solicitarea acestora;

g) întocmeşte şi păstrează la sediul social declarat Registrul animalelor transportate şi comercializate, în care se completează toate datele referitoare la:
1. codul unic de identificare al animalelor preluate;
2. exploataţia de provenienţă a animalelor;
3. data preluării;
4. numărul de înmatriculare al mijlocului de transport al animalelor;
5. codul exploataţiei de destinaţie a animalelor;
6. data predării către exploataţia de destinaţie;
7. data morţii animalului, dacă este cazul.

h) întocmeşte şi păstrează la sediul social declarat Registrul dezinfecţiilor efectuate mijloacelor de transport animale vii utilizate la transportul animalelor comercializate având file prevăzute pentru fiecare mijloc de transport deţinut sau utilizat, în care se completează datele referitoare la:
1. data transportului;
2. specia de animale care a fost transportată;
3. data şi locul unde a avut loc dezinfecţia, după efectuarea transportului;
4. denumirea comercială a dezinfectantului folosit;
5. concentraţia în care a fost folosit dezinfectantul.

i) păstrează şi prezintă organelor de control pentru cel puţin 3 ani de la încetarea activităţii Registrul animalelor transportate şi comercializate şi Registrul dezinfecţiilor efectuate mijloacelor de transport animale vii utilizate la transportul animalelor comercializate", stabilește proiectul de Ordin ANSVSA, afișat în dezbatere publică. 

Vizualizat: 3822 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

23 septembrie 2023 - 06:06

O turmă de oi a mâncat 300 de kilograme de canabis în Grecia. Oile au intrat într-o seră din cea mai mare plantație de canabis medical din Grecia, iar proprietarul fermei a povestit pentru publicația hellas.postsen.com care a fost efectul asupra lor. 

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

22 septembrie 2023 - 06:58

Întrebarea a fost adresată pe un grup de oierit Facebook ciobanilor adevărați de către Paul Miron. "Cer un sfat ciobanilor adevărați. Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?"

MADR: Ziua satului românesc!

MADR: Ziua satului românesc!

21 septembrie 2023 - 20:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24 septembrie 2023, interval orar 9:00-19:00, la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii