Adama
Agreena
AGRICOVER

Agenția Domeniilor Statului: Lista terenurilor agricole pentru concesionare!

Publicat: 19 decembrie 2022 - 18:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agenția Domeniilor Statului (ADS) anunță că organizează licitație cu strigare pentru concesionarea unor terenuri agricole și neagricole în șase județe. Cea mai mare suprafață este de 1.700 hectare. 

ads arad_b

 

Arad – Comfruct Lipova
În Arad, este concesionată o suprafață de 238,5 ha de teren agricol și 16,7 ha teren neagricol în localitățile Lipova, Șiștarovăț. Societatea pe raza căreia sunt amplasate terenurile este Comfruct Lipova. Termenul de depunere a documentelor este până la 16 ianuarie, deschiderea documentelor are loc pe 17 ianuarie. Redevența minimă este de 450 kg de grâu la hectar.

ads braila_b

Brăila – Agrozootehnica Tichilești
În județul Brăila, este concesionată o suprafață de 26,5 ha de teren agricol și 50,2 ha teren neagricol în localitățile Gropeni, Stăncuța, Tichilești. Societatea pe raza căreia sunt amplasate terenurile este Agrozootehnica Tichilești. Documentele se depun până pe 13 ianuarie, deschiderea lor având loc pe 16 ianuarie. Redevența minimă este de 1.245 kg de grâu la hectar.

ads caras doi_b

Caraș Severin – Agrograd Grădinari
În Caraș Severin, suprafața concesionată este de 180 ha de teren agricol și 19,7 ha teren neagricol în localitățile Forotic, Oravița, Vărădia. Societatea pe raza căreia sunt amplasate terenurile este Agrograd Grădinari. Depunerea documentelor se poate face până pe 13 ianuarie 2023, deschiderea lor având loc pe 16 ianuarie. Redevența minimă este de 516 kg de grâu la hectar.

ads caras_b

Timiș, Caraș Severin - SC Agroindustriala Timclo SA Clopodia

În județele Timiș și Caraș Severin, suprafața concesionată este de 1.701,68 ha teren agricol și 103,52 ha teren neagricol în localitățile Jamu Mare, Dodin și Forotic. Societatea pe raza căreia sunt amplasate terenurile este SC Agroindustriala Timclo SA Clopodia. Depunerea documentelor se face până pe 18 ianuarie 2023, ora 16. Redevența este de 589 kg grâu pe hectar. 

ads mures_b

Mureș – Agromixt Zagar SA

În județul Mureș, este concesionată o suprafață de 140 ha de teren agricol și 61,5 ha teren neagricol în localitățile Bahnea, Balauseri, Suplac, Zagar. Societatea pe raza căreia sunt amplasate terenurile este Agromixt Zagar SA. Cei interesați pot depune documentele până pe 9 ianuarie, deschiderea documentelor având loc pe 10 ianuarie. Redevența minimă este de 591 kg de grâu la hectar.

ads timis_b

Timiș - SC Agroindustriala SA Fadimac

În județul Timiș, se concesionează 218,12 ha teren agricol și 15,16 ha teren neagricol. Depunerea documentelor se poate face până la data de 16 ianuarie 2023, ora 16. Redevența minimă este de 796 kg grâu/ha.

ads tulcea_b

Tulcea – Dallco Dunărea SA

În județul Tulcea, este concesionată o suprafață de 86,3 ha de teren agricol și 70,6 ha teren neagricol în localitățile Tulcea, Murighiol, Valea Nucarilor. Societatea pe raza căreia sunt amplasate terenurile este Dallco Dunărea SA. Depunerea documentelor se poate face până pe 9 ianuarie, urmând ca deschiderea să aibă loc pe 10 ianuarie. Redevența minimă este de 891 kg de grâu la hectar.

ads tulcea doi_b

Tulcea – Agroindustriala SA Piatra Ostrov
În județul Tulcea, este concesionată o suprafață de 171 ha de teren agricol și 11,9 ha teren neagricol în localitățile Ostrov, Dăieni. Societatea pe raza căreia sunt amplasate terenurile este Agroindustriala SA Piatra Ostrov. Termenul de depunere a documentelor este 9 ianuarie, iar o zi mai târziu are loc deschiderea lor. minimă este de 516 kg de grâu la hectar.

 

 

 

Vizualizat: 2155 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

AFIR: Nou ajutor european! Condiții de acordare!

AFIR: Nou ajutor european! Condiții de acordare!

23 iunie 2024 - 18:48

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru investiții pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii unor produse alimentare și produse transformate, altele decât cele prevăzute în Anexa 1 a Tratatului de Funcționare a Uniunii Europene, cu finanțare prin intervenția DR-23 din Planul Strategic 2023 – 2027.

Ultima oră! Ajutor 70.000 euro/fermier!

Ultima oră! Ajutor 70.000 euro/fermier!

21 iunie 2024 - 17:34

Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către Agroinfo informații care clarifică acordarea sprijinului pentru tinerii fermierii, cuantumul acestui ajutor european nerambursabil fiind de maxim 70.000 euro/fermier.

APROBAT ASTĂZI de Guvern: Ajutor de stat fermieri suplimentat!

APROBAT ASTĂZI de Guvern: Ajutor de stat fermieri suplimentat!

21 iunie 2024 - 17:15

În ședința de Guvern din 21 iunie 2024 a fost aprobată Ordonanța de urgență pentru modificarea OUG nr.7/2024 privind aprobarea schemei de ajutor de stat "Creditul fermierului", în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, precum şi pentru modificarea Legii nr. 218/2005 privind stimularea absorbției fondurilor alocate României pentru agricultură, dezvoltare rurală, pescuit şi afaceri maritime, gestionate de Ministerul Agriculturii.

Un fermier român a obținut în instanță despăgubiri de 14,5 milioane de euro!

Un fermier român a obținut în instanță despăgubiri de 14,5 milioane de euro!

20 iunie 2024 - 20:16

Un fermier a obținut în primă instanță despăgubiri de 14,5 milioane de euro pentru că Autostrada A7 îi va distruge afacerea. Bărbatul a susținut că nu știa că sectorul Focșani-Bacău va trece prin ferma sa și că a fost informat despre acest lucru mult prea târziu.

Anunț ASTĂZI: Data de la care se dă ajutor achiziție tractoare, utilaje agricole!

Anunț ASTĂZI: Data de la care se dă ajutor achiziție tractoare, utilaje agricole!

20 iunie 2024 - 18:34

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a solicitărilor de finanțare pentru achiziții simple de utilaje agricole, prin submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală.

Cât teren are în proprietate fermierul român?

Cât teren are în proprietate fermierul român?

20 iunie 2024 - 13:22

În România, fermierii dețin doar o mică parte din terenul pe care îl muncesc, cu observația că există și excepții de la regulă. Cum vorbim în general de suprafețe arendate, uneori chiar și pe un singur an agricol, cei care lucrează pământul se confruntă cu numeroase probleme din această cauză.

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

20 iunie 2024 - 10:47

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) urgentează plata subvențiilor APIA pe hectar, aferente anului de cerere 2023. Termenul final pentru achitarea plăților directe, stabilit de regulamentele europene, este 30 iunie 2024, așa că APIA mai are doar câteva zile. Ce subvenții APIA pe hectar trebuie să ajungă la fermieri, cuantum pentru fiecare?

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

20 iunie 2024 - 08:08

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are termen 30 iunie 2024 pentru a finaliza plățile din zootehnie, aferente anului de cerere 2023. Ce subvenții APIA pe cap animal ajung la crescătorii de vaci, oi și capre în aceste zile?

Fermierii în câmp la 40 de grade Celsius!

Fermierii în câmp la 40 de grade Celsius!

19 iunie 2024 - 20:04

Pe o zi cu o căldură năucitoare, 40 de grade Celsius, combinele au duduit pe câmpuri. Fermierii au început să recolteze grâul pentru că se anunţă producţie-record. Nu vor să lase niciun bob să se usuce în căldura deşertică. Cu utilajele moderne, munca la câmp se face acum ca la birou: pe răcoare, în briza aerului condiţionat.

Tăiați de pe lista de plată APIA!

Tăiați de pe lista de plată APIA!

19 iunie 2024 - 18:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) îi exclude de la plata subvențiilor APIA pentru acest an pe fermierii, crescătorii de animale ale căror terenuri sau efective de animale sunt declarate și-n alte cereri depuse la APIA. Agroinfo a obținut informații de la APIA. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

În exploatația Agro Roban Roxet Farm SRL din localitatea Fălcoiu, județul Olt, recolta se măsoară nu doar în kilograme, ci și în kilowați. Aici, activitatea agricolă, reprezentată de 800 de hectare cultivate preponderent cu cereale, și un parc de utilaje performante achiziționate de la Sigma România, se îmbină cu producția de combustibili alternativi (brichete și peleți), realizată în două unități de prelucrare a paielor. O afacere agricolă integrată, născută din ambiția a doi tineri, naș și fin, în cadrul căreia își desfășoară activitatea nu mai puțin de 16 angajați.

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii