Adama
Agreena
AGRICOVER

5+1 sfaturi pentru îngrijirea florilor din grădină în sezonul rece

Publicat: 28 octombrie 2022 - 08:21
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Plantele ornamentale sunt bijuteriile grădinii și merită să le acordați mai multă atenție toamna și odată cu venirea sezonului rece. Aceasta este o perioadă în care câteva detalii pot face o mare diferență.

"Am adunat câteva sfaturi utile pe care puteți să le urmați toamna, pentru ca plantele din grădina dumneavoastră să-și păstreze frumusețea, să rămână sănătoase și să întâmpine primăvara în toată splendoarea lor. Iată recomandările specialiștilor Malagrow România, companie distribuitoare de fertilizanți, biostimulatori și amestecuri de sol, pentru îngrijirea plantelor ornamentale de grădină în sezonul rece.

1. Înghețul este unul dintre cei mai mari dușmani ai plantelor din grădină
Toamna, una dintre cele mai importante sarcini este evitarea deteriorării plantelor ornamentale de către îngheț. Atâta timp cât solul nu îngheață (de obicei, acest lucru se întâmplă la sfârșitul lunii noiembrie), mai puteți planta în grădină pomi, plante perene și arbuști. Pe măsură ce frunzele plantelor cad, plantele se pot concentra pe înrădăcinare. Plantele mai mici sau sensibile la îngheț plantate toamna trebuie acoperite cu paie sau cu mulci (scoarță de pin). Florile sensibile la îngheț cultivate în containere sau ghivece, cum ar fi lavanda și hortensiile, trebuie păstrate la temperaturi între 0-5 grade Celsius și udate ocazional, pentru a preveni uscarea lor. Pentru a crește toleranța plantelor la frig, se recomandă să le udați de 1-2 ori înainte de iernare cu un îngrășământ cu conținut ridicat potasiu (Plantafol 5.15.45), care conține 1 g de potasiu/litru de îngrășământ.

flori gradina_b

2. Aprovizionarea plantelor cu apă în sezonul rece este importantă
Plantele au nevoie în permanență de o cantitate constantă de apă. În general, acestea au nevoie de mai puțină apă toamna, pe măsură ce temperaturile scad. Cu toate acestea, merită să acordați mai multă atenție plantelor cultivate în ghivece, cărora precipitațiile din timpul iernii le vor asigura o cantitate suficientă de apă. Dacă udați plantele prea mult, rădăcinile acestora se vor sufoca, deoarece nu primesc suficient oxigen.

3. Utilizați cantități optime de nutrienți
Adaptați întotdeauna nutrienții la perioada de dezvoltare a plantelor. Cât timp planta este încă mică, puteți folosi o cantitate mai redusă de fertilizați, dar pe măsură ce aceasta crește, puteți adăuga o cantitate mai mare (1g NPK/litru - 2g NPK/litru). Plantele veșnic verzi au nevoie de azot pentru a crește (Plantafol 30.10.10), iar plantele cu flori vor înflori frumos sub influența potasiului (Plantafol 5.15.45). Sistemul radicular al florilor proaspăt plantate poate fi întărit cu fosfor (Plantafol 10.54.10) și prin irigare cu Radifarm.

flori gradina patru_b

4. Nu neglijați cerințele de lumină ale plantelor. Evitați plantarea în zone afectate de îngheț și vânt
Înainte de a planta într-un pat de flori, acordați atenție nevoilor plantei. Plantele care preferă umbra parțială, cum ar fi crinii de toamnă sau hortensiile, nu vor tolera soarele arzător. Dar este adevărat și reversul: de exemplu, frunzele de Photinia x fraserii vor deveni de un roșu frumos doar în locuri însorite. Este bine de știut că vânturile puternice pot chiar să vă ucidă plantele ornamentale. O soluție bună în acest caz este să plantați un gard viu lângă gardul grădinii (chiparos Leyland, laur englezesc), care va reduce din forța vântului.

flori gradina trei_b

5. Dăunătorii sunt o problemă chiar și în sezonul rece
O gamă largă de dăunători și agenți patogeni se pot instala în grădină. Cel mai eficient mod de a îi controla este de a acționa din timp, înainte ca plantele să fie infestate. În grădina de acasă, toată lumea încearcă să evite substanțele chimice, așa că NanoTac este o soluție perfectă împotriva insectelor mici, deoarece nu conține substanțe toxice și are doar acțiune fizică asupra dăunătorilor, pe care pur și simplu îi lipește. Pe vreme ploioasă, când frunzele plantelor rămân umede, apar diverse boli fungice, însă și acesta este un aspect împotriva căruia puteți acționa. De exemplu, Miligard este o modalitate naturală de a vă proteja plantele de infecții fungice.

flori gradina doi_b

+1: Amestecul optim de sol poate face minuni
Floarea sau planta perenă preferată va crește și se va dezvolta bine dacă îi oferiți amestecul de sol optim, cu o compoziție chimică și o structură corespunzătoare. Amestecurile de substrat de cultură provenite din terenuri izolate din Finlanda și Estonia sunt folosite de mult timp de grădinarii profesioniști. Atunci când plantați flori de grădină și răsaduri de legume, merită să utilizați un amestec de substrat, cum ar fi M-Peat, deoarece ajută la înrădăcinarea rapidă a plantelor, iar substanțele nutritive care se descompun lent hrănesc plantele. Plantele ne vor răsplăti, cu siguranță, pentru grija noastră." Malagrow România. 

 

Vizualizat: 1000 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

07 iunie 2024 - 14:25

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile și se stabilește cuantumul unitar al plății către beneficiarii intervențiilor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic și ecoscheme a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 523/2024.

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

06 iunie 2024 - 15:25

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia prelungirii campaniei de primire a cererilor pentru plata subvențiilor agricole până la data de 12 iunie 2024.

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

06 iunie 2024 - 09:05

Au crescut subvențiile APIA pentru 2023! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va plăti fermierilor, crescătorilor de animale o sumă suplimentară pentru anumite subvenții APIA aferente anului 2023. Sunt scheme de plată la care li s-au transferat sume rămase neutilizate pentru alte subvenții. Agroinfo vă pune la dispoziție lista oficială a subvențiilor APIA pentru care veți primi diferența dintre cuantumul inițial și cel final.

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

06 iunie 2024 - 07:31

A crescut subvenția APIA la oi și capre! Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 5 iunie 2024, că a transferat suma de un milion de euro către PD 24 – Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine, pentru asigurarea unui cuantum cât mai apropiat de cel unitar planificat în Planul Național Strategic 2023-2027 pentru anul 2023. 

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

05 iunie 2024 - 18:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că un număr de 484 de proiecte eligibile fără finanțare ale tinerilor fermieri din zona montană și non montană vor beneficia de finanțare în urma suplimentării bugetului aferent sub-măsurii 6.1 cu valoarea de 20,84 milioane EURO.

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

05 iunie 2024 - 17:39

Peste 44 milioane de euro au fost rambursate de către Comisia Europeană, anunță acum Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Suma reprezintă plățile directe pe hectar și cap animal achitate fermierilor, crescătorilor de animale pentru anul 2023.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!

Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!

Bine ați venit la Ferma de Cerbi din Poiana Neamțului!

Vă invitâm la o scurtă prezentare realizată de Daniel Stoica din care veți afla cum să deosebiți Căprioarele de Ciute și multe alte informații interesante despre Cerbi.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii