Adama
Vinasa Rompak

5+1 sfaturi pentru îngrijirea florilor din grădină în sezonul rece

Publicat: 28 octombrie 2022 - 08:21
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Plantele ornamentale sunt bijuteriile grădinii și merită să le acordați mai multă atenție toamna și odată cu venirea sezonului rece. Aceasta este o perioadă în care câteva detalii pot face o mare diferență.

"Am adunat câteva sfaturi utile pe care puteți să le urmați toamna, pentru ca plantele din grădina dumneavoastră să-și păstreze frumusețea, să rămână sănătoase și să întâmpine primăvara în toată splendoarea lor. Iată recomandările specialiștilor Malagrow România, companie distribuitoare de fertilizanți, biostimulatori și amestecuri de sol, pentru îngrijirea plantelor ornamentale de grădină în sezonul rece.

1. Înghețul este unul dintre cei mai mari dușmani ai plantelor din grădină
Toamna, una dintre cele mai importante sarcini este evitarea deteriorării plantelor ornamentale de către îngheț. Atâta timp cât solul nu îngheață (de obicei, acest lucru se întâmplă la sfârșitul lunii noiembrie), mai puteți planta în grădină pomi, plante perene și arbuști. Pe măsură ce frunzele plantelor cad, plantele se pot concentra pe înrădăcinare. Plantele mai mici sau sensibile la îngheț plantate toamna trebuie acoperite cu paie sau cu mulci (scoarță de pin). Florile sensibile la îngheț cultivate în containere sau ghivece, cum ar fi lavanda și hortensiile, trebuie păstrate la temperaturi între 0-5 grade Celsius și udate ocazional, pentru a preveni uscarea lor. Pentru a crește toleranța plantelor la frig, se recomandă să le udați de 1-2 ori înainte de iernare cu un îngrășământ cu conținut ridicat potasiu (Plantafol 5.15.45), care conține 1 g de potasiu/litru de îngrășământ.

flori gradina_b

2. Aprovizionarea plantelor cu apă în sezonul rece este importantă
Plantele au nevoie în permanență de o cantitate constantă de apă. În general, acestea au nevoie de mai puțină apă toamna, pe măsură ce temperaturile scad. Cu toate acestea, merită să acordați mai multă atenție plantelor cultivate în ghivece, cărora precipitațiile din timpul iernii le vor asigura o cantitate suficientă de apă. Dacă udați plantele prea mult, rădăcinile acestora se vor sufoca, deoarece nu primesc suficient oxigen.

3. Utilizați cantități optime de nutrienți
Adaptați întotdeauna nutrienții la perioada de dezvoltare a plantelor. Cât timp planta este încă mică, puteți folosi o cantitate mai redusă de fertilizați, dar pe măsură ce aceasta crește, puteți adăuga o cantitate mai mare (1g NPK/litru - 2g NPK/litru). Plantele veșnic verzi au nevoie de azot pentru a crește (Plantafol 30.10.10), iar plantele cu flori vor înflori frumos sub influența potasiului (Plantafol 5.15.45). Sistemul radicular al florilor proaspăt plantate poate fi întărit cu fosfor (Plantafol 10.54.10) și prin irigare cu Radifarm.

flori gradina patru_b

4. Nu neglijați cerințele de lumină ale plantelor. Evitați plantarea în zone afectate de îngheț și vânt
Înainte de a planta într-un pat de flori, acordați atenție nevoilor plantei. Plantele care preferă umbra parțială, cum ar fi crinii de toamnă sau hortensiile, nu vor tolera soarele arzător. Dar este adevărat și reversul: de exemplu, frunzele de Photinia x fraserii vor deveni de un roșu frumos doar în locuri însorite. Este bine de știut că vânturile puternice pot chiar să vă ucidă plantele ornamentale. O soluție bună în acest caz este să plantați un gard viu lângă gardul grădinii (chiparos Leyland, laur englezesc), care va reduce din forța vântului.

flori gradina trei_b

5. Dăunătorii sunt o problemă chiar și în sezonul rece
O gamă largă de dăunători și agenți patogeni se pot instala în grădină. Cel mai eficient mod de a îi controla este de a acționa din timp, înainte ca plantele să fie infestate. În grădina de acasă, toată lumea încearcă să evite substanțele chimice, așa că NanoTac este o soluție perfectă împotriva insectelor mici, deoarece nu conține substanțe toxice și are doar acțiune fizică asupra dăunătorilor, pe care pur și simplu îi lipește. Pe vreme ploioasă, când frunzele plantelor rămân umede, apar diverse boli fungice, însă și acesta este un aspect împotriva căruia puteți acționa. De exemplu, Miligard este o modalitate naturală de a vă proteja plantele de infecții fungice.

flori gradina doi_b

+1: Amestecul optim de sol poate face minuni
Floarea sau planta perenă preferată va crește și se va dezvolta bine dacă îi oferiți amestecul de sol optim, cu o compoziție chimică și o structură corespunzătoare. Amestecurile de substrat de cultură provenite din terenuri izolate din Finlanda și Estonia sunt folosite de mult timp de grădinarii profesioniști. Atunci când plantați flori de grădină și răsaduri de legume, merită să utilizați un amestec de substrat, cum ar fi M-Peat, deoarece ajută la înrădăcinarea rapidă a plantelor, iar substanțele nutritive care se descompun lent hrănesc plantele. Plantele ne vor răsplăti, cu siguranță, pentru grija noastră." Malagrow România. 

 

Vizualizat: 1104 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

10 decembrie 2024 - 19:30

"În această perioadă am intensificat controalele la nivel național datorită faptului că rolul Autorității Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor este acela de a se asigura că tot ce ajunge pe masa consumatorului sunt produse bune și sigure pentru consum. Spun acest lucru pentru că este important ca populația să achiziționeze produse autorizate și produse doar din unități autorizate și înregistrate sanitar-veterinar," a declarat astăzi Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

10 decembrie 2024 - 07:52

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început din 2 decembrie 2024 plățile finale aferente acestui an. Astfel, pe lista de plată se adaugă și subvențiile APIA care nu au fost incluse la avansul APIA. PD-08 - Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrășat, ecoschemă așteptată de crescătorii care au bifat-o pe cererea de plată.

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

09 decembrie 2024 - 19:18

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei. În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Vești de la Bruxelles!

Vești de la Bruxelles!

09 decembrie 2024 - 18:28

Secretarul de stat Violeta Mușat a participat astăzi, 9 decembrie 2024, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii