Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
agroinfo_ro_header_big_homepage_728x90
Reclama header after big part 3

Impresii din iarba progresului

Publicat: 19 mai 2017 - 15:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

După prima zi a celei de-a şaptea ediţii a expoziţiei AgriPlanta – RomAgroTec nu aş putea sintetiza o impresie generală. Nicidecum!

În fapt, cred, expoziţia din acest an s-a copt. Aşa cum se întâmplă cu un fruct. Aşa cum se întâmplă cu un om. Pot spune că AgriPlanta e precum o tânără care şi-a evaluat bine nurii. Nu mai este nici prea dichisită, nici exagerată, dar stăpână pe farmecele ei. Iar fermierii nu mai caută doar o relaţie de sezon, ci se gândesc la viitor.

oldies-agriplanta_b

Tot ceea ce se întâmplă la Fundulea a căpătat consistenţa experienţei. Sita interesului a ales. Firmele cheltuie mulţi bani să fie aici. Marketingul a trecut de la plasa cu mici atenţii la o atitudine centrifugată. Deschiderea evenimentului a fost discretă, iar lumea prezentă conştientă de simbolismul momentului. Simpozioanele sunt profi, problemele dezbătute vin spre limpezirea unor necesităţi şi devoaloarea căilor de urmat. Cu posibilitatea alegerii!

pe-tractor-agriplanta_b

Standurile firmelor de utilaje nu mai sunt o prelungire a întregului. E şi cum şi-ar fi mutat sediul central aici. Diversitate, logistică şi oameni pe care te bucuri să-i revezi. Numai ieri m-am întâlnit cu liderii fermierilor precum Laurenţiu Baciu – LAPAR, Emil Dumitru – ProAgro şi Arnaud Perrein – APPR. Fiecare dintre ei cu implicare în co-organizare.

lideri-la-agriplanta1_b

Presa este acolo, printre actorii principali şi este clar că regizorul Corina Mareş nu se mulţumeşte să privească spectacolul ci joacă cu dezinvoltură. Un regizor-actor într-un show viu. Cu utilaje rupte parcă din filmele de science-fiction, cu firme noi în agribusiness sau care îşi caută un loc în piaţă. Iar intrarea în expoziţie un adevărat câmp de prins în catalogul oficial al INCDA Fundulea.

lideri-agriplanta-2_b

La AgriPlanta – RomAgroTec 2017 totul este la dospit. Iar dintr-un observator inedit, ridicat spre cer de un braţ de macara uriaşă, fermierii pot vedea toată expoziţia într-o viziune integralistă. Nu e de ratat o asemenea experienţă decât dacă ai rău de înălţime!

Vizualizat: 768 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CONSTANTIN PETRAŞ, din Arad, este cel mai nororcos vizitator al Târgului Agromalim din 2017. Acesta a câştigat o junincă gestantă din rasa Bălţată Românească, oferită de Camera de Comerţ Arad, cu sprijinul Revistei FERMA, care a fost sponsor al marelui premiu.
Interviu cu:
CONSTANTIN PETRAŞ
RODICA PETRAŞ
GHEORGHE SĂPLĂCAN, director SCDCB Arad

Reporter Agroinfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Bancul zilei

Dorinţă...

Dorinţă...
Prinde un pescar peştişorul de aur. Detalii